Jigge For Møbelhengsler: Valg Av En Jigge For å Sette Inn Og Installere Hengsler, For å Bore Hull

Innholdsfortegnelse:

Video: Jigge For Møbelhengsler: Valg Av En Jigge For å Sette Inn Og Installere Hengsler, For å Bore Hull

Video: Jigge For Møbelhengsler: Valg Av En Jigge For å Sette Inn Og Installere Hengsler, For å Bore Hull
Video: HETTICH MultiBlue hole marking jig (for hinges,mounting plates & other) 2024, Kan
Jigge For Møbelhengsler: Valg Av En Jigge For å Sette Inn Og Installere Hengsler, For å Bore Hull
Jigge For Møbelhengsler: Valg Av En Jigge For å Sette Inn Og Installere Hengsler, For å Bore Hull
Anonim

Spesialister som er engasjert i produksjon av dører og møbler bruker en leder for å spare tid og produsere et kvalitetsprodukt. Det brukes aktivt av både nybegynnere og erfarne fagfolk. For kompetent arbeid er det varianter av borjigger, blant hvilke det er lett å finne det mest passende alternativet for å lage møbelhengsler for et bestemt produkt.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Beskrivelse

En møbeljigg er et spesielt malverktøy som ofte brukes av spesialister i små og store bedrifter for å markere borepunkter på produkter, og i noen tilfeller også gir en rettboreinnføring i materialet. Avhengig av behovene til masteren, kan lederne enten være fabrikkproduserte eller selvlagde . Oftest ser de ut som en metallmal med ermer for et hull med en markering av avstanden mellom dem. Den største fordelen med å bruke en møbelleder er at spesialister bruker mindre tid på målinger og markering for boring.

Ved hjelp av det kan du raskt markere de nødvendige punktene på produktets arbeidsstykker, og deretter gjøre tilkoblingen av høy kvalitet ved hjelp av forskjellige festemetoder . Omfanget av søknaden er ganske bredt, men oftest brukes den til rask innsetting av typiske møbelhengsler. Enheten kan variere i utseende og markeringer på malen, avhengig av formålet og arbeidsforholdene. For eksempel vil en jigge for møbelhengsler i produksjon av dører avvike vesentlig i utseende fra jiggen, som brukes til å feste massive møbelrammer.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Visninger

Avhengig av hva slags produkt du må jobbe med, kan møbelledere deles inn i flere typer

  • Overhead . Mest vanlig blant knapphullsmønstre. Vanligvis ser de ut som en tallerken med markeringer, som må festes til stedet der du vil lage et hull. De kan enten være med ekstra fiksering eller uten dem.
  • Glidende . En jigg uten støtte, som må flyttes for å lage hvert nytt hull. Mindre effektiv, egnet for erfarne fagfolk.
  • Universell . Praktisk ved at de er egnet for produksjon av ethvert produkt på grunn av muligheten til å justere avstanden mellom hullene og deres kombinasjon.

De mest praktiske møbellederne for hengsler er overheadmaler med spesielle markeringer for midten av hengslet i standardstørrelser (26 og 35 mm).

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Valgkriterier

Når du velger en jiggmal, bør du bli guidet av din erfaring og behov. Så, for nybegynnere som bestemmer seg for å lage møbler for seg selv eller åpner en liten produksjon, anbefales det å kjøpe en overheadleder med full markering for installasjon av hengsler.

Erfarne håndverkere som jobber i store bransjer, der de ikke bare lager standard, men også ekstraordinære møbler, bør ta hensyn til den universelle typen leder. Med sin hjelp vil det være mulig ikke bare å korrekt installere hengslene på produktets sash, men også å utføre annet arbeid med høy kvalitet, som boring er nødvendig for.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Påføringsmetoder

Anvendelsesområdet for ledere er omfattende. De brukes ikke bare til å bore hull i forskjellige vinkler for fremtidig installasjon av møbelfester, men også for montering av aluminiumsfasader. På grunn av mangfoldet av jigs blir prosessen med å kaste visse produkter sterkt forenklet og blir mer automatisert. De brukes også ikke bare til å lage møbler, men også til å merke og installere dørlåser, sette inn fingerhåndtak. Dens applikasjonsfunksjoner kan sees på eksemplet på en overliggende mal for standard hengsler.

  • Bestem stedet hvor rammesløyfen skal festes til emnet på produktet, og typen (størrelsen) på selve løkken.
  • Plasser jiggen og fest posisjonen på arbeidsstykket.
  • Merk borepunkter med en markør eller blyant. Viktig: det er forbudt å bore gjennom en møbelleder av denne typen for å unngå skade på malen.
  • Fjern malen og bor for hengselfestene på de merkede punktene.
  • Installer sashengselet i henhold til instruksjonene.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Installasjonsarbeid uten mal innebærer en betydelig mengde tid for måling av løkken, merking på arbeidsstykket for å bestemme punktene for skjærehull, samt for den siste verifiseringen for å unngå feil.

Takket være lederen halveres tiden for montering av dørhengslet. Deres bruk garanterer riktig installasjon av hengslet og videre vellykket drift av møblene.

Anbefalt: