Kaliumpermanganat For Agurker: Kan Jeg Helle Det Over Agurker? Topp Dressing I Drivhuset Og I Det åpne Feltet, Sprøyting Med Mangel På Mangan

Innholdsfortegnelse:

Video: Kaliumpermanganat For Agurker: Kan Jeg Helle Det Over Agurker? Topp Dressing I Drivhuset Og I Det åpne Feltet, Sprøyting Med Mangel På Mangan

Video: Kaliumpermanganat For Agurker: Kan Jeg Helle Det Over Agurker? Topp Dressing I Drivhuset Og I Det åpne Feltet, Sprøyting Med Mangel På Mangan
Video: Agurker - Beskæring på 30 sekunder #DenNemmeMetode 2024, Kan
Kaliumpermanganat For Agurker: Kan Jeg Helle Det Over Agurker? Topp Dressing I Drivhuset Og I Det åpne Feltet, Sprøyting Med Mangel På Mangan
Kaliumpermanganat For Agurker: Kan Jeg Helle Det Over Agurker? Topp Dressing I Drivhuset Og I Det åpne Feltet, Sprøyting Med Mangel På Mangan
Anonim

I prosessen med å dyrke agurker brukes forskjellige midler og preparater for å beskytte og mate planter. Et slikt eksempel er kaliumpermanganat (kaliumpermanganat, kaliumsalt av permanganat eller ganske enkelt "kaliumpermanganat"). Det er mulig og nødvendig å vanne agurker med en løsning av kaliumpermanganat. Det er et rimelig effektivt preparat som hjelper til med dyrking av agurker. Med sin hjelp kan du bekjempe sykdommer, desinfisere frømateriale og mate avlingen.

Bilde
Bilde

Hvorfor trenger du det?

Kaliumpermanganat er kaliumsaltet av mangansyre. Den inneholder kalium, mangan og oksygen. I tørr form er det svart-fiolette krystaller med stålglans, perfekt løselig i vann og andre organiske løsningsmidler.

Vandige oppløsninger av kaliumpermanganat er et kraftig oksidasjonsmiddel. Ved interaksjon med organiske forbindelser frigjøres gratis oksygen. Derfor, når løsningen treffer overflaten, fjernes alle lyspartikler:

  • støv;
  • skitt;
  • mikroorganismer og soppsporer;
  • dødt vev.

Denne fordelaktige egenskapen har gjort det mulig å i stor grad bruke kaliumpermanganat i medisin og hjemme.

Bilde
Bilde

Desinfeksjon

I avlingsproduksjonen er desinfeksjon nødvendig i følgende tilfeller:

  • ved behandling av frø;
  • å fjerne patogene mikroorganismer og sporer som provoserer soppsykdommer, overvintrende insekt skadedyr fra jordblandinger;
  • for rengjøring av indre elementer i drivhus fra forurensning, konsentrasjon av mikrober på tre- og stålkonstruksjoner;
  • for bearbeidingsverktøy (sekatører, saks, kniver) fra patogene midler.

Påfør en svak rosa løsning. For forskjellige oppgaver utarbeides formuleringer av forskjellige konsentrasjoner. Løs i en bøtte med vann:

  • 3 g for å suge frøet;
  • 3-5 g for desinfeksjon av drivhus, jord og vannhull under planting.

Desinfeksjonsprosessen er et integrert forebyggende tiltak i dyrking av jordbruksavlinger, ikke bare agurker. Ved å utføre slike geniale handlinger kan mange problemer i løpet av sesongen forhindres.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Bekjemp plantesykdommer og skadedyr

Kaliumpermanganat bidrar til kampen mot følgende sykdommer hos agurker:

  • dunmelk (dunmelk);
  • antraknose;
  • rotrot;
  • cladosporiose.

Sprøyting av busker i den innledende fasen av sykdommen bremser betydelig eller stopper den påfølgende spredning av sporer, noe som fører til helbredelse av plantene.

For bladbehandling av agurker i åpne senger, lages en mer konsentrert sammensetning, siden fordampning er sterkere rett på gaten enn i et drivhus. I 10 liter vann fortynnes 2-3 g krystaller (1 g er nok for et drivhus). Buskene behandles med en hastighet på 0,5 liter per plante. Spray bladene fra 2 sider.

Dette middelet praktiseres ikke mer enn 5 ganger om sommeren. Når sykdommer behandles, brukes soppdrepende midler mellom sprøyting av agurker med kaliumpermanganat.

Før behandling av agurker med kaliumpermanganat fjernes unødvendige skudd og blader, knyttet til espalier, og området lukkes. Etter behandling under roten er løsningen utført.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Etter behandling med kaliumpermanganat dør skadedyr av agurker som følge av tre eksponeringsmetoder:

  • mekanisk fjerning av insekter fra blader og skudd;
  • kjemisk forbrenning av ytre vev;
  • forgiftning når du spiser blader og suger juice.

Av denne grunn bør behandlingen av agurkblader utføres i begynnelsen av fruiting og gjennom hele utviklingsperioden. Gjennom valg av konsentrasjon av sammensetningen forverres en eller annen eksponeringsmetode.

Kaliumpermanganat er effektivt utendørs når du kjemper med svarte og grønne bladlus , i drivhuset - med hvitflue, edderkoppmidd, bladlus … Ofte blir insekter bærere av sykdommer, derfor er behandling med mangan dobbelt effektiv.

Bilde
Bilde

Kaliumpermanganat brukes til fôring av agurker og andre grønnsaksavlinger med mangel på mangan og kalium. Vanning av landet rundt buskene og behandling av ark er effektive.

For å bekjempe bladlus praktiseres følgende sammensetning:

  • 10 liter vann;
  • 3 g kaliumpermanganat;
  • 30 g kaliumsalt;
  • 1 liter infusert verbascum (mullein).

Den resulterende sammensetningen fuktes med agurkblader, omtrent 100 ml av stoffet brukes per plante. De bekjemper andre insekter på samme måte.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Frøbehandling og plantebefruktning

For profylakse oppløses 0,5 g kaliumpermanganat i 1 liter ferdig tilberedt avgjort vann. Frøene dynkes i 20-30 minutter. Denne tiden er nok til å ødelegge patogener og undertrykke aktiviteten til soppsporer.

Siden kaliumpermanganat er et utmerket middel for planteernæring, brukes løsningen til å behandle agurker for å fylle mangel på kalium og mangan.

Gjødsel med kaliumpermanganat av agurker har en rekke fordeler:

  • forbedre smak, form, saftighet av grønnsaken;
  • modning akselereres;
  • den metabolske prosessen er aktivert;
  • antall eggstokker øker.
Bilde
Bilde

Gjødsel kan kombineres med sykdomsforebygging. For dette formålet tilsettes strålende grønn, ortoborsyre eller hydrogenperoksid til en svak løsning av kaliumpermanganat. Kaliumpermanganat tas i små volumer. Konsentrerte formuleringer er i stand til å brenne vegetasjon.

For å mate planten, ta 3 g kaliumpermanganat og oppløs den i en bøtte (10 l) vann . Hver busk vannes rundt roten i en avstand på 6-7 cm fra stammen. Etter påføring av toppdressing (når jorden tørker), løsnes jorden. For hver 1 m2 brukes omtrent 5 liter av den tilberedte løsningen. Utfør ikke mer enn 5 dressinger med en pause på 20 dager.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvordan avle riktig?

Kaliumsalt av mangansyre bør brukes i små doser, en liten mengde kaliumpermanganat oppløses i vann. Det anbefales å kombinere fôring, blande mineralsk og organisk gjødsel.

I denne utførelsen tilsettes noen få dråper kaliumsalt av mangansyre til kyllingavfall eller fortynnet mullein.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvordan søke?

En løsning av kaliumpermanganat er veldig nyttig for agurker både i drivhuset og i det åpne feltet. Å praktisere et slikt middel er enkelt på grunn av lave kostnader og tilgjengelighet, men det må gjøres veldig forsiktig . Hvis du ikke følger instruksjonene og forbereder en høykonsentrert løsning, kan du enkelt brenne planten og ikke gjøre den sterkere.

I drivhuset

Når planter vokser i et drivhus, bør veggene utenfor og jorden rundt drivhuset behandles flere ganger per sesong med en 0,5% løsning av kaliumpermanganat.

I tillegg behandles planter mot skadedyr og soppsykdommer.

Bilde
Bilde

I det åpne feltet

Den aller første fasen av påføring av kaliumsalt av mangansyre er bløtlegging av frø før plantingen. 3 g per 10 liter vann. Frøet senkes i 20 minutter, deretter må det fjernes og tørkes. Denne hendelsen vil hjelpe den fremtidige planten, gjøre den mer robust og ødelegge alle mikroorganismer som kan provosere sykdommen.

  • Vanning av jorda . Ta 3-5 g kaliumpermanganat per 10 liter vann. Vann jorda like før du planter frøene. Beskytter mot sykdom.
  • Vanning av hull . Den samme løsningen brukes til å vanne hullet beregnet på planting av frøplanter.
  • Sprøyting av agurker . En løsning av 3 g kaliumsalt av mangansyre og 10 liter vann. Det er nødvendig å spraye 3 ganger hver 2-3 dager.

Det må huskes at fôring eller behandling av anlegget på bare én måte ikke vil gi effekt. Det viktigste er å kombinere metodene riktig. Og så vises ønsket resultat raskt.

Bilde
Bilde

Forebyggende tiltak

Kaliumpermanganat brukes i medisin, men du må jobbe forsiktig med det, ellers kan du bli forgiftet. Vi snakker om tilfeller av brudd på sikkerheten ved bruk av et stoff.

For å forhindre slike øyeblikk er det nødvendig å beskytte de åpne delene av huden på hendene med hansker og luftveiene med en spesiell maske. Eksperter anbefaler også å bruke briller slik at kaliumsaltet av mangansyre ikke kommer inn i øynene.

Det er også nødvendig å ta vare på sikkerheten til barn, kjæledyr, i denne forbindelse er det nødvendig å lagre produktet på et sted som er utilgjengelig for dem.

Behandling av agurker med kaliumpermanganat er en effektiv måte å bekjempe sykdommer og skadedyr på . Det viktigste er å nøyaktig observere forholdet mellom proporsjoner og sikkerhetstiltak. Konsentrerte formuleringer kan skade planten. Dosert vanning er ufarlig, men hyppig fôring fører til akkumulering av stoffet i planten. Selv om du bare drysser buskene, vil det sikkert falle i bakken, og deretter i fruktene. Alt skal være innenfor visse grenser.

Anbefalt: