Hvordan Tørker Jeg Av Moment -limet? Hvordan Vaske Og Fjerne Sammensetningen Fra Bordet, Hvordan Du Rengjør Det Og Hvordan Du Rengjør Glass Og Andre Overflater

Innholdsfortegnelse:

Video: Hvordan Tørker Jeg Av Moment -limet? Hvordan Vaske Og Fjerne Sammensetningen Fra Bordet, Hvordan Du Rengjør Det Og Hvordan Du Rengjør Glass Og Andre Overflater

Video: Hvordan Tørker Jeg Av Moment -limet? Hvordan Vaske Og Fjerne Sammensetningen Fra Bordet, Hvordan Du Rengjør Det Og Hvordan Du Rengjør Glass Og Andre Overflater
Video: Один делает: Мисс Минуты из сериала Marvel & Disney + Локи 2024, April
Hvordan Tørker Jeg Av Moment -limet? Hvordan Vaske Og Fjerne Sammensetningen Fra Bordet, Hvordan Du Rengjør Det Og Hvordan Du Rengjør Glass Og Andre Overflater
Hvordan Tørker Jeg Av Moment -limet? Hvordan Vaske Og Fjerne Sammensetningen Fra Bordet, Hvordan Du Rengjør Det Og Hvordan Du Rengjør Glass Og Andre Overflater
Anonim

Momentlim brukes ofte i hverdagen til mindre reparasjoner av forskjellige produkter. Noen ganger forblir blandingen på hender, klær eller andre gjenstander. Sammensetningen setter seg raskt og herdes på overflaten, noe som kompliserer oppgaven med fjerning. Det er nyttig for alle å vite hvordan de skal tørke av lim øyeblikket uten å ødelegge den forurensede tingen.

Bilde
Bilde

Funksjoner i komposisjonen

Universell lim "Moment" har en veldig kompleks sammensetning.

La oss markere hovedkomponentene i limblandingen:

  • polykloropren gummi;
  • dimetylketon;
  • etylacetat;
  • fenol-formaldehydharpikser;
  • alifatiske hydrokarboner;
  • spesielle tilsetningsstoffer som gjør blandingen inert mot kjemikalier;
  • kolofonharpiks.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

På grunn av denne sammensetningen har materialet høye tekniske egenskaper. Løsningen er i stand til å lime nesten alle materialer. Blandingen tørker raskt på overflaten og danner en sterk bindingsfilm.

I det moderne byggematerialemarkedet er det flere modifikasjoner av Moment -lim , som er forskjellige i visse kvaliteter, sammensetning og bruksområde. Hvis vi snakker om en universell blanding, så er den egnet for reparasjon av små ting. Det er det universelle Moment -limet som oftest brukes i hverdagen.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Denne sammensetningen har unike egenskaper

  • Allsidighet i applikasjonen. Blandingen kan binde nesten hvilket som helst materiale.
  • Vann motstand. Limet kan brukes til å reparere gjenstander som utsettes for vann og fuktighet under drift.
  • Løsningen kan brukes etter at den har blitt frosset og tint. Limet vil ikke miste sine tekniske egenskaper når det utsettes for lave temperaturer.
  • Det er et brannfarlig materiale. Det er nødvendig å jobbe med det vekk fra brannkilder. Produkter behandlet med dette middelet må ikke utsettes for høye temperaturer.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvordan kan du vaske det av?

Superlim er verdsatt av mange forbrukere for sine utmerkede tekniske egenskaper. Blandingen limer raskt og pålitelig et stort utvalg materialer. Fordelene med dette verktøyet blir dets ulemper når det gjelder hvordan du rengjør overflaten av limet.

Bilde
Bilde

Superlim har god fuktbestandighet, så blandingen kan ikke vaskes med rent vann. Et unntak kan være friske spor etter løsningen, som ennå ikke har rukket å tørke.

I bygningsbutikker kan du kjøpe en spesiell rengjøringsmiddel "Antikley ". Denne blandingen kan brukes ikke bare til rengjøring av forskjellige gjenstander, men også til huden på hendene. "Anticlee" forårsaker ikke allergiske reaksjoner og skader ikke huden, men du bør ikke beholde blandingen på kroppen for lenge.

Bilde
Bilde

I tillegg til spesielle formuleringer for fjerning av lim, kan du også bruke tilgjengelige verktøy hjemme. Når du velger en eller annen rengjøringsmetode, er det verdt å vurdere hvilken type overflate du vil fjerne restene av limet fra.

Du kan fjerne spor av superlim ved å bruke følgende folkemessige midler:

  • aceton;
  • kosmetisk produkt for fjerning av neglelakk;
  • raffinert bensin;
  • Hvit ånd;
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
  • "Dimexid";
  • fet kosmetisk krem eller spiselige oljer;
  • mat salt;
  • såpe løsning;
  • petrolatum.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Forurensede overflatearealer kan påvirkes ikke bare kjemisk, men også mekanisk. Den mekaniske metoden må brukes med ekstrem forsiktighet, spesielt når det gjelder huden på hendene. For å fjerne limet med denne metoden trenger du finkornet sandpapir eller et stykke pimpstein.

Rengjøringsmetoder for forskjellige overflater

Limblandingen kan etterlate merker på en lang rekke overflater. Hender, gulv og klær er mest utsatt for forurensning. Til tross for at superlim er et ganske holdbart materiale, er det fullt mulig å rengjøre det. Det er bare viktig å velge riktig produkt og riktig metode som vil være egnet for materialet som må vaskes.

Bilde
Bilde

Tekstil

Superlim etterlater ganske merkbare merker på klær og sko. Men hvis en dråpe av blandingen kommer på stoffet, betyr det ikke at tingen kan kastes. Friske spor av limblandingen kan fjernes i varmt vann. Det forurensede området må fuktes rikelig og gni med vaskesåpe. Deretter skylles elementet grundig ut.

Hvis stoffet er av høy kvalitet og tett, tilsettes eddikessens for det beste resultatet for vannet. Jeans eller bukser av grovt stoff kan utsettes for varmt vann (80 grader) for å myke opp limet bedre.

Bilde
Bilde

Tørkede merker på klær eller stoffdeksler kan tørkes av kjemisk. For dette formålet er raffinert bensin, et spesialmiddel "Antikley", oljer av vegetabilsk og animalsk opprinnelse, "Dimexide" og forskjellige løsningsmidler egnet. Det forurensede området fuktes med det valgte produktet og flekken gnides grundig.

Limet "blots" på jakken kan utsettes for kulde . Det er viktig å sørge for at blandingen ikke sprer seg over stoffet, men heller fester seg til området som et tykt lag. Klær med frossen limdråpe legges i fryseren og får stå i flere timer. Små sprekker skal vises på overflaten av limet, hvoretter elementet kan fjernes fra fryseren. Flekken rengjøres med en metallbørste.

Bilde
Bilde

Det anbefales ikke å utsette delikate stoffer for løsemidler. I dette tilfellet er det bedre å bruke de mest skånsomme metodene for å fjerne spor av lim. En løsning på 20 gram sitronsyre og 200 milliliter vann kan takle slik forurensning.

Du kan fjerne superlim fra semsket skinn med ammoniakk eller neglelakkfjerner. For best effekt, før du påfører ammoniakk eller aceton på det forurensede området, skal ruskind holdes over damp i seks minutter.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Du kan fjerne tørket lim fra overflaten av teppet med vaselin og håndrensemiddel . Det forurensede området er impregnert med flytende parafin, hvorpå et antiseptisk middel påføres. På den behandlede limplaten må du legge flere tørkepapir, tidligere dynket i vann. Etter tretti minutter kan serviettene fjernes, og den forurensede overflaten kan skylles med varmt vann.

Gulv

Under reparasjonsarbeid faller limdråper ganske ofte på gulvoverflaten.

Smussfjerneren må velges ut fra materialet som gulvet er dekket eller dekket med

Limspor på linoleum kan vaskes av med White Spirit

Bilde
Bilde
  • Du må være mer forsiktig når du rengjør parkett. Dimetylsulfoksid, en lakkfjerner eller Antikley vil bidra til å fjerne Moment -limet fra en slik overflate.
  • Den sikreste måten å fjerne lim fra laminatgulv på er DMSO.

Tre

Bruk neglelakkfjerner for å fjerne lim fra tremøbler og andre treoverflater. Vær forsiktig når du arbeider med lakkerte overflater. Slike materialer må ikke utsettes for alkoholholdige midler og løsemidler. Det lakkerte bordet kan rengjøres med vegetabilske oljer. Flekken er godt mettet med olje og får stå i flere timer, hvoretter limet lett kan fjernes fra overflaten.

Bilde
Bilde

Plast og glass

Hvis det kommer lim på glassrutene, kan det fjernes med en vanlig glassrenser. Rester av blandingen kan rengjøres forsiktig med en kniv eller barberhøvel. Superlimmerker på glass fjernes med en kosmetisk neglelakkfjerner som ikke inneholder aceton.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Det er mulig å effektivt og sikkert tørke Moment -limet fra overflaten på en telefonskjerm, bærbar PC, PC -skjerm og annet utstyr ved bruk av dimetylsulfoksid. En klut fuktet med en løsning brukes til å tørke av de forurensede områdene, hvoretter overflaten må rengjøres med spesielle servietter for utstyr eller en tørr, myk klut.

Metall

Fra metalloverflater kan Moment lim rengjøres med acetonholdige væsker, denaturert alkohol, eddikessens, nitrometan og raffinert bensin. Løsemidler kan ha forskjellige effekter på forskjellige typer metall. Derfor, før limet fjernes fra overflaten, anbefales det å teste den valgte løsningen på et lite synlig område av overflaten.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvis det valgte middelet ikke løser limet helt opp på metallet, må restene rengjøres med en kniv eller et blad. Det anbefales ikke å utsette rustfritt stål for mekanisk belastning. En slik overflate blir lett riper.

Lær

Når du arbeider med Moment -lim, forblir spor av det oftest på neglene eller huden på hendene. For å fjerne slik forurensning er det nødvendig å velge det mest skånsomme produktet som ikke forårsaker irritasjon og kjemiske forbrenninger på huden.

Flekker fra limblandingen kan behandles med vegetabilsk olje. Oljen må gni litt inn i huden, hvoretter det er mulig å gradvis fjerne limet.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

For å fjerne superlim fra hendene kan du tilberede en spesiell løsning med såpe, vann og bordsalt. I den resulterende blandingen blir huden gjennomvåt i femten minutter, hvoretter smuss enkelt kan rengjøres med en svamp.

Nyttige tips

Når du utfører mindre reparasjoner med Moment -lim, bør du ta vare på noen tiltak for å beskytte hendene og forskjellige overflater. Ved nøye liming av gjenstander forblir ikke spor av produktet. Men selv om du håndterer limblandingen med ekstrem forsiktighet, er det fortsatt en sjanse for å bli skitten.

Det er nødvendig å jobbe med en slik blanding med gummihansker . Tøyhansker må ikke brukes, ettersom materialet kan reagere kjemisk med limet. Store mengder varme kan brennes.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Arbeidsområdet må også beskyttes mot kontakt med limet . Bordets overflate må dekkes med en gammel plastduk eller cellofan. Et forkle kan brukes til å beskytte klær mot lim.

Hvordan og hvordan du fjerner lim fra et lakkert bord er beskrevet i detalj i videoen.

Anbefalt: