Hvordan Blande Betong I En Betongblander Riktig? Hvordan Bruke En Betongblander? Hvordan Laster Jeg Løsningen? Hvor Lang Tid Tar Det å Røre Blandingen?

Innholdsfortegnelse:

Video: Hvordan Blande Betong I En Betongblander Riktig? Hvordan Bruke En Betongblander? Hvordan Laster Jeg Løsningen? Hvor Lang Tid Tar Det å Røre Blandingen?

Video: Hvordan Blande Betong I En Betongblander Riktig? Hvordan Bruke En Betongblander? Hvordan Laster Jeg Løsningen? Hvor Lang Tid Tar Det å Røre Blandingen?
Video: How to mix concrete in a mixer 2024, Kan
Hvordan Blande Betong I En Betongblander Riktig? Hvordan Bruke En Betongblander? Hvordan Laster Jeg Løsningen? Hvor Lang Tid Tar Det å Røre Blandingen?
Hvordan Blande Betong I En Betongblander Riktig? Hvordan Bruke En Betongblander? Hvordan Laster Jeg Løsningen? Hvor Lang Tid Tar Det å Røre Blandingen?
Anonim

Ved reparasjons- og byggearbeid blir det nødvendig å oppføre monolitiske strukturer. En industriell tilnærming tillater blanding av betong med en mikser installert på maskinen, eller med vesentlig mindre enheter. Fordelen med blandingen levert ved transport er at betongens merke og egenskaper forhandles når du bestiller denne tjenesten direkte til foretaket. Kundens personlige deltakelse i forberedelsen er ikke nødvendig. Tilstanden til veiene og kapasiteten til broer og overganger mellom anlegget og anlegget tillater imidlertid ikke alltid bruk av et massivt kjøretøy med en mikser. Følgelig kjøpes eller leies mindre enheter for eget behov.

Bilde
Bilde

Monteringsregler for betongblander

Standardene for industriell konstruksjon er nedfelt i prosjektet. For private hus er følgende betingelser oppfylt:

Blanderen er installert midt i et perfekt flatt område . Du bør sjekke overflaten på forhånd, rengjøre den fra steiner, trebiter, glatte ut hull, bulker, støt. Ellers vil betydelig vibrasjon av driftsinstallasjonen velte den sammen med innholdet. Denne utviklingen av hendelser medfører skader på deler (hus, blader), det er farlig for arbeidere.

Bilde
Bilde

Når du bruker den elektriske stasjonen, er det nødvendig å kontrollere tilstanden til ledningene , kabler, brytere, transformatorer, koble fra alle sidekretser, siden energiintensiteten i prosessen kan forårsake plutselige spenningsfall i nettverket. Ideelt sett er din egen kabel fra transformatorstasjonen, utstyrt med et turrelé, ønskelig.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Tilstedeværelsen av adkomstveier kontrolleres for en hånd trillebår til arbeidsstedet, samt sikre stillaser, stiger, ramper.

Bilde
Bilde

Det er viktig å organisere en lagringsplass for en mobil mikser, for at en stasjonær skal samle et belegg under nedbør.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Blanding av proporsjoner

Industriell konstruksjon innebærer bruk av betongblandere, ved fremstilling av hvilke statlige standarder er strengt overholdt. Vanlige borgere er tvunget til å uavhengig verifisere parameterne til komponentene for å danne strukturelle elementer i deres egen struktur . Bruk av betong for et monolitisk fundament, vegger med økt varmeisolasjon, sterke forsterkede søyler og støtter, foretrekkes. Beregningen av mekanisk tilkoblede ingredienser begynner med å bestemme sekvensen for installasjon av strukturer.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Deretter velges et blandeapparat. Basert på trommelens kapasitet, velg massen av materialer som helles i den: den er mindre enn to tredjedeler av volumet. Det tomme rommet inne forhindrer overbelastning av motoren og gir mulighet for jevn blanding av høy kvalitet.

Beholderens vanligste volum, l Omtrentlig er det nødvendig å laste (kg) Avtale
På 125 30 For produksjon av lettbetongisolerende varmeblanding.
På 140 40
På 160 58 Søyler, kjellere, fundamenter, blokker, monolitiske vegger i 1-, 2-etasjes bygninger, detaljer om bakgårdsbygninger.
180 76
Bilde
Bilde

For å starte hydrering av Portland sement er 27% vann fra den totale sementmengden nok, men denne sammensetningen kan ikke gjøres til plast. Ultrahøy metning fører til en reduksjon i styrke. Den optimale mengden gir et forhold på 50-70% fuktighet. Innstilling (hydrering) av betong tar opptil en halv time, krystallisering innen 15-20 dager, krymping i omtrent et døgn. Tørr tilstanden til ingrediensene bringer sluttproduktet så nært som mulig til merkene som er angitt av GOST. Fuktighetsinnholdet i proporsjonene av fyllstoffer som er oppført i tabellen bør ha en tendens til å være null.

NS.- sand

Shch. - knust stein

Sement 1 kg. Betongkarakterer
M100 M200 M300
NS. SCH. NS. SCH. NS. SCH.
kg.
M-400 4, 6 2, 7 4, 9 3, 8
M-500 5, 8 8, 1 3, 1 5, 6 2, 7 4, 7

Tilsetningsstoffer for å gi viskositet er kalkpulver, gips, vannglass, moderne lim . Noen byggherrer legger til salt for rask setting i den kalde årstiden. Dette bør ikke gjøres, fordi mange års praksis har vist at bygningen blir skjør, erodert av nedbør og ikke tåler den planlagte levetiden.

Bilde
Bilde

Komponent lastebestilling

Vurder investeringsrekkefølgen i en betongblander:

siktet sand med sement legges først, deretter legges de faste fraksjonene forsiktig på toppen, alt fylles med væske, slik at sannsynligheten for skade på bunkeren av steiner reduseres

Bilde
Bilde

i skruehylsen mates alle de forberedte komponentene vekselvis i fraksjoner, noe som sikrer styrke, frostbestandighet, ubetydelig krymping (teknologisk lik fabrikkmetoden)

Bilde
Bilde

Blandingsfunksjoner

En betongblander er et ganske dyrt utstyr. Hvis den allerede eksisterer på gården, og deretter utfører en ny type aktivitet, er det ekstremt sjeldent at de skaffer seg noe annet.

Det eneste unntaket kan være kapitalintensive og energikrevende etterbehandlingsalternativer, når det minste brudd på teknologien påvirker kvaliteten på belegget. Det viser seg at løsningen for å montere nodene er riktig forberedt med en enhet, og komplekse fargede sammensatte suspensjoner - med en annen.

For å blande sement med et porøst fyllstoff (slagg, ekspandert leire, pimpstein) med lav tyngdekraft, brukes tyngdekraftblandere (det er kroppen som roterer). For hva bland betong i en liten betongblander . Etter det, for å forhindre lagdeling i lette og tunge fraksjoner, er det nødvendig å levere hele massen så raskt som mulig og sette den i forskalingen.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

I maskiner med tvungen kjøring roterer bladene innvendig. For å sikre deres sikkerhet tar de granitt- og basaltflis med de minste diametre. Blandinger tilberedt på denne måten brukes i nye bygninger for støping av lagerenheter, bunnrammer, støtter. Hvis du bruker en rimelig stor stein, slutter brukket utstyr å fungere. I slike situasjoner tilbyr eksperter en egen stylingsteknikk:

  • i horisontal forskaling legges et fyllstoff som helles med en ferdig sementoppslemming;
  • skjemaene utsettes for vibrasjoner til de setter seg;
  • beredskapen til råvarer for støping kontrolleres ved å tegne et spor på klumpen - hvis kantene sakte begynner å lukke, oppnås den nødvendige balansen;
  • tørk og sett sammen produktet;
  • trommelen rengjøres for rester over natten, skylles grundig.

Før det helles i mikseren, sedimenteres mekaniske urenheter i vannet i minst en dag. Filtrert gjennom flere lag med burlap. Det er mest praktisk å tilsette væske i porsjoner slik at påliteligheten ikke blir kompromittert når det gjelder våte ingredienser.

Bilde
Bilde

Hvor lang tid tar det å røre løsningen?

Høystyrkeegenskapene til elastiske forbindelser sikres ved grundig blanding i minst 2-5 minutter. Prosessen kompletteres med vibrasjon. En stasjonær vibrator er installert i bollen, som sikrer homogenitet, stivhet, vedheft i syntesen.

Bilde
Bilde

For isotermiske alternativer med naturlige sprø uorganiske fyllstoffer reduseres tiden til 1,5 minutter . Dette gjøres slik at fraksjonen ikke slites ned i mel og ikke mister porøsitet. Rulling av lette kvaliteter med slagg eller syntetiske porøse materialer utføres innen 6 minutter. Ribbet småstein med skarpe kanter strikkes i maskinskålen i samme periode.

Bilde
Bilde

Hvordan laster jeg løsningen riktig?

Hele massen fra omrøringsbeholderen helles i vognen, overføres fullstendig til arbeidsflaten, hvor stedet til objektet helles. Med tanke på at arbeidet til mikseren tar opptil 10 minutter, plasseres en beholder i nærheten, som løsningen helles i. Hvis en matrise blir fanget inne i mikserhuset, vil det være vanskelig å fjerne den.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Porsjonene lagres ikke og overføres til de tidligere laget rammene . Når slangen er installert for flytting, overføres den gradvis fra en forskaling til den neste. Det anbefales å bygge overganger, transportbånd, pneumatikk for jevn bevegelse av blandingen til buktstedet.

Bilde
Bilde

Røreverk opp til 280 liter har spaker for manuell velte . Vippes over av ratt, håndtak. Over 300 liter er lastet med spesielle justerbare bøtter (bevegelige baller). Praktiske og sikre leveringsveier kan ikke ignoreres. Tildel det nødvendige antallet brett, brett av lav kvalitet, hvoretter de samler skog, fotgjengerramper for arbeidere.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Avslutningsvis kan vi legge til at lignende fixere ble laget i Mesopotamia, det gamle Roma. Halvøyens territorium var rikt på naturlige mineraler. En empirisk oppnådd sammensetning som ligner sement ble lagt mellom brosteinene i vegger, veier, broer, som har overlevd den dag i dag.

En utbredt moderne versjon basert på Portland sement (oppfinner Joseph Aspdin, 1824) ble patentert av I. Johnson sommeren 1844 . Forsterkningen ble oppfunnet av den franske gartneren Monier Joseph, som styrket blomsterpottene med metallstenger tilbake på 1800 -tallet. Våre landsmenn i Sovjetunionen utviklet frostresistente trender for bygging av anlegg om vinteren, etter å ha bygget de største hydrauliske konstruksjonene på begynnelsen av 1900 -tallet, for eksempel "Dneproges" - 1924.

Anbefalt: