Skjermbilder (93 Bilder): Hva Er Det? Romskjermdører Og Dekorative Moderne Skillevegger. Stilig Designerjapansk Og Andre Skjermer I Interiøret

Innholdsfortegnelse:

Video: Skjermbilder (93 Bilder): Hva Er Det? Romskjermdører Og Dekorative Moderne Skillevegger. Stilig Designerjapansk Og Andre Skjermer I Interiøret

Video: Skjermbilder (93 Bilder): Hva Er Det? Romskjermdører Og Dekorative Moderne Skillevegger. Stilig Designerjapansk Og Andre Skjermer I Interiøret
Video: Hvordan bygge vegg i bindingsverk? 2024, Kan
Skjermbilder (93 Bilder): Hva Er Det? Romskjermdører Og Dekorative Moderne Skillevegger. Stilig Designerjapansk Og Andre Skjermer I Interiøret
Skjermbilder (93 Bilder): Hva Er Det? Romskjermdører Og Dekorative Moderne Skillevegger. Stilig Designerjapansk Og Andre Skjermer I Interiøret
Anonim

Sjelden gjør et interiør uten visuell sonering av plass. Skjermene regnes som en av de beste måtene å skille dem på. Avhengig av deres variasjon, er de i stand til å bringe organisasjonen inn i rommet og gi den en spesiell estetikk. Produktutvalget er veldig bredt, hver type har sine egne egenskaper som bestemmer relevansen i et bestemt rom i boligen.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hva det er?

En klassisk skjerm er et element i interiøret eller en bærbar skillevegg som brukes til å dele rommet. Dette er en mobil struktur for et hus eller en leilighet, bestående av rammer og etterbehandlingsmateriale … Den er lett og funksjonell. Antall seksjoner er forskjellig, de er forbundet med hengsler.

Å brette strukturen ligner et trekkspill . Slike produkter brukes til å dele plass og dekorere interiøret. Rammen til slike produkter er laget av lette materialer (for eksempel tre eller plast).

For fylling brukes papir, lær, stoff og andre materialer.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Fordeler og ulemper

Skillevegger som brukes i interiøret har mange fordeler. De kjennetegnes ved:

  • estetisk tiltrekning;
  • en rekke former og materialer;
  • stort utvalg av farger;
  • mobilitet og originalitet;
  • kompatibilitet med forskjellige interiørstiler;
  • dekorativitet og variasjon i design;
  • kompakt lagringsplass;
  • tilgjengelighet for et bredt spekter av kjøpere;
  • varierende grad av funksjonalitet.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Avhengig av sorten kan andre modifikasjoner brukes som stativer for oppbevaring av småting. Enkelte modeller kan brukes i interiøret som plattformer for å fremheve ethvert funksjonelt område i rommet. De er relevante for opprettelsen av omkledningsområder, passende i soverom og ett-roms leiligheter og studio-layout boliger . Samtidig gir strukturene en følelse av letthet i interiøret.

Sammen med fordelene har skjermene flere ulemper. For eksempel er de på ingen måte universelle og reduserer ikke støynivået. Selv om de kan brukes i en rekke interiørstiler, passer de ikke alle sammen. I tillegg kan slike interiørelementer ikke brukes i små rom.

Bilde
Bilde

I slike tilfeller reduserer de mengden lys i det vedlagte funksjonsområdet. Det er også ille at stabiliteten til individuelle modeller avhenger av åpningsvinkelen. Andre ulemper inkluderer kompleksiteten ved omsorg for individuelle varianter og lav slitestyrke. Avhengig av materialet som brukes, kan panelene gå i stykker hvis de faller ned eller blir skadet av klør fra kjæledyr.

Bilde
Bilde

Artoversikt

I dag kan alle eksisterende modeller deles inn i flere linjer. Romskjermene er sammenleggbare, enkeltskjermede, fleksible, laget i form av paneler. I tillegg kan du på salg se ekstraordinære alternativer som er forskjellige i ikke-standardiserte former. Hver art har sine egne egenskaper.

Modifikasjoner varierer i type installasjon . De kan være frittstående eller suspendert. I tillegg er modellene forskjellige i funksjonalitet. Sortimentet av moderne produsenter inkluderer klesplagg, skjermstativer for klær, dekorative og funksjonelle innvendige skillevegger, alternativer med speil.

I henhold til type montering er modellene sammenleggbare og rullet til en rulle.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Enkelt blad

Disse modellene er basert på et stivt rammeverk. Produktene kan være interiør og medisinsk . Rammen deres kan være lett eller massiv. Som regel har modifikasjoner stabile støtter, i sjeldne tilfeller er de utstyrt med hyller eller lommer, samt rullemekanismer. Den viktigste ulempen er umuligheten av folding.

Bilde
Bilde

I tillegg til de klassiske variantene produserer produsentene veggmonteringsalternativer . Installasjonen deres gir et skifte til siden. Typen av arbeidsarket til skjermdøren kan være stoff, stiv og til og med uvanlig. Selv strekkede kjeder eller utskårne elementer kan være plassert inne i rammen. Skjermgardiner tilhører også disse modellene.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Flerbladet

Modeller med flere dører er mer stabile. Dette er trekkspillskjermer, hvis dører er koblet til hverandre ved hjelp av møbler eller pianohengsler. Antall dører er begrenset av størrelsen på rommet, vanligvis 3-5 . Disse modellene regnes som en av de mest populære blant kjøpere. De brukes ofte som dekorativ innvendig fylling.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Produktene er forskjellige når det gjelder design, de kan ha høye støtteben . Utformingen av seksjonene er også annerledes. Skjermene kan være gjennomskinnelige, delt inn i 2-4 deler. Den øvre delen av rammene er ofte dekorert med dekorative elementer. I motsetning til enkeltskjermsanaloger, er rammen av flerbladsmodifikasjoner merkbart smalere.

Bilde
Bilde

Fleksibel

Fleksible skjermer består av mange smale seksjoner. Rammeverket for modifikasjoner er laget av tynne rør, strimler eller plater. De er koblet til en enkelt bane med et fleksibelt materiale. Disse skjermene er mer mobile enn andre typer. Om nødvendig kan de rulles sammen og transporteres.

I tillegg kan de mest bisarre figurene lages av dem. Slike skjermer kan ikke bare være bølgete. Takket være en spesiell produksjonsteknologi kan de bøyes og danne særegne former.

Bærbare skjermer er enkle å montere, kan ligne på horisontale persienner, så vel som buede partisjoner.

Bilde
Bilde

Skjermpaneler

Skjermduker er ikke annet enn modeller med en hovedsakelig vevd base, festet til taket. De soner plassen perfekt, de skiller seg fra vanlige gardiner i fravær av bretter. Produktene kjennetegnes ved et vell av farger og design. De kan markere aksentpunkter i interiøret uten å skape visuelt rot.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Noen varianter gir installasjon av lysmalerier . Dermed blir skjermer ikke bare et dekorativt, men også et funksjonelt designelement. En liten fotoutstilling ser flott ut på monokromatiske modeller. Sjeldne modifikasjoner inkluderer installasjon av fjernsyn.

Bilde
Bilde

Multifunksjonell

I jakten på kjøperens oppmerksomhet begynte merkevarer å produsere modeller med et bredt spekter av funksjoner. I tillegg til gjerder og sonering, kan skillevegger i dag kombinere andre funksjoner. De kan brukes som bakgrunn for et bestemt funksjonsområde . De kan for eksempel installeres i et gjesteplass eller rekreasjonsområde.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Andre modeller fungerer som speil . I tillegg til at de soner rommet, øker disse partisjonene visuelt området. Andre varianter er installert på bad for å beskytte veggdekorasjonen mot sprutvann. Med deres hjelp kan du maskere ufullkommenhetene i rommet.

Bilde
Bilde

For å øke funksjonaliteten utstyrer produsentene skjermer med tverrbjelker. Takket være dem kan rammene brukes som små braketter for klær. Noen modifikasjoner har en flyttbar type lerret . Dette er praktisk ettersom det gjør at stoffet kan fjernes for vask.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Versjoner med avtagbart vevd stoff er ofte supplert med funksjonelle lommer , der du kan lagre for eksempel hygieneartikler, servietter, håndklær. Noen produkter brukes som funksjonelle ganger. De er utstyrt med hyller for klokker, vesker, hatter. I tillegg har de braketter for gateklær og steder for fiksering av lamper.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Materialer

Ulike råvarer brukes i produksjonen av mobile partisjoner. I dag er skjermene laget av rotting, kryssfiner, stoff, glass, bambus og plast . De første modellrammene var opprinnelig tre, men i dag brukes i tillegg til tre og plast også metall. Skjerf kan være glass, stoff, plast, flett, bambus.

Bilde
Bilde

Valget av dette eller det materialet avhenger av forholdene i rommet der partisjonen er kjøpt . Materialer kombineres ofte, for eksempel kan en skjerm ha en metallramme med glassinnsats, en plastbase med tekstiler. Hver råvare har sine egne egenskaper.

Bilde
Bilde

Tre det ser edelt ut, er miljøvennlig og har evnen til å lage utskårne strukturer, men det deformeres under drift.

Bilde
Bilde

Metall kan både være en base for enhver sash, og en fullverdig skjerm . Åpningspartisjoner fra det ser visuelt enkelt og estetisk attraktivt ut. Metallet kan males i gull, bronse, sølv. Ulempen med dette materialet er den merkbare vekten og kompleksiteten av overføringen.

Bilde
Bilde

Glass og speil gir visuell letthet til interiøret . De kombineres med alt materiale som er tilgjengelig i arrangementet. Derfor er de flotte for å dekorere ethvert rom i hjemmet. Glassoverflaten på rammen kan være gjennomsiktig, gjennomsiktig, blank, matt, malt, med eller uten mønster. I tillegg kan glasset være glassmalerier.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Tekstil- og skinnmodeller gir interiøret et spesielt preg . Med deres hjelp kan du understreke statusen til interiørkomposisjonen, angi å tilhøre en bestemt stil. Hudpleie er enkel, for å opprettholde sin estetiske appell, er det nok å tørke den med en fuktig klut.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Et uvanlig materialalternativ er rispapir . Den brukes til skodder til japanske og kinesiske skjermer. Slike partisjoner ser veldig imponerende ut. I tillegg, for å legemliggjøre den orientalske stilen, bruker de stiliseringen av materialet til papir eller silke. Rammene til slike produkter er av tre.

Bilde
Bilde

Dørene til budsjettmodifikasjoner er laget av PVC -lerret . For å forbedre de estetiske egenskapene påføres et utskriftsmønster på forsiden. Polymerfilm med fotoutskrift er et av de mest populære produksjonsmaterialene. I produsentene er det produkter fra MDF med et 3D -mønster.

Bilde
Bilde

Dimensjoner

En klassisk skjerm har en høyde lik høyden til en gjennomsnittlig menneskelig høyde. I gjennomsnitt varierer høydeområdet innenfor 1,5-1,8 m. Bredden på en ventil er vanligvis fra 40 til 60 cm. Modeller med et stort antall seksjoner kan variere i mindre sashbredder . I gjennomsnitt, for modeller med mindre enn 9 sash, er den 40-48 cm.

På salg kan du kjøpe alternativer med dimensjonene 160x40, 177x48, 176x51, 179x43 cm . Høye versjoner kan nå opptil 2 m med en bredde på hver seksjon på 50-58 cm. Hengende type endringer kan være opptil 2, 2-2, 3 m høye.

Dimensjonene til andre varianter er satt av kunden, og velger et alternativ med tanke på høyden på veggene i hjemmet hans.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Designalternativer

Skjermdesignløsninger kan være veldig forskjellige. Som regel avhenger typen produkt av stilen på interiøret i rommet der selve skjermen er kjøpt. For eksempel, modeller av orientalsk stil er ofte dekorert med malerier av asiatisk maleri … Dette kan være bambustrær, fanz -tegninger, drager og eventuelle historiske hendelser.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Metall motstykker er ofte dekorert med åpent smiing . Samtidig er typen mønster forskjellig, noe som lar deg velge et alternativ for både retrostil og moderne design. Geometriske og blomstermønstre, kombinerte skjermer med metallkasse og speilinnsatser er på moten.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Modeller i anheng kan variere i lengde . På salg er det alternativer for standardtypen og forkortede modeller som ikke når gulvet på 40-60 cm. Samtidig er utformingen av slike skillevegger svært variert. For eksempel kan lerret deles inn i firkanter, som hver er dekorert med et identisk mønster. I tillegg kan du kjøpe modeller med bånd, bestående av plastiske geometriske former i forskjellige nyanser og størrelser spunnet på en spesiell tråd.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Alternativer for retrostiler kjennetegnes ved en viss lakonisme og et snev av antikken . Dette kommer til uttrykk ved bruk av teksturer av falmet eller lyst tre, bevisst med enkle tekstiler av panelene. Temaet for tegninger på slike dører kan være veldig variert: fra Gzhel og engblomster til applikasjoner av morsomme dyr.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Bemerkelsesverdig er bambusskjermene som vil dekorere øko-stilen . De er ikke bare trygge for husstandsmedlemmer, men kan også utfylle både gamle og moderne interiørstiler. I dette tilfellet kan skjermer kombineres. For eksempel kan produkter være sjeldne, hyppige, supplert med søyler med dekorativ stein.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Moderne stilistiske trender kan dekoreres med skjermer laget av forskjellige materialer.

  • Til moderne produkter med speildeler eller plastdeksel er perfekte.
  • I interiøret loft alternativer med tekstur av en murstein eller betongvegg er passende. I tillegg kan du understreke interiørstilen ved hjelp av treskjermer med en bevisst frekk design.
Bilde
Bilde

Skandinavisk stil det er bedre å passere det ved å kjøpe en skillevegg laget av glass eller metall med en vanlig tekstil av seksjonene.

Til Afrikansk stil vi trenger tremodeller med et karakteristisk tegningstema.

Arabisk stil kan dekoreres med et produkt med en kuppelformet topp i hver seksjon og et komplekst etnisk pryd. Fargeskjemaet kan være annerledes.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Bruk i forskjellige rom

En betydelig fordel med skjermer er muligheten til å bruke dem i lokaler til forskjellige formål. For eksempel er de passende i stuer, kontorer, barnerom, bad. Med et harmonisk valg kan slike produkter dekorere rommene i byleiligheter og landsted i forskjellige størrelser. Hvis ønskelig, kan du velge et alternativ selv for rom på loftet.

I tillegg kan karnapphyllen omsluttes med skjermer.

Bilde
Bilde

I stua

Stilige skjermer for et rom kan bære ikke bare en funksjonell, men også en utelukkende dekorativ belastning. For eksempel kan det være et produkt med det avbildede bildet, det vil dekorere rommet bak sofaen mot veggen. Du kan kjøpe 2 skjermer i gangen samtidig som du beskytter gjesteområdet med deres hjelp.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Temaet for tegningene kan være annerledes: fra etniske motiver til abstraksjon. Kompleksiteten til tegningen avhenger av området i rommet (i små rom ser produkter av lakonisk type bedre ut). Hvis det allerede er mye variasjon i designet, er det bedre å kjøpe vanlige skjermer.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

På soverommet

Soveromsmodeller skal ikke bare være dekorative, men også funksjonelle. Det anbefales å kjøpe produkter som er egnet for å bytte eller lagre klær. Det må huskes at skjermen vil bli brukt som henger.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Derfor må valg av materialer for rammen og seksjonene tilnærmes grundig. Designet kan være som tredører, kinesisk papir, japanske kunstpaneler . Fargene på soveromsmodellene skal være lyse.

Bilde
Bilde

I barnehagen

De prøver å bruke hengende produkter i det indre av barnehagen. Gulvstående modeller med et lite antall seksjoner er ikke egnet for barn, for hvis den ønskede helningsvinkelen ikke blir observert, kan de falle … Farger og design kan enten være lyse (pastell) eller lyse. Tegningen er valgt på en slik måte at den passer til interiøret. Den skal imidlertid ikke være for grov eller stor.

Bilde
Bilde

På kjøkkenet

På kjøkkenet er det vanlig å bruke møbelelementer med høy slitestyrke. Samtidig er produkter med hyller relevante her, i likhet med funksjonelle hyller av åpen eller kombinert type. Modifikasjoner med plastdeler følger disse kriteriene.

Av årsaker til ikke-flekker må du ta modeller med utskrift . Fargespekteret er variert: fra blomster, frukt og kaffebønner til abstraksjon og tekstur av naturlige materialer. Fargeskjemaet kan ikke bare være lyst, men også dynamisk.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

På badet

De kjøper produkter laget av plast eller polymerfilm til badet. Tekstilalternativer beholder ikke fuktighet; i fuktige rom forverres de raskt. Type skjermer kan være forskjellige: både gulv og nedhengte konstruksjoner er passende her.

Ved hjelp av noen av dem kan du ikke bare skille vaskeområdet, men også dele plassen på de kombinerte badene. Imidlertid er produkter på hjul uønskede, det samme er varianter av gulvtypen med et lite antall seksjoner.

Valget av dette eller det alternativet vil avhenge av badetypen, nivået av fuktbeskyttelse som kreves og kompleksiteten i romperspektivet.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Vakre eksempler

Ingenting vil avsløre mulighetene for å endre plass ved hjelp av skjermer som illustrerende eksempler. Vi tilbyr 15 ideer for bruk av partisjoner.

Modeller med et åpent mønster som skiller mellomrommet i spisestuen

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

En funksjonell skjerm med et speil, små hyller og fotografier i soveromsinteriøret

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hyllemodell for å fremheve plassen og lagre noe tilbehør

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Bruke en fletteskillevegg som separator av arbeidsområdet i et romslig rom

Bilde
Bilde

Isolering av stueplassen ved å installere en skjerm i orientalsk stil

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Et eksempel på en veggdekorasjon i stuen med en flerskjerm med et orientalsk mønster

Bilde
Bilde

Antikk design med malte trelignende skillevegger med utskårne dekorelementer

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Dekorer gjesteområdet med en skjerm med sikksakkinstallasjon og forsterk ønsket effekt gjennom bakgrunnsbelysning

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Skjermstativ med tilbehør som et stilig og funksjonelt element i et moderne interiør

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

En vektløs tredelers skillelinje som markerer grensene for spisestuen

Bilde
Bilde

En kompakt versjon av en firdelt skjerm for å fremheve hodegjerden på soverommet

Bilde
Bilde

Et harmonisk utvalg av produkter for legemliggjørelsen av den gamle stilen, tilpasset fargeskjemaet i interiøret

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Bruker skjermen på badet som sprutvakt

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Dekorasjon i retrostil med atskillelse mellom to funksjonelle soner i et romslig rom

Anbefalt: