Ceresit Lim: Tekniske Egenskaper Til Produktet For Fliser, Materialalternativer CM-11 Og Pluss, Limforbruk Per 1 M2, Emballasje Av Et Produkt Med Et Volum På 25 Kg

Innholdsfortegnelse:

Video: Ceresit Lim: Tekniske Egenskaper Til Produktet For Fliser, Materialalternativer CM-11 Og Pluss, Limforbruk Per 1 M2, Emballasje Av Et Produkt Med Et Volum På 25 Kg

Video: Ceresit Lim: Tekniske Egenskaper Til Produktet For Fliser, Materialalternativer CM-11 Og Pluss, Limforbruk Per 1 M2, Emballasje Av Et Produkt Med Et Volum På 25 Kg
Video: Hotmelt glue box closing machine 2024, April
Ceresit Lim: Tekniske Egenskaper Til Produktet For Fliser, Materialalternativer CM-11 Og Pluss, Limforbruk Per 1 M2, Emballasje Av Et Produkt Med Et Volum På 25 Kg
Ceresit Lim: Tekniske Egenskaper Til Produktet For Fliser, Materialalternativer CM-11 Og Pluss, Limforbruk Per 1 M2, Emballasje Av Et Produkt Med Et Volum På 25 Kg
Anonim

Når du arbeider med fliser, brukes materialer til forskjellige formål. De lar deg kvalitativt forberede basen, feste forskjellige kledninger som keramikk, naturstein, marmor, mosaikk og fylle fliseleddene, og gir produktet lufttett beskyttelse mot fuktighet og sopp. Påliteligheten og holdbarheten til flislegging avhenger i stor grad av kvaliteten på fliselim og fugemasse.

Bilde
Bilde

Blant tilleggsproduktene for renovering av anerkjente merker, fortjener Henkels komplette Ceresit -systemer spesiell oppmerksomhet, designet for å fungere med alle slags kledningsmaterialer for innvendig og utvendig dekorasjon. I denne artikkelen vil vi dvele ved Ceresit CM 11 -baselimblandingen, vurdere variasjonene av dette produktet, deres arbeidsegenskaper og nyanser.

Særegenheter

Ceresit fliselim forskjellige bruksområder, som finnes på merkingen på emballasjen:

  • CM - blandinger som flisene er festet med;
  • SV - materialer for fragmentarisk reparasjon av kledning;
  • ST - monteringsblandinger, ved hjelp av hvilke de ordner ekstern varmeisolasjon på fasadene.
Bilde
Bilde

Ceresit CM 11 lim - et materiale med et sementbindemiddel som base , tilsetning av mineralfyllstoffer og modifiserende tilsetningsstoffer som forbedrer de teknologiske egenskapene til sluttproduktet. Porselen steintøy eller keramikk er festet på det når du utfører interne eller eksterne typer etterbehandling av lokaler på boliger og sivile formål og produksjonssektoren. Den kan kombineres med alle typiske ikke-deformerbare mineralske underlag: sement-sand-avrettingsmasse, betong, gipsutjevningsbelegg basert på sement eller kalk. Anbefales for rom som opplever konstant eller kortsiktig regelmessig eksponering for vannmiljøet.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

CM 11 plus brukes til kledning med keramikk eller naturstein med en maksimal størrelse på 400x400 og en vannabsorpsjon på 3 prosent. I følge SP 29.13330.2011. Gulv , det er også tillatt å plante fliser (porselen steintøy, stein, klinker) med en vannopptaksevne på mindre enn 3% for gulvbekledning uten elektrisk oppvarming. I disse tilfellene brukes sammensetningen utelukkende når det utføres innvendig etterbehandling i husholdnings- og administrasjonslokaler, det vil si hvor drift ikke innebærer høye mekaniske belastninger.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Visninger

For installasjon av dekkgulv på baser med innvendig oppvarming og arbeid med deformerbare baser i Ceresit-Henkel limlinje er det svært elastiske blandinger CM-11 og CM-17 med lavmodul CC83 fyllstoff. Ved å legge til denne elastomeren, får sluttproduktet evnen til å motstå støt og vekslende belastninger. I tillegg forhindrer tilstedeværelsen av en elastisator i sammensetningen dannelsen av mikrosprekker i bindemiddelfoten.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Svært elastisk SM-11 kan:

  • å utføre utvendig fasade på gulv og vegger med eksisterende typer fliser;
  • ordne avrettingsmasse på baser med gulvvarme;
  • å lage kledning av sokkler, brystninger, eksterne trapper, private områder, terrasser og verandaer, flate tak med en hellingsvinkel på opptil 15 grader, utendørs og innendørs bassenger;
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
  • til finer deformerbare fundamenter laget av fiberplater / sponplater / OSB -plater og gipsplater, gips, anhydritt, lette og cellulære betongbaser eller nylig hellet under en alder av mindre enn 4 uker;
  • arbeid med keramikk, inkludert glassert utvendig og innvendig;
  • utføre flisarbeid på overflater med slitesterk maling, gips eller anhydrittbelegg som har god vedheft.

For kledning med marmor, lyse klinker, glassmosaikkmoduler, anbefales det å bruke CM 115 hvit. Gulvfliser i stort format legges med CM12.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Fordeler

Vedvarende interesse for Ceresit CM 11 på grunn av et sett med attraktive arbeidskvaliteter, inkludert:

  • vann motstand;
  • frostbestandighet;
  • produserbarhet;
  • stabilitet når du vender mot vertikale overflater;
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
  • miljøvennlig sammensetning som utelukker helseskader;
  • brennbarhet i henhold til GOST 30244 94;
  • brukervennlighet og lang korreksjonsperiode;
  • allsidighet i bruk (egnet for flisbelagte kledninger ved utførelse av interiør og utvendige arbeider).
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Spesifikasjoner

  • Dosering av væske ved blanding: for å tilberede en arbeidsløsning blandes en 25 kg pose med pulverformet produkt med 6 liter vann, det vil si omtrent i forholdet 1: 4. Antall ingredienser for å forberede en løsning med CC83: pulver 25 kg + væske 2 liter + elastomer 4 liter.
  • Arbeidsløsningens produksjonstid er begrenset til 2 timer.
  • Optimale arbeidsforhold: t luft og arbeidsflate opp til + 30 ° C grader, relativ fuktighet mindre enn 80%.
  • Åpen tid er 15/20 minutter for normal eller superelastisk blanding.
  • Tillatt justeringstid er 20/25 minutter for standard eller svært elastiske formuleringer.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
  • Glidegrensen for flisbelegget er 0,05 cm.
  • Fuging av ledd ved arbeid med en forbindelse uten elastomer utføres etter en dag, ved bruk av en meget elastisk forbindelse - etter tre dager.
  • Vedheft til betong for lim uten CC83 er mer enn 0,8 MPa, for elastikk - 1,3 MPa.
  • Trykkfasthet - mer enn 10 MPa.
  • Frostmotstand - minst 100 fryse -tine sykluser.
  • Driftstemperaturområdet varierer fra -50 ° С til + 70 ° С.
Bilde
Bilde

Blandingene er pakket i flerlagspapirposer i forskjellige størrelser: 5, 15, 25 kg.

Forbruk

Det er ofte avvik mellom de teoretiske forbrukshastighetene for limblandingen og de praktiske indikatorene. Dette skyldes det faktum at forbruket per 1m2 avhenger av størrelsen på flisen og sparkelkammen som brukes, samt kvaliteten på basen og nivået på profesjonell opplæring av mesteren. Derfor vil vi bare gi omtrentlige verdier av forbruket ved en tykkelse på limlaget på 0,2-1 cm.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Flislengde, mm Dimensjoner på tennene på spatelkammen, cm Forbruk, kg per m2
SM-11 SS-83
≤ 50 0, 3 ≈ 1, 7 ≈ 0, 27
≤ 100 0, 4 ≈ 2 ≈ 0, 3
≤ 150 0, 6 ≈ 2, 7 ≈ 0, 4
≤ 250 0, 8 ≈ 3, 6 ≈ 0, 6
≤ 300 ≈ 4, 2 ≈ 0, 7
Bilde
Bilde

Forberedende arbeid

Ansiktsarbeid utføres på underlag med høy bæreevne, behandlet i henhold til sanitære standarder, noe som betyr at de blir renset for forurensninger som reduserer klebeblandingens klebeegenskaper (utblomstring, fett, bitumen), fjerning av skjør smuldring områder og avstøvning.

For å jevne ut veggene, anbefales det å bruke Ceresit CT -29 reparasjonsgipsblanding, og for gulv - Ceresit CH utjevningsmasse. Pussarbeid må utføres 72 timer før flislegging. Konstruksjonsfeil med en høydeforskjell på mindre enn 0,5 cm kan korrigeres med en blanding av CM-9 24 timer før flisen festes.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

For fremstilling av typiske underlag, bruk CM 11 . Sand-sement, kalk-sement pussede overflater og sand-sement avretting med en alder på mer enn 28 dager og et fuktighetsinnhold på mindre enn 4% krever behandling med CT17 jord, etterfulgt av tørking i 4-5 timer. Hvis overflaten er tett, solid og ren, kan du klare deg uten en primer. Ved forberedelse av atypiske baser brukes en kombinasjon av CM11 med CC-83. Pussede overflater med et fuktighetsinnhold på mindre enn 0,5%, trebarbering, partikkelsement, gipsbaser og baser av lett og mobil eller ung betong, hvis alder ikke overstiger en måned, og fuktighetsinnholdet er 4%, som samt sand-sement avrettingsmasse med intern oppvarming grunning med CN94 / CT17 anbefales.

Bilde
Bilde

Kledninger laget av steinfliser eller steinimitasjoner, overflater behandlet med høyt vedheftende vanndispersjonsmaterialer, flytende dekker av støpt asfalt må behandles med CN-94 primer. Tørketiden er minst 2-3 timer.

Hvordan avle?

For å forberede en arbeidsløsning, ta vann t 10-20 ° C eller en elastomer fortynnet med vann i andeler på 2 deler CC-83 og 1 del væske. Pulveret doseres i en beholder med væske og blandes umiddelbart med en konstruksjonsmikser eller et bor med en spiralformet dysemikser for løsninger med en viskøs konsistens ved 500-800 o / min. Etter det opprettholdes en teknologisk pause på omtrent 5-7 minutter, på grunn av hvilken mørtelblandingen har tid til å modnes. Da gjenstår det bare å blande på nytt og bruke det som anvist.

Bilde
Bilde

Anbefalinger for bruk

  • En hakket murske eller en hakkemaskin er egnet for påføring av sementfliselim, der den glatte siden brukes som arbeidsside. Formen på tennene skal være firkantet. Når du velger tannhøyden, blir de guidet av flisformatet, som vist i tabellen ovenfor.
  • Hvis konsistensen til arbeidsløsningen og høyden på tennene er valgt riktig, bør overflaten på veggene som skal vendes med minst 65%, og gulvene etter at flisene er presset til basen, dekkes med en limblanding med minst 65% - med 80% eller mer.
  • Når du bruker Ceresit CM 11, trenger ikke flisene å bløtlegges på forhånd.
  • Rumpelegg er ikke tillatt. Bredden på sømmene velges basert på flisformatet og spesifikke driftsforhold. På grunn av limets høye festeevne er det ikke nødvendig å bruke grøfter som gir jevnhet og samme bredde på flisgapet.
Bilde
Bilde
  • I tilfeller av steinbekledning eller fasadearbeid, anbefales en kombinert installasjon, noe som innebærer ytterligere påføring av en limblanding på flisens monteringsbase. Når du danner et klebende lag (tykkelse opptil 1 mm) med en tynn slikkepott, vil forbrukshastigheten øke med 500 g / m2.
  • Skjøtene fylles med passende CE-merkede fugemasseblandinger etter 24 timer etter avsluttet arbeid.
  • For å fjerne ferske rester av mørtelblandingen, brukes vann, mens tørkede flekker og drypp av løsningen utelukkende kan fjernes ved hjelp av mekanisk rengjøring.
  • På grunn av sementinnholdet i produktets sammensetning oppstår en alkalisk reaksjon når den kommer i kontakt med en væske. Av denne grunn, når du arbeider med CM 11, er det viktig å bruke hansker for å beskytte huden og unngå kontakt med øynene.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Anmeldelser

I utgangspunktet er tilbakemeldingene fra brukere av Ceresit CM 11 positive.

Av fordelene merker kjøpere oftest:

  • liming av høy kvalitet;
  • lønnsomhet;
  • lang levetid;
Bilde
Bilde
  • pålitelighet for å fikse tunge fliser (CM 11 lar den ikke skli);
  • komfort under arbeidet, siden blandingen omrøres uten problemer, ikke sprer seg, ikke danner klumper og tørker raskt.

Dette produktet har ingen alvorlige ulemper. Noen er misfornøyde med den høye prisen, selv om andre anser det for å være ganske berettiget, gitt høy ytelse til CM 11. De fleste brukere anbefaler å kjøpe limblandinger fra offisielle Ceresit -forhandlere, da det ellers er fare for å kjøpe en forfalskning.

Anbefalt: