Overheadprojektorer (17 Bilder): Funksjoner I Overheadprojektorer Eller Overheadprojektorer, Bruk Og Valg

Innholdsfortegnelse:

Video: Overheadprojektorer (17 Bilder): Funksjoner I Overheadprojektorer Eller Overheadprojektorer, Bruk Og Valg

Video: Overheadprojektorer (17 Bilder): Funksjoner I Overheadprojektorer Eller Overheadprojektorer, Bruk Og Valg
Video: Overhead projector 2024, Kan
Overheadprojektorer (17 Bilder): Funksjoner I Overheadprojektorer Eller Overheadprojektorer, Bruk Og Valg
Overheadprojektorer (17 Bilder): Funksjoner I Overheadprojektorer Eller Overheadprojektorer, Bruk Og Valg
Anonim

Sosial og vitenskapelig og teknologisk fremgang utgjør oppgaven med konstant forbedring for utdanningssystemet, og bruker ikke bare nye metoder, men også midler for dette. I dag har det blitt mye lettere å studere en enorm informasjonsstrøm takket være datamaskiner og multimediautstyr. Denne teknikken er representert av forskjellige videoprojeksjon utstyr, mens i utdanningsinstitusjoner har en overheadprojektor blitt utbredt - den brukes av lærere til å overføre informasjon og kontrollere kunnskapsnivået til studenter.

Bilde
Bilde

Hva det er?

Overheadprojektor (overheadprojektor) er et optisk apparat som projiserer et bilde fra en kilde til en installert skjerm ved hjelp av et skrå projeksjonsspeil . Skjermen som bildet gjengis på har en gjennomsiktig film som måler 297x210 cm, den er laget med fotoutskrift på en skriver.

Bilde
Bilde

Bildet plassert på arbeidsflaten til enheten er gjennomskinnelig og projiseres deretter gjennom Fresnel -objektivet på skjermen . Bildekvaliteten er direkte avhengig av lysstrømindeksen, som i forskjellige modeller av overheadprojektoren kan være forskjellig fra 2000 til 10000 lm. Overheadprojektoren kan ha fra ett til tre objektiver. Modeller utstyrt med 3-linser, i motsetning til enheter med 1-linser, unngår bildefeil i kantene.

Bilde
Bilde

De viktigste fordelene med denne enheten inkluderer:

  • holdbarhet og enkel påføring;
  • høy bildekvalitet;
  • lavt støynivå;
  • minimalt forbruk av elektrisk energi.

Når det gjelder ulemper , så er det en - budsjettmodeller har ikke tilleggsfunksjoner og beskyttelse mot overoppheting.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Visninger

Avhengig av plasseringen av projektionslampen, er overheadprojektoren strukturelt delt inn i to typer: gjennomsiktig og reflekterende … Gjennomsiktige overheadomfang har en kraftig en lampe med kjølesystem (dette gjør at de kan brukes som en bildekilde både på transparenter og på LCD -paneler), som for reflekterende projektorer , da er de små og kommer med en lampe med lav effekt.

Bilde
Bilde

Etter vekt er alle modeller av overheadomfang delt inn i tre grupper

  • Stasjonær … Ikke brett og veie over 7 kg. Denne typen enhet bruker et transmittert lysopplegg, det vil si at hele det optiske systemet og selve lampen er plassert under glass, hvor det er plassert en gjennomsiktig film med et projisert bilde.
  • Semi-bærbar … I motsetning til stasjonære kan stangen som støtter linsen brettes. Vekten til slike enheter varierer fra 6 til 8 kg.
  • Bærbar … De regnes som de mest etterspurte, fordi de lett "transformeres" til en flat, kompakt design, veier mindre enn 7 kg og transporteres praktisk. I denne typen enhet brukes et optisk skjema for refleksjon av en lyskilde: et optisk system bestående av et speil, en kondensator, en linse og en lampe er plassert over filmens overflate. Arbeidsstedet der filmen settes inn har en speiloverflate, den reflekterer lysstrømmen og leder den inn i linsen. Bærbare overbyggingsomfang kan utformes med opptil 3 linser, mens modeller med 3 linser regnes som de beste og er mye dyrere enn enheter med 1 linser.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvor brukes det?

Overheadprojektor regnes som den vanligste optiske enheten som brukes ofte for lysbildefremvisninger og presentasjoner i små rom som ikke trenger å være spesielt forberedt på dette. Den raske installasjonen og enkle betjeningen gjør denne enheten ideell for forelesninger i klasserom. Ved hjelp av overheadprojektoren kan foreleseren gjennomføre en demonstrasjon uten å avbryte historien eller vende seg bort fra studentene . I tillegg kan originalene for visning være å lage en fotografisk metode og bruke en tusj, noe som er veldig praktisk.

Bilde
Bilde

Denne enheten har en høy oppløsning - dette lar deg gjengi på en stor skjerm ikke bare grafikk, men også tekstmaterialer, bilder.

Hvordan velge?

For at overheadprojektoren skal kunne fungere pålitelig i lang tid og sikre høy reproduksjon av bilder, må du gjøre det riktige valget til fordel for en eller annen modell når du kjøper den.

Bør bestemme hvor det er planlagt å søke om det vil være nødvendig i fremtiden å transportere , siden enheten kan ha forskjellige dimensjoner, vekt, ikke-folding eller folding.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Når du velger type overheadprojektor, er det første du bør vurdere, hvor og hvor ofte den skal brukes.

Så for konstante forelesninger i det samme lille rommet med et areal på 30 til 40 m2 er perfekt stasjonær modell , som har en lysstrøm på minst 2000 lm. Det er også viktig å ta hensyn til at overheadomfang er tilgjengelig i forskjellige design og kan variere i settet med tilleggsfunksjoner.

Bilde
Bilde

For off-site konferanser og lysbildefremvisninger er best egnet bærbare alternativer . På samme tid er førstnevnte mye dyrere, de gir reproduksjon av høy kvalitet (utmerket lysstyrke og maksimale bildestørrelser), har høy effekt og er på ingen måte dårligere i tekniske egenskaper enn profesjonelle enheter.

Bilde
Bilde

Når du velger denne enheten, er det viktig å tydeliggjøre og tilgjengeligheten av tilleggsfunksjoner . For det mest effektive arbeidet anbefaler eksperter å kjøpe overheadomfang med følgende konfigurasjon:

  • forskjellige kontakter og innganger for tilkobling av eksterne enheter (USB, VGA, HDMI);
  • hull med utgang for dataoverføring til andre enheter;
  • tilstedeværelsen av linser med variabel brennvidde;
  • muligheten til å overføre data og kontrollere arbeid ved hjelp av trådløs kommunikasjon;
  • 3D-støtte, fjernkontroll, innebygd høyttaler og laserpeker.
Bilde
Bilde

I tillegg trenger du utforske og vurdere om en bestemt modell og produsent. I dag er markedet representert av et stort utvalg av enheter fra forskjellige merker, men bare velprøvde selskaper bør stole på.

Anbefalt: