Soveromdesign I "Khrusjtsjov" (94 Bilder): Ekte Bilder Av Interiøret I "Khrusjtsjov", Ideer Til Oppussing Av Soverom

Innholdsfortegnelse:

Video: Soveromdesign I "Khrusjtsjov" (94 Bilder): Ekte Bilder Av Interiøret I "Khrusjtsjov", Ideer Til Oppussing Av Soverom

Video: Soveromdesign I
Video: How Khrushchev Fed the Soviet People 2024, April
Soveromdesign I "Khrusjtsjov" (94 Bilder): Ekte Bilder Av Interiøret I "Khrusjtsjov", Ideer Til Oppussing Av Soverom
Soveromdesign I "Khrusjtsjov" (94 Bilder): Ekte Bilder Av Interiøret I "Khrusjtsjov", Ideer Til Oppussing Av Soverom
Anonim

Det er ikke alltid lett å lage en vakker og funksjonell design i hus bygget under Khrusjtsjov -tiden. Oppsettet og området til rommene var ikke designet for mange moderne designprinsipper. Du vil lære å planlegge og innrede et soverom i "Khrusjtsjov" i denne artikkelen.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Soveromstyper

Utformingen av et soverom avhenger av flere faktorer: størrelsen, oppsettet, funksjonelle funksjoner. Vi vil vurdere hvert av aspektene nedenfor.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Etter layout

I panelhus overstiger soverommet som regel ikke 11 - 12 kvm. Det vil være bra hvis leietakerne er heldige og det vil ha riktig form med 3x4m vegger. Men dette er ikke alltid tilfelle. Et langt, smalt rom er litt vanskeligere å ordne enn et vanlig rektangulært rom. I et langstrakt soverom står møbler som regel langs en av veggene slik at en passasje kan passe langs den andre. I en slik situasjon viser det seg at det nyttige området på den frie veggen forsvinner. Derfor er det nødvendig å vurdere ikke bare et praktisk og vakkert arrangement av møbler, men også funksjonaliteten og innredningen til det tomme rommet.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

For et lite soverom med et areal på 6-8 kvm. m. Først og fremst er spørsmålet om det ergonomiske arrangementet av de nødvendige møblene relevant.

Ofte oppnås slike små rom ved å omutvikle og tildele plass fra et annet rom . I "Khrusjtsjov" -bygninger er rommene sjelden firkantede. Følgelig kan et langstrakt rom ikke deles langs, og når det deles på tvers, oppnås en av delene uten et vindu. I det resulterende soverommet er det derfor også nødvendig å tenke over belysningen for å kompensere for denne mangelen.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Til størrelse

Rommet er ca 12 kvm. m. det vil være mulig å plassere en seng, garderobe og nattbord. Hvis du donerer et av nattbordene eller størrelsen på skapet, kan du passe til et toalettbord eller arbeidsbord. I rom 8 - 10 kvm. m. når du plasserer en seng for to, vil det være plass til en garderobe og et nattbord (et lite skrivebord eller toalettbord).

Ofte har soverommet et enda mindre område og når 6 kvadratmeter. Hvis en person bor i den, vil en og en halv seng, garderobe, samt et nattbord eller bord for arbeid passe. Hvis du planlegger å plassere en dobbeltseng, vil i tillegg til det bare ett møbel passe: et bord, kommode eller garderobe. I slike små soverom er sengen som regel plassert nær vinduet og hyllen over sengegavlen eller vinduskarmen fungerer som et nattbord.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Etter beliggenhet

I en to-roms eller treroms leilighet vil soverommet mest sannsynlig bare brukes til det tiltenkte formålet. Det vil si som soveplass. Et slikt rom er det enkleste å utstyre, siden det ikke er nødvendig å utføre sonering og plassere flere funksjonelle soner, som i en ett-roms leilighet.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

I det siste alternativet kan ombygging være nødvendig. Du kan lage et studio fra en ett-roms leilighet. Fraværet av vegger og dører som "stjeler" plass for å åpne dem, sparer i de fleste tilfeller nok plass til å utstyre et komfortabelt og vakkert hjem. Vi bemerker imidlertid at for slike manipulasjoner med lokalene kreves tillatelse fra de relevante myndighetene.

Det er også verdt å merke seg at hvis mer enn én person bor i leiligheten, er kanskje ikke organisering av studioet den beste løsningen . Det er også verdt å vurdere noen av ulempene med et slikt oppsett. Dette er behovet for å kjøpe stille husholdningsapparater, samt lukter fra matlaging.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Så hvis ombygging av en eller annen grunn ikke vil bli gjennomført, kan du organisere et soverom-stue. Det er flere måter å avgrense plassen på:

  • en skillevegg laget av gipsplater, tre, metallplast og andre materialer;
  • møbler, for eksempel hyller;
  • gardin eller skjerm;
  • konstruksjonen av et podium for sengen;
  • forskjellige etterbehandlingsmaterialer og (eller) farger.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Et annet alternativ for å plassere et soverom er en loggia. Hvis bredden er omtrent 1 meter, er dette allerede nok til å organisere et soveplass for en person. Hvis du installerer en bred vinduskarme på vinduet i rommet, får du ganske mye plass til personlige eiendeler.

For oppbevaring av klær kan du henge en henger og hyller på veggen.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Innredning og design

Før du velger etterbehandlingsmaterialer, må du bestemme stilen på soverommet. Hver av dem har sine egne egenskaper.

De mest passende for soverommet er minimalisme, loft og skandinavisk stil. De er preget av:

  • ganske enkle etterbehandlingsmaterialer (maling, tre, gips, gulvfliser, laminat);
  • rolige farger uten komplekse mønstre og kombinasjoner av nyanser;
  • enkle møbler;
  • minimal innredning som lar deg plassere lyse aksenter.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

For å lage et stilig soverom i minimalisme, bør du bruke:

  • karakteristiske møbler med rette vinkler og flate overflater;
  • vanlige tekstiler med en interessant nyanse;
  • for vegger - maling eller gips med strekeffekt;
  • for gulvet - laminat eller gulvfliser.

Den skandinaviske stilen forutsetter at vegger er malt eller limt over med vanlig tapet, malt tak og tregulv. Møbler i tre er stort sett lyse.

Bilde
Bilde

Det mest interessante når det gjelder dekorasjon er loftstil. Dens karakteristiske trekk er:

  • murverk, gips eller trepanel på veggene;
  • etterligning av ubehandlede bygningsflater, for eksempel betong eller metall;
  • tre eller fliser på gulvet;
  • trebjelker under taket;
  • mangel på lampeskjermer på lysekroner og gardiner på vinduene.

Du kan dekorere soverommet i tradisjonell eller klassisk stil. Det er mange muligheter for denne eller den løsningen nå. Hvilke materialer som kan brukes til å dekorere et rom, vil bli diskutert senere.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvis det ikke er planer om å rive vegger, sette opp komplekse skillevegger og dekke gulvet med parkett, kan du utføre reparasjonen selv.

Med riktig tilnærming kan du til og med skifte vinduer selv. Og hvis det er et ønske, kan du lime tapetet på nytt, male taket og legge linoleum eller teppe på egen hånd.

Du kan også lage et vakkert og stilig design for et soverom uten å benytte deg av profesjonelle tjenester. En rekke moderne stiler og et stort utvalg av etterbehandlingsmaterialer, møbler og dekorartikler får deg til å føle deg som en kompetent designer. Vi bemerker imidlertid at for dette vil det være nødvendig å gjøre deg kjent med noen aspekter ved interiørdesign:

  • en kombinasjon av farger;
  • påvirkning av fargen på veggene, taket og gulvet på det visuelle området i rommet;
  • organisering av romsoner;
  • prinsippene for innredning av møbler;
  • bruk av dekor og aksenter.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Vegger

Veggdekorasjon avhenger i stor grad av størrelsen på rommet. For 10 - 12 kvm. m. du kan kjøpe både vanlige og fargede bakgrunnsbilder. Men det er nødvendig å velge tegningen nøye slik at den ikke visuelt reduserer rommet. Ikke bruk tapet med:

  • vertikal stripe;
  • stort ornament eller mønster;
  • kontrasterende eller varierte farger.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Å male veggene er et godt alternativ.

For det første er dette en ganske enkel måte å fullføre. For det andre, for et rom med vanlige vegger, er det lettest å velge møbler og innredning. Vær også oppmerksom på at hvis rommet har noen designfunksjoner, er det lettere å male en nisje eller en hylle enn å lime inn tapeter.

Det er verdt å merke seg at for små rom er det veldig viktig å kombinere malte vegger med å lime en vegg med tapet med mønster. Denne teknikken bidrar til å dekorere et rom uten unødvendige gjenstander. Og i små mellomrom er dette et veldig viktig spørsmål. Mange små voluminøse gjenstander spiser mye plass, og velvalgte bakgrunnsbilder kan enkelt løse spørsmålet om soveromsestetikk.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

7 bilder

Gulv

Det er mange materialer for etterbehandling av gulvet:

  • laminat, parkett eller gulvbord;
  • linoleum;
  • teppe;
  • keramiske fliser og porselen steintøy.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Valget av dette eller det andre belegget avhenger av smakpreferanser og budsjett. Det mest miljøvennlige vil være parkett, brett og porselen steintøy. Det mest holdbare er porselen steintøy eller noen typer laminat. De er designet for kontormiljøer der mange bruker utendørs sko.

Tepper er de mest finurlige å vedlikeholde og kan raskt miste sitt opprinnelige utseende. Linoleum vil heller ikke være det mest holdbare belegget, spesielt ikke de billigste variantene. Noen ganger er det nok å uten hell flytte bordet for å danne et hull eller skrape.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Tak

Det er også noe valg for takdekorasjon - disse er:

  • maleri;
  • dekorativt gips;
  • gips;
  • strekk tak;
  • takplater.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Imidlertid fungerer maling eller gips best for et lite soverom.

Suspendert, spenning og volumetriske strukturer øverst "stjeler" mye plass både fysisk og visuelt. De kan brukes i de såkalte stalinistiske husene med stor takhøyde. Det er ingen stor takhøyde i panelhus fra Khrusjtsjovs tid, derfor er det verdt å tenke alvorlig på om det er hensiktsmessig å bruke strekkloft eller dekorere med gipsplater.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Belysning

Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot lyset på soverommet. Det bør vurderes å belyse nattbordet, garderoben og toalettbordet (hvis tilgjengelig). Skapbelysning er nødvendig hvis den har speildører, og dagslys eller overlys lyser dårlig opp bildet i speilet. I butikker kan du velge LED -skapbelysning. Den festes enkelt til skruene.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvis rommet er delt i to, kan et av de resulterende rommene være uten et taklys, eller bryteren vil være utenfor. Dette er veldig upraktisk for soverommet, og det må innhentes separate tillatelser for fordeling av elektriske ledninger. For å klare deg uten dem, kan du bruke vegglamper og vegger som fungerer fra et stikkontakt.

Nå er det et ganske stort utvalg av dem på markedet, og effekten når 40 W, så hvis du henger flere slike enheter, kan du klare deg uten et overlys.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Møbler og andre interiørelementer

Før du møblerer soverommet med møbler og dekorerer det med innredning, er det først og fremst nødvendig å korrelere ønsker og behov med området og utformingen av rommet. Det er også verdt å vurdere stilen på interiøret. Hvis du velger en passende stil på forhånd og følger de grunnleggende prinsippene, kan du enkelt utstyre rommet kompetent og vakkert.

Møbler

Hvis vi snakker om å arrangere et soverom med et standard sett (seng, nattbord og garderobe), er problemet med valg begrenset av størrelsen og utseendet på møblene. Soverommet er 10 - 12 kvm. m. du kan sette en ganske stor garderobe og standard nattbord. I et rom med normale proporsjoner, for eksempel 3x4 m, vil det ikke være noen problemer med arrangementet av møbler. Sengen vil normalt passe på tvers av rommet, og det vil være god plass til midtgangen.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

For rom mindre enn 9 kvm. m. arrangementet av møbler kan forårsake noen vanskeligheter. Hvis bredden på rommet er 2 m, kan ikke engang hver dobbeltseng plasseres på tvers av rommet. Mange modeller har en lengde på 210 - 220 cm. Derfor er det ofte nødvendig i slike rom å legge en seng langs rommet. Hvis sengen er 1,8 m bred, kan 20 - 30 cm stå ubrukt på veggen på siden av sengen. I dette tilfellet kan du henge en hylle med et speil, og du får et toalettbord, og sengen vil fungere som en puff.

Et annet stort møbel som reiser mange spørsmål om plasseringen er en garderobe. Det beste stedet å plassere det vil være plassen bak døren, slik at den ikke er iøynefallende når du går inn. En typisk garderobe har en bredde (dybde) på 50 - 60 cm, men du kan finne garderober fra 33 cm brede. I et lite rom er dette en betydelig forskjell.

Alternativt kan du bruke åpne lagringssystemer . De har en dybde på 36 - 40 cm. Modulære garderobestrukturer lar deg bruke all ledig plass ved å feste hyller, kurver og kleshengere nøyaktig slik leietakerne trenger. De kan lukkes med et gardin, eller de kan stå åpne. Så de vil ikke skape en følelse av rot i rommet, som en garderobe.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Et slikt system kan også være mer romslig eller spare plass i rommet på grunn av en bedre plassering. Skap har standard dimensjoner, og modulære design har flere alternativer for størrelse og plassering av strukturelle elementer. På grunn av dette kan det legges inn på et ikke-standardisert sted hvor skapet ikke kan innkvarteres. Du kan også kjøpe eller bestille et sett der garderoben er kombinert med et arbeids- eller toalettbord. Slike design sparer betydelig plass og hjelper til med å organisere rommet så ergonomisk som mulig.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Nå noen få ord om møbler som passer for noen interiørstiler:

  • Minimalisme er preget av monokromatiske rektangulære møbler med rette vinkler og flate overflater . Polstrede møbler er stort sett trukket med tekstiler og har ingen tregavler eller armlener. Skap, bord og nattbord er laget av tre eller MDF med matte eller blanke overflater. Vær oppmerksom på at fargede møbler laget av MDF brukes oftere.
  • Naturlig mønstrede tremøbler er mer vanlig i interiør i skandinavisk stil . Den har også en enkel form, men i motsetning til minimalisme brukes hovedsakelig tre med naturlig tekstur.
  • For et loft er det ingen klare grenser for møbler , Det viktigste er at det harmonisk utfyller og fullfører den generelle ideen om etterligning av ikke-boliglokaler konvertert til bolig. Derfor kan sengen godt ha et hodegav i skåret metall eller ikke i det hele tatt.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Vi bemerker også at for soverommet er sengen det sentrale objektet som setter ideen og karakteren til hele interiøret.

Derfor er det fullt mulig å velge en seng med en original og uvanlig form, for å utfylle interiøret med bare noen få passende detaljer, for eksempel tekstiler, og du får en stilig og minneverdig design.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Dekor

La oss nå gå videre til innredningen. For et lite rom skal innredningen være sparsom, men ganske iøynefallende. Det kan være lyse tekstiler eller noen originale plakater på veggene.

  • For å fullføre interiøret i minimalistisk stil kan du bruke originale lamper, en plakat eller et panel på veggen, en tom gulvvase med en lys farge eller en original form.
  • For skandinavisk stil plakater er også egnet, spesielt med nordlige landskap eller dyr, innendørs planter, tekstiler med nasjonale ornamenter.
  • Ved innredning i loftstil veggdekorasjon er vanligvis allerede en del av innredningen. Det kan også suppleres med fotografier av mennesker, byer, transport og andre urbane motiver.

I tillegg kan interessante speil, dekorativ belysning, maling på veggene brukes i interiøret. Dekorative esker i hyllene vil være et godt funksjonelt tillegg.

I huset er det alltid noe å putte i dem.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Arrangementstips

Her er hva designerne har å si:

  • I et lite rom for å spare plass du kan henge hyller fra taket og sette dekorative esker . De vil være ganske romslige og vil ikke ta mye plass.
  • Du kan organisere arbeidsområdet sett et smalt, langt arbeidsbord foran vinduet .
  • Hvis det ikke er nok plass til nattbord , du kan sette et høyt hodegjerde med hyller på sidene eller bygge en hylle mellom hodegjerde og vegg.
  • For å organisere en ekstra lagringsdel, er et podium under sengen egnet . Romme bokser er vanligvis plassert på siden av pallen. Det er en god idé å plassere skap på sidene av et vindu eller en seng. Du kan til og med henge skap over vinduet og over sengen. Og rollen som nattbord vil bli utført av spesielle hyller i skapets design.
  • Derfor, for å frigjøre mer plass til å bevege seg rundt i rommet, anbefales det å bruke all ledig veggplass fra gulv til tak . Og heller ikke bruk en garderobe med svingdører. Den glidende garderoben sparer plass.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
  • For å ordne et soverom med en nyfødt, bør du velge møbler , utstyrt med gode beslag og lukkere for å unngå harde lyder og pip. Det er bedre å velge et sted for barnesengen borte fra døren for også å redusere støynivået i nærheten. I dette tilfellet vil hun mest sannsynlig stå nær vinduet, så du må sørge for at det ikke blåses ut. I tillegg er det verdt å velge passende skyggegardiner slik at solen ikke forstyrrer barnet på dagtid.
  • For å skape et koselig design på soverommet, er tekstiler og varme farger egnet . Hvis du planlegger å plassere en modulær garderobestruktur, for å skape kos, anbefales det å skjerme den med et monokromatisk gardin i veggenes farge. Materialets tekstur vil skape den nødvendige følelsen av mykhet. For vindusdekorasjon er et lett gjennomsiktig gardin med et stort antall folder egnet.
  • Lokal belysning kan brukes til å skape en hyggelig, avslappende atmosfære . Det varme lyset fra vegglamper og gulvlamper skaper også en koselig atmosfære i rommet.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Ekte designideer

La oss starte med soverommet i et ganske mørkt fargevalg. Det mørke treverket på vegger og gulv balanseres av lyse møbler og flere lyskilder under tak, skap og over hodegjerde. Den varme skyggen av tre og belysning skaper en hyggelig, beroligende atmosfære i rommet.

Følgende eksempel viser hvordan du kan skjule noen møbler og lage et ganske lett design med svart. Det hvite skrivebordet og stolen er helt diskret på bakgrunn av en hvit vegg og kontrasterende sorte hyller med kommode. Grafitttekstiler på sengen skaper en stilig aksent, og lyse gardiner etterlater interiøret harmonisk og ikke overbelastet.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Originale design kan lages med minimal innredning og monokrome farger. Interiøret nedenfor viser dette. For å skape en attraktiv og minneverdig design, er noen ganger et mørkt gulv, iriserende tekstiler for gardiner og et kontrastbilde på veggen ganske nok. Gulvlamper i metall og en lysekrone gir interiøret en spesiell sjarm, og utstillingsdukken utfyller det fasjonable temaet på bildet på veggen.

Følgende interiør er et utmerket eksempel på ergonomisk plassfordeling. Vindusveggen er fullt funksjonell. Bruk av rullegardiner frigjør plass til skap og skrivebord. Derfor viste soveområdet seg å være ganske romslig.

Avslutningsvis, vurder et interiør der en garderobe innebygd i veggen sparer plass betydelig. Og de stripete lampeskjermene på gulvlampene og plantene på nattbordene gir variasjon til det svart -hvite fargevalget i rommet.

Anbefalt: