Hvordan Vaske Tjære? Hvordan Tørke Jeg Av Hender Og Hud? Hvordan Rengjør Jeg Gulvet Og Ting? Hvordan Kan En Hund Fjernes Fra Potene? Hvordan Vaske Av Skoene? Flekkrensere

Innholdsfortegnelse:

Video: Hvordan Vaske Tjære? Hvordan Tørke Jeg Av Hender Og Hud? Hvordan Rengjør Jeg Gulvet Og Ting? Hvordan Kan En Hund Fjernes Fra Potene? Hvordan Vaske Av Skoene? Flekkrensere

Video: Hvordan Vaske Tjære? Hvordan Tørke Jeg Av Hender Og Hud? Hvordan Rengjør Jeg Gulvet Og Ting? Hvordan Kan En Hund Fjernes Fra Potene? Hvordan Vaske Av Skoene? Flekkrensere
Video: Tjærebrenning - Austevoll Kystlag 2019 2024, April
Hvordan Vaske Tjære? Hvordan Tørke Jeg Av Hender Og Hud? Hvordan Rengjør Jeg Gulvet Og Ting? Hvordan Kan En Hund Fjernes Fra Potene? Hvordan Vaske Av Skoene? Flekkrensere
Hvordan Vaske Tjære? Hvordan Tørke Jeg Av Hender Og Hud? Hvordan Rengjør Jeg Gulvet Og Ting? Hvordan Kan En Hund Fjernes Fra Potene? Hvordan Vaske Av Skoene? Flekkrensere
Anonim

Det er ikke så lett å fjerne tjæreflekker fra denne eller den overflaten; vanlig såpe og vann er uunnværlig her. Nedenfor vil vi fortelle deg hvordan og hvordan du kan bli kvitt tjæreforurensning.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvordan fjerne ting?

Først av alt, for å fjerne en tjæreflekk fra et bestemt stoff, enten det er semsket skinn eller syntetisk materiale, må det tørke. Det vil være mye vanskeligere å tørke av en ny flekk. I tillegg, før prosedyren, er det nødvendig å forberede gummihansker på forhånd for å beskytte hendene mot smuss.

For å vaske tjære er det ikke nødvendig å kjøpe spesielle rengjøringsmidler, noen ganger er det nok å bruke improviserte midler

  • Du kan bruke ammoniakk til å fjerne flekker . Væsken påføres forurensningsstedet, gnides forsiktig og etterlates på klærne i flere timer, og etter denne tiden vaskes de ganske enkelt av med varmt vann. Hvis flekken forblir, må rengjøringsprosessen gjentas igjen til den er fullstendig eliminert.
  • Du kan også tørke tjæreflekken fra bukser, bukser eller andre klær med vanlig smør . De bør tørke det skitne området. Etter det gnis stedet med vaskesåpe, oppnår dannelse av et skum og vaskes av med vann.
  • Vanlig flytende solsikkeolje er en annen hjelper i kampen mot flekker på klær . De kan fjerne flekker på sko, sko og andre garderobeartikler. For prosedyren trenger du en bomullspute, som må fuktes med olje og plasseres på innsiden av flekken. Deretter fuktes en annen bomullspute, ved hjelp av hvilken det er nødvendig å tørke flekken, og oppnå fullstendig rensing av overflaten.
  • Du kan også prøve Coca-Cola . For å gjøre dette må en kullsyreholdig drikke helles sammen med en liten mengde såpe i rommet til vaskemaskinen etter at du har lagt skitne ting der. Videre utføres vask i en standardmodus. Etter det skulle forurensningen forsvinne helt.
  • Stivelse, terpentin og hvit leire kan brukes til å fjerne flekker fra produkter laget av grovt materiale . Alle komponenter i blandingen må blandes med hverandre i samme mengde og fylles med vann for å lage en grøtaktig blanding. Løsningen skal helles over flekken og stå i flere timer. Etter at tiden har gått, vil løsningen stivne, den kan fjernes med en børste. Sammen med den frosne blandingen skal en flekk forsvinne.
  • Kaustisk brus kan også bidra til å fjerne urenheter, inkludert tjære . Du trenger 10 liter vann og ca 200-300 gram natron, som må oppløses i væsken. Blandingen må insisteres, hvoretter den kan brukes til å rengjøre klær. For større effektivitet av et slikt produkt, er det verdt å legge til litt vaskesåpe der, noe som vil bidra til å fremskynde prosessen med å fjerne flekker.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvis du ikke har lyst til å tinke med verktøyene for hånden, hvis du tviler på effektiviteten, eller hvis de rett og slett ikke klarte å håndtere denne typen forurensning, kan du bruke husholdningskjemikalier. Før det bør du gjøre deg kjent med instruksjonene for produktet, sjekke utløpsdatoen og fylle på gummihansker, og etter rengjøring må tingene skylles i varmt vann.

For øyeblikket er de mest populære verktøyene som Super DeCraser, Tar Remouver og Eltrans

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

I tillegg kan fortynnet aceton og neglelakkfjerner også brukes til å rengjøre sko.

Hvordan kan du tørke av huden?

Å fjerne tjære fra huden på hender, føtter eller andre deler av kroppen er en ganske vanskelig oppgave. Vanlig såpe vil ikke fungere i en slik situasjon. For å rense flekker fra huden på et barn eller en voksen, må du bruke hjelp av spesielle løsemidler. De mest effektive i kampen mot forurensning er produkter som "Nefras", diesel, white spirit og aceton . Du kan også ty til å bruke neglelakkfjerner. Etter prosedyren for fjerning av flekker fra huden, må de rengjorte områdene vaskes godt mens du bruker såpe.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvordan vaske av dyr?

Når det gjelder dyr er situasjonen noe mer alvorlig. Lang kontakt med et hardt kjemikalie, en hund, katt eller et annet kjæledyr kan få alvorlig skade i form av kjemiske forbrenninger, og i verste fall til og med dø. I ingen tilfelle bør du forsinke og utsette fjerning av tjæreflekker fra poter og dyrehår.

Du kan bruke uraffinert vegetabilsk olje til å fjerne tjæreflekker fra hundens eller kattens poter . Dette er en ganske tidkrevende prosess, men flekker vil bli fjernet med en sannsynlighet på 100%. Etter prosedyren er det bare tillatt å bade kjæledyret ditt i vann og såpe annenhver dag eller senere.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Du kan også bruke en mekanisk metode for å fjerne flekker, som innebærer bruk av en kam. Denne metoden kan brukes i tilfeller der det ikke er for mange flekker. Kjæledyret trenger bare å bli kjemmet grundig med en kam, og gre ut alt smusset fra pelsen.

Noen ganger er det verdt å ty til oppvaskmidler . De kan bare brukes til å fjerne flekker fra poter, mage og rygg. I dette tilfellet er det nødvendig å forhindre at produktet kommer inn i kjæledyrets øyne, nese eller munn.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Det anbefales ikke å bruke forskjellige løsningsmidler for å fjerne forurensninger fra dyr.

Hvordan rengjør jeg overflater?

Tjæreflekker på gulvet eller andre overflater kan virke helt ufarlige, men de skal ikke stå igjen og ignoreres. Mot og støv fester seg lett til tjære, som nesten ikke kan fjernes fra gulvet akkurat slik. Hvis slike flekker blir observert på gulvet i industrilokaler, kan dette bidra til at det oppstår brannfare. I tillegg kan tjære røyk være skadelig for menneskers helse.

Det er flere måter å fjerne tjære fra gulv, fliser, dekk, vegger eller andre overflater av metall, betong, laminat, linoleum, gummi og andre materialer

Bilde
Bilde

Den første er den mest åpenbare - det er den fysiske måten. Det innebærer å fjerne den frosne tjære med en hvilken som helst skarp gjenstand. Ulempen med denne metoden er at tjære oftest fjernes sammen med det øverste laget av overflaten, det være seg metall, betong eller tre.

Et annet alternativ er termisk fjerning, som innebærer bruk av varmluftspistol eller loddejern . Ved hjelp av et verktøy må tjæreforurensningen varmes godt opp, og deretter fjernes med en slikkepott. Vær oppmerksom på at dette alternativet ikke er egnet for treoverflater.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Den mest effektive måten å håndtere tjæreforurensning er å bruke en rekke kjemikalier - for eksempel er et profesjonelt verktøy som Docker GYM perfekt for dette . Dette krever at du kjøper et kjemikalie og hell det over flekken. Under påvirkning av kjemikalier vil tjæremolekylene brytes ned, hvoretter det til slutt dannes en flytende masse, som må fjernes med en børste eller fille.

Bilde
Bilde

Hvis flekken har vært på overflaten lenge og har spist seg inn, må prosedyren for å fjerne den gjentas.

Anbefalt: