Rammer Fra Taksokkelen (45 Bilder): Hvordan Lage Dem Til Et Bilde Med Egne Hender? Rammer På Veggen For Tapet Og Andre Ideer

Innholdsfortegnelse:

Video: Rammer Fra Taksokkelen (45 Bilder): Hvordan Lage Dem Til Et Bilde Med Egne Hender? Rammer På Veggen For Tapet Og Andre Ideer

Video: Rammer Fra Taksokkelen (45 Bilder): Hvordan Lage Dem Til Et Bilde Med Egne Hender? Rammer På Veggen For Tapet Og Andre Ideer
Video: Bilde oppheng uten hull i veggen 2024, April
Rammer Fra Taksokkelen (45 Bilder): Hvordan Lage Dem Til Et Bilde Med Egne Hender? Rammer På Veggen For Tapet Og Andre Ideer
Rammer Fra Taksokkelen (45 Bilder): Hvordan Lage Dem Til Et Bilde Med Egne Hender? Rammer På Veggen For Tapet Og Andre Ideer
Anonim

Malerier, fotografier og reproduksjoner bidrar til å fullføre interiøret. Samtidig legges det særlig vekt på deres innramming. Fra materialet i denne artikkelen lærer du hvordan du lager rammer fra en taksokkel.

Bilde
Bilde

Hva kreves?

I løpet av arbeidet kan du trenge forskjellige materialer og verktøy tilgjengelig . Det avhenger av hvilken type ramme du bruker. Hovedmaterialet vil være en taksokkel av ekspandert polystyren. Skumanalogen er ikke egnet for rammer, den er ikke tett nok og kan bryte med en liten belastning.

Gode rammer oppnås laget av polyuretanlister … Den er slitesterk, har optimal fleksibilitet og skjærer godt. Den eneste ulempen er den høye prisen.

Bilde
Bilde

I tillegg til selve skjørtet, må du kanskje jobbe:

  • papp, linjal, A4 -ark;
  • universelt polymerlim (PVA, "Moment", "Dragon", varmt);
  • en skarp geistlig kniv (saks eller en baufil);
  • konstruksjon (gips eller akryl) kitt og slikkepott;
  • pensel, lakk, akryl (vannbasert) maling;
  • nylontråd;
  • blyant eller markør for merking.

I tillegg kan du ikke klare deg uten gjæringsboks - et spesielt snekkerverktøy for det perfekte kutt av sokkelen i riktig vinkel.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Rammer kan bare lages av gulvlister . Noen produkter er limt på trerammer, festet til en tett pappbase. Derfor er ikke bare de nødvendige verktøyene og materialene forskjellige, men også produksjonsteknologien.

Noen bruker i arbeidet kryssfiner eller styret 4-8 mm tykk. Det gir et praktisk grunnlag for innramming av fotografier eller malerier. Når du arbeider med disse råvarene, kan du ikke klare deg uten stikksag eller sag. Blant andre materialer tilgjengelig, kan man merke en svamp (skumsvamp) for maling, aviser.

Bilde
Bilde

Hva du bør vurdere?

Når du selv produserer en ramme fra en taksokkel, må det tas hensyn til flere nyanser. Husk: uavhengig av type gulvlister, har den en lettelse . Det er ikke nok å kutte det av i en vinkel på 45 grader, du må vite hvordan du holder sokkelen riktig, ellers vil du ikke kunne oppnå perfekte ledd. Dette er ikke et problem hvis huset har en gjæringsboks, men når det ikke er det, er situasjonen en annen.

I dette tilfellet må du holde sokkelen under kuttet vinkelrett på gulvet (den må plasseres på kanten) . I dette tilfellet er kuttet på forsiden litt smalere enn ved foten av listeren. For å gjøre jobben godt, må du øve på å kutte hjørner før du kutter. Korreksjonen er beheftet med at du i stedet for en rektangulær ramme kan få en skjev trapez med vinkler av forskjellige størrelser og hull i leddene i forbindelsen.

Bilde
Bilde

Hvis gulvlisten har et bestemt mønster, kan rammestørrelsen avvike fra ønsket, fordi du må justere mønsteret i hjørnene . Hvis dette ikke tas i betraktning, vil mønsteret ikke matche, rammens estetikk vil lide. Hvis gulvlisten er geometrisk formet uten mønster, trenger bare sporene å justeres. Derfor må kuttet være det samme; vinkelen kan ikke endres.

Rammer er laget på forskjellige måter, men for produksjonen av høy kvalitet det er bedre å bruke en mal . Som det kan du bruke både bunnen og papiret med en foret utskjæring av den indre delen av rammen. Dette vil unngå skjevhet ved liming av deler og montering av skjøter. Når det gjelder rumpesømmene, bør de være minimale.

For at rammen skal være av høy kvalitet, tas en sokkel med samme bredde for den. Selv i en butikk kan det variere noen få mm. Du må velge den samme støpeformen fra den samme batchen og sammenligne den med hverandre. Ulike bredder kan påvirke sømmen og sammenføyningen av mønsteret. Hvis støpingen er annerledes, vil det ikke fungere å koble den uten et synlig ekteskap.

Bilde
Bilde

Hvordan gjøre det?

Det er ikke vanskelig å lage en ramme for et bilde fra en taksokkel med egne hender. Du kan lage en anstendig ramme fra taksokkelen selv på forskjellige måter. Avhengig av produkttype må du:

  • styrke rammens bakvegg;
  • forberede emner for den fremtidige rammen;
  • samle rammen og behandle leddene;
  • male rammen, hold deg til basen.

Helt i begynnelsen av arbeidet er det nødvendig å måle et bilde eller fotografi som du planlegger å lage en ramme for. Nødvendig forberede en arbeidsplass , hvoretter du kan begynne å jobbe.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Vi tilbyr et allsidig alternativ for å lage en ramme som kan plasseres på veggen i ethvert rom. Denne typen ramme har bakgrunn og er egnet for å dekorere malerier og fotografier i forskjellige størrelser. Verket består i å lage basen og dekorere den.

Den trinnvise instruksjonen består av en rekke sekvensielle trinn

  1. Mål størrelsen på fotografiet (bildet), gi en kvote for selve rammen (nøyaktig langs bredden), kutt ut underlaget fra tykk papp.
  2. Ta en sokkel, mål den i størrelse og skjær den med en gjæringsboks eller en baufil i en vinkel på 45 grader.
  3. "Montering" utføres, hjørneskjøter trimmes om nødvendig.
  4. Delene limes sammen, etter tørking maskeres limfeil med en kitt eller silikonforsegling.
  5. Overflødig materiale fjernes umiddelbart uten å vente på tørking. I fremtiden vil det være vanskeligere å fjerne det.
  6. Etter tørking grunnes rammen med fortynnet lim, noe som er nødvendig for bedre vedheft til malingen.
  7. Når primeren er tørr, begynner du å male gulvlisten. Avhengig av ønsket effekt, er den dekorert med en pensel eller en skumsvamp (svamp).
  8. Etter at malingen har tørket, er rammen dekket med et lag lakk.
  9. Ta det valgte bildet, rett det ut, og fest eller fest til basen.
  10. Detaljene i basen med bildet og rammen kombineres til en enkelt struktur. Produktet kan henges på veggen.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Du kan lage en ramme uten fundament .… Slike produkter er i dag stor etterspørsel blant de som bruker dem til å lage collager fra rammene selv. Teknologien for implementering er enda enklere. Hovedutfordringen blir å kutte sokkelen feilfritt i riktig vinkel. Produksjonsteknikken i seg selv er ekstremt enkel:

  • forbered en sokkel av ønsket størrelse med kvoter for å kutte kantene;
  • bestemt med rammens dimensjoner, hvoretter de kuttet av overflødig lengde fra alle 4 delene;
  • delene limes sammen, tørkes deretter og korrigerer om nødvendig feilene med hvit kitt;
  • etter det blir de malt og dekorert i henhold til designideen.

Avhengig av produkttype, han foreta suspensjoner eller supplere med innehavere for plassering på bord, hylle, stativ.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvordan dekorere?

Du kan dekorere rammen selv på forskjellige måter . Valget av dette eller det designet avhenger av smakspreferansene til produsenten. For eksempel kan en ramme være:

dekke med hvit maling, noe som skaper effekten av matt stukkstøping

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

dekorere ved hjelp av decoupage -teknikk, lime inn med spesielle servietter med tegninger

Bilde
Bilde

dekorere under et gammelt belegg, noe som skaper effekten av sprekker

Bilde
Bilde

dekorere med bånd, sløyfer, perler og til og med paljetter

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

supplere med forgylning, sølv, ved hjelp av relieff av sokkelmønsteret for gullpyntet

Bilde
Bilde

dekke med fargede maling, noe som gjør den eksisterende tegningen kontrasterende

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Avhengig av hvilken type lister du har valgt, kan du lage en ramme med glass, en ramme med en metalleffekt (for eksempel bronse, kobber, sølv, gull) … Samtidig kan du lage rammer i forskjellige former og størrelser, lage tematiske fotogallerier eller collager fra dem på aksentpunkter i interiøret. Du kan velge et designalternativ for en bestemt designstil (for eksempel klassisk, avantgarde), tapet, møbler, interiørtilbehør.

Du kan dekorere rammene både rundt hele omkretsen og i hjørnene .… Andre håndverkere pynter rammer med kunstige blader og blomster. Noen bruker spesielle hjørneelementer og maskerer limfeil med dem. Du kan dekorere rammen med ferdige utskårne hjørner .hvis du velger den perfekt matchende bredden på taklisten.

For å matche innredningen med selve rammen, kan den males med en identisk maling. For ett produkt kan du bruke flere malinger: som et underlag, hovedfargen og gull, sølvplakk. Når du velger et fargestoff, må du imidlertid være ekstremt forsiktig. Noen typer maling kan ødelegge teksturen på gulvlisten.

Bilde
Bilde

Vakre eksempler

Vi tilbyr flere eksempler på en vakker design av rammer fra en taksokkel, laget med egne hender fra restene av byggematerialer og improviserte midler:

et eksempel på utformingen av rammer for å dekorere et interiør i stil med et landlig innland

Bilde
Bilde

lakoniske rammer for å dekorere veggen på soverommet

Bilde
Bilde

vintage ramme med blomster, laget i hvitt

Bilde
Bilde

bilderammer, laget for å matche lister

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

rammer for å fremheve veggene i spisestuen

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

fotorammer som elementer i veggdekorasjonen i stuen

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

lakonisk innramming av et panel for dekorering av et rekreasjonsområde

Anbefalt: