Hvordan Behandle Druer? Hvordan Behandle Om Høsten Før Ly For Vinteren Og I August Etter Høsting? Hydrogenperoksid Og Andre Midler

Innholdsfortegnelse:

Video: Hvordan Behandle Druer? Hvordan Behandle Om Høsten Før Ly For Vinteren Og I August Etter Høsting? Hydrogenperoksid Og Andre Midler

Video: Hvordan Behandle Druer? Hvordan Behandle Om Høsten Før Ly For Vinteren Og I August Etter Høsting? Hydrogenperoksid Og Andre Midler
Video: Неожиданный Новый рецепт вяленых помидоров на зиму. Случайность ускорила приготовление вкусных томат 2024, April
Hvordan Behandle Druer? Hvordan Behandle Om Høsten Før Ly For Vinteren Og I August Etter Høsting? Hydrogenperoksid Og Andre Midler
Hvordan Behandle Druer? Hvordan Behandle Om Høsten Før Ly For Vinteren Og I August Etter Høsting? Hydrogenperoksid Og Andre Midler
Anonim

Behovet for å forstå hvordan og hvordan man behandler druer om høsten før ly for vinteren og i august etter høsting forvirrer ofte nybegynnere vinprodusenter. Hydrogenperoksid og andre midler som anbefales for dette finnes selv i førstehjelpsutstyret, samt kjøpes i spesialforretninger. For å forstå hvordan du behandler druer riktig for sesongen, vil enkle og detaljerte instruksjoner hjelpe.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hva er den til?

Druer er en plante som, når den dyrkes, mister en betydelig del av sin naturlige immunitet. Vintreet er følsomt for klima- og temperaturendringer, utsatt for soppinfeksjoner og lider av skadedyrsangrep . Enhver slik påvirkning fører til det faktum at plantene slutter å vokse, forverrer setting av bunter. Bærene begynner å råtne, og noen ganger er hele avlingen ødelagt.

Forebyggende behandlinger er en viktig komponent for suksess i vindyrking . De beskytter planter mot utvikling av de fleste sykdommer. Og også behandling kan være en nødsituasjon og hjelpe til med å løse spesifikke problemer. Oftest oppdages nederlaget til mugg, mugg, mugg. I mangel av beskyttelse på vintreet kan blader, bær, bakterielle infeksjoner utvikle seg. De er vanskelige å behandle. Det viser seg å være mye lettere å gjennomføre forebygging. I verdens praksis er det mange eksempler på at visse varianter forsvinner helt.

Etter at phylloxera ble brakt til Europa fra Amerika, ble mange vingårder ødelagt . Spesielt de som "Madeira" ble produsert av. De klarte aldri å bli restaurert. Forebyggende tiltak er den eneste måten å beskytte planter på. Vingården trenger sprøyting fra sykdommer og skadedyr mye mer enn andre plantinger på stedet.

Det er nødvendig å ta hensyn til sortens egenskaper, følsomheten til bestemte arter for å bli beseiret av soppinfeksjoner. Uansett vil det ikke være mulig å fullstendig klare seg uten slike beskyttelsestiltak.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Timing

Druene sprøytes gjennom vekstsesongen. Tidlig på våren, umiddelbart etter at dekkmaterialet er fjernet, utføres de første behandlingene . Aktiviteter blir fullført under klargjøring av planter for overvintring. Men det er også visse begrensninger.

Om høsten trenger druer spesielt beskyttelse etter høsting og beskjæring . Om sommeren, i varmen, sprayes det bare om morgenen eller kvelden, og i september, når regntiden kommer tilbake, må du vente på tørt vær for å fullføre behandlingen.

Bilde
Bilde

Vårsprøyting

Valget av måned for den første økten for beskyttelse mot sykdommer bør være basert på egenskapene til klimaet i regionen. I sør vil det være slutten av mars eller begynnelsen av april. I områder med et temperert klima må du vente til mai. Det er viktig at knoppene ennå ikke har blomstret. Før dette beskjæres tørkede og skadede grener, døde blader i rotområdet fjernes.

Jorden sprøytes sammen med vintreet med en 1-3% løsning av ferrosulfat. Dette stoffet muliggjør effektiv forebygging av ulike plantesykdommer, har en desinfiserende effekt. Sprøyting med jernsulfat:

  • bremser prosessen med å åpne nyrene;
  • bidrar til å unngå frysing av skudd;
  • ødelegger moser og lav;
  • forhindrer mineralmangel.

Tradisjonelt anses behandling med dette stoffet å være mest gunstig om høsten . Om våren erstattes det ofte med kobbersulfat i en løsning på opptil 3%. Sprøyting utføres på et vintre som har lidd av sykdommer den siste sesongen. Men jernholdig sulfat klarer også vellykket sine oppgaver og har et bredere spekter av handlinger. Den andre vårbehandlingen faller på perioden da plantens øyne vil åpne seg. For sprøyting tas soppdrepende midler. Til dem kan du legge til "Karbofos" for å ødelegge de oppvåkende insektene. Sprøyting kan gjentas etter 10 dager.

Den siste vårbehandlingen bør utføres senest 10 dager før blomstring, ellers kan det oppstå problemer med pollinering.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Sommermånedene

Perioden for den mest aktive vegetasjonen av druer faller på de varmeste månedene i året. Det er viktig her å velge de riktige preparatene for å forhindre spredning av soppen, men ikke for å miste avlingen. Når atmosfærisk temperatur stiger til +18 grader, kan løsninger av svovelholdige midler brukes til behandling . I kaldere vær er de ineffektive.

Høstmånedene

Etter høsting forblir vintreet på stedet. Den kuttes av og sprayes deretter med løsninger av jern og kobbersulfat. Den optimale konsentrasjonen for høstbehandling er 3-5% . En slik løsning vil forberede druene til overvintring, gi dem høy immunbeskyttelse.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvordan behandle?

Behandlingen av druer fra sykdommer kan forekomme i forskjellige perioder, men det er spesielt viktig på det tidspunktet da planten er sårbar for ytre påvirkninger. Noen stoffer brukes til å modne vinstokkene, andre bare etter høsting, før de blir skjermet for vinteren . Høstede bær blir også vanligvis behandlet for langtidsoppbevaring.

Folkemedisiner

Denne gruppen midler for å beskytte druer mot sykdommer og skadedyr inkluderer forbruksvarer tilgjengelig for alle. De hjelper mot sopp og mugg, bortsett fra lav og mose. Hvis vintreet blir svart, sykt, kan de godt hjelpe i de tidlige stadiene.

  • Borsyre . Det brukes i blomstringsperioden for druer, fremmer dannelsen av eggstokkene. I fremtiden kan sprøyting utføres slik at bærene blir saftigere. Borsyrebasert gjødsling er også nyttig for å eliminere tegn på mangel på det viktigste aktive stoffet i jorda. Løsningen tilberedes i varmt vann ved å senke ned 2,5 g pulver i 1 liter vann.
  • Mangan løsning . Den brukes til å bearbeide druer i løpet av modningstiden av knaser. Hver 7.-14. Dag kan du utføre bladsprøyting av modne børster med en løsning av mangan i en konsentrasjon på 5 g per 10 l vann.
  • Brus . En løsning basert på den tilberedes med en hastighet på 50 g per 10 liter vann, tilsettes 50 g flytende såpe og 10 dråper medisinsk jod. Med denne sammensetningen kan skudd sprøytes for å forbedre smaken av bærene; når den treffer bakken, reduserer den intensiteten til ugressvekst.
  • Quicklime . Dens løsning i en andel på 1 kg tørrstoff per 10 liter vann dekker overflatene til stammer og grener. Behandlingen er spesielt effektiv om høsten.
  • Vegetabilske råvarer . Dette inkluderer avkok på potetplater, løkskall, rød pepper, malurt. Råvarer knuses, helles med vann, kokes opp. Den resulterende buljongen filtreres, lagres i opptil 2 måneder. Før bruk, bland med flytende såpeløsninger eller melkevassle.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hver for seg er det verdt å vurdere bruk av hydrogenperoksid ved sprøyting av druer. Det erstatter kjemiske soppdrepende midler i perioder når bunter begynner å helle på vintreet. Hydrogenperoksid er trygt for druer på alle stadier av utviklingen. Dette stoffet har en uttalt bakteriedrepende og soppdrepende effekt, bidrar til å fylle opp oksygenmangel i organer og vev. Konsentrasjonen av løsningen vil variere avhengig av formålet med behandlingen.

  • Forebygging . I dette tilfellet tilsettes 300 ml 3% peroksid til 10 liter vann. Med denne sammensetningen sprayes vintreet og skuddene 3 ganger i løpet av sesongen.
  • Behandling av sykdommer . Løsningen fremstilles av 8 liter vann og 250 ml hydrogenperoksyd.
  • Desinfeksjon av frø og frøplanter . Oppløs 25 ml av stoffet for å suge materialet i 0,5 l vann.

Den medisinske løsningen selges allerede i den nødvendige konsentrasjonen på 3%. Sprøyting utføres på bladene gjennom en hagesprayflaske med en fin dyse. Det er viktig å velge perioder uten sterk sol eller dvelende regn.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Narkotika

Alle kjemikalier kan bare brukes strengt etter bruksanvisningen. Overdosering kan påvirke tilstanden til plantene, smaken av bær negativt. En av de tryggeste løsningene er Bordeaux -blandingen, oppfunnet av den franske forskeren Milliard. Det er et allsidig soppdrepende preparat som bidrar til å ødelegge sporene til soppkulturer. Passer for behandling av syke og sunne vinstokker.

For sprøyting av druer kan man skille en rekke andre populære kjemikalier og ferdige løsninger

  • Fitosporin . Et legemiddel med universell virkning mot ulike smittsomme sykdommer. Det brukes også til å øke utbyttet, jevnt fordele behandlinger - opptil 3 ganger i løpet av sesongen. Det økonomiske "Fitosporin-M" i form av et deigaktig konsentrat fortjener også oppmerksomhet.
  • " Nitrofen ". Et komplekst produkt som kombinerer funksjonene til et soppdrepende middel og insektoacaricidale egenskaper. Passer for tidlig vår og høstbehandling, brukt i fruktperioden. Legemidlet hemmer veksten av ugress, men det kan smøre litt på jorda. Sammensetningen er basert på fenoler hentet fra kull.
  • Horus . Sveitsisk kjemisk preparat i form av granulat som inneholder cyprodinil. Dette kjemiske plantevernmidlet er spesielt aktivt mot ulike typer sopp - ascomycetes, deuteromycetes. Virkestoffet har god permeabilitet i blader og frukt, bidrar til bedre bevaring av avlingen på grenene og forhindrer råtning av børstene. Midlet er effektivt mot mugg, oidium, flekk og mugg, fruktråte.
  • " Topas ". Et effektivt preparat mot hvit og svart råte, amerikansk og rust. Den er basert på stoffet penconazol, som ikke har fytotoksisitet ved riktig dosering. Skiller seg ut i en høy penetrasjonshastighet i plantevev.
  • " Urea ". Urea i form av løsninger metter jorden med nitrogen. Og det er også effektivt i behandlingen av vingården tidlig på våren, og ødelegger patogener og insektlarver.
  • " Dnok ". Et komplekst handlingspreparat egnet for bekjempelse av insekter og soppsykdommer. Sprøyting om våren forhindrer infeksjon og undertrykker patogen mikroflora.
  • " Euparen ". Legemidlet er av universell virkning. Takler de fleste soppinfeksjoner godt. Hjelper med behandling av oidium, mugg, grå, hvit og svart råte.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Alle soppdrepende preparater for druer er vanligvis delt inn i flere grupper . For forebygging er kontaktmiddel for gjentatt bruk godt egnet. Men allerede det første regnet vil vaske bort alle spor etter behandling. Systemiske legemidler akkumuleres i plantevev og gir langvarig beskyttelse. Kombinerte produkter kombinerer egenskapene til de to andre gruppene og er best egnet for omfattende beskyttelse av vingården.

Type patogen er også viktig. For eksempel, " Flaton", "Baytan", "Tsinebom", "Kaptan" er effektive mot hvit og svart råte . Kombinerte preparater "Vectra", "Falcon", "Fundazol", "Ridomil Gold" er mer egnet for å bekjempe mugg og mugg. Soppdrepende midler Sumileks og Topsin er effektive mot grå råte.

Insektdrepende preparater velges ut fra hvilken type skadedyr som angriper vintreet. En flått, bladlus eller phylloxera trenger forskjellige kjemikalier. Hver av dem vil ta hensyn til særegenhetene ved insektsfôring. For eksempel, i kampen mot bladlus, fungerer kombinerte enteriske midler best:

  • "Kinmix", opptrer på ethvert utviklingsstadium;
  • "Actellik" med langvarig effekt;
  • Fozalon for langsiktig beskyttelse.

Edderkoppmidd kan ødelegges med legemidler med permetrin, benzofosfat. Konsentrert kolloidalt svovel (75%) eliminerer skadedyr, inkludert phylloxera. " Fitoverm", "Bitoxibacillin P" vil være nyttig mot bladruller . "Fufanon-Nova" og andre legemidler basert på malathion vil bidra til å bli kvitt ormer.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Regler

Grunnleggende behandlingsanbefalinger er like relevante for soppdrepende midler og insektmidler. Sprøyting gjøres best i klart, vindstille vær. Det er viktig å nøye studere instruksjonene for stoffet for å unngå overdose. Selv det samme middelet i et annet volum, kan konsentrasjon bli en gift eller medisin for druer.

Andre viktige anbefalinger

  • Opprettholde orden i vingården . Før behandling må du fjerne det falne og gulnede løvet. De avslørte tegn på infeksjon er en årsak til å fjerne skadede børster, skudd, med deres påfølgende ødeleggelse.
  • Overholdelse av timeplanen . For druer utføres 4 vårbehandlinger og 1 hver om sommeren, om høsten. Uplanlagt sprøyting vil bare være nødvendig hvis det oppdages tegn på infeksjon av vintreet med sykdommer eller skadedyr.
  • Alternativ medisin . Du kan ikke bruke de samme produktene på grunn av den raske avhengigheten. Det er viktig å regelmessig erstatte dem med lignende medisiner, men på et annet grunnlag.
  • Med tanke på kompatibilitet av legemidler . Hvis du trenger å bli kvitt insekter og sopp samtidig, vil komplekse preparater komme til unnsetning.
  • Kontaktbeskyttelse . Noen kjemiske plantevernmidler kan forårsake kjemiske forbrenninger ved innånding eller kontakt med huden. Å bruke åndedrettsvern, gummihansker og spesielle dresser vil bidra til å forhindre negative reaksjoner.

Ved å følge disse tipsene kan du støtte immuniteten til druer, ta vare på sikkerheten i fruktperioden, beskytte verdifulle varianter mot insektangrep, uten å risikere din egen helse.

Anbefalt: