Gjør-det-selv Manuell Sirkelsag: Hvordan Lage En Sirkelsag Av En Sirkelsag I Henhold Til Tegningene?

Innholdsfortegnelse:

Video: Gjør-det-selv Manuell Sirkelsag: Hvordan Lage En Sirkelsag Av En Sirkelsag I Henhold Til Tegningene?

Video: Gjør-det-selv Manuell Sirkelsag: Hvordan Lage En Sirkelsag Av En Sirkelsag I Henhold Til Tegningene?
Video: Slik bruker du Skil styreskinne med en sirkelsag 2024, Kan
Gjør-det-selv Manuell Sirkelsag: Hvordan Lage En Sirkelsag Av En Sirkelsag I Henhold Til Tegningene?
Gjør-det-selv Manuell Sirkelsag: Hvordan Lage En Sirkelsag Av En Sirkelsag I Henhold Til Tegningene?
Anonim

En gjærsag er en enhet som hver byggherre må ta "i bruk". Det er imidlertid ingen hemmelighet at et profesjonelt verktøy av høy kvalitet på byggemarkedet er ganske dyrt. Det er derfor de som ønsker å spare materielle ressurser, samt vise sine ferdigheter, bør prøve å lage en gjærsag med egne hender. Utgangsmaterialet for dette vil være en sirkelsag.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Varianter av gjæringssager

Det finnes flere typer geringssager (populært også kalt "geringssager"). La oss bli kjent med disse variantene.

Bilde
Bilde

Pendel

Den grunnleggende delen av en slik sag er sengen. Et bord er festet til sengen, som må ha en svingmekanisme utstyrt med en linjal. Det er denne mekanismen som gjør at skjæreprosessen kan utføres i en bestemt vinkel, og tilpasse den til de spesifikke individuelle behovene til hver bruker. Videre kan denne vinkelen endres ved å flytte skrivebordet direkte i forhold til sengen.

Bilde
Bilde

Når det gjelder selve sagen, er den festet i denne enheten ved hjelp av en spak, og er også fjærbelastet ved hjelp av et hengsel. Takket være pendelen, som ga navnet til denne gjæringssagen, beveger sagen seg opp eller ned.

Bilde
Bilde

Kombinert

Ved bruk av en kombinert sag kan skjærevinkelen endres i 2 retninger. Enheten inneholder, i likhet med den forrige versjonen, et ekstra hengsel. For å endre skjærevinkelen må den justeres og trekkes tilbake til siden motsatt stedet der drivenheten er montert.

Bilde
Bilde

Med en broach

Denne enheten regnes som den mest allsidige, siden sagen kan forskyves ikke bare rundt aksen, men også langs kuttet i en rett linje.

Bilde
Bilde

Hvordan lage en sirkulær trimmer?

Hvis du ikke har evnen eller lyst til å kjøpe en ferdig gjæringssag, kan en slik enhet lages selv. Det vil imidlertid ikke fungere å gjøre det helt fra bunnen av. Den første designen bør være en håndholdt sirkelsag og tegninger.

Bilde
Bilde

Så, for å gjøre en trimning med egne hender hjemme, du må lage en eske som skal fungere som en base … Som råvare for fremstilling av esken kan du bruke sponplater (sponplater).

Bilde
Bilde

I prosessen med å piske og montere esken, anbefaler eksperter å bruke bekreftelser bestående av 1 element - de er iboende vanlige bånd for tilkobling av tredeler. Den siste boksen for basen for trimming må ha formen på bokstaven "P".

Bilde
Bilde

Når du lager en eske, er det viktig å sikre at den ikke beveger seg . Det festes ofte til arbeidsbordet ved hjelp av spesielle klemmer (verktøyet som brukes til å fikse det). På toppen av hyllen må du skru den produserte basen under sagen.

Bilde
Bilde

Viktig: Når du fester basen, må du opprettholde en 90 graders vinkel, ellers kan du ikke justere bladsålen.

På begge sider, ved hjelp av selvskruende skruer, er det nødvendig å fikse små biter av sponplater. Takket være denne manipulasjonen vil du justere plasseringen av instrumentets såle. Det neste trinnet i å transformere sirkulæret er å fikse det. Dessuten bør dette gjøres med alle de samme klemmene, og du kan også bruke vingeklemmer.

Bilde
Bilde

Deretter bør du fortsette til installasjonen av den såkalte tabellen . Det bør festes nær bunnen av bordet. Husk imidlertid at når du utfører denne aktiviteten, reduserer du kuttet i dybden med 1,5 centimeter, så prøv å legge profilen så nært som mulig i forhold til sagelementet.

Bilde
Bilde

Etter å ha utført de ovenfor beskrevne manipulasjonene, kan du fortsette til testkuttet - du bør få en skjærelinje basert på stoppet. I så fall gjorde du alt riktig.

Bilde
Bilde

Som du kan se, er det fullt mulig å lage et gjæringsverktøy fra en sirkulær håndsag . Det viktigste i dette er å følge instruksjonene og anbefalingene strengt, samt gjøre en liten innsats og være tålmodig.

Bilde
Bilde

Fordeler og ulemper med en hjemmelaget enhet

Som alle andre enheter har en hjemmelaget gjærsag avledet fra en håndholdt sirkelsag sine egne egenskaper og egenskaper. Noen av dem er positive, mens andre er negativt farget. På en eller annen måte er det nødvendig å ta hensyn til både de og andre tegn.

Bilde
Bilde

Fordeler

Den første og viktigste fordelen med en hjemmelaget gjærsag er de betydelige økonomiske besparelsene. Så å kjøpe et ferdig verktøy vil koste deg ganske mye (gjennomsnittskostnaden for en enhet er 10 000 rubler), og å lage et verktøy med egne hender fra et materielt synspunkt er tilgjengelig for nesten alle

Bilde
Bilde

En annen fordel med en håndlaget enhet er det faktum at alle parametrene til sagen (for eksempel skjæredybde, hastighet, kraft, lengde og bredde på basen) velges individuelt. Dermed vil denne enheten være mer effektiv for personlig arbeid enn en kjøpt enhet

Bilde
Bilde

I tillegg, etter å ha laget en sag på egen hånd, vil du bli godt kjent med alle bestanddelene, noe som igjen betyr at i tilfelle av sammenbrudd og feil kan du enkelt reparere verktøyet

Bilde
Bilde

Minuser

Ofte brukes de tilgjengelige verktøyene på gården som utgangsmaterialer for å lage en gjærsag med egne hender. Det skal bemerkes at slike materialer ikke alltid er av høy kvalitet. Det er derfor livet og kvaliteten på tjenesten til en hjemmelaget enhet kan være veldig kort og lav

Bilde
Bilde

For å lage en enhet må du ha minst minimal teknisk kunnskap og ferdigheter. En nybegynner vil ikke klare denne oppgaven

Bilde
Bilde

Hjemmelaget trim er ikke egnet for jobber som krever sag med høy effekt. Hvis du bare trenger en slik enhet, trenger du profesjonelle deler, omfattende kunnskap og ganske lang tid for fremstillingen. Dermed er det lettere å kjøpe en ferdig enhet

Anbefalt: