Aktive ørepropper: Elektroniske Modeller For Maksimal Støydemping For Skyting, Andre Støydempende ørepropper

Innholdsfortegnelse:

Video: Aktive ørepropper: Elektroniske Modeller For Maksimal Støydemping For Skyting, Andre Støydempende ørepropper

Video: Aktive ørepropper: Elektroniske Modeller For Maksimal Støydemping For Skyting, Andre Støydempende ørepropper
Video: 8 Best Digital Ear Plugs 2021 2024, April
Aktive ørepropper: Elektroniske Modeller For Maksimal Støydemping For Skyting, Andre Støydempende ørepropper
Aktive ørepropper: Elektroniske Modeller For Maksimal Støydemping For Skyting, Andre Støydempende ørepropper
Anonim

Konstant støy og høye lyder kan skade hørselen. Ørepropper kan brukes til å redusere ubehag. Moderne modeller demper ikke bare lyden, men har et aktivt støyreduksjonssystem. Den lar deg velge passende innstillinger for komfortabel fotografering og for å høre hva som skjer rundt uten å fjerne øreproppene.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Særegenheter

Det er to typer av disse enhetene - passiv og aktiv. Førstnevnte er konvensjonelle foringer laget av silikon eller andre polymere materialer. Blant dem er det modeller som kan brukes til å sove, jobbe, skyte eller fly. Disse produktene er engangs- og gjenbrukbare . Aktive støyreduserende ørepropper er ikke bare plugger, men en teknisk enhet med et akustisk system. Som regel er de designet for langvarig bruk. Oftest brukes de til jobb eller jakt, de kan kalles profesjonell hørselvern.

Øreproppene har et akustisk filter inni som kutter ut høyfrekvente lyder som skudd . På samme tid er lavfrekvensområdet ganske utpreget, slik at eieren kan høre tale eller fotspor. En spesiell mikrofon, som også er plassert inne, oppdager myke lyder og kan forsterke dem, slik at du raskt kan oppdage mål mens du jakter og forbereder deg på å skyte. Ørepropper av denne typen selges i butikker, du kan kjøpe et passende sett.

Det er også selskaper som lager disse enhetene til et individuelt inntrykk. Det er fornuftig hvis auricleen din har en ikke-standard form, og de ferdige øreproppene fra butikken viser seg å være for store eller for små.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Artoversikt

Skytemodeller med akustisk støyreduksjon har vanligvis 3-5 programmer. Disse modusene lar deg fjerne bare høyfrekvente lyder, samtidig som du beholder muligheten for kommunikasjon, eller du kan velge alternativet med full lydabsorbering . Justeringen utføres fra fjernkontrollen eller med knappene. Øreproppene er forskjellige med hensyn til støyreduksjon. Modeller med høy beskyttelse kan blokkere lydbølger på 82 dB eller mer. For skyting er det verdt å velge alternativet med maksimal beskyttelsesgrad.

Noen elektroniske enheter har et talekstraksjonssystem som lar deg understreke lyden av stemmer og øke volumet for komfortabel kommunikasjon . Innebygde mikrofoner kan også fange opp stille lyder, noe som er viktig for jegere som sporer et dyr eller en fugl. Det er støydempende modeller som du kan synkronisere med telefonen og bruke som et headset. Noen har en hørbar indikasjon på batteriladningen. Taktiske ørepropper har en viss grad av fuktighetsbeskyttelse, så de kan brukes selv i kraftig regn, de er ikke redde for kontakt med vann. Å dykke med disse enhetene er imidlertid ikke verdt det.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Populære merker

3M Peltor . En divisjon i et stort amerikansk selskap som spesialiserer seg på produksjon av hørselsvern. Tilbyr hodetelefoner og ørepropper for idrettsutøvere, skyttere, militære og politifolk og luftfartsarbeidere. Mange modeller har utskiftbare tips for maksimal effektivitet når du bruker ørepropper.

Produsenten tilbyr også et spesielt etui der du kan lagre ørepropper og en ladestasjon.

Bilde
Bilde

Aurica . Det russiske høreapparatfirmaet produserer også verneutstyr. Øreproppene er presentert i Noisekiller -serien, de passer for profesjonelle og amatører. Enhetene er utstyrt med en spesiell mikrofon som forsterker stille lyder. Det er mulig å bestille en utvidet konfigurasjon med tilleggsfunksjoner - synkronisering med en smarttelefon, bruk som walkie -talkie.

Bilde
Bilde

44 LYD . Den russiske produsenten produserer forskjellige typer ørepropper og hodetelefoner, inkludert for skyting. Det gir mulighet for individuell produksjon i henhold til inntrykk, du kan også velge et komplett sett, antall støyreduksjonsprogrammer. Produktene produseres i Moskva med danske og tyske komponenter.

Bilde
Bilde

Walker's . Amerikansk merkevare som spesialiserer seg på passive og aktive beskyttelsesutstyr. Ørepropper varierer i antall tilgjengelige programmer, nivået på maksimal lydabsorpsjon og batterilevetid. Produsenten bruker elektroniske komponenter beskyttet av et spesielt fuktresistent belegg.

Bilde
Bilde

Hvordan velge?

Mange nybegynnere jegere kan ikke bestemme hva som er bedre å kjøpe - hodetelefoner eller ørepropper. men øreproppene har visse fordeler som kan bli avgjørende argumenter når du velger:

  • aktive ørepropper med all elektronisk fylling veier mindre enn hodetelefoner;
  • disse enhetene klemmer ikke på hodet eller kommer i veien hvis du bruker briller;
  • med dem svetter ørene ikke etter lang bruk.

Ikke alle trenger lydforsterkningsfunksjonen, noen anser det som overflødig. Hvis du ikke trenger å snakke eller lytte til omgivelsene dine, kan du velge modeller med filtre som også gir støydemping, men ikke har en mikrofon. På grunn av dette er kostnadene lavere.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvis du trenger aktive enheter, er det verdt å sjekke hvordan øreproppene kan forsterke stille lyder, og hvilket område de fanger (vanligvis under 20 dB). Støydempingsnivået til modellene kan være forskjellig, parametrene varierer i gjennomsnitt fra 98 til 110 dB. Vær oppmerksom på batterilevetiden: for gode modeller varierer det fra 300 timers kontinuerlig bruk . Det vil også være nyttig å avklare hvor lenge en batteriladning varer hvis du skal bruke enheten i en hel dag.

Det er bedre å velge ørepropper laget av antibakterielle materialer med et spesielt belegg, hvis design gjør det enkelt å rengjøre . Når de ikke er i bruk, skal de oppbevares i et spesielt tilfelle. Øreproppene bør også være komfortable, slik at bytte av modus ikke tar mye tid. Produkter skal passe godt i øret, men ikke presse på veggene, hvis de faller ut eller er vanskelige å sette inn - dette er feil, og du må endre vedleggene, ellers vil beskyttelsen være ineffektiv.

Korrekt monterte ørepropper er egnet for bruk i løpet av dagen og bør ikke forårsake ubehag for brukeren.

Anbefalt: