Hvordan Er En Skjerm Forskjellig Fra En TV? Hva Er Bedre For En Datamaskin? Forskjeller I Egenskaper

Innholdsfortegnelse:

Video: Hvordan Er En Skjerm Forskjellig Fra En TV? Hva Er Bedre For En Datamaskin? Forskjeller I Egenskaper

Video: Hvordan Er En Skjerm Forskjellig Fra En TV? Hva Er Bedre For En Datamaskin? Forskjeller I Egenskaper
Video: Video 462 NORSKPRØVE MUNTLIG A2 B1 eksempler 2024, Kan
Hvordan Er En Skjerm Forskjellig Fra En TV? Hva Er Bedre For En Datamaskin? Forskjeller I Egenskaper
Hvordan Er En Skjerm Forskjellig Fra En TV? Hva Er Bedre For En Datamaskin? Forskjeller I Egenskaper
Anonim

Ved første øyekast er en TV og en dataskjerm absolutt identiske enheter, fordi de er designet for å vise bilder på skjermen. Men hver av disse enhetene har noen grunnleggende forskjeller som begrenser omfanget av applikasjonen. Når du velger en TV eller skjerm for å koble til en datamaskin, er det lurt å kjenne funksjonene til hver type. Det mest omhyggelige valget av en passende modell er nødvendig for fans av dataspill, og dette skyldes detaljene i driften av spillenheter.

Bilde
Bilde

Hva er mer praktisk?

Før du kjøper en TV som erstatning for en skjerm, er det viktig å bestemme for hvilket formål datamaskinen brukes. De nødvendige parameterne for enheten som bildet fra PC -en vises til, kan variere vesentlig hvis datamaskinen har:

  • arbeide med tekst;
  • utføre grafisk arbeid;
  • redigere bilder;
  • spille spill.
Bilde
Bilde

Hvis PC -en utelukkende brukes til spill, er det mer praktisk å bruke TV -en. Det lar deg fullt ut nyte spillingen og se datamaskinhelter i full vekst. En lignende effekt vil oppnås hvis det er mulig å være i en avstand på tre ganger størrelsen på enhetens diagonal fra TV -skjermen.

Det anbefales at brukerne holder seg på en avstand på 30 til 50 cm fra skjermen mens de jobber på datamaskinen. Av denne grunn er det nesten umulig å ta et bilde på en enhet over 27 tommer. Små TVer er fortsatt på salg, men de er produsert av lite kjente merker. Slike enheter er ikke utstyrt med moderne evner og teknologier. En av deres viktigste ulemper er mangelen på støtte for Full HD -oppløsning.

Nesten alle kjente globale merker forlater produksjonen av små TV-er til fordel for modeller med en diagonal på mer enn 40 tommer . Det vil være ubehagelig å bruke en moderne TV med gode tekniske egenskaper for å jobbe på en datamaskin. En annen grunn til at TV -en er upraktisk å bruke for en datamaskin, er mangelen på høyde- og vippejustering. Det beste alternativet for å jobbe på en datamaskin regnes som en skjerm med en diagonal på 26-27 tommer, med støtte for en oppløsning på minst 1920 × 1080.

Bilde
Bilde

Sammenligning av egenskaper

Skjermen og TV -en har noen særegne egenskaper som påvirker brukervennligheten betydelig. Ved å sammenligne parametrene nedenfor, kan du bestemme valg av enhet.

Dimensjoner (rediger)

De diagonale størrelsene på TV -er varierer mye. Alt fra små modeller i 20 "og slutter med enheter med en diagonal på mer enn 100". Maksimal skjermstørrelse for en PC -skjerm er 32 tommer.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Matrisekvalitet

En TV og en LCD -skjerm for en datamaskin er produsert ved hjelp av lignende teknologier. Hvis vi sammenligner rimelige modeller, så overvåker skjermer definitivt TV -er i en lignende priskategori som en matrise.

Budget -TV -modeller er utstyrt med TN -paneler, HD i beste fall . For en lignende pris presenteres skjermer med et IPS Full HD -panel. Hvis vi sammenligner enheter med høyoppløselig 4K -format, så er det ikke mye forskjell i kvaliteten på matrisen. Den eneste forskjellen er at alle UHD -TV -er har en ganske stor størrelse.

Bilde
Bilde

Input Output

Denne egenskapen er hovedforskjellen mellom en TV og en skjerm. Moderne TV-enheter er utstyrt med flere HDMI-kontakter, RCA-porter, en innebygd tuner for mottak av digitale og analoge signaler. Bare TV -er har et CI -spor for visning av krypterte kanaler.

Skjermer har ikke innebygde tunere og andre listede funksjoner . TV -en kan utføre alle funksjonene på skjermen fullt ut for inn og ut informasjon. Full bruk av skjermen som en TV -enhet er umulig.

Bilde
Bilde

Forsinkelsesbeløp

Denne parameteren er veldig viktig når du sammenligner de vurderte enhetene. Mengden forsinkelse indikerer tiden det tar å behandle innkommende informasjon og vise den på skjermen. I dette tilfellet er hver enhets oppgave fundamentalt forskjellig.

Skjermen må raskt og nøyaktig overføre bildet, og TV -en må vise bildet så vakkert som mulig . Av denne grunn utfører TV -en ytterligere behandling av innkommende informasjon, noe som fører til en forsinkelse i visningen av bildet. Den normale ventetiden for en dataskjerm er 10 ms, og for moderne TV er den 15 ms. Denne parameteren er spesielt merkbar for spillere som trenger å se endringene i spillet så raskt som mulig for å ta den riktige avgjørelsen og utføre visse manipulasjoner. Når du arbeider med dokumenter, bilder eller ser på videofiler, påvirker forsinkelsen ikke bildekvaliteten vesentlig.

Lydutgang

Alle TV -er er utstyrt med høyttalere for full lydutgang. I tillegg har TV -mottakere en hodetelefonkontakt. Skjermer med lignende funksjoner er praktisk talt ikke produsert. For å lytte til lydfiler, må du installere høyttalersystemet ytterligere. På grunn av mangel på lydutgang fra skjermer, er ikke spillkonsoller (X-box, PS) koblet til dem.

Bilde
Bilde

Oppgradering

Hver enhet har parametere og egenskaper som er angitt i den av produsenten. Det er umulig å endre dem på TV -en hjemme, og skjermene har muligheten til å oppgradere. Et eksempel på den enkleste forbedringen av en dataskjerm er tilkoblingen til en ekstra mediaboks utstyrt med en moderne tuner.

Hva er det beste valget?

Mange spillere, når de velger en skjerm til en PC, har et spørsmål om muligheten for å bytte den ut med en god TV. De fleste av kjøperne av utstyr styres først og fremst av prisen . I henhold til denne parameteren overgår TV -en skjermen, for med samme dimensjon vil kostnaden for TV -en være betydelig lavere. I dette tilfellet vil TV -en ha en rekke funksjoner som ikke er tilgjengelige for skjermen. Du kan bestemme hva som er bedre å ta for spill hvis du forstår fordeler og ulemper med hver av enhetene fra synspunktet til spilleren.

Bilde
Bilde

Fjernsyn

Fordeler

  • Den store skjermen på 40-50 tommer lar deg bedre se spillingen. Tegn på skjermen vil bli presentert nesten i full vekst, du kan se de minste elementene i verden rundt og teknologi. Denne muligheten lar deg få enda flere følelser og inntrykk fra spillet.
  • Kostnaden for TV -er er en størrelsesorden mindre enn skjermer. For eksempel vil en 32-tommers TV-modell med 4K-oppløsning og smarte funksjoner være sammenlignbare i pris med en vanlig 27-tommers skjerm. Med en nedgang i diagonalen blir forskjellen i kostnader mindre merkbar.
  • Alle TV -modeller bruker teknologier som automatisk øker størrelsen og forbedrer bildekvaliteten til parameterne som er angitt av brukeren.
  • TV-mottakere er utstyrt med innebygde høyttalere, som lar deg få lyd uten ekstra utstyr. Noen moderne modeller er utstyrt med høyttalere og en subwoofer, som gir lyd av høy kvalitet.
  • Tilstedeværelsen av en fjernkontroll letter bruken av TV -en i stor grad når den er koblet til en PC.
Bilde
Bilde

Feil

  • Hvis du bruker TV -en som en spillmonitor, er minimumsavstanden som en spiller må befinne seg fra den 1 meter.
  • Størrelsen på TV -en lar deg ikke installere den på et datamaskinbord. Hvis TV -en skal brukes som erstatning for skjermen, må du forberede et sted for installasjon på forhånd.
  • Det største problemet når du bruker en TV til dataspill, er responstiden. For noen budsjett -TV -enheter overstiger denne perioden 100 ms. Denne teknikken er ikke egnet for dataspill.
Bilde
Bilde

Observere

Fordeler

  • Moderne skjermmodeller støtter Full HD -oppløsning, som lar deg jobbe og spille på nært hold (fra 30 cm). Samtidig er brukerens øyne ikke anstrengt for mye, og spilleren kan undersøke spillverdenen i detalj.
  • Den korteste responstiden lar deg få et klart bilde av høy kvalitet i enhver dynamisk scene.
  • Skjermer støtter justeringer av bildeparametere i et større område: lysstyrke, kontrast, bildeforskyvning, fargespekter.

Feil:

  • høye kostnader for skjermer med store skjermstørrelser;
  • prisen på spesielle spillmonitorer er en størrelsesorden høyere enn konvensjonelle modeller;
  • mangelen på innebygde høyttalere krever ekstra utgifter til høyttalersystemet.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Moderne TVer er egnet for visning av bilder fra en PC eller bærbar PC. Det beste alternativet ville være en modell med støtte for Full HD og 4K oppløsning, med en skjermdiagonal på ikke mer enn 32 tommer. Hvis skjermenheten skal brukes til dataspill, er det bedre å velge en spesialisert spillmonitormodell.

Anbefalt: