Bearbeiding Av Druer Etter Blomstring: Hvordan Behandle Sykdommer Og Skadedyr? Hvordan Behandles Med En Tankblanding Og Folkemedisiner?

Innholdsfortegnelse:

Video: Bearbeiding Av Druer Etter Blomstring: Hvordan Behandle Sykdommer Og Skadedyr? Hvordan Behandles Med En Tankblanding Og Folkemedisiner?

Video: Bearbeiding Av Druer Etter Blomstring: Hvordan Behandle Sykdommer Og Skadedyr? Hvordan Behandles Med En Tankblanding Og Folkemedisiner?
Video: Beskjæring av druer 2024, April
Bearbeiding Av Druer Etter Blomstring: Hvordan Behandle Sykdommer Og Skadedyr? Hvordan Behandles Med En Tankblanding Og Folkemedisiner?
Bearbeiding Av Druer Etter Blomstring: Hvordan Behandle Sykdommer Og Skadedyr? Hvordan Behandles Med En Tankblanding Og Folkemedisiner?
Anonim

Druer regnes som en ganske finaktig avling og trenger regelmessig vedlikehold gjennom vekstsesongen. Perioden etter blomstring er intet unntak. På dette tidspunktet er det viktig å bevare alle de dannede eggstokkene og beskytte planten mot sykdommer og parasitter.

Bilde
Bilde

Hva kan behandles?

Under forhold med høy luftfuktighet og varmeutbrudd, er de viktigste fiendene til vintreet soppsporer som forårsaker muggsykdom, samt grå råte som påvirker planter i kalde og regnfulle somre. Hvis det ikke blir iverksatt proaktive tiltak i løpet av denne perioden, vil det være svært problematisk å restaurere vingården selv ved hjelp av kjemiske midler. I tillegg til behandling mot sykdommer og skadedyr, trenger vintreet etter blomstring flere næringsstoffer - i fôring. For å forhindre utvikling av ulike sykdommer, så vel som for å behandle dem, brukes både kjemiske preparater og folkemedisiner mye.

Sistnevnte har en mer skånsom effekt på planter, men de kan ikke lenger hjelpe med en avansert progressiv sykdom. I slike tilfeller brukes kjemikalier.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Narkotika

Før du bruker potente midler, er det nødvendig å bestemme sykdommens art og vurdere graden av skade på vintreet. I milde tilfeller kan du behandle druene med jernvitriol eller Bordeaux -væske, og i tilfelle alvorlig skade må du koble til komplekse preparater.

For eksempel, for å forhindre utvikling av larver av insekt skadedyr en uke etter blomstring, kan insektmidler brukes:

  • Bi-58;
  • "Utelat";
  • "Neoron";
  • "Confidor".

Og som en profylakse for oidium og mugg, bør du bruke:

  • "Hom";
  • "Tiovit Jet";
  • "Kuprozan";
  • kolloidalt svovel.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Et par uker etter blomstring behandles de grønne delene av plantene:

  • "Vectroy";
  • "Topaz";
  • "Quadris";
  • "Strobe";
  • "Mancozebom";
  • "Ridomilom Old".

Disse stoffene er systemiske soppdrepende midler og kan forhindre mange sykdommer. Med begynnelsen av juli -regnet brukes strobiluriner som forebygging av grå råte:

  • "Pyraclostrobin";
  • "Dimoxystrobin";
  • "Azoxystrobin";
  • "Picoxystrobin";
  • "Kresoxim-metyl".
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Disse produktene er syntetiske plantevernmidler som erstatter naturlige soppdrepende midler. De er svært effektive for å forhindre putrefaktive infeksjoner.

Når det gjelder beskyttelse av vintreet mot parasitter, tolererer edderkoppmidd ikke virkningen av Envidor, Amitraz og Pyridaben acaricides , og bare podning på fylloksera-resistente grunnstammer vil hjelpe til med å takle løvfyllende fylloksera. Det er veldig vanskelig å beseire dette skadedyret på en annen måte, siden det på grunn av mutasjoner raskt tilpasser seg kjemi og blir motstandsdyktig mot virkningene. Gode resultater oppnås ved å bruke en tankblanding - et komplekst preparat laget av insektmidler og soppdrepende midler.

Slike sammensetninger er i stand til samtidig å beskytte druebusker mot både sykdommer og skadedyr, men når de gjøres uavhengig, er det nødvendig å ta hensyn til kompatibiliteten til visse kjemiske preparater og objektivt vurdere forholdet mellom risiko og miljø med fordeler for planter.

Bilde
Bilde

Folkemedisiner

I motsetning til kjemiske forbindelser opererer improviserte midler mer forsiktig og skader ikke verken plantene selv eller miljøet. Frukt behandlet på en folkelig måte kan spises den andre dagen etter prosedyren, mens etter kjemiske tilberedninger kan ikke gruppene berøres i ca 3 uker. Ulempen med folkemedisiner er det faktum at behandlinger må utføres regelmessig hver 7. dag, mens kjemiske preparater er i stand til å takle plager eller skadedyr i 1-2 applikasjoner. Folkemedisiner hjelper heller ikke i tilfeller av for massiv skade på druer ved infeksjon eller skadedyr, så bruken av dem er mer egnet bare for forebyggende formål.

Gjær, honning, celandine blader, brus, såpe, comfrey og peonrot brukes ofte som improviserte midler.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Tenk på de mest effektive og rimelige midlene for beskyttelse mot sykdommer og skadedyr som finnes i alle hjem

  • Infusjon av løkskall . For å forberede infusjonen, ta en halv bøtte med skall, fyll den med vann, kok i 20 minutter, fjern den fra varmen og fjern den i en dag for å tilføres. Tilsett deretter vann til et volum på 10 liter, ha en skje honning, filtrer og spray vintreet.
  • Avkok av celandine eller comfrey tilberedt på følgende måte: knuste blader, stilker og røtter legges i en bøtte i 2/3, vann helles, kokes i ca. 20 minutter, avkjøles, filtreres og behandles deler av plantene over bakken.
  • Infusjon av gammelt høy Det er veldig effektivt mot oidium og tilberedes som følger: En 10-liters bøtte er fylt med gammelt høy eller høystøv, vann helles og fjernes til et mørkt sted for infusjon i 7-10 dager. Deretter filtreres den resulterende infusjonen, en halv liter melkevassle tilsettes og buskene vannes.
  • Soda bra for gråmugg, larver og mugg. For å forberede en løsning for grå råte, tilsett 7 ts i en 6-liters bøtte med vann. brus og spray vintreet. Hvis store områder påvirkes, oppløses 1 ss i 1 liter vann. l. brus, samme mengde vegetabilsk olje og flytende såpe. Blandingen påføres den grønne delen av plantene om kvelden i tørt vær. Til behandling av mugg 1⁄2 ts. brus oppløses i 1 liter vann og bladene sprayes med denne løsningen annenhver dag til overflaten er rengjort.
  • For forebygging av soppinfeksjoner i 7 liter vann oppløses 20 g flytende såpe, 2 ss. l. brus og spray vintreet. Prosedyren gjentas to ganger med et intervall på 10 dager. For å forynge druer, tilbered følgende blanding: tilsett 1 ts til 6 liter vann. brus, samme mengde Epsom salt (magnesiumsulfat) og 15 dråper ammoniakk. Den resulterende løsningen brukes til å behandle grønne deler av planter.
  • Jod beskytter druer godt mot forskjellige sykdommer, inkludert grå råte og mugg, og bidrar til å øke utbyttet. For å forberede løsningen, tilsett 1 ml jod til 1 liter vann, bland godt og spray buskene. Som et forebyggende tiltak gjentas behandlingen hver 7. dag.
  • Trichopolus takler mugg godt. For å gjøre dette, ta 1 liter varm melk, oppløs 9 tabletter trichopolum i den, tilsett 20 dråper jod, bland og hell den resulterende blandingen i en bøtte med 9 liter vann. Vanning utføres hver 10. dag.
  • Kaliumpermanganat brukes også i behandling av druer for mugg. For å gjøre dette, oppløs 1,5 g av stoffet i en liter vann og skyll bladene.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

I tillegg til soppdrepende midler og insektmidler krever druer etter blomstring også fôring . Nitrogengjødsel som infusjon av urter, kyllingavfall eller gjødsel er egnet for dette. Fra ferdige preparater kan du anbefale GroGreen 20.20.20 eller Master 20.20.20 med en mengde på 25-50 g gjødsel for hver busk. For å forhindre ervedruer, som er en konsekvens av mangel på bor, anbefales det å behandle vintreet med borsyre. Behandlingen utføres i spirende periode med følgende løsning: 10 liter vann, 5 g borsyre og samme mengde sinksulfat blandes i en bøtte og vannes over erter.

Bilde
Bilde

Hvordan sprayes riktig?

For at behandlingen av druer skal gi større effekt, må en rekke enkle regler følges:

  • sprut på buskene skal være fra topp til bunn;
  • vanningsvæske skal være godt filtrert og blandet;
  • sprøyting bør utføres i tørt vær etter solnedgang;
  • Sprøytepistolen bør velges med flere spraymoduser, som lar deg kontrollere mengden løsning og bruke den så mye som vintreet krever.
Bilde
Bilde

Hjelpsomme hint

Bearbeiding av druer utføres gjennom det meste av vekstsesongen, men det er sprøyting etter blomstring som spiller den viktigste rollen i dannelsen av bunter. I denne forbindelse bør denne prosedyren behandles ansvarlig, med tanke på råd fra erfarne vinbønder.

  • Den mest effektive effekten på virus og skadedyr er gitt ved hjelp av kombinerte egenskaper, så det er bedre å velge dem.
  • Ved hver vanning av buskene med soppdrepende midler kan preparatene "Mospilan" eller "Plantafol" tilsettes løsningen. De er svært kompatible med mange legemidler og tillater ikke at skadedyr formerer seg.
  • Etter kjemisk behandling av vintreet, bør syke blader og skudd fjernes og kastes. Skadede deler kan ikke gjenopprettes.
Bilde
Bilde

Vanning er ferdig i slutten av juli, i august blir druene ikke behandlet. Dette skyldes det faktum at hvis det ikke var mulig å kurere busken i juni / juli, begynner kjemien å samle seg i druene med senere behandling, og det vil allerede være usikkert å spise dem.

Anbefalt: