Behandling Av Agurker Med Strålende Grønt Og Jod: Sprøyting For Behandling Og Fôring, Proporsjoner Ved Bruk I Drivhus Og åpent Felt

Innholdsfortegnelse:

Video: Behandling Av Agurker Med Strålende Grønt Og Jod: Sprøyting For Behandling Og Fôring, Proporsjoner Ved Bruk I Drivhus Og åpent Felt

Video: Behandling Av Agurker Med Strålende Grønt Og Jod: Sprøyting For Behandling Og Fôring, Proporsjoner Ved Bruk I Drivhus Og åpent Felt
Video: Insideeus - Ecstasy (Official Video) 2024, Kan
Behandling Av Agurker Med Strålende Grønt Og Jod: Sprøyting For Behandling Og Fôring, Proporsjoner Ved Bruk I Drivhus Og åpent Felt
Behandling Av Agurker Med Strålende Grønt Og Jod: Sprøyting For Behandling Og Fôring, Proporsjoner Ved Bruk I Drivhus Og åpent Felt
Anonim

Jod og strålende grønt er gunstig for både mennesker og dyrkede planter. Du kan lære hvordan du bruker disse produktene som gjødsel og mer fra informasjonen nedenfor.

Fordel og skade

Jod og strålende grønt har fordelaktige egenskaper. Sammensetningen kan brukes ikke bare som et antiseptisk middel, men også til behandling av agurker og andre planter . Disse produktene inneholder stoffer som kalium, fosfor og kobber. De kan bidra til aktiv vekst og frukting av planter. På samme tid fremstår fruktene sunne, ytre vakre og saftige.

Spesielt kan jod hjelpe til med å forynge plantinger . Med det vil agurker kunne vare lenger og beholde sin grønne masse over lengre tid. I jod fortynnet med vann kan du suge plantefrø før planting, noe som vil stimulere spiring.

Sprøyting med en løsning basert på dette antiseptiske middelet vil bidra til å gjenopprette bladets turgor, samt gi det de nødvendige næringsstoffene, og i blomstringsperioden vil midlet hjelpe planten med å forstørre eggstokkene.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Vanning med en løsning som ikke er for konsentrert, vil bidra til å styrke plantens røtter og gi dem mineraler . I tillegg kan jod forhindre forekomst av råte på planten og dens røtter, skremme vekk skadelige skadedyr fra den, og også forlenge fruktperioden og normalisere fotosyntesen.

Når det gjelder grøntområder, har dette middelet mange egenskaper av jod . I tillegg vil det være spesielt nyttig i kampen mot plantesykdommer. Det kan bidra til å bli kvitt bakterielle sykdommer og sopp. Sen rødme, peronosporose, gjærsopp, mugg, rotrot og ikke bare - dette middelet kan bekjempe alle disse sykdommene. I tillegg kan det hjelpe med å helbrede sprekker, bretter og riper i plantingen.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

En av fordelene med grønt er at den inneholder kobber . Det har en gunstig effekt på planten, styrker immuniteten, påvirker piskens prakt og forbedrer plantens utseende generelt. I tillegg styrker det plantens røtter både i drivhusforhold og i det åpne feltet. Og vanning av agurker med denne løsningen kan gi fruktene en lysere grønn farge. Strålende grønt er også i stand til å gi planten de nødvendige mineralene, øke utbyttet og beskytte det mot skadelige insekter.

Vær oppmerksom på at det ikke bare er fordeler, men også ulemper ved bruk av jod og strålende grønt . Så disse midlene må brukes med jevne mellomrom, men hvis det er for mange av dem i løsningen, kan dette forårsake flekker på plantens løvverk, noe som indikerer en kjemisk forbrenning, som senere kan føre til at planten dør. Derfor må doseringen av midler overvåkes nøye. I tillegg har jod giftige røyk.

Derfor er det påkrevd å ta en pause med intervaller på 10 minutter ved å spraye drivhusplantinger og la drivhuset stå for ren luft for ikke å bli forgiftet.

Bilde
Bilde

Søknad om behandling av sykdommer

Pulveraktig mugg

Dette er en vanlig plantesykdom som bør behandles umiddelbart i de tidlige stadiene. Forekomsten av denne sykdommen fremgår av nederlaget til løvet og deretter fruktens død . Zelenka og jod er perfekte for å bekjempe mugg. Det er mange oppskrifter på løsninger basert på disse midlene, som har vist seg å være ganske effektive i handling.

Så, for behandling av plantinger trenger du 10 milliliter greener, 2 liter myse og 50 gram urea . Alt dette må blandes godt og helles med en bøtte med vann, hvoretter midlet kan brukes til å vanne de berørte plantene.

En løsning som inneholder 5 liter vann, 2 teskjeer såpe, 12 dråper jod og 500 milliliter serum er egnet for å bekjempe sykdom . Det er nødvendig å behandle anlegget med den resulterende blandingen, produktet vil bokstavelig talt umiddelbart begynne å ødelegge soppen.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Du kan også tilberede en løsning basert på 2 liter melk og 10 milliliter jod eller grønt . For behandling vil det være ineffektivt, men for å forebygge denne sykdommen er det ganske. Den resulterende væsken må vannes på bakken av plantene.

For den medisinske løsningen kan du også bruke 9 liter vann, 10 dråper jodoppløsning, samt en liter melk med en lav prosentandel fett . Alt dette må blandes. Videre kan løsningen drysses ikke bare på syke, men også på friske planter. I det første tilfellet vil løsningen være en reell redning fra mugg, og i det andre vil den kunne forhindre utseende og utvikling.

Vær oppmerksom på at det er nødvendig å sprøyte planten for forebyggende formål ikke mer enn 3 ganger i løpet av hele sesongen . Dette må gjøres i perioden før agurkens blomstring, etter den og en uke eller to etter dannelsen av de første eggstokkene. Hvis du bruker løsninger for å kurere planter, må de behandles med 7-10 dagers mellomrom.

På samme tid, både for behandling og for profylakse, er det nødvendig å velge bare en av løsningene, det er ikke verdt å kombinere dem.

Bilde
Bilde

Fra forfallne røtter

En annen alvorlig sykdom som kan ødelegge agurker og, som et resultat, alle frukter. Jod og strålende grønt kan bekjempe denne sykdommen, og de kan brukes både til behandling og til profylaktiske formål.

For den medisinske løsningen trenger du 10 dråper grønt, 2 dråper jod og en bøtte med vann . Alt dette må blandes og sprayes på syke planter i intervaller på 7-10 dager.

For å bekjempe rotrot er en løsning av urter og vann, fortynnet i forholdet 1 til 2, også egnet. Det vil være nødvendig å behandle 10-12 stamme baser med blandingen godt, fra jordoverflaten . Det er nødvendig å utføre behandlingen med intervaller på 3 dager til sykdommen er fullstendig eliminert.

For forebygging kan du bruke en løsning basert på grønne ting, mens du må bruke en dråpe av produktet per 1 liter vann. Videre kan dette middelet sprayes på planter. Dette er nødvendig 2 ganger per sesong: før fruktene ser ut og etter den siste samlingen.

Bilde
Bilde

Fra sen rødme

Nok en plantesykdom som antiseptika kan redde fra. Du trenger en blanding av 20 dråper jod og urter, samt en bøtte med vann. Alt dette må blandes godt, hvoretter du kan begynne å sprøyte syke planter med en frekvens på 1, 5-2 uker . Dette bør gjøres om kvelden, etter solnedgang. Oftest er 2-3 sprayer med denne løsningen nok til å eliminere sykdommen fullstendig. Vær oppmerksom på at det ikke anbefales å forsømme proporsjonene og doseringen når du forbereder løsninger, ellers er det en sjanse for å forårsake alvorlig skade på planten.

Bilde
Bilde

Hvordan bruke som toppdressing?

Jod og strålende grønt er også egnet for gjødsling av agurker som vokser i et drivhus eller i det åpne feltet. Planter kan mates med løsninger for å gi dem mineraler, men husk at været skal være varmt, og litt vanning er nødvendig før du mater planten.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

For eggstokkene

For å øke fruktingen av planter kan du vanne eller spraye med blandinger som er laget på grunnlag av jod eller grønt. Dette vil påvirke ikke bare frukting, men også gjøre fruktene vakre.

For det for å sprøyte planter, er en løsning av grøntområder og jod egnet . Du trenger bare en dråpe med ett av antiseptikaene per liter vann. Det er lov å behandle planter med denne løsningen på slutten av blomstringsfasen.

Det er tillatt å bruke en lett blanding av jod fra 3 dråper av denne komponenten per 10 liter vann . Det er nødvendig å behandle med en løsning før blomstringsfasen, mens vanning bare er nødvendig ved roten.

For en rik farge på agurker og deres aktive vekst, kan du lage en gjødsel basert på grønt og surdeig fra brød. For å gjøre dette må du suge et brød i en bøtte med vann og gi løsningen 10-12 timer for tinktur, hvoretter du må legge til 2 dråper grønt og sil blandingen. Med den resulterende løsningen er det nødvendig å vanne agurkene ved roten.

Bilde
Bilde

For frøplanter

Hvis du trenger å behandle frøplanter av unge planter, kan jod og strålende grønt hjelpe her, stimulere utviklingen av spirer og lette deres tilpasning i hagen.

For behandling av frøplanter er en løsning egnet, som kan lages av en liter oppvarmet, avgjort vann og 2 dråper jod . Dette vil fremme veksten av plantene.

I tillegg er en blanding av 30 dråper jod, en bøtte med vann, en liter melk og 20 gram revet såpe også egnet for aktiv vekst. Med en slik løsning er det nødvendig å utføre behandlingen med intervaller på 1, 5-2 uker.

For forebyggende formål kan du bruke en løsning basert på grønne ting eller jod blandet med vann i et forhold på 2 til 1. Denne blandingen vil bare være egnet for å tørke stilkene til slike spirer som har nådd en høyde på 10 centimeter. Vær oppmerksom på at det er nødvendig å behandle unge planter bare når flere grønne permanente blader allerede har dukket opp på dem.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

For grønne topper

Jod og grønne ting kan hjelpe en agurk å få grønn masse.

Når, hvis anlegget har blitt skadet, er en løsning egnet, som vil inneholde 3 deler vann og en del av et av de presenterte antiseptika . Løsningen må påføres de skadede delene av plantingen.

For forebyggende sprøyting av topper er en blanding av jod og brød egnet. Du trenger en bøtte med vann, hvor du må suge et brød om kvelden, samt en standard flaske jod . Neste dag må jod tilsettes startkulturen, alt dette filtreres, hvoretter plantene kan behandles med 2 ukers mellomrom, men ikke oftere.

Anbefalt: