Behandling Av Druer Fra Sykdommer Og Skadedyr I Juni: Hvordan Og Hva Skal Jeg Behandle Druer Før Og Etter Blomstring? De Beste Rettsmidlene

Innholdsfortegnelse:

Video: Behandling Av Druer Fra Sykdommer Og Skadedyr I Juni: Hvordan Og Hva Skal Jeg Behandle Druer Før Og Etter Blomstring? De Beste Rettsmidlene

Video: Behandling Av Druer Fra Sykdommer Og Skadedyr I Juni: Hvordan Og Hva Skal Jeg Behandle Druer Før Og Etter Blomstring? De Beste Rettsmidlene
Video: Peter Kofod: Det uduelige EU kan ikke tage sig sammen. Vi må bygge fort Europa! 2024, April
Behandling Av Druer Fra Sykdommer Og Skadedyr I Juni: Hvordan Og Hva Skal Jeg Behandle Druer Før Og Etter Blomstring? De Beste Rettsmidlene
Behandling Av Druer Fra Sykdommer Og Skadedyr I Juni: Hvordan Og Hva Skal Jeg Behandle Druer Før Og Etter Blomstring? De Beste Rettsmidlene
Anonim

For at druer skal gi deg en god høst, krever de nøye vedlikehold, inkludert behandling. Les om den beste måten å behandle dette anlegget på nedenfor.

Hvorfor trenger du behandling?

Om sommeren, fra den første måneden - juni, trenger druene ikke bare å bli vannet, men også godt behandlet . Det er på dette tidspunktet mange skadelige insekter begynner å aktivere, og været skaper gunstige forhold for soppens utvikling. I løpet av denne perioden blir druene mer sårbare for sykdommer, skadedyr og dårlige værforhold, og derfor trenger de god foredling og fôring.

Den første behandlingen av druene bør utføres før blomstring, den andre - juni, etter blomstring . Under blomstring er sprøyting av denne kulturen kontraindisert. Det er nødvendig å behandle druer for tredje gang på høsten, for fjerde gang er det også den siste, behandlingen utføres før planten er skjermet for vinteren. Essensen av prosedyren er ikke bare å beskytte druene mot en rekke insekter og virussykdommer.

Det bidrar også til dets stabile utvikling, berikelse av fruktsammensetningen og vedlikehold av normalt utbytte.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

De beste rettsmidlene

Kjemikalier

blekkstein

Legemidlet brukes av mange sommerboere på forskjellige dyrkede planter, inkludert druer. Det store pluss med stoffet er lav toksisitet og brukervennlighet . Det, som et middel for kontaktvirkning, absorberes ikke i plantens vev og vaskes lett av med vann. Når vi snakker spesielt om druer, er jernvitriol i stand til å bekjempe et stort antall soppsykdommer, så vel som skadelige insekter.

I tillegg, den er også flott som gjødsel . Planten må behandles med dette stoffet før knoppene hovner opp. En løsning basert på den er enkel å lage, men vurder doseringen. Det avhenger utelukkende av formålet du bruker verktøyet til. Så for eksempel for å bekjempe lav på druer, er en løsning med en konsentrasjon på 3% egnet, og for forebygging er det bedre å bruke en løsning med en konsentrasjon på ikke mer enn 1%.

Bilde
Bilde

Kobbersulfat

Dette stoffet er på mange måter likt både i sammensetningen og i handling med det nevnte jernvitriolet. Generelt er disse to vingårdsmidlene utskiftbare … Vær imidlertid oppmerksom på det kobbersulfat er mer skadelig på grunn av sin høye toksisitet, og derfor frarådes det sterkt å bruke det i store mengder.

Bordeaux blanding

Dette er et soppdrepende middel, som på grunn av tilstedeværelsen av kobbersulfat i sammensetningen er uten en skadelig brennende effekt. En løsning basert på den er i stand til å gi druer beskyttelse mot:

  • sen rødme;
  • krøllighet;
  • brun flekk;
  • skorpe;
  • begerrust og andre sykdommer.

Vær imidlertid oppmerksom på det det er umulig å lagre den fortynnede blandingen, og derfor må den brukes umiddelbart . Hvor konsentrert løsningen må forberedes, avhenger utelukkende av situasjonen og behandlingstiden. Så, i begynnelsen av våren, kan du bruke en sterkere blanding på et senere tidspunkt - med en konsentrasjon på ikke mer enn 1%.

Bilde
Bilde

Urea

Urea, eller urea, inneholder en stor mengde nitrogen. Det er en effektiv gjødsel og dessuten helt trygg å bruke . Den kan brukes til både rot- og bladfôring av druer. Urea lar deg ikke bare gjødsle planten, men også å bekjempe mange skadelige insekter, så vel som patogener av forskjellige sykdommer. Dette preparatet bidrar til å øke vingårdens motstand mot forskjellige sopp, så vel som mot angrep av larver og kobberhoder. Oftest er urea kombinert med kobbersulfat, siden disse to produktene er i perfekt harmoni med hverandre. En løsning av dem er utarbeidet som følger:

  • 0, 7 kilo urea helles i en plastbeholder og helles med 8 liter vann, hvoretter det omrøres, for å oppnå gjennomsiktigheten av væsken;
  • 50-100 gram kobbersulfat fortynnes på sin side med 800 milliliter oppvarmet vann;
  • deretter helles den andre blandingen sakte i ureaoppløsningen og ytterligere 10 liter vann tilsettes.
Bilde
Bilde

Fitosporin-M

Det er snarere et biologisk preparat som har lav toksisitet, og derfor er det stor etterspørsel blant sommerboere . Det er mindre effektivt enn kjemiske preparater, men det kan brukes på alle stadier av druutvikling, med unntak av blomstring. For å forberede en løsning basert på "Fitosporin" vil 5 gram av dette middelet, oppløst i en bøtte med vann, være nok.

Det er nødvendig å bruke en slik løsning 3 ganger - før knoppbrudd, før og etter blomstring. Dette produktet er i stand til å beskytte vingården mot bakterielle sykdommer og sopp. Når du behandler dette stoffet, må du huske på at det ikke har høy motstand, og derfor er det tilrådelig å behandle det i skyfri vær.

Hvis det regner, må behandlingen gjentas.

Bilde
Bilde

Folkemedisiner

Løsninger laget etter folkeoppskrifter er også perfekte for bearbeiding og fôring av vingården. Mange av dem er svært effektive for å bekjempe ulike sykdommer og parasitter, men i kritiske situasjoner er de maktesløse. Et stort pluss med slike løsninger er tilgjengeligheten. Det er mulig å lage dem med egne hender, hjemme, mens kostnadene når det gjelder tid og penger vil være minimale.

  • Løkskall . For å forhindre soppsykdommer hos druer, er det nødvendig å sprøyte planten med denne løsningen. Det er ikke vanskelig å klare det. Du trenger en halv bøtte med hovedkomponenten og vann, alt dette må kokes i ca 20 minutter og stå til tinktur for en annen dag. Om ønskelig kan du tilsette 1-2 ss honning til blandingen. Deretter behandles plantene med en løsning, dette må gjøres under åpningen av knoppene, før og etter blomstring. På lignende måte kan du forberede en løsning basert på celandine eller smørbrød.
  • Soda … En brusbasert løsning vil være et godt forebyggende tiltak, da det kan beskytte planten din mot soppsykdommer, inkludert mugg. For å forberede produktet er det nødvendig å oppløse 20 gram vaskesåpe og 2 store skjeer av komponenten i 7 liter vann. Før blomstring må planten sprøytes en gang, etter blomstring - tre ganger til med en frekvens på 7-10 dager.
  • Jod … En annen nyttig komponent som er i stand til å beskytte planten mot sykdommer, øke utbyttet og berike fruktets sammensetning. Overskuddet kan imidlertid skade planten; den må brukes med streng overholdelse av doseringen. For forebygging vil en løsning være tilstrekkelig, der en dråpe jod faller på en liter vann.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Atferdsregler

For å forebygge, blir planten behandlet 4 ganger i løpet av sesongen:

  • på tidspunktet for skuddvekst;
  • med spirende;
  • etter blomstring;
  • under dannelsen av bunter.

Vær oppmerksom på at hvis været ble dårlig og det begynte å regne, må behandlingen utføres senest 2 timer senere . Hvis dette ikke er mulig, er det best å ty til syklisk behandling. Det er også lurt å holde et øye med værforholdene. Under behandling med kjemikalier eller løsninger laget i henhold til folkeoppskrifter, bør løvet være tørt, og været skal være rolig og kjølig.

Oftest er den ideelle tiden for behandling kveld, nemlig perioden da solen allerede har gått ned.

Anbefalt: