Hvordan Plante Og Vokse Lind? 15 Bilder Planting Av Frø Og Frø. Hvor Raskt Vokser Lind Og Hvordan Vokser Den? Kan Jeg Plante I Nærheten Av Huset? Beskjæring Og Stell, Krondannelse

Innholdsfortegnelse:

Video: Hvordan Plante Og Vokse Lind? 15 Bilder Planting Av Frø Og Frø. Hvor Raskt Vokser Lind Og Hvordan Vokser Den? Kan Jeg Plante I Nærheten Av Huset? Beskjæring Og Stell, Krondannelse

Video: Hvordan Plante Og Vokse Lind? 15 Bilder Planting Av Frø Og Frø. Hvor Raskt Vokser Lind Og Hvordan Vokser Den? Kan Jeg Plante I Nærheten Av Huset? Beskjæring Og Stell, Krondannelse
Video: Beskjæring av agurkplanter 2024, April
Hvordan Plante Og Vokse Lind? 15 Bilder Planting Av Frø Og Frø. Hvor Raskt Vokser Lind Og Hvordan Vokser Den? Kan Jeg Plante I Nærheten Av Huset? Beskjæring Og Stell, Krondannelse
Hvordan Plante Og Vokse Lind? 15 Bilder Planting Av Frø Og Frø. Hvor Raskt Vokser Lind Og Hvordan Vokser Den? Kan Jeg Plante I Nærheten Av Huset? Beskjæring Og Stell, Krondannelse
Anonim

Når du planlegger å plante et lindetre i nærheten av huset eller hvor som helst på nettstedet ditt, må du kjenne noen funksjoner for å plante dette treet og ta vare på det. Du kan finne ut mer om alt dette nedenfor.

Hvor er det beste stedet å plante?

Linden er ikke en veldig krevende plante, og derfor kan den plantes nesten hvor som helst - for eksempel i nærheten av et hus eller et sted i en sommerhytte. Men hvis målet ditt er å vokse et vakkert tre, må du tinke med valg av sted. Hvori det er verdt å vurdere at treet først er ferdig dannet etter 20-40 år, avhengig av variasjon.

Bilde
Bilde

Dette treet tolererer skygge og til og med frost godt, men for å akselerere utvikling, vekst og prakt av kronen må det plantes i de områdene som er åpne og godt opplyst av solen. Linden har heller ikke høye krav til jorda, men selvfølgelig vil fruktbar jord, som nødvendig gjødsel påføres i tide, være veldig nyttig for det . Det eneste kravet er et normalt fuktighetsnivå. Generelt gjelder dette bare frøplanter, mens voksne lindder er mye lettere å tolerere vannmangel.

Bilde
Bilde

Andre faktorer har liten effekt på planten. Linden er ikke redd for sterk vind, siden den har kraftige røtter som er forankret dypt i jorden, og tvert imot kan til og med beskytte nettstedet ditt mot vinden.

Landing

Den vanligste måten å plante et tre som lind er ved å kjøpe en ferdiglaget frøplante. Vær oppmerksom på at det er best å kjøpe planter som har et lukket rotsystem.

Hvis vi snakker om selve prosessen med å plante frøplanter, så er det først nødvendig å grave et hull for det, hvis dybde og diameter bør være omtrent 500 centimeter - dette er dimensjonene som kreves for en frøplante, hvis høyde vil være omtrent 50-70 centimeter. I tillegg er det i gropen nødvendig å først gjøre drenering 15 centimeter tykk. Over må du plassere en blanding av humus og superfosfat, hvis lag vil være omtrent 7 centimeter. Så du trenger 50 gram superfosfat for hvert tre.

Bilde
Bilde

Etter å ha utført alle forberedende tiltak før planting, må du senke treplanten i fordypningen og strø den med et jordet underlag. Den må tilberedes med en del av torvjorden som ingredienser, samt 2 deler sand og humus.

Frøplantene må fuktes grundig, og i ytterligere 2 år er det godt å forsyne dem med toppdressing med høyt nitrogeninnhold. Gjør dette 3 ganger per sesong.

Bilde
Bilde

Du kan plante et lindetre på andre måter.

Seminal

Hvis du bruker frø, må det behandles på riktig måte før det sendes i jorda. Ellers vil det ikke fungere å dyrke et tre: frøene vil ganske enkelt ikke spire. Bearbeiding, eller, som det også kalles, stratifisering betyr å holde frøet i fuktighetsforhold og en temperatur på 0 grader . Slik behandling varer vanligvis omtrent 3-6 måneder - timingen avhenger utelukkende av hvilken tretype du har valgt å dyrke.

Bilde
Bilde

Slike frø må oppbevares i en eske som fylles med våt sand eller sagflis og plasseres i alle rom som er preget av lave temperaturer. Videre tørkes ikke frøene, men brukes umiddelbart til planting og sender dem i bakken.

Lindfrø blir sådd i forfuktet jord i rader, mellom hvilke det bør være en avstand på omtrent 20 centimeter. Deretter må frøene drysses med et jordlag, som ikke skal være mer enn 7 centimeter.

Bilde
Bilde

Vær oppmerksom på at unge plantinger er svært følsomme og ikke tåler frost. De må være dekket med noe, samtidig som de opprettholder full ventilasjon av luftmassene.

Hvis du vil ha flere lindene på stedet, kan du starte reproduksjon, for eksempel ved å bruke frøplanter, lagdeling eller stiklinger

Ved hjelp av frøplanter

Denne metoden innebærer bruk av lindefrøplanter, som vanligvis begynner å spire under et allerede dannet lindetre.

For planting må du ta små spirer, som vil ha bladbladene .- dette er nødvendig på grunn av det faktum at slike blader lettere tåler endring av plassering. Det anbefales å grave frøplanter om våren, gjør dette etter at de første bladene begynner å danne seg på linden.

Bilde
Bilde

Frøplanter etter transplantasjon må vannes grundig, spesielt i tørre perioder . Et år senere kan de flyttes til den såkalte "skolen" ved å plante dem i rader, holde en avstand mellom rader på 30 centimeter og 10 centimeter fra hverandre. Til høsten kan unge planter flyttes til et permanent sted.

Lag

For å forplante et tre ved å legge stammen i lag, er det nødvendig å bøye de nedre skuddene til jorden, etter å ha gravd små fordypninger under dem. Deretter må du fikse grenene og strø dem med et jordlag, hvoretter disse lagene, etter et eller to år, begynner å spire røtter . Når skuddene slår rot, må de skilles fra linden og flyttes til deres faste sted.

Bilde
Bilde

Stiklinger

Denne metoden er ikke veldig populær blant sommerboere på grunn av at stiklingene ikke har høy overlevelsesrate. For å plante lind på denne måten må du velge grønne skudd som ennå ikke har tid til å treake . Deretter må de plasseres i en spesiell væske som stimulerer dannelsen av røttene, og deretter plantes i et underlag, bevisst laget med torv og vermikulitt.

Bilde
Bilde

Omsorg

Å dyrke lind i hagen er en enkel prosess. Dette treet vokser raskt og generelt medfører omsorg for det ikke store vanskeligheter, men du må fortsatt vite hvordan du skal ta vare på det.

Bilde
Bilde

Beskjæring

Beskjæring er en viktig oppgave. Det er nødvendig å beskjære tørre og skadede grener før knoppbrudd, samt nærmere høsten, når nye skudd begynner å vises aktivt. Husk det imidlertid du kan ikke forkorte grener med mer enn en tredjedel.

Bilde
Bilde

Beskjær treet regelmessig . Dette bidrar til riktig dannelse av kronen, noe som gjør planten visuelt vakker. I tillegg forhindrer beskjæring av et tre forekomsten av mange sykdommer.

Mange anbefaler også å tynne lindekronen regelmessig. Ellers kan du observere et slikt fenomen som tørking av grenene.

Vanning

Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot vanning av planten. Linden må forsiktig tilføres vann i de første årene av sin vekst og utvikling, og sørge for at jorda er mettet med fuktighet. Vann for vanning av unge planter bør være ved romtemperatur . Hvis det er kaldt, vil dette bare skade treet og med stor sannsynlighet begynne å bremse veksten og utviklingen.

Bilde
Bilde

Voksne lindene krever ikke mye vann . De er i stand til å tolerere tørke rolig og trenger god vanning bare hvis tørketiden varer for lenge. For ett lindetre for vanning trenger du 20 liter vann per 1 kvadratmeter av kronen.

Topp dressing

Toppdressing av allerede dannede trær må utføres 2 ganger per sesong. Den første arrangeres tidlig på våren. For å gjøre dette trenger du en mulleinbasert blanding: 1 kilo av hovedkomponenten, 15 gram urea, 25 gram saltpeter og 10 liter vann . Alt dette må blandes grundig, hvoretter planten kan befruktes. Om høsten anbefales det å bruke nitroammofosk som toppdressing. For en god fôring trenger du bare 20 gram av dette produktet per 10 liter vann.

Bilde
Bilde

Skadedyr og sykdommer

Skadelige insekter utfeller mange planter, lind er intet unntak. Ofte kan en gartner observere et hullpunkt på bladene på planten hans. For å eliminere det, anbefales det å bruke en Bordeaux -blanding, som brukes til å behandle stammen og grenene.

Hvis du står overfor hvit råte, er det i dette tilfellet nødvendig å bruke slike preparater, som inneholder kobber, og i store mengder

Bilde
Bilde

I tillegg, ofte møter lind angrep av bladlus, kuler, flått, barkbiller og bladorm . For å eliminere parasitter kan du ty til folkemedisiner, for eksempel aske-, hvitløk- og løkløsninger eller kjemikalier. Sistnevnte brukes hovedsakelig bare i avanserte tilfeller.

Anbefalt: