Ammoniakk Fra Snegler: Hvordan Avle Ammoniakk Mot Snegler I Hagen? Funksjoner I Kampen Mot Dem Med Et Folkemiddel

Innholdsfortegnelse:

Video: Ammoniakk Fra Snegler: Hvordan Avle Ammoniakk Mot Snegler I Hagen? Funksjoner I Kampen Mot Dem Med Et Folkemiddel

Video: Ammoniakk Fra Snegler: Hvordan Avle Ammoniakk Mot Snegler I Hagen? Funksjoner I Kampen Mot Dem Med Et Folkemiddel
Video: Hvordan bekjempe snegler i hagen din 2024, Kan
Ammoniakk Fra Snegler: Hvordan Avle Ammoniakk Mot Snegler I Hagen? Funksjoner I Kampen Mot Dem Med Et Folkemiddel
Ammoniakk Fra Snegler: Hvordan Avle Ammoniakk Mot Snegler I Hagen? Funksjoner I Kampen Mot Dem Med Et Folkemiddel
Anonim

En av de farligste skadedyrene som kan leve på stedet og skade grønnsaker og frukt er sneglen. Utad ligner den en snegl, men uten et "hus" -skall.

For tiden har antallet snegler, sannsynligvis på grunn av klimaoppvarming, økt flere ganger . Dette skadedyret må bekjempes, og dette er et uomtvistelig faktum. Hvordan gjøre dette, hvilke metoder å ty til - vil vi fortelle nedenfor. Du vil bli positivt overrasket - du kan bli kvitt sneglen ved hjelp av ammoniakk.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Egenskaper av ammoniakk

Det er mange forskjellige kjemikalier som ifølge produsenten lar deg bli kvitt snegler i hagen og i drivhuset. Men erfarne gartnere foretrekker fortsatt å bruke folkemedisiner i kampen mot snegler, inkludert ammoniakk.

Laks har følgende egenskaper og fordeler i kampen mot snegler

  • Ammoniakk, som er hovedkomponenten, har en veldig skarp lukt. Det er denne lukten som skremmer bløtdyrene og får dem til å løpe vekk fra stedet.
  • Effektivitet.
  • Ufarlig for mennesker.
  • Tilgjengelighet. Du kan kjøpe den på hvilket som helst apotek.
  • Pris. Kostnaden for ammoniakk er flere, eller titalls ganger lavere enn for eksempel spesialutviklede kjemikalier.
  • Økonomisk forbruk.
  • Multifunksjonalitet. Ved å bruke stoffet kan du ikke bare takle gastropoder, men også med andre skadedyr som ikke er motvillige til å feire høsten. Ikke glem at ammoniakk kan brukes til å vekke en person til live.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Det er praktisk talt ingen ulemper ved denne kampmetoden. Det eneste du trenger å vite er hvordan du skal forberede løsningen på riktig måte.

Hvordan avle ammoniakk?

Ammoniakk er virkelig en av de mest effektive måtene å bli kvitt snegler. Denne metoden praktiseres av erfarne agronomer og gartnere som kjenner oppskriften og de riktige fortynningsforholdene til produktet. Dette er nødvendig fordi en høy konsentrasjon av ammoniakk kan skade planter og rotsystemet deres sterkt.

Det er to oppskrifter for fortynning av ammoniakk:

  • 40 ml 25% av stoffet helles i 10 liter vann - en slik løsning brukes til å fylle sprekker i bakken;
  • 100 ml ammoniakk fortynnes i 10 liter vann - en mer konsentrert løsning brukes med en stor bestand av bløtdyr og for kontinuerlig sprøyting eller søl av jord.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Det er veldig viktig å holde seg til proporsjoner for ikke å forverre situasjonen og ikke stå uten avling i det hele tatt.

Vilkår for bruk

Vi har allerede bestemt at ved hjelp av ammoniakk, eller som det også kalles "apotekammoniakk", kan du bli kvitt snegler både utendørs og i et drivhus, for alltid. Men i tillegg til reglene for fortynning og klargjøring av løsningen, må du også vite hvordan du bruker agenten.

Det er flere anbefalinger som deles av erfarne gartnere

  • Forbered løsningen i henhold til proporsjonene.
  • Bruk en vannkanne, bøtte eller annen beholder. I et område der det er spor etter slughabitat, fyll alle sprekker i jorda med en løsning. Vent litt. Etter en stund vil sneglene begynne å krype ut av lyet sitt, siden lukten av ammoniakk er veldig ubehagelig for dem.
  • Ammoniakken dreper dem ikke, de begynner bare å krype i sikkerhet. Og i dette øyeblikket, ved hjelp av en kost og en skje eller en spade, må de samles og fjernes langt fra plantene.
  • Det er helt umulig å knuse snegler og legge igjen restene på stedet. Dette vil tiltrekke seg andre skadedyr.
  • Du må ikke bruke ammoniakk mer enn en gang i uken.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Det er veldig viktig under prosedyren å sikre at løsningen ikke kommer på plantene selv. Konsentrasjonen av løsningen er høy nok, og hvis den kommer på blader eller stilker av planter, kan den skade dem.

Denne metoden kan utelukkende brukes om sommeren, på et tidspunkt da plantene allerede blomstrer eller frukt dukker opp på dem . Om høsten, etter høsting, vil metoden ikke være effektiv. Dette skyldes særegenheten til molluskens liv. Snegler vises bare på stedet i den varme årstiden, i perioden med rikelig vanning av plantene.

Anbefalt: