Murblanding For Murstein: Forbruk Av Hvite Tørre Produkter Per 1 M2, Hvor Mye Ferdigfarget Blanding Er Nødvendig For 1 M3 Murverk

Innholdsfortegnelse:

Video: Murblanding For Murstein: Forbruk Av Hvite Tørre Produkter Per 1 M2, Hvor Mye Ferdigfarget Blanding Er Nødvendig For 1 M3 Murverk

Video: Murblanding For Murstein: Forbruk Av Hvite Tørre Produkter Per 1 M2, Hvor Mye Ferdigfarget Blanding Er Nødvendig For 1 M3 Murverk
Video: Впечатляюще квалифицированные каменщики, Contruction Vault. Мексика 2024, April
Murblanding For Murstein: Forbruk Av Hvite Tørre Produkter Per 1 M2, Hvor Mye Ferdigfarget Blanding Er Nødvendig For 1 M3 Murverk
Murblanding For Murstein: Forbruk Av Hvite Tørre Produkter Per 1 M2, Hvor Mye Ferdigfarget Blanding Er Nødvendig For 1 M3 Murverk
Anonim

Når du utfører byggearbeid, kan du ikke klare deg uten en murblanding. Dette er en spesiell type materiale som brukes til veggbekledning og murverk. Imidlertid kan ikke alle typer blandinger kalles egnet for byggearbeid. Vurder egenskapene til slike komposisjoner, etter å ha studert deres typer og omfang.

Bilde
Bilde

Sammensatt

Dette materialet er ikke annet enn et tørt pulver, som tilberedes umiddelbart før mur eller veggbekledning. Basissammensetningen består av et bindemiddel, fyllstoff og vann.

Sammensetningen av murblandinger inkluderer følgende komponenter:

  • leire eller sement (bindemiddel);
  • sand eller ekspandert leire (grunnlaget for sammensetningen);
  • renset vann (løsningsmiddel);
  • mineralinneslutninger;
  • fargestoff (brukes til å matche fargen med materialet som legges).
Bilde
Bilde

Et karakteristisk trekk ved arbeidsblandingen er kontroll av renhet, kvalitet, fysiske og kjemiske egenskaper, kornstørrelse og størrelse på dispersjonspartikler. For fremstilling av blandinger brukes vasket elvesand eller knust stein. I tillegg kan komponentene være Portland sement, frostbestandige og fuktresistente komponenter.

På grunn av tilsetningsstoffer kjennetegnes sammensetningene ved høye vedheft og plastisitet, samt trykkfasthet.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Særegenheter

For å tiltrekke kjøperens oppmerksomhet, forbedrer moderne merker den tradisjonelle sammensetningen. Derfor kan du i byggemarkedet i dag kjøpe varianter av høy kvalitet med en nøyaktig oppskrift. På grunn av dette er det mulig å øke kvaliteten og de praktiske egenskapene til den ferdige finishen, forenkle arbeidet til mesteren. Ytterligere inneslutninger avhenger av formålet med løsningen.

Bruken av sammensetningen lar deg oppnå et stabilt resultat . Som regel er slike komposisjoner preget av elastisitet, de bidrar til maksimal styrke og øker holdbarheten til arbeidet som utføres. Disse byggematerialene er beregnet på bygging av bolig- og boligbygg, samt innredning. Deres særpreg er lavt forbruk. Siden det er laget i porsjoner, vil nesten alt byggemateriale bli konsumert. Hvis det er mangel, kan du raskt gjøre den manglende delen av løsningen til en identisk konsistens.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

For murverk brukes en grunnleggende sammensetning med sement og sand.

Bruken av en ferdig blanding er praktisk fordi du ikke trenger å velge de nødvendige proporsjonene uavhengig av hverandre for å oppnå et resultat av høy kvalitet. Noen ganger er kalk et tillegg til komposisjonen. Den lar deg forlenge levetiden til den ferdige løsningen og øker ytelsen. Samtidig reduserer det sammensetningens motstand mot fuktighet.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Visninger

I dag produseres murforbindelser i form av tørre universelle blandinger og smalt målrettede. De eksisterende varianter som presenteres for salg kan deles inn i 4 grupper:

  • kalkholdig;
  • sement;
  • sement-leire;
  • sementkalk.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hver type har sine egne forskjeller, som uttrykkes i egenskaper og styrke. For eksempel er kalkholdige sammensetninger preget av større homogenitet og finstoff. Når den er tørr, er overflaten som skal behandles jevnere i sammenligning med en løsning med inkludering av sand. For murverk er imidlertid kombinerte varianter med Portland sement mer egnet, som inkluderer modifikatorer for å forbedre plastisitet og varmeledningsevne.

Fargen på blandingene er forskjellig . Dette lar deg utføre ved hjelp av murmørtel ikke bare grovt arbeid. Hvis du bruker et materiale med en homogen struktur og pigment, kan du vekke forskjellige designideer. Tilsetningen av et fargestoff gjør det mulig å gi den behandlede overflaten en estetisk appell.

Bilde
Bilde

Grunnfargen på de malbare forbindelsene er hvit. I tillegg kan du finne gråfarget materiale og ferdige fargeblandinger på salg. Paletten inneholder vanligvis minst 14 forskjellige nyanser, mens råvarene er delt inn i vinter- og sommersementvarianter.

Sommeralternativer kan også brukes i varmen, det lave merket på hotellformuleringene gjør at de kan brukes ved temperaturer på 0 - 5 grader under null.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Anvendelsesområde

Det er mange bygningsmaterialer du ikke kan klare deg uten en mursteinblanding når du bruker. Sammensetninger er generelle konstruksjoner og spesialiserte. De første er beregnet på bygging av vegger. Sistnevnte er designet for produksjon av ovner, rør og svømmebassenger.

Konvensjonelt kan anvendelsesområdet defineres som følger:

  • Sementkomposisjoner med karakteristiske indikatorer på kvalitet, holdbarhet, stivhet brukes i privat konstruksjon og bygging av bygninger i flere etasjer.
  • Sementleireanaloger med nøye knust leire introdusert i sammensetningen er relevante i privat konstruksjon.
  • Sementkalkversjoner av byggematerialer med sine karakteristiske forbedrede vedhefts- og plastisitetsparametere har funnet anvendelse i legging av keramiske og silikatstein.
  • Sorter basert på kalk med sin iboende skjørhet og lave varmeledningsevne brukes i arrangement av små bygninger og konstruksjon av enkle strukturer.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Vanligvis utføres legging ved en temperatur på +10 + 25 grader. Det er viktig at det ikke er frost under polymeriseringsperioden (tørking). Dette tar vanligvis ikke mer enn to dager. Dette temperaturregimet tillater bruk av murverk for fasader. For eksempel brukes den når du legger dekorative teglstein.

Denne sammensetningen er også egnet for klinker . Klinkerstein er lette. Den sitter perfekt på murkomposisjonen. Dette er en slags halvstein: utad har den en lettelse, samtidig som den ikke gjør fasaden tyngre. Den brukes også til innvendig veggdekorasjon, noe som er spesielt passende i kreativ designstil.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Noen ganger brukes murblandingen til skjøting. Dette gjelder spesielt når du fliser innvendige overflater med fliser. Faktisk, i dette tilfellet, brukes sammensetningen i stedet for fugemasse. I dette tilfellet prøver de å velge materialet som passer til hovedbekledningen. Dette vil gi den ferdige overflaten et monolitisk utseende, det vil se stilig og estetisk tiltalende ut.

Legg merke til en viktig nyanse for deg selv: ikke alle typer materialer er universelle. For eksempel er blandinger for konstruksjon av en ovn og skorstein forskjellige fra de for klinker. Hvis vi betinget deler mursteinen i tre varianter (klinker, importerte og innenlandske), har hver av dem sin egen sammensetning. Dette skyldes blant annet den klimatiske bakgrunnen i landet vårt, samt vannabsorpsjonen til mursteinen og dens ildfaste egenskaper.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Blant andre komposisjoner er det alternativer for montering og murblandinger for betonggulv og trapper. De innebærer obligatorisk grunning av den forberedte overflaten for større vedheft av murstein til basen. I dette tilfellet er det ekstremt viktig at det ikke utsettes for deformasjon. Linjen av slike byggematerialer inkluderer sammensetninger for konstruksjon av ovner og peiser.

Et trekk ved slike sammensetninger er deres lave fettinnhold . Hvis murmassen erstattes med en fettblanding, begynner den over tid å sprekke eller søle ut. Ved oppvarming ekspanderer disse forbindelsene. I tillegg brukes slike sammensetninger til reparasjon av betongvegger, og fyller alle sprekker og problemområder i form av hull og flis med en løsning.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Forbruk

Forbruk av murblanding per 1 m2, m3 avhenger av typen murstein som brukes, dens vekt, samt typen av base. Tykkelsen på laget som påføres overflaten er også viktig. Vanligvis angir produsenten dataene for hver bestemt sammensetning på emballasjen. Lagtykkelsen kan for eksempel variere fra 6 mm til 4 cm for forskjellige analoger. I gjennomsnitt er 1 kvm. m av området som skal trimmes tar omtrent 20 - 45 kg av den ferdige løsningen.

For eksempel er standard forbrukshastighet for blandingen med en tykkelse på 12 mm og bruk av en enkelt murstein 30 kg. Hvis tykkelsen økes med 13 mm, vil volumet av blandingen øke til 78 kg. En dobbel murstein med liten tykkelse vil ta 18 kg masse. Hvis tykkelsen er veldig stor, kan mer enn 100 kg av blandingen konsumeres.

Bilde
Bilde

Ved bruk av vanlig murstein med dimensjoner på 250x120x65 mm forsvinner 0,3 m3 mørtel. For halvannet (380x120x65 mm) vil dette tallet være 0,234 m3. For en dobbel (510x120x65 mm) trenger du 0,24 m3.

Hvis vi vurderer modulære murstein, vil forbruket være som følger:

  • halv - 0,16 m3;
  • enkelt - 0,2 m3;
  • for halvannet - 0, 216 m3;
  • for dobbelt - 0,22 m3.
Bilde
Bilde

Tips

Murblandinger er preget av visse nyanser i applikasjonen. For å forstå hvordan du jobber med dem, er det verdt å ty til anbefalingene fra spesialister. Vurder nyansene ved matlaging, finesser i basen og valgreglene.

Hvordan lage mat?

Kvalitetsarbeid er avhengig av nøye tilberedning av murblandingen. Det skal ikke være noen klumper, ublandede inneslutninger i den. Ta på deg åndedrettsvern eller maske før du starter arbeidet. Dette vil utelukke inntrengning av små partikler av sammensetningen i lungene, som stiger opp når du sovner i beholderen.

  • Siden løsningens vitale aktivitet er liten på grunn av tilstedeværelsen av sement i den, må du ikke forberede et stort parti med en gang. Det vil være vanskelig å røre, og du vil ikke kunne få en homogen masse uten store anstrengelser.
  • Tilbered først alle nødvendige verktøy, en blandingsbeholder og en tørr balansert blanding. Hvis du lager alt du trenger etterpå, vil du kaste bort tid. Dette vil føre til at løsningen tykner.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
  • Bruk filtrert vann ved romtemperatur for omrøring. Rusten og varm kan påvirke sammensetningens kvalitetsegenskaper.
  • Bland blandingen og vannet i en beholder. Følg proporsjonene angitt av produsenten. Konsistensen skal ikke være for tynn eller tykk.
  • Rør blandingen grundig i noen minutter. La stå i 5 - 7 minutter (sjekk individuell informasjon på emballasjen til en bestemt sammensetning). Gjenta omrøring: dette vil gjøre løsningen mer homogen.
Bilde
Bilde

Hvis du planlegger å endre løsningens grunnfarge, gjør du det før du blander . Bland pigmentet med vann først. Kombiner deretter med blandingen. Hvis du har forberedt arbeidsløsningen riktig, vil dens konsistens ligne tykk rømme. For å sette pris på dens kvaliteter, få litt masse på sparkel. Hvis løsningen sprer seg sakte, er konsistensen riktig. Du kan komme på jobb.

Les sikkerhetsreglene som er angitt i bruksanvisningen. Deres overholdelse er ikke bare nødvendig, men obligatorisk. Enhver variasjon med sammensetningen endrer ikke sikkerhetstiltakene, proporsjonene eller prepareringsmetoden.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hva du bør vurdere?

Ikke forsøm anbefalingene fra produsenter som angir forbruket av sammensetningen per kvadrat eller kubikkmeter. Forbruket må være i samsvar med etablerte standarder. Et overskudd vil ødelegge utseendet på verket, en mangel vil forkorte levetiden til fasaden eller bygningsmaterialet. Imidlertid vil alle kvalitetskarakteristika reduseres til null hvis basen ikke er forberedt på forhånd.

Hvis det er støv, konstruksjon eller annet rusk, gammel maling eller fettflekker på overflaten som det er planlagt å sette opp (for eksempel en komfyr), må de fjernes. Det er umulig å legge sementmassen på et løst fundament som smuldrer. For det første vil det ikke støtte vekten av mursteinene. For det andre vil det ferdige resultatet ikke være holdbart. Slikt murverk kan falle fra hverandre det første året etter at byggearbeidet er fullført.

Husk å grunne overflaten. Dette vil forberede og utjevne overflatestrukturen, binde støv og mikrosprekk.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Sammensetninger med høy penetrasjonskraft er spesielt gode . For best vedheft behandles underlaget to ganger. Vær i så fall oppmerksom på at hvert påfølgende lag med primer bare kan påføres basen etter at det forrige har tørket.

Hvordan velge en komposisjon?

Ikke forsøm de gylne reglene for valg av en blanding. De vil hjelpe deg med å kjøpe byggematerialer av høy kvalitet.

  • Finn en pålitelig butikk med et godt rykte. Bla gjennom anmeldelser om ham og pulverformuleringene på konstruksjonsfora. Informasjonen vil være mer sannferdig enn reklame.
  • Start fra formålet og arbeidsstedet. Formuleringer for utendørs og innendørs bruk har forskjellige egenskaper. Det er å foretrekke å velge produkter som er motstandsdyktige mot temperaturendringer og de negative effektene av fuktighet.
  • Ta et hvitt, tørt produkt. Allsidigheten tillater, om nødvendig, å bruke den til andre verk. Fargevalget kan ikke brukes andre steder, om nødvendig.
Bilde
Bilde
  • Vær oppmerksom på utløpsdatoen. Hvis det er mindre enn en måned før slutten, velger du en annen blanding. For det første blir det sjelden brukt med en gang. For det andre må blandingen være frisk, over tid forringes dens kvalitetsegenskaper, den presses til klumper.
  • Hvis fargen på mursteinfinishen er uvanlig, må du kjøpe en farget komposisjon. Dette gjelder spesielt for alternativer for en stein og fliser i en brun-beige serie. Ta samtidig hensyn til en nyanse: fargen på fugemassen fra murblandingen blir lysere ved utjevning.
  • Be selgeren om et kvalitetssertifikat. Anerkjente merker leverer alltid denne typen dokumentasjon til produktene sine. Dette snakker om kvalitet og overholdelse av teknologi på alle trinn i produksjonen.
  • Beregn materialet. Ikke ta det rygg mot rygg, men du bør ikke lage et stort lager heller.

Anbefalt: