Oppvaskmaskinens Symboler Og Indikatorer: Oversikt Over Symboler, Symboler På Forskjellige Oppvaskmaskinmodeller. Hva Betyr Snøfnugg På Panelet? Hvorfor Er Indikatorene På?

Innholdsfortegnelse:

Video: Oppvaskmaskinens Symboler Og Indikatorer: Oversikt Over Symboler, Symboler På Forskjellige Oppvaskmaskinmodeller. Hva Betyr Snøfnugg På Panelet? Hvorfor Er Indikatorene På?

Video: Oppvaskmaskinens Symboler Og Indikatorer: Oversikt Over Symboler, Symboler På Forskjellige Oppvaskmaskinmodeller. Hva Betyr Snøfnugg På Panelet? Hvorfor Er Indikatorene På?
Video: How to repair a dishwasher, not draining cleaning - troubleshoot Whirlpool Kitchenaid 2024, April
Oppvaskmaskinens Symboler Og Indikatorer: Oversikt Over Symboler, Symboler På Forskjellige Oppvaskmaskinmodeller. Hva Betyr Snøfnugg På Panelet? Hvorfor Er Indikatorene På?
Oppvaskmaskinens Symboler Og Indikatorer: Oversikt Over Symboler, Symboler På Forskjellige Oppvaskmaskinmodeller. Hva Betyr Snøfnugg På Panelet? Hvorfor Er Indikatorene På?
Anonim

Mange kjøpere av oppvaskmaskiner står overfor startproblemer. For raskt å lære hvordan du bruker enheten, installere de riktige programmene og også få mest mulig ut av maskinens grunnfunksjoner og tilleggsfunksjoner, er det nødvendig å kunne dechiffrere betegnelsene på tegn og symboler på knappene og displayet. En utmerket assistent kan være instruksjonen eller informasjonen som presenteres nedenfor.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Oversikt over hovedpersonene

Som praksis viser, er det veldig vanskelig å gjette, avhengig av intuisjon, hva ikonene på oppvaskmaskinen betyr, så det er best å lære dem på forhånd. Brukeren som kjenner betegnelsene på panelet, vil alltid velge riktig vaskemodus.

Variasjonen av symboler avhenger av merket på oppvaskmaskinmodulen, samt antall moduser og alternativer.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

For enkel referanse og memorering, nedenfor er de vanligste ikonene og symbolene på panelet

  • Børste . Dette er symbolet som signaliserer starten på oppvask.
  • Solen eller snøfnugg . En tilstrekkelig mengde skyllemiddel i rommet indikerer en snøfnuggindikator.
  • Trykk på . Kranens symbol er en indikator for vannforsyning.
  • To bølgete piler indikere tilstedeværelsen av salt i ionebytter.
Bilde
Bilde

Når det gjelder symbolene til programmer, moduser og alternativer, er de forskjellige for hvert merke, men de er de samme:

  • dusj med vanndråper - i mange oppvaskmaskinmoduler er dette en foreløpig skylling av oppvasken;
  • "Eco" er en økonomisk oppvaskmaskin;
  • panne med flere linjer er et intensivt vaskeprogram;
  • Auto - automatisk vaskeprogram;
  • glass eller kopper - rask eller delikat oppvask -syklus;
  • gryte eller tallerken - symbol for standard / normal modus;
  • 1/2 - halvt nivå av lasting og vask;
  • vertikale bølger indikerer tørkeprosessen.
Bilde
Bilde

Tallene kan uttrykke temperaturregimet, så vel som varigheten av det valgte programmet . I tillegg er det konvensjonelle symboler på panelet på oppvaskmaskinmodulen, som angir programmene og funksjonene til en bestemt produsent.

Bilde
Bilde

Hvorfor er indikatorene på?

Blinkingen av indikatorlampene på panelet på oppvaskmaskinmodulen er vanligvis en advarsel, for avkoding og eliminering av det er nok til å forstå betydningen av det som skjer. Oftest står brukere overfor en rekke problemer.

Alle lysene blinker kaotisk på displayet, mens enheten ikke reagerer på kommandoer . Dette kan skyldes en elektronikkfeil eller en feil i kontrollmodulen. En triviell feil kan elimineres ved en fullstendig omstart av teknikken. Hvis problemet ikke er løst, trenger du diagnostikk og spesialisthjelp.

Bilde
Bilde

Børsteindikatoren blinker . Under normal drift bør denne indikatoren være på, men den intense blinkingen indikerer en feil på enheten. Blinkende "børste" kan ledsages av at det vises en feilkode på displayet, som lar deg finne årsaken til feilen.

Bilde
Bilde

Snøfnuggindikatoren er på . Dette er et varsel om at skyllemiddel renner ut i rommet. Når du legger til penger, slutter ikonet å brenne.

Bilde
Bilde

" Trykk" er på . Vanligvis indikerer et opplyst eller blinkende kranikon et problem med vannforsyningen. Muligens utilstrekkelig flyt eller blokkering i slangen.

Bilde
Bilde

Pilikonet (saltindikator) blinker eller lyser på displayet . Dette er en påminnelse om at saltet renner ut. Det er nok å fylle rommet med agenten, og indikatoren lyser ikke.

Bilde
Bilde

Det er ekstremt sjeldent at brukere står overfor problemet med selvaktiverende knapper på kontrollpanelet. Denne feilen kan oppstå på grunn av klebrig knapper.

For å fikse problemet, bare fjern knappene fra det akkumulerte rusket eller tilbakestill innstillingene.

Bilde
Bilde

Forskjeller i modeller av forskjellige merker

Hver produsent har sine egne symboler og betegnelser, som kan falle sammen med skiltene på panelene på andre enheter, eller kan være radikalt forskjellige. For å se hvordan symbologien er forskjellig, må du se på merkingen av flere populære merker.

  • Ariston . Hotpoint Ariston oppvaskmaskiner er ganske enkle å betjene, og symbolene er lette å tyde og husker raskt. De vanligste ikonene er: S - saltindikator, et kryss - indikerer tilstrekkelig mengde skyllemiddel, "øko" - økonomisk modus, en kjele med tre linjer - en intensiv modus, en panne med flere brett - standard vask, R sirklet rundt - ekspressvask og tørking, glass - delikat program, bokstav P - valg av modus.

Bilde
Bilde

Siemens . Oppvaskmaskinmodulene er enkle å betjene, og betegnelsen er stort sett den samme som Bosch -enheter. Blant de ofte brukte ikonene er det verdt å markere følgende symboler: en kjele med et brett - intens, en kjele med to støtter - automatisk modus, glass - skånsom vask, "øko" - en økonomisk vask, kopper og glass med to piler - hurtigmodus, dryppdusj - foreløpig skylleprogram. I tillegg er det et ikon med en klokke - dette er en slumretimer; firkantet med en kurv - lasting av den øverste kurven.

Bilde
Bilde

Hansa . Hansa oppvaskmaskiner er utstyrt med et klart kontrollpanel, hvor du kan se følgende ikoner: en gryte med lokk - forvask og lang vask, et glass og en kopp - en delikat modus ved 45 grader, "øko" - en Økonomisk modus med en kort forvask, "3 i 1" er et standardprogram for kjøkkenutstyr med varierende grad av tilsmussing. Blant alternativene: 1/2 -soners vask, valg av P -modus, timer - startforsinkelse.

Bilde
Bilde

Bosch . Blant de grunnleggende betegnelsene som er på hvert kontrollpanel, kan følgende symboler skilles: en panne med flere støtter - intensiv modus, en kopp med støtte - et standardprogram, en klokke med piler - halvering av vask, "øko" - en delikat vask for glassartikler, vanndråper i dusjform - forvask, "h +/-" - tidsvalg, 1/2 - halvlastprogram, panne med vippearmer - intensiv vaskesone, babyflaske " +" - hygiene og desinfeksjon av objekter, Auto - automatisk startmodus, Start - start enheten, Tilbakestill 3 sekunder - start på nytt ved å holde knappen inne i 3 sekunder.

Bilde
Bilde

Electrolux . Maskinene til denne produsenten har en rekke grunnleggende programmer med sine egne betegnelser: en panne med to støtter - intensiv med høytemperaturregime, skylling og tørking; kopp og tallerken - standardinnstilling for alle typer retter; se med en urskive - akselerert vask, "eco" - et daglig vaskeprogram på 50 grader, dråper i form av en dusj - forhåndsskylling med ekstra fylling av kurven.

Bilde
Bilde

Beko . I Beko oppvaskmaskiner er symbolene litt annerledes enn andre apparater. De vanligste er: Quick & Clean - vask av veldig skitne retter som har stått i oppvaskmaskinen lenge; dusjdråper - foreløpig bløtlegging; timer 30 minutter med en hånd - delikat og rask modus; gryte med en tallerken - intensiv vask ved høy temperatur.

Bilde
Bilde

Etter å ha blitt kjent med symbolene og ikonene for programmer, moduser og andre alternativer for oppvaskmaskinen, vil brukeren alltid få mest mulig ut av de kjøpte husholdningsapparater.

Anbefalt: