Strikk Galvanisert Wire: 2-3 Mm Og Andre Størrelser, Tips For Valg Og Bruk

Innholdsfortegnelse:

Video: Strikk Galvanisert Wire: 2-3 Mm Og Andre Størrelser, Tips For Valg Og Bruk

Video: Strikk Galvanisert Wire: 2-3 Mm Og Andre Størrelser, Tips For Valg Og Bruk
Video: Strikk på landet Episode 77 Mai er her 2024, Kan
Strikk Galvanisert Wire: 2-3 Mm Og Andre Størrelser, Tips For Valg Og Bruk
Strikk Galvanisert Wire: 2-3 Mm Og Andre Størrelser, Tips For Valg Og Bruk
Anonim

En ledning er en lang tråd laget av metall, mer presist, et langt produkt i form av en ledning eller tråd. Seksjonen er ikke nødvendigvis rund, den kan være trapesformet, firkantet, trekantet, oval og til og med sekskantet. Tykkelsen varierer fra noen få mikron til flere centimeter.

Bilde
Bilde

Ulike metaller brukes i produksjonen, samt legeringer fra flere typer metaller. Det kan være støpejern, titan, sink, stål, aluminium, kobber. Så stort som bruksområdet for tråd i industrien, er typer trådprodukter like varierte.

Bilde
Bilde

Særegenheter

Strikketråd er en ledning for allmenn bruk. I tillegg til konstruksjon er omfanget av søknaden uvanlig bred. Dette er husholdningsbehov og bygdeindustri. Sommerhytter, personlige datterier, eiendommer på bakken, landskapsdesign - det er nødvendig med strikketråd overalt.

De lager et garn, metalltau, piggtråd av det.

Bilde
Bilde

En "bunt" er laget av lavkarbonstål, og trådstangen oppnås ved kaldtegning . Det neste trinnet i den teknologiske prosessen er varmebehandling: gløding. Trådstangen blir oppvarmet og deretter langsomt avkjølt i spesielle ovner. Denne metoden gjenoppretter krystallgitteret av stål som er skadet under trekking, produktet blir fleksibelt, sterkt og mister restspenning i metallet.

Bilde
Bilde

Visninger

Etter gløding blir strikketråden praktisk for å strikke knuter mens du fester forsterkning og andre deler. For beslag brukes 2 typer gløding: lys og mørk. Til tross for de eksterne forskjellene, er det ingen forskjeller i tekniske egenskaper mellom typer gløding.

En slik ledning har en lav pris, men den er ikke forskjellig i holdbarhet.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Den galvaniserte typen har utmerkede korrosjonsegenskaper, den er ikke redd for nedbør, og den lange levetiden gjør at den kan brukes i åpne områder . Det er en slags strikketråd produsert spesielt for feste av beslag: "Kazachka". Den selges i ferdige stykker, noe som gjør at du kan spare tid betydelig på emner for binding.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Alle typer strikketråd, dens størrelser, typer, nomenklaturspesifikasjoner er regulert av GOST 3282-74:

  • produkter som har gjennomgått varmebehandling er merket med bokstaven "O" og er delt i henhold til deres motstand mot brudd i undergrupper I og II;
  • den glatte overflaten er merket "B", den skiftende profilen - "BP";
  • merking "C" betyr lys annealing, "CH" - mørk glødning;
  • den galvaniserte typen er delt inn i klasser: "1C" - et tynnere lag med sinkbelegg, "2C" - et tykkere lag;
  • "P" -merking betyr økt produksjonsnøyaktighet.

Strikketråder 2 og 3 mm brukes i landbruket og til festing av forsterkningsstenger med stor diameter.

Bilde
Bilde

Hvilken skal du velge?

For konstruksjon velges typer, styrt av stangens diameter: jo tykkere armering, desto større vil diameteren på seksjonen være nødvendig. For stenger med den mest etterspurte armeringen på 8–12 mm brukes produkttykkelser på 1, 2 mm og 2, 4 mm. Optimale dimensjoner er preget av passende laststyrke og god knuteelastisitet.

Bilde
Bilde

For rammer som skal utsettes for økt mekanisk og atmosfærisk belastning, velges et produkt fra lavlegeret stål med lys eller mørk sinkbelegg med en diameter på 3 millimeter eller mer . Hvis det er ment å brukes i åpne områder, bør et galvanisert eller polymerbelegg velges. For å knytte druer og installere espalier brukes også strikketråder på 2 og 3 mm.

Bilde
Bilde

Tips om bruk

For å beregne den nødvendige mengden strikketråd for å knytte forsterkning, kan du utføre enkle beregninger ved å bruke formelen F = 2 x 3, 14 x D / 2, hvor F er trådens lengde, og D er forsterkningens diameter. Ved å beregne lengden på det nødvendige segmentet og multiplisere resultatet med antall noder i rammen, kan du få det nødvendige antallet.

Det er anslått at det kreves 10 til 20 kg ledning per tonn armeringsjern. For å beregne vekten må det resulterende opptaket multipliseres med trådens egenvekt (masse på 1 m).

Bilde
Bilde

Strikkemønsteret påvirker også forbruket: hvis du i midten av strukturen kan strikke knuter gjennom en (i et rutemønster), blir alle leddene bundet rundt kantene . Diameteren på ledningen er viktig: jo tynnere den er, desto flere svinger i knuten vil være nødvendig.

Bilde
Bilde

For å knytte forsterkningen brukes spesielle kroker: enkle, skruer og halvautomatiske . Strikketang er ikke mye forskjellig fra en krok, men de har nippers i designet. Den vendbare tangen lar deg bruke ledningen direkte fra spolen. Den profesjonelle strikkepistolen har høy arbeidshastighet: å knytte en knute tar ikke mer enn ett sekund, men det er et veldig dyrt verktøy, og bruken er berettiget i storskala konstruksjon.

Anbefalt: