Lamper I Tiffany-stil: Takmalerier I Glassmalerier I Landlig Stil, Plassering I Interiøret

Innholdsfortegnelse:

Video: Lamper I Tiffany-stil: Takmalerier I Glassmalerier I Landlig Stil, Plassering I Interiøret

Video: Lamper I Tiffany-stil: Takmalerier I Glassmalerier I Landlig Stil, Plassering I Interiøret
Video: Make a Tiffany Lamp 1 of 5 2024, Kan
Lamper I Tiffany-stil: Takmalerier I Glassmalerier I Landlig Stil, Plassering I Interiøret
Lamper I Tiffany-stil: Takmalerier I Glassmalerier I Landlig Stil, Plassering I Interiøret
Anonim

Individets individualitet manifesteres mer levende i spørsmålet om å ordne hjemmet sitt. Ved å skape et originalt og uttrykksfullt miljø rundt seg selv, leter en person etter originale interiørartikler som hjelper til med å takle denne oppgaven. Et av trinnene mot en løsning kan være anskaffelsen av en lampe i Tiffany-stil laget av flerfarget glass.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

7 bilder

Skapelsens historie

Tiden for opprinnelsen til Tiffany -lamper faller på slutten av 1800- og begynnelsen av 1900 -tallet, da jugendstilen regjerte. Merket fikk sitt unike navn takket være forfatteren, den amerikanske artisten Lewis Comfort Tiffany, sønn av grunnleggeren av det berømte smykkeselskapet Tiffany & Co. Oppvokst i en aristokratisk familie og utdannet i Paris, var Lewis vant til en atmosfære av luksus og rikdom, noe som gjenspeiles i hans fremtidige kreasjoner.

Bilde
Bilde

Kunstkritikere anser ham som en kultdesigner i sin tid og en stor mester i glassmaleri. Belysningsenheter skapt av hans egen teknologi har fått uhørt popularitet og anerkjennelse verden over.

Originalene til lysekroner i glassmalerier og lampeskjermer produsert av den berømte kunstneren er fremdeles av interesse for samlere i dag.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Produksjonsteknikk

Tiffany glassmaleri produksjonsteknologi tilhører mesteren selv. Før hans oppfinnelse eksisterte ikke en slik teknikk. Essensen er som følger: hvert element av farget glass er innhyllet med metallfolie, deretter limt med tinnlodd. Denne teknikken lar deg lage mønstre og ornamenter av enhver kompleksitet, og viktigst av alt, det ble mulig å skaffe volumetriske produkter med bøyninger.

Takket være designtalentet og hardt arbeid fra den store mesteren, kan vi glede oss over lamper med mosaikkglass i forskjellige former og stiler.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Visninger

Glassmalerier, som alle andre, kan deles inn i 4 kategorier.

Tak

Oftest fungerer de som hovedkilden til belysning. En slik lysekrone vil se fordelaktig ut mot bakgrunnen til et vanlig lyst tak, og det vil absolutt ikke gå ubemerket hen i ethvert interiør. Farget glass på en snøhvit bakgrunn tiltrekker øyeblikket øyet til alle som kommer inn i rommet.

Fordelen med en slik lampe er at selv når den er slått av, opprettholder den stilen i rommet og ser uttrykksfull ut. Og når du slår den på, lyser hele rommet opp med lyse farger, som ligner på et leketøyskaleidoskop og som om vi returnerte oss til barndommen.

Det er verdt å vurdere at en slik lysekrone, sammen med farge, vil tilføre dynamikk til interiøret.

Hvis rommet brukes som et sted for hvile og avslapning, er det bedre å foretrekke lampemodeller med roligere glassskygger, noe som vil skape en beroligende atmosfære i rommet.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Veggmontert

Sammen med en lysekrone i glassmalerier vil de skape sin egen stilistiske enhet i interiøret. Slike modeller av lamper har en utstikkende skygge, ligner en lommelykt eller skjerm i form. Brukes til sonering av et rom.

I en romslig stue vil et produkt med en utstikkende nyanse og dristige farger være passende. For soverommet ville den ideelle løsningen være en lampeskjerm med harmoniske nyanser og mykt lys. Dette vil skape en intim boudoir -atmosfære.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Bordplate

Lyskilder vil være en vinnende aksent i ethvert interiør. Standardversjonen av en bordlampe er en solid solid base og en glassmaleri. Denne lyskilden vil perfekt utfylle taklampen i Tiffany -stil.

Bilde
Bilde

Gulvstående

De vil bringe harmoni og komfort til ethvert rom. Lampen er en slags gulvlampe med en farget lampeskjerm. Avhengig av rommets stil, er lampeskjermens form valgt rund eller fasettert.

En hyggelig bonus ved slik belysning er dens mobilitet - gulvlampen kan omorganiseres etter ønske hvor som helst i rommet. Ligger i et rekreasjonsområde, vil det skape en varm atmosfære for en vennlig samtale eller la deg trekke deg tilbake med en bok i en gyngestol.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

I forskjellige interiørstiler

Armaturer i Tiffany -stil har et bredt spekter av modeller. Slike produkter vil harmonisk passe inn i ethvert interiør:

Gotisk … Favorittstil for bruk av glassmalerier i rominnredning. I likhet med middelalderen krever han så mye luksus og storhet som mulig. Gotisk stil i interiøret er preget av langstrakte vinduer, topphvelv, glassmalerier og uvanlige belysningsløsninger. For et slikt design er det bedre å velge modeller med forgylling og dristige fargekombinasjoner: rødt, grønt, blått, lyst gult glass.

Produkter med håndsmidde elementer vil passe perfekt inn i et slikt design. Det kan være en bordlampe i form av en tulipan med en smijernstamme eller en vegglampe i form av et gotisk slott med smijernselementer.

Bilde
Bilde
  • Barokk … Den aristokratiske stilen er preget av pomp og pretensiøsitet. Et slikt design er ment å bevisst demonstrere rikdom og makt, og derfor brukes elementer som gull, stukk, fløyel og veggtepper i interiøret. Glassmalerier bør understreke økonomisk levedyktighet, det er mer hensiktsmessig å velge produkter med forgylt eller smidd stativ.
  • Klassisk … I motsetning til de tidligere stilene, i denne innredningen er det bedre å unngå dristige farger og pretensiøsitet, klassikerne godtar ikke dette. For rom bør du velge produkter med glassmalerier i pastellfarger, nøytrale geometriske eller blomstermønstre, som understreker tilbakeholdenhet og eleganse.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
  • Østlig stil . Dens originalitet og opptøyer av farger tiltrekker borgere i mange land, spesielt europeere. For å formidle orientalsk chic i innredningen, brukes lamper med et blomstret eller animalistisk mønster, tegningens linjer skal være blomstrende og glatte. Farger som er karakteristiske for stilen er gul, brun, oransje.
  • Land … Laget for å personifisere varmen og komforten i landsbyhus, sammenheng med naturen og nasjonale egenskaper. Denne designen er preget av bruk av naturlige materialer og stoffer, naturlige nyanser, fravær av fasjonable dimser. Antikke lamper vil passe perfekt her. For dette er produktene alderen kunstig ved patinering. Fra farger er det bedre å velge grønt, brunt, beige.
  • Høyteknologisk . En ultramoderne stil preget av dynamikk og minimalisme i detaljer. Lamper skal være lette og gjennomsiktige. Så få linjer som mulig, bare enkel geometri i mønsteret og ensartethet i fargeskjemaet.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Populære mønstre

Tiffany favorittpynt var naturlige mønstre: lotusblader, gyllent regn (kost), valmuer, øyenstikkere. Imidlertid er ikke alle kreasjoner verk av mesteren selv. Mange av designene kommer fra en kvinnelig assistent, en kvinne ved navn Clara Pierce Watcall. Art Nouveau -ornamenter dukket opp under hennes lette hånd - Wisteria, Narcissus, Peony. Den verdenskjente "Dragonfly" tilhører også denne talentfulle artisten.

Selv om hovedtrekk ved Tiffany glassmalerier er deres særegenhet og originalitet, kopieres de mest vinnende modellene fremdeles, noe som etterligner stilen til mesteren. Og dette regnes ikke som dårlig oppførsel.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvor kan jeg få det?

I dag er Tiffany -armaturer fremdeles populære og brukes i mange interiørstiler. Du kan kjøpe et ekte produkt av et kjent merke bare på lukkede auksjoner eller hos antikvitetshandlere. Men et slikt kjøp til en moderne person, bortskjemt av nanoteknologi og global aypitisering, kan virke noe håndverksmessig og frekt.

Lamper og lampeskjermer fra Tiffany i en moderne tolkning tilbys nå av mange produsenter, inkludert de som er sertifisert i Russland.

Bilde
Bilde

Ekte Tiffany lysarmaturer er svært kostnadseffektive og designet i henhold til alle teknologiske regler. Men lampenivået tilsvarer også prisen - de er originale, har kvalitetsgaranti, og dessuten kan de gjøres på bestilling etter å ha kommet med et ornament på egen hånd.

For de som ikke er klare til å punge ut for en slik designer ting, er det billige analoger fra Kina. De er ikke så unike i sin idé og stilistiske løsning, men de er mer tilgjengelige for den vanlige forbrukeren.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvor å plassere?

Valget av en lampe ved bruk av Tiffany -teknikken avhenger ofte av dens funksjonelle formål:

  • Stue … Parede sconces i et ensemble med en lysekrone, laget i en lignende stil og fargeskjema, vil se relevante ut.
  • Soverom … Når de dekorerer et boudoir, streber de etter å oppnå en atmosfære av fred og ro, slik at interiøret bidrar til avslapning så mye som mulig. Vekten i rommet er lagt på kildene til ekstra belysning. En bordlampe eller lampe i Tiffany -teknikken er praktisk for å lese bøker. Gulvlampen skaper en intim atmosfære og tillater mindre hyppig bruk av takkronen.
  • Barn … For å skape stemningen i et eventyr og en bekymringsløs barndom, brukes glassmalerier. En vegglampe i form av et favorittdyr eller en lampe i form av et pepperkakehus vil berolige barnet og sette det opp for en sunn søvn.

Anbefalt: