"Quadris" For Druer: Instruksjoner For Bruk Av Soppdrepende Middel, Ventetid For Behandling Med Preparatet. Dosering. Hvordan Fortynne Det?

Innholdsfortegnelse:

Video: "Quadris" For Druer: Instruksjoner For Bruk Av Soppdrepende Middel, Ventetid For Behandling Med Preparatet. Dosering. Hvordan Fortynne Det?

Video:
Video: New Fungicide Co-Pack Prevents Anthracnose and White Mould 2024, Kan
"Quadris" For Druer: Instruksjoner For Bruk Av Soppdrepende Middel, Ventetid For Behandling Med Preparatet. Dosering. Hvordan Fortynne Det?
"Quadris" For Druer: Instruksjoner For Bruk Av Soppdrepende Middel, Ventetid For Behandling Med Preparatet. Dosering. Hvordan Fortynne Det?
Anonim

Spørsmålet dukker ofte opp hvordan vi skal behandle vintreet for ikke å skade selve planten, og naturen og levende vesener enda mer. Tross alt er soppdrepende midler kjent for å være ganske giftige.

Vi vil fortelle i artikkelen hvordan du bruker det kjemiske preparatet "Quadris" på riktig måte for druer - hvordan du fortynner, hvordan du behandler, hvordan du oppbevarer soppdrepende middel og hvordan du ikke skader deg selv når du arbeider med et slikt produkt.

Bilde
Bilde

generell beskrivelse

Fungicid "Quadris" for druer - et stoff for forebygging av forskjellige druesykdommer, inkludert mugg, oidium.

Effekten av søknaden:

  • pålitelig og langsiktig beskyttelse (fra a til z) av kulturen mot et bredt spekter av sykdommer (hoved og sekundær);
  • forbedrer fotosyntesen;
  • forlenger arbeidet til arkapparatet;
  • bidrar til å oppnå en høst av høy kvalitet;
  • fører til økt lønnsomhet ved dyrking av druer.
Bilde
Bilde

For å forhindre utvikling av sykdommer, anbefales det å bruke dem i de tidlige stadiene av manifestasjonen. Gir beskyttelse i 3 uker, uavhengig av værforhold. Patogener dør innen 60 minutter etter behandling, de virker på nesten alle typer sopp.

Dette stoffet anbefales for profesjonell bruk, det er produsert i form av et konsentrat i form av en suspensjon . Designet for manuelt og mekanisert arbeid.

Det er forbudt å behandle drueplantasjer med "Quadris" med luftmetode.

Bilde
Bilde

Dette soppdrepende stoffet tilhører 2. klasse av fare for mennesker, for bier - til 3. klasse . Det er forbudt å utføre bearbeiding av anlegg i nærheten av fiskeriområdene.

Tilgjengelig i konsentrerte 6 ml ampuller og 1 liter i plastflasker. Før kompleks bruk med andre midler kontrolleres sammensetningene for kompatibilitet.

Bilde
Bilde

Instruksjoner for bruk

Legemidlet brukes til å behandle forskjellige planter, og bruksanvisningen vil variere i forskjellige tilfeller. Avhengig av formålet (forebygging eller behandling) og hva slags kultur (druer, poteter, løk, agurker, tomater, etc.) vi snakker om, ventetider, dosering av sammensetningen, avlsregler og så videre - alt dette vil være annerledes i forskjellige tilfeller ….

Hvis vi snakker om et vintre for å forhindre sykdommer som mugg og oidium i det, vil en 0,06% løsning være nødvendig for sprøyting

Forbruket av stoffet i dette tilfellet er 0,8-1 liter per 1 hektar.

Bilde
Bilde

For å forberede det, finn et rom der det ikke vil være tilgang til fremmede, og bruk en enkel metode:

  • fyll sprøytetanken til en tredjedel av nødvendig vannmengde;
  • tilsett en del av soppdrepende middel (i henhold til de angitte standardene i instruksjonene for preparatet) og bland blandingen godt;
  • hell i resten av vannet, rør igjen.
Bilde
Bilde

Sprøyting kan begynne. Det er viktig å bruke all den tilberedte løsningen på samme dag. Behandlingen utføres 4 ganger (i vekstsesongen):

  • før blomstring;
  • etter at fargen har falt
  • under frukting;
  • før høsten modnes.

Vanligvis anbefales det å bruke "Quadris" til druer i forbindelse med andre soppdrepende midler. Før og etter slik behandling sprøytes vintreet med andre midler som påvirker patogenet på en annen måte.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Bare i et kompleks kan du oppnå ønsket resultat.

Dette gjøres slik at den "vanedannende" effekten ikke oppstår . Faktum er at soppsykdommer har en tendens til å tilpasse seg "Quadris" ved mutasjon. For å unngå slike konsekvenser, brukes dette soppdrepende middelet i kombinasjon med andre midler, eller alternativ behandling med sprøyting med andre legemidler som også påvirker patogenet.

Bilde
Bilde

Sikkerhetsteknikk

Siden dette stoffet har en fareklasse (2 - for mennesker og 3 - for bier), må du jobbe med det veldig nøye og overholde alle sikkerhetskrav

  1. Sprøyting utføres ikke i blomstringstiden for vintreet.
  2. Væsken skal ikke komme i kontakt med jorda.
  3. Ikke arbeid med sammensetningen i nærheten av vannforekomster minst i en avstand innen en radius på 2 kilometer.
  4. Sørg for å bruke beskyttelsesdrakt og gassmaske eller åndedrettsvern og spesielle vernebriller.
  5. Sprøyting bør gjøres i rolig vær for å forhindre sprut av sammensetningen på andre avlinger.
  6. Ikke arbeid med Quadris i nærheten av en eplehage eller i nærheten av andre frukttrær. Selv en mikrodose av denne sammensetningen kan ødelegge hele den fremtidige avlingen og forårsake død av fruktavlinger.
  7. Tilberedning av sammensetningen for sprøyting bør skje i et eget rom, hvor tilgang til resten er forbudt.
  8. Ventetiden etter behandling er 3 dager. Etter det kan bare ytterligere agrotekniske tiltak med druer utføres.
Bilde
Bilde

Blant fordelene med stoffet er følgende:

  • nøyaktig nederlag for de fleste sopptyper;
  • har en systemisk og kontakteffekt;
  • akselererer fotosyntesen, noe som gjør vintreet lettere å utholde stressende situasjoner;
  • "Quadris" "fungerer" bare gjennom bladene, berører ikke selve vintreet og druer.
  • de kan sprøytes i alle vær, dette soppdrepende middelet er "ikke redd" for nedbør.

Men for å bruke det trygt, må du vite om ulempene med stoffet:

  • i stand til å skade den som sprayer;
  • ikke utføre behandling med "Quadris" på samme sted i mer enn 2 år på rad;
  • i blomstringsperioden er det forbudt å bruke dette soppdrepende middelet (det har en tendens til å samle seg i peduncles).
  • arbeide med forsiktighet i nærheten av vannforekomster (ikke nærme kilden nærmere enn 2 km).
Bilde
Bilde

Fungicid "Quadris" oppløses ikke i vann, og når det kommer ned i bakken, kan det skade dyr gjennom grunnvannet som går til nærmeste vannforekomst for å drikke . Av samme grunn er det ikke anbefalt for dem å behandle drueplantasjer hvis de ligger i nærheten av reservoarer der det finnes fisk.

Dette soppdrepende stoffet er ganske giftig, men ikke dødelig for levende vesener.

Bilde
Bilde

En person kan på egen hånd takle symptomene på forgiftning ved enkel mageskylling, men andre levende organismer vil ha det vanskeligere

Av denne grunn anbefales det ikke å jobbe med sammensetningen i nærheten av andre planter og dyr. Personen selv kan oppleve svimmelhet og kvalme - med disse symptomene utføres akutt mageskylling og alle symptomer fjernes.

Og for å forhindre en slik situasjon, anbefales det å arbeide i verneklær og spesielt verneutstyr. Hvis alle sikkerhetskrav overholdes, kan Quadris soppdrepende middel være trygt for naturen og mennesker.

Bilde
Bilde

Lagringstips

Legemidlet krever overholdelse av alle lagringsregler. Her er en liste over obligatoriske aktiviteter i denne forbindelse:

  • oppbevar på et mørkt, tørt sted utilgjengelig for barn;
  • optimalt temperaturregime - fra -5 til +35 grader;
  • det er forbudt å lagre "Quadris" i nærheten av matvarer og drikkevarer;
  • holdbarheten til soppdrepende middel er 3 år;
  • det er viktig å spore utløpsdatoen for stoffet og ikke bruke etter utløpsdatoen.

På planter, akkurat som hos mennesker, er det bedre å forhindre en sykdom enn å behandle den i sin allerede forsømte form.

Fungicid "Quadris" for behandling av vinranker vil bidra til å eliminere negative aspekter i de første stadiene av utviklingen av soppsporer.

Bilde
Bilde

Hvis prosessen kjører, bør du ikke forvente et svært effektivt resultat . Ved betydelig skade vil stoffet selvfølgelig hjelpe til med å redde selve planten, men ikke fruktene. Så hold deg på sporet og bearbeid druene dine i tide for å få en rikelig høst.

Anbefalt: