Melk Med Jod For Agurker: Topp Dressingoppskrifter. Sprøyting Og Vanning. Drivhus Og åpen Feltbehandling. Andeler. Hvordan Sprøyte Agurker Med Melk, Jod Og Såpe?

Innholdsfortegnelse:

Video: Melk Med Jod For Agurker: Topp Dressingoppskrifter. Sprøyting Og Vanning. Drivhus Og åpen Feltbehandling. Andeler. Hvordan Sprøyte Agurker Med Melk, Jod Og Såpe?

Video: Melk Med Jod For Agurker: Topp Dressingoppskrifter. Sprøyting Og Vanning. Drivhus Og åpen Feltbehandling. Andeler. Hvordan Sprøyte Agurker Med Melk, Jod Og Såpe?
Video: 8 POWERFUL HOMEMADE ROOTING HORMONES| Natural Rooting Stimulants for Gardening 2024, Kan
Melk Med Jod For Agurker: Topp Dressingoppskrifter. Sprøyting Og Vanning. Drivhus Og åpen Feltbehandling. Andeler. Hvordan Sprøyte Agurker Med Melk, Jod Og Såpe?
Melk Med Jod For Agurker: Topp Dressingoppskrifter. Sprøyting Og Vanning. Drivhus Og åpen Feltbehandling. Andeler. Hvordan Sprøyte Agurker Med Melk, Jod Og Såpe?
Anonim

Ideen om å bruke melk med jod til fôring av agurker virket først utilstrekkelig produktiv for agronomer, men over tid klarte denne kombinasjonen å bevise effektiviteten. Oppskrifter for spray- og vanningsblanding ble gradvis mer varierte, og de nøyaktige proporsjonene for drivhus- og åpne feltbehandling tillot maksimal effektivitet i påføringen av produktet.

Bilde
Bilde

Etter å ha funnet ut hvordan du bruker formuleringer med melk, jod og såpe, kan du enkelt legge til en annen - helt naturlig - matemetode i hagearsenalet ditt.

Fordeler og ulemper ved bruk

Å bruke en blanding av melk med jod til vanning og sprøyting av agurker har mange fordeler i forhold til andre typer dressinger.

Bilde
Bilde

Ved å kombinere ingrediensene som er tilgjengelige for alle, kan følgende oppnås

  1. Fremskynde veksten av grønnsaksavlinger . Grønne etter slik fôring vokser mer aktivt, piskene blir sterkere. Utbyttet øker også.
  2. Gi opp kjemisk gjødsel . Høsten er miljøvennlig, sunn og trygg.
  3. Beskytt planter mot farlige soppsykdommer . Midlet er effektivt i kampen mot mugg og andre typer infeksjoner.
  4. Øk immunforsvaret til planter .
  5. Fyll på tilførsel av sporstoffer og vitaminer , nødvendig for vellykket dyrking av agurker.
  6. Desinfiser plantematerialet . De antiseptiske egenskapene til blandingen oppnås gjennom produksjon av aktivt oksygen.
  7. Reduser kostnadene ved kjøp av gjødsel . Det er ingredienser for slik fôring i nesten alle hjem, de er rimelige.
Bilde
Bilde

Fordelene takket være at melk med jod begynte å bli brukt overalt, er åpenbare. Men en slik blanding har sine ulemper. Joddamp, hvis den brukes feil, kan være skadelig for menneskers helse. I drivhus og hotbeds er det nødvendig å utføre behandling, ta beskyttende tiltak.

Bilde
Bilde

En overdose av jod kan også påvirke planter negativt, føre til visning av skudd, krumning av frukt.

Bløtleggelse av frø

Det er bedre å forberede en sammensetning for desinfeksjon av plantemateriale basert på melkevassle . I dette tilfellet vil den desinfiserende effekten av blandingen være mer effektiv. Blanding med melk danner jod aktivt oksygen, ødelegger patogener av bakterielle infeksjoner og sopppatogener. Du kan fortynne løsningen riktig, nøye med å følge proporsjonene. Blandingen tilberedes som følger:

  • 500 ml melkevassle eller melk tas per liter vann;
  • 1 dråpe jod tilsettes til løsningen;
  • alle ingrediensene er grundig blandet;
  • agurkfrø senkes i løsningen i 6-8 timer, fjernes deretter, overføres til bakken uten å tørke.
Bilde
Bilde

Jorden i hagen eller i beholdere bør også desinfiseres. I dette tilfellet tilsettes 15 dråper 5% jodoppløsning og 1 liter melk til 10 liter vann. Denne forholdsregelen vil forhindre forekomst av soppinfeksjoner på grunn av jordforurensning.

Topp dressing oppskrifter

Du kan bare mate agurkene med jod-melkeløsninger bare hvis hvis du nøye velger en oppskrift med tanke på vekstsesongens egenskaper, plantens behov for spesifikke mineraler . Til tilberedning av blandinger kan du bruke sur eller helmelk med et minimum fettinnhold. Serumformuleringsalternativer finnes også.

Andelene er også veldig viktige når du forbereder gjødsel. Meieriprodukter må fortynnes med vann. Vanligvis er andelen 1: 5 eller 1:10. Vanning utføres på bladet eller ved roten, avhengig av formålet med befruktning.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Under buskene i seg selv blir ikke frøplanter og voksne planter matet - det er bedre å lage et spor innenfor en radius på 10-15 cm rundt omkretsen, og deretter fordele blandingen inne i den.

Det er ofte ikke nødvendig å vanne agurker med en slik sammensetning . Du kan gjøre forebyggende rot- eller bladfôring uplanlagt, hvis grønnsaker vokser dårlig, blir blomstringen forsinket. Det er bedre å gjødsle unge agurkbusker jevnt, med jevne mellomrom, for ikke å overskride dosen næringsstoffer.

Med gjær

Den klassiske oppskriften på å mate med løsningen i bakken eller på bladene er laget på grunn av bakergjær i briketter. Denne ingrediensen i en mengde på 25–35 g blandes med oppvarmet melk med lavt fettinnhold og 1 ss. l. granulert sukker. Den resulterende blanding får stå for å aktivere gjæringsprosessen i en periode på 3 til 5 timer. Deretter legges følgende til i sammensetningen:

  • 1 liter melk;
  • 2 ss. l. treaske, knust til støv;
  • 5-7 dråper jod.
Bilde
Bilde

Alle ingrediensene blandes i den viste sekvensen . Ask i toppdressing fungerer som et element som erstatter tapet av kalsium som oppstår i melk under gjæringen av toppdressingen. Næringsstoffblandingen er veldig konsentrert, mer egnet for bruk i det åpne feltet, der risikoen for kjemiske forbrenninger reduseres.

Med urea

Urea er en nyttig gjødsel som hjelper til med å fylle opp mangelen på mineraler i agurker når brune eller gule flekker vises på bladene … Kompleks befruktning med melk, urea og jod vil være spesielt nyttig for planter under blomstring og eggstokkdannelse. Løsningen tilberedes ved å tilsette hjelpestoffer i forhold til 10 liter vann. Vil trenge :

  • melk - 2 l;
  • urea - 4 ss. l.;
  • jod - 20 dråper i 5% konsentrasjon;
  • natron - 1 ss. l.
Bilde
Bilde

Alle komponentene blandes grundig. Sammensetningen brukes i bladdressing, med sprøyting på arket. Det er ikke verdt å helle blandingen direkte på røttene. Produktet sprøytes fra en hagesprøyte, med særlig oppmerksomhet til de formende eggstokkene og blomsterknoppene.

Bestøvende insekter vil ikke bli avskrekket av naturlige ingredienser.

Med strålende grønt

Formler av dressinger med kefir eller sur melk, myse er spesielt rike på nyttige stoffer. Derfor brukes de ikke mer enn 3 ganger i løpet av sesongen. For 10 liter vann, når du forbereder løsningen, trenger du følgende mengde ekstra ingredienser:

  • 20 dråper jod;
  • 2 liter melkesyreprodukter;
  • 50 g urea.

Alle ingrediensene blandes grundig til de er helt oppløst i vann. For 1 agurkbuske brukes 500 ml av den ferdige sammensetningen. Hvis jod er over, kan en lignende toppdressing tilberedes med strålende grønt. Det tilsettes 2 liter melkevalle i et volum på 1 flaske i 10 ml. Denne mengden ingredienser fortynnes med 8 liter vann.

Bilde
Bilde

Sprøyting mot sykdommer

Behandling og beskyttelse av planter mot soppsykdommer, virusinfeksjoner ved bruk av melk-jodblanding utføres utelukkende på bladet . Du kan sprøyte agurker med formuleringer med tillegg av andre desinfeksjonsmidler.

Bilde
Bilde

I hvert tilfelle er det viktig å nøye observere dosering og forholdet mellom ingrediensene, følg de detaljerte trinnvise instruksjonene.

I de fleste tilfeller er det ikke nok å strø løsningen på toppen av agurken eller bladene. Mer alvorlig beskyttelse vil være nødvendig. Hvis det oppdages tegn på soppinfeksjon eller virussykdom, bør både bladets ytre og indre overflate behandles. For forebyggende formål er generell sprøyting av blandingen nok. Meieriprodukter danner en lufttett film på overflaten av skuddene, og syrene i dem gir dannelse av et miljø som er ødeleggende for mikroorganismer.

Bilde
Bilde

Peroksid løsning

Med sen rødme, en sykdom som er ekstremt farlig for agurker, vil ikke jod alene i kombinasjon med melk være nok . Årsakssaken til denne infeksjonen kan bare overvinnes med en kraftigere antiseptisk effekt. Videre må løsningen tilberedes på gjæret melkbasis: med yoghurt, myse. Dette vil gjøre resultatet enda mer imponerende. Det er vanlig å tilsette 10 liter vann:

  • 1 liter gjærede melkeprodukter;
  • 25 ml hydrogenperoksid;
  • 40 dråper 5% jodoppløsning.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Den resulterende blandingen sprayes over overflaten av bladene, rotsonen behandles med den. Som et forebyggende tiltak kan du gjenta prosedyren månedlig. I løpet av behandlingsperioden utføres re-sprøyting av agurker som er påvirket av sen blight 1 gang på 7-10 dager.

Sammensetning med vaskesåpe

Bekjempelse av soppinfeksjoner utføres med en konsentrert løsning. Den tilberedes på grunnlag av oppløsning av ingrediensene i 10 liter vann. Vil trenge :

  • 30 dråper jod;
  • 1 liter melk;
  • 1/5 bar knust vaskesåpe.
Bilde
Bilde

For å forberede blandingen som brukes til sprøyting, blir varmt vann tatt - såpen oppløses bedre i den . Deretter avkjøles den resulterende basen, kombinert med melk. Jod tilsettes sist. Det er best å blande utendørs for å unngå innånding av kjemiske damper med høy konsentrasjon.

Bilde
Bilde

Klesvasksåpe i denne sammensetningen har ikke antiseptiske egenskaper. Det er nødvendig for å sikre at løsningen legger seg ganske effektivt på agurkblad og vipper. Jod gir en antiseptisk effekt, dreper virus og bakterier. Den ferdige løsningen krever umiddelbar påføring; den trenger ikke å lagres eller lagres. Det er bedre å spraye ikke bare alle skuddene, men også jorden rundt dem.

Borsyreoppløsning

Med sen rødme og andre soppinfeksjoner kan planter beskyttes mot infeksjon eller behandles med en spesiell løsning . Den tilberedes i 2 trinn. På det første trinnet blandes 2 kg asket pulver i varmt vann i et volum på 8 liter. Den resulterende sammensetning avkjøles. Koble deretter til:

  • 1 liter sur melk eller myse;
  • 10 ml jod;
  • 15 g borsyre (1, 5 poser).
Bilde
Bilde

Blandingen infunderes i 10 timer. Deretter fortynnes det i et forhold på 1:10, den resulterende sammensetningen brukes i rammen av rotbehandling.

Tips for behandling av agurk

Det er verdt å vurdere at formuleringer med ren melk vanligvis brukes til å mate plantinger . Fermenterte melkeprodukter brukes oftest i tilfeller der sykdom eller skadedyr bekjempes. Som gjødsel for agurker brukes toppdressing, påført med blad eller under roten, under blomstring og frukting.

Bilde
Bilde

I et polykarbonatdrivhus, et drivhus, er det bedre å bruke svakere løsninger enn i åpen bakke - for å unngå brannskader.

Vi lister opp de grunnleggende reglene for behandling av agurkplantinger

  1. Toppdressing påføres etter vanning, på fuktig grunn. Dette forhindrer rotforbrenning.
  2. Gjentagelse av prosedyren anbefales hver 14. dag.
  3. Behandlingen utføres ved atmosfæriske temperaturer fra +16 til +18 grader Celsius.
  4. Å velge sprøyting bør være grumsete dager eller timer der plantene ikke utsettes for direkte sollys.
  5. Det er bedre å sprøyte blandingen gjennom en sprayflaske. Jo mindre dråpene er, desto bedre blir effekten.
  6. De beste resultatene fra fôring observeres i juli-august, etter dannelsen av eggstokkene.
  7. Overholdelse av befruktningsplanen er svært viktig. Den første rotvanningen utføres 14 dager etter spiring. Løsningen blir svakt konsentrert. De påfølgende utføres hver 2. uke, med vekslende bladdressing og vanning.
  8. Tilsett andre ingredienser forsiktig. For eksempel vil overflødig bor føre til bladnekrose og fruktdeformasjon.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Ved å følge reglene kan du oppnå utmerkede resultater ved bruk av naturlig gjødsel for agurker basert på melk og jod.

Anbefalt: