Peisdimensjoner: Standard Dekorative Innebygde Brannkasser I Huset, Modeller Med åpen Ildkasse, Gjør-det-selv-fundament

Innholdsfortegnelse:

Video: Peisdimensjoner: Standard Dekorative Innebygde Brannkasser I Huset, Modeller Med åpen Ildkasse, Gjør-det-selv-fundament

Video: Peisdimensjoner: Standard Dekorative Innebygde Brannkasser I Huset, Modeller Med åpen Ildkasse, Gjør-det-selv-fundament
Video: How to Install Stone to Makeover Your Fireplace - OurHouse DIY 2024, April
Peisdimensjoner: Standard Dekorative Innebygde Brannkasser I Huset, Modeller Med åpen Ildkasse, Gjør-det-selv-fundament
Peisdimensjoner: Standard Dekorative Innebygde Brannkasser I Huset, Modeller Med åpen Ildkasse, Gjør-det-selv-fundament
Anonim

Overholdelse av de eksakte dimensjonene til peisen er nøkkelen til dens pålitelighet. Til tross for mangfoldet av utseende, har kjøpte produkter standardiserte størrelser. For forbrenning og produksjon av høy kvalitet av derivatet av prosessen kreves en oksygentilstrømning. Samtidig bør mengden sikre at røyken fjernes fra brannboksen utelukkende til skorsteinen.

Bilde
Bilde

Særegenheter

De strukturelle egenskapene til en klassisk peis antyder at det tilføres luft til peisen gjennom peisvinduet. Eksperter har beregnet at den optimale trekkhastigheten for en varmeapparat i alle størrelser bør være mindre enn 0,25 m / s. I praksis er det vanskelig å måle skyvehastigheten. Før peisen tennes, kan dens tilstedeværelse bestemmes av vibrasjonene til flammen på et opplyst papirark. Brukeren av peisen kan bare være overbevist om at trekkraften er tilstrekkelig i praksis.

Tilstedeværelsen eller fraværet påvirkes også av eksterne parametere som:

  • innendørs og utendørs temperaturer;
  • skorsteinstilstand;
  • type, volum og tørrhet av drivstoff.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hovedbetingelsen for bruk av peisen er overholdelse av de grunnleggende parametrene, deres forhold i utformingen av varmeenheten. De optimale parametrene til varmestrukturen vil tillate organisering av høyytelsesdriften til enheten. Det ideelle resultatet kan oppnås hvis de grunnleggende kravene følges.

For å unngå brudd på enheten må peisen overholde følgende oppgaver:

  • gi varme;
  • fjerne røyk fra rommet;
  • sørg for riktig mengde luft i brennkammeret.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Ovennevnte standardisering av dimensjoner fører ikke til samme utseende for alle enheter. Blant alle parametrene til enheten er det de som virkelig påvirker ytelsen.

Visse dimensjoner må legemliggjøres i prosjekter nøyaktig. Disse inkluderer:

  • lineære dimensjoner av ovnåpningen;
  • skorsteinsdimensjoner;
  • avstand fra gulvet til vinduets første kant;
  • plasseringen av tannen;
  • parametere for rørbredden i tannområdet.
Bilde
Bilde

Andre parametere påvirker ikke driften av enheten, men bestemmer bare forskjellen mellom enhetene. Dimensjonene til portalen er ofte forbundet med dimensjonene til ovnen. De er knyttet til spesifikke posisjonsparametere.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Det er ingen absolutt verdi: enhetens dimensjoner er nært knyttet til volumet i det oppvarmede rommet. Når du implementerer ditt eget prosjekt, kan du prøve å bruke tabellen nedenfor. Den angir betingelsene for normal drift av enheten. Trollmenn bruker lignende tabeller.

Dimensjonalt parameternavn Oppvarmede arealer (kvm)
12 15 20 25 30 40
Skorsteinens åpningshøyde, cm; 42 49 56 63 70 77
Ovn dybde, cm; 30 32 35 38 40 42
Høyden på den bakre delen av ovnen, cm; 36 36 36 36 36 36
Bredden på den bakre delen av ovnen, cm; 30 40 45 50 60 70
Avstand fra begynnelsen av skorsteinen til skorsteintannen 57 60 63 66 70 80
Peis åpningsbredde, cm 50 60 70 80 90 100

Dataene som presenteres i tabellen er dannet ut fra visse verdier. Alltid utgangspunktet for beregning for å lage en peis er området i rommet. I samsvar med denne verdien bestemmes størrelsen på peisinnsatsen. For dette er rommets areal delt med 50. Deretter bestemmes dimensjonene til ovnen ved å beregne forholdet mellom bredde og høyde. Beregninger uttrykkes som en brøkverdi på 2/3.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hastigheten for fjerning av forbrenningsprodukter er forbundet med dybden av forbrenningskammeret.

Med en dypere ovn øker gassutvinningshastigheten . Dette er ille, siden varmen i rommet med et slikt utfall ikke kan forventes. Med en grunne ovn vil en god trekkraft ikke oppnås. Forbrenningsprodukter begynner å strømme inn i rommet. Ovnens dybde må være relatert til vinduets høyde. To tredjedeler av verdien av sistnevnte er proporsjonale størrelser verifisert gjennom årene.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

For å gjøre det tydeligere, vil vi gi et eksempel på de beregnede indikatorene for en peis for en stue med et areal på 28 kvm. meter. Til å begynne med må 28 deles med 50, vi får 0, 56. Dette er parametrene til forbrenningsvinduet. Arealet til forbrenningshullet vil være 0,61x0,92 = 0,5612 kvm. m. er dybden på drivstoffkammeret (610x2) / 3 = 406,7 mm. Den beregnede indikatoren kan avrundes: du får et drivstoffkammer med en dybde på 40 cm.

I tillegg til brannkassen har en standard peis en ventilasjonskanal (skorstein) . Dimensjonene til ventilasjonskanalåpningene er vanligvis 1/8, 1/15 av dimensjonene til forbrenningsboksen. Dette tar hensyn til lengden på røykrøret. Den tillatte høyden er 10 meter. I dette tilfellet bør strukturen ikke være for lav. Den mest optimale høyden på skorsteinstrukturen er 4-5 m. Enheten er vanligvis supplert med knebøy.

For å fjerne karbonmonoksid installeres en spesiell enhet som kalles en tann.

Bilde
Bilde

Den nødvendige høyden på skorsteinen nås med et spesielt lagt fundament. Ofte er ikke sokkelen forbundet med grunnlaget for huset. For peisen fungerer den også som en sikkerhetsplattform. Derfor lages det ofte noen centimeter som stikker utover ildstedet.

Drivstoffkammeret er plassert på en sokkel laget av ikke-brennbare materialer hvis høyde kan være fra 30 til 40 cm. En økning i høyden på sokkelen er tillatt av skorsteins designegenskaper. I noen tilfeller er et sted under sokkelen organisert for lagring av ved. Beregninger av brannboksens posisjon, så vel som selve sokkelen, inkluderer funksjonene til gulvmaterialet.

Disse parameterne vurderes under designfasen av peisen.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Visninger

Opprettelsen av et peisprosjekt er rettet mot å legemliggjøre den originale innredningen i rommet, og legge til hjemmekomfort og kos. Det moderne markedet tilbyr et stort utvalg av enheter. Peisen tillates installert selv i det minste rommet. Den kan plasseres kompakt i hjørnet av rommet, eller vurdere alternativet for en enhet innebygd i en veggnisje. Til tross for alle de forskjellige alternativene, er selv dekorative modeller valgt i forhold til dimensjonene på romrommet.

For at den elektriske peisen ikke skal se klumpete ut, bør dens dimensjoner ikke være mer enn 1/25 av området. For eksempel for et rom på 20 kvm. parametrene til den elektriske enheten er 0,8 m. Samtidig krever opprettelsen av en elektrisk modell ikke et sted for lagring av tømmerstokker, samt rør for fjerning av forbrenningsprodukter. På samme måte beregnes dimensjonene til peisinnsatsen til en dekorativ enhet eller biopeis.

Når du velger disse strukturene, er det også nødvendig å beregne dimensjonene.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

For peisen til en biopeis vil beregningen av portalen kreve utarbeidelse av en spesiell tegning i flere fremskrivninger. I dette tilfellet må den ferdige portalen svare til den valgte brannboksen (brannboksen). Tegning er tillatt med spesielle programmer som er installert på en PC. Formen på de termiske åpningene til slike peiser kan være annerledes: det er ingen hemmelighet at utseendet til peisen i huset bekymrer folk i utgangspunktet.

For å beregne verdiene er det nødvendig å legge bredden på sidedekorasjonene til brennkammerets bredde samt portalkonsoller. En brannkasse, en mantel og andre dekorative deler legges til høyden på brannkassen. Beregningene tar hensyn til dybden på ovnen. Butikker tilbyr ofte alternativer for ovner med ferdige portaler. Hjemme er det bare å installere brannboksen i den ferdige portalen.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

I tillegg til forskjellige typer imitasjoner, tilbyr markedet mange alternativer for klassiske metallpeiser.

Populære typer metallpeiser er:

  • suspendert;
  • innebygd;
  • med en åpen ildkasse;
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
  • på gass eller med vedovn;
  • med eller uten dører.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Parametrene til ferdige peiser for et bestemt rom er valgt i samsvar med instruksjonene i passet for enheten. Strøm er vanligvis angitt i passet, dimensjonene bestemmes av det oppvarmede volumet i rommet. Effektberegningen er knyttet til husets areal, samt takhøyden. Minimumseffekten til installasjonen beregnes som følger: Bygningens areal multipliseres med takhøyden og divideres med 20. Når det gjelder å velge det generelle utseendet på peisenheten, kan du bli guidet av din egen preferanser.

Det er viktig å vurdere anbefalingene om proporsjoner, samt størrelsen på rommet.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Vakre eksempler i interiøret

Du kan vurdere relevansen av parametrene til peisen i forskjellige rom ved å referere til eksemplene på bildegalleriet.

Nydelig peis for en hjørnestue. Alternativet med lukket brannkasse anses som brannsikkert. Det er dekorative hyller med forskjellige figurer og dekorasjoner laget av kunstige grener i nærheten

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

En vakker versjon av den innebygde biopeisen. Modellen er laget i en enkel stil, den passer til kjøkken og stue

Bilde
Bilde
  • Et godt alternativ for et ferdig sett: en brannkasse med en ferdig hjørneportal.
  • En vakker stilig peis med lukket peis, dekorert med søyler og basrelieffer. Et passende mønster for en klassisk stue.

Anbefalt: