Skillevegger Laget Av Luftbetongblokker: Legging Av Innvendige Konstruksjoner Laget Av Luftbetong, Dimensjoner På Skillevegger

Innholdsfortegnelse:

Video: Skillevegger Laget Av Luftbetongblokker: Legging Av Innvendige Konstruksjoner Laget Av Luftbetong, Dimensjoner På Skillevegger

Video: Skillevegger Laget Av Luftbetongblokker: Legging Av Innvendige Konstruksjoner Laget Av Luftbetong, Dimensjoner På Skillevegger
Video: AAC Block vs LECA Block vs Hollow Concrete Block - Which One to Choose ? 2024, Kan
Skillevegger Laget Av Luftbetongblokker: Legging Av Innvendige Konstruksjoner Laget Av Luftbetong, Dimensjoner På Skillevegger
Skillevegger Laget Av Luftbetongblokker: Legging Av Innvendige Konstruksjoner Laget Av Luftbetong, Dimensjoner På Skillevegger
Anonim

Under reparasjonen er det ofte nødvendig å utføre sonering av plassen. For dette formålet brukes vanligvis skillevegger laget av luftbetong. Dette materialet veier mindre enn murstein, men er veldig slitesterkt, så det kan bli grunnlaget for gardinveggkonstruksjoner. Installasjonen er vanligvis rask og problemfri.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Generelle regler

Skillevegger laget av luftbetongblokker har flere viktige krav til bruk. For det første kan de ikke være bærende - plater eller armert betongmonolit må fortsatt stole på hovedveggene. For det andre må partisjonene selv hvile på fundamentet eller underetasjen. For det tredje bør de legge til med minst én vegg ved siden av.

I tillegg må luftbetongblokker kunne tåle vekten av de hengende møblene . For eksempel kan hvert feste holde et skap eller en hylle som veier 25 kilo, og det burde ikke være noe problem. Installasjonen bør utføres slik at skilleveggen er tett forbundet med gulvet og tilstøtende strukturer. Både den lave vekten til selve blokkene og maksimal lydisolasjon er viktig.

Hvis det er planlagt å plassere luftbetongblokker mellom stuen, kjøkkenet eller andre rom med varierende temperatur, bør du ta vare på varmeisolasjon. Men samtidig er det viktig å strebe etter at tykkelsen ikke øker mye og lar deg spare plass. Det er viktig å overholde brannsikkerhetsforholdene, for i verste fall er luftbetong i stand til å forhindre spredning av brann i ikke mer enn et kvarter.

Til slutt må materialet være sertifisert for kvalitet og miljøvennlighet.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Eksperter fremhever de imponerende fordelene med slike design. Materialet er enkelt å behandle, så du kan gi det den mest praktiske formen og størrelsen ved hjelp av en vanlig baufil. Ved å følge installasjonsreglene kan du få en pen skillevegg med en perfekt flat overflate og pene sømmer, hvis tykkelse varierer fra 1 til 3 millimeter. Alt dette er mulig, siden et spesielt sementlim brukes til murverket. Den porøse strukturen resulterer i en lav vekt og lav tykkelse supplert med ganske anstendig lyd og varmeisolasjon. I tillegg er materialet relativt billig.

Luftbetongblokker har også ulemper . Designet er ikke veldig holdbart og avhenger i stor grad av materialene som brukes. Luftbetong absorberer vann, noe som noen ganger gjør det vanskelig å utføre etterbehandling. Det kan godt skje at et lag av samme gips rett og slett ikke fester seg til overflaten. Til slutt er det ganske vanskelig å feste noen festemidler til gassblokken. Noen av dem nekter ganske enkelt å holde seg fast, mens andre oksiderer og ruster.

Det er vanlig å sette opp luftbetongskillevegger når ytterveggene allerede står. Hvis lengden og bredden er for stor, må rammen forsterkes med armerte betongkonstruksjoner. Ved leddene i tak og skillevegger brukes en ekspansjonsfuge fylt med polyuretanskum eller mineralull. Leddene på kantene behandles på samme måte. Det anbefales også å bruke forsterkende elementer for å koble skilleveggen til veggen. I dette tilfellet utføres alle justeringer med en vanlig baufil.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Velge merke

Hvilken gassblokk som skal velges, avhenger av formålet den er kjøpt for: om møbler eller andre strukturer vil bli festet til den, om den bare vil fungere som en skillevegg, mellom hvilke rom den skal plasseres. Oftest er preferansen gitt til merkene D500 og D600. Den første er strukturell og varmeisolerende, og den andre er bare strukturell. Dimensjonene til blokkene er som følger: lengden er 625 millimeter, og bredden varierer fra 75 til 200 millimeter.

Slike konstruksjoner tåler opptil 150 kilo . I tilfelle det ikke er planlagt å henge noe på partisjonene, kan du velge blokker av merkene D350 og D400. Standard skilleblokk er tilgjengelig i tykkelser fra 100 mm til 150 mm. Det er også ikke-standardindikatorer på 75 mm og 175 mm. Hvis det er planlagt alvorlige belastninger (for eksempel sportsutstyr eller veldig tunge møbler), ville det være bra å øke tykkelsen til 200 millimeter.

Eksperter anbefaler at blokkarakteren er minst D400. Denne indikatoren er minimumstettheten som tåler skillevegger, hvis høyde når 3 meter. Ideelt sett bør du ta D500 eller D 600.

Sistnevnte merkevare, selv om det er dyrere, er i stand til å tåle hengende gjenstander uten problemer.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Beregninger

Beregningen av de nødvendige indikatorene for konstruksjon av luftbetongpartisjoner er ganske enkel. For å beregne mengden materiale deles det totale veggarealet med sideoverflaten til en blokk. Til dette tallet legges 4 eller 5, som brukes til å trimme åpninger og hjørner. Det er viktig å ikke glemme å konvertere alle data til de samme måleenhetene. Arealet av selve veggen bestemmes ved å multiplisere lengden og høyden minus arealet med åpninger, det vil si vinduer, dører eller buer. Hvis veggen har en ganske kompleks form, er det bedre å dele den i flere enkle former.

Bilde
Bilde

Hvordan bygge?

Konstruksjonen av luftbetongpartisjoner i huset kan gjøres både med egne hender og med deltagelse av spesialister. I den første fasen anskaffes de nødvendige materialene: blokker stablet på paller, lim og verktøy (sag, hjørne, slikkepott og andre). Vanligvis leveres blokker pakket i en spesiell film på paller. Belegget forhindrer ikke bare effekten av nedbør, men forhindrer også at blokkene forskyver seg under transport.

Noen ganger forblir filmen bare på toppen, og de åpne sidene tillater lufting av byggematerialet . Ved lossing må du ikke bruke stålkabler som kan ødelegge overflaten. Bedre å bruke myke slynger eller en gaffeltruck. Selve pallene må plasseres på et flatt område slik at blokkene ikke vrir seg og flommer. I tillegg er det viktig å huske at toppfilmen fjernes i siste øyeblikk.

Deretter utføres merkingen. Veggene og gulvet i rommet må først rengjøres for smuss. En ledning dekket med et fargestoff blir tatt, den markerer stedet som partisjonen vil ta. Deretter installeres midlertidige guider, vanligvis av tre, som du må markere murene på. I dette tilfellet vil selve ledningen bestemme den øvre grensen til den første raden. Etter det begynner de innvendige skilleveggene å bli montert.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Blokker legges på takpapp, harde mineralplater eller annet lignende rullemateriale. Det er mulig å bare smøre den med bituminøs mastikk. Slik vanntetting vil kunne dempe vibrasjoner, og lydisolering vil bli bedre av det. Hvis gulvet er ujevnt, må det opprettes et sementlag på toppen, hvis høyde vil svinge fra 20 til 30 millimeter. Med fokus på ledningslinjen legges den første blokken på sement eller lim med et lag på 2 til 5 millimeter, og deretter resten ved siden av.

Et ekstra element, kuttet fra en hel blokk, blir kuttet av ved måling på plass . Det smøres med lim fra to ender og monteres i det gjenværende gapet. I dette tilfellet bør en halv centimeter være igjen før begynnelsen av åpningen. På linje med ledningen og nivået og justering av posisjonen (ved å klappe med hånden eller med en gummihammer), må du rengjøre den øvre overflaten for støv, kontrollere at det ikke er noen dråper og la det tørke i ca 2 eller 3 timer. Deretter begynner installasjonen av de resterende radene.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Når du lager murverk, er det viktig å ikke glemme på hvert trinn å justere og forskyve endeflatene med halvparten av blokken. Om nødvendig utføres forsterkning med metallstenger ved hjelp av lim hver tredje rad eller oftere. Etterarbeid kan bare utføres etter 2 måneder. Først sjekkes sømmene og behandles om nødvendig med lim. Deretter gnis overflaten, rengjøres for støv og behandles med et antiseptisk middel. Etter det begynner grunning og gips.

Under installasjonen må du følge flere viktige regler . For det første kan sømmen mellom blokkene i en rad ikke være over sømmen til en annen rad. Et gap på 20 centimeter må opprettholdes mellom dem. For det andre bør det være omtrent 2 centimeter mellom taket og den øvre overflaten av skilleveggen. Dette gapet er fylt med skum eller lydisolerende materiale. Dens tilstedeværelse vil beskytte skilleveggen mot sprekker, som kan oppstå på grunn av nedbøyning av gulvet. For det tredje kan bare spesiallim brukes. Hvis valget blir gjort til fordel for en løsning av sand og sement, må grove sømmer i tillegg repareres. Murverket blir mindre jevnt og pent, men du kan fortsatt ikke spare penger.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Etterbehandling av døråpning

Luftbetongpartisjoner kan ikke være bærende, så de trenger ikke å være redde for store belastninger. Dette betyr at det ikke er nødvendig å legge en fullverdig overligger eller armerte betongbjelker over døråpningene. Hvis størrelsen på buen passer til 0,8 meter, er blokker 60 centimeter lange og 100 millimeter brede egnet. De har ingen hoppere.

Først monteres en midlertidig struktur i åpningen, hvor to blokker - "hjørne", skal installeres, som vil bli grunnlaget for de overliggende elementene . Endene, smurt med lim, skal være i midten. Deretter legges resten av radene. Hvis lengden på åpningene overstiger 0,8 meter, må du bruke en rekke hoppere. Den prefabrikkerte strukturen krever også innvendig armering og betongstøping.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Ofte er en U-blokk montert over døråpningen, som har en standardlengde på 50 centimeter og en bredde som tilsvarer dimensjonene til veggelementene. Forsterkning er også lagt i den, alt helles med spesiell betong eller en blanding av sand og sement. Vekten av metallelementer, samt sammensetningen av fyllet, bestemmes avhengig av åpningens størrelse og mulig belastning.

Først monteres støttene under åpningen. Deretter installeres U-blokkene med lim påført de vertikale sømmene. Den tykke sideveggen skal være på utsiden av skilleveggen. Beslag er montert inne i hulrommet, satt sammen av moduler, alt er fylt med en spesiell løsning. Hvis det er betong, må det komprimeres med en bajonett.

I siste øyeblikk er overflaten på mørtelen planert for å matche toppen av murverket.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Tips

Luftbetongpartisjoner har en veldig middelmådig evne til å beskytte mot støy, spesielt når blokken er 100 millimeter tykk. For å få det opp til standarden, må du enten bruke et ekstra lag med etterbehandling, eller kappe strukturen med mineralull. Selv om sistnevnte materiale ikke er en fullverdig lydisolator, vil det redusere penetrering av støy med nesten halvparten. Det vil være mulig å bruke spesielle materialer, men bare de som har de nødvendige dampgjennomtrengelige egenskapene. I tilfelle du ønsker å oppnå maksimal stillhet, anbefaler eksperter å montere to tynne skillevegger, gapet mellom dem vil bli fylt med støydempende materiale.

Anbefalt: