Oppvaskmaskin Moduser: "øko", Skylling Og Vask, Bløtlegging Og Andre Moduser. Hvilken Driftsmodus Bør Du Slå På Oppvaskmaskinen For Oppvask?

Innholdsfortegnelse:

Video: Oppvaskmaskin Moduser: "øko", Skylling Og Vask, Bløtlegging Og Andre Moduser. Hvilken Driftsmodus Bør Du Slå På Oppvaskmaskinen For Oppvask?

Video: Oppvaskmaskin Moduser:
Video: Dishwasher Eco Setting Explained 2024, April
Oppvaskmaskin Moduser: "øko", Skylling Og Vask, Bløtlegging Og Andre Moduser. Hvilken Driftsmodus Bør Du Slå På Oppvaskmaskinen For Oppvask?
Oppvaskmaskin Moduser: "øko", Skylling Og Vask, Bløtlegging Og Andre Moduser. Hvilken Driftsmodus Bør Du Slå På Oppvaskmaskinen For Oppvask?
Anonim

Oppvaskmaskin moduser bør være kjent for alle sine eiere. Til tross for forskjellen mellom spesifikke merker og modeller, er det nesten overalt miljøprogrammer, skylling og vask, bløtlegging og andre. Derfor er det viktig å finne ut i hvilken driftsmodus du må slå på oppvaskmaskinen for oppvask i hvert enkelt tilfelle.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Typer og funksjoner i moduser

Til tross for alle forskjellige oppvaskmaskinalternativer, de har langt færre programmer enn vaskemaskiner fordi de må jobbe med mye mer homogene oppgaver . Nesten alltid i hverdagen er den daglige rutinen den mest praktiske for oppvask. Det er vanligvis installert som standard, med mindre andre spesialiserte programmer er valgt. Dette innebærer et relativt lavt forbruk av vann, elektrisitet og vaskemidler.

Et raskt alternativ er tilgjengelig i enhver automatisk oppvaskmaskin. Dette alternativet brukes hvis du trenger å rydde opp i relativt rene retter.

Sammenlignet med standard arbeidsformat, reduseres kostnadene med 15-20% . Men hvis du trenger å vaske ikke tallerkener og gryter, men kopper og tynne fat, er det mer riktig å bruke “øko” -tilnærmingen. I dette alternativet blir vannet oppvarmet til maksimalt 45 grader, og forbruket av elektrisitet, vann og vaskemidler er også minimert.

Bilde
Bilde

Stopp tilstopping elimineres effektivt ved å velge intensiv vaskemodus. Det er noen ganger delt inn i flere undertyper. De kraftigste variantene brukes til rengjøring av gryter og panner. For å gi ønsket resultat kombineres selvfølgelig intensivmodus med oppvarming til de høyeste temperaturene. I tillegg kan det være:

  • program bløtlegging (vasker bort tørket smuss og eliminerer effekten av å brenne tallerkener uten høye temperaturindikatorer);
  • alternativ spesielt delikat arbeid (nødvendig for å rengjøre porselen, forgylte og sølvbelagte gjenstander);
  • uttrykke -modus (en underart av hurtigvask);
  • halv lasting (nødvendig hvis oppvasken samler seg sakte).
Bilde
Bilde

Skyllemodus trenger oftest ikke å bli valgt, fordi den slås på som standard etter at andre programmer er avsluttet. I noen tilfeller er skylling slått av etter eget skjønn. En spesiell nattmodus er tilgjengelig i avanserte versjoner. Den lar deg både spare energi og gjøre enheten mer stillegående.

En spesiell test, eller på annen måte service, format innebærer etablering av årsakene til at utstyret ikke fungerer som det skal; feilkoden kan deretter dechiffreres ved hjelp av spesielle tabeller.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Valgregler

Soaking bør bare slås på når det er en veldig stor mengde retter. Et par lett skitne retter er mye lettere og lettere å rengjøre under springen. En annen ting er om det var en ferie eller annen rikelig fest. Den enkle automatiske modusen må velges nøye . Noen ganger prøver automatiseringen å velge en altfor lang behandlingstid, som ikke alle liker; å fikse problemet er enkelt - definer programmet tydelig med de nødvendige egenskapene.

Svært relevant informasjon kan alltid hentes ut av instruksjonene for en bestemt modell. Standardprogrammet er vanligvis satt hvis du må rengjøre moderat tilsmussede retter. Det er nyttig å aktivere det delikate alternativet ikke bare for porselen, men også for glass. Nattmodus er mest berettiget hvis du kan bruke en to-takst strømmåler. Ellers velges alle modusene etter eget skjønn - bruken er intuitiv.

Bilde
Bilde

Sikkerhetsteknikk

Med det intensive programmet kan oppvaskmaskinen varme opp vannet til 90 grader. I dette tilfellet kan det være veldig farlig å berøre skapet.

Det må huskes at det også er en elektrisk strøm inne i oppvaskmaskinen. Du bør også passe deg for det. Enheten må være jordet.

Bilde
Bilde

Hvis indikasjonen plutselig blinker, bør du prøve før du kontakter mesterne:

  • åpne vannforsyningskranen;
  • sjekk påfyllingsventilen;
  • fjern vann fra pallen (som Aqua Stop -systemet reagerer på);
  • inspiser sirkulasjonspumpen.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Noen ganger vil ikke oppvaskmaskinen bytte modus. I mange tilfeller, dessverre, kan dette skyldes sammenbrudd av hovedkontrollkretsene. Det er umulig å reparere modulen - den må endres helt. Kostnaden for slike reparasjoner er veldig håndgripelig.

For å tilbakestille feilen er en omstart med en 10-15 minutters frakobling fra nettverket vanligvis nok.

Bilde
Bilde

Men du kan gjøre det enklere: Trykk på startknappen i 10-15 sekunder. Med mindre brudd er dette ganske nok til å løse problemet. Andre anbefalinger:

  • vent til oppvasken er avkjølt etter vask og tørking;
  • koble maskinen fra strømforsyningen før du manipulerer med den;
  • ikke ignorere alle varsler og feilkoder;
  • koble oppvaskmaskinen bare gjennom en effektbryter og en difavtomat;
  • unngå selv delvis demontering med egne hender, og betro alltid dette arbeidet til fagfolk.

Anbefalt: