Sement-sandmørtel: Sementtetthet I Henhold Til GOST, Hvordan Du Lager Og Hvordan Du Tilbereder Blandinger M150 Og M100, Produkter Av Populære Merker

Innholdsfortegnelse:

Video: Sement-sandmørtel: Sementtetthet I Henhold Til GOST, Hvordan Du Lager Og Hvordan Du Tilbereder Blandinger M150 Og M100, Produkter Av Populære Merker

Video: Sement-sandmørtel: Sementtetthet I Henhold Til GOST, Hvordan Du Lager Og Hvordan Du Tilbereder Blandinger M150 Og M100, Produkter Av Populære Merker
Video: How to mixde the sement or stone and reth 2024, April
Sement-sandmørtel: Sementtetthet I Henhold Til GOST, Hvordan Du Lager Og Hvordan Du Tilbereder Blandinger M150 Og M100, Produkter Av Populære Merker
Sement-sandmørtel: Sementtetthet I Henhold Til GOST, Hvordan Du Lager Og Hvordan Du Tilbereder Blandinger M150 Og M100, Produkter Av Populære Merker
Anonim

Sementmørtel er med rette anerkjent som en av de mest populære og etterspurte sammensetningene for konstruksjon og reparasjon. De brukes veldig ofte i forskjellige arbeider, og det kan ikke bare være bolig, men også industrilokaler. Slike løsninger anses å være enkle å bruke, så de kan kjøpes trygt selv av uerfarne hjemmelagere. I dag vil vi i detalj vurdere funksjonene ved bruk av sement-sandblandinger.

Bilde
Bilde

Særegenheter

Sement-sandblandinger av høy kvalitet vil sannsynligvis aldri miste sin popularitet. Slike sammensetninger kjennetegnes ved økt pålitelighet og holdbarhet, som bestemmer deres relevans og relevans.

En sement-sandblanding er et spesialprodukt som har en spesiell sammensetning av komponenter kombinert i riktig forhold. Hvert element tilsvarer visse parametere.

Bilde
Bilde

Det er ikke så vanskelig å gjette hva slike komposisjoner er - det er nok å ta hensyn til navnet deres. Sammensetningen av slike blandinger inneholder fraksjonert sand og sement. Ofte blir disse komponentene supplert med forskjellige tilsetningsstoffer med forskjellige effekter. Valget av en passende løsning avhenger av formålet med bruken.

Et annet trekk ved slike løsninger er at de ikke kan brukes alene . Som regel spiller de rollen som hovedkomponenten i forskjellige blandinger. Ved å bruke en komposisjon av høy kvalitet kan du oppnå den høyeste kvaliteten og det estetiske resultatet av arbeidet.

I tillegg kjennetegnes sement-sandblandinger ved at de kan brukes til både innendørs og utendørs arbeid. De brukes også til produksjon av pålitelige armerte betongvegger for forskjellige reservoarer og avfall.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Sementbaserte mørtel har sine styrker og svakheter. Først bør du gjøre deg kjent med fordelene med slike formuleringer:

  • I butikker kan du finne mange alternativer for sement-sandblandinger, som inkluderer tilleggskomponenter. Slike elementer gjør formuleringene bedre og mer pålitelige.
  • En kvalitetsblanding med en passende sammensetning vil ikke lide av ekstreme temperaturer eller frost.
  • Valget av slike blandinger er veldig stort. Moderne forbrukere kan velge den mest brukervennlige sammensetningen som det ikke er nødvendig å beregne mengden av alle komponentene nøyaktig for. Det er nok å helle de ferdige blandingene med vann og blande godt.
  • Slike blandinger er pålitelige og holdbare. Det er derfor de brukes til dekorasjon av bygningsfasader.
  • Sement-sandblandinger er ikke redde for høye fuktighetsnivåer.
  • Slike materialer har en lang levetid. Selv om de er på fasaden til en bygning, kan de vare minst 15 år.
  • Sement-sandblandinger har økt vedheft til et stort utvalg av underlag. De kan trygt brukes i utformingen av betong, murstein, stein og blokkoverflater.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Det er ingen ideelle bygg- og etterbehandlingsmaterialer. Sement-sandmørtler er intet unntak. De har flere mindre ulemper:

  • Ferdige blandinger er dyrere enn de enkelte komponentene i sammensetningen.
  • Hvis du har forberedt en løsning, kan du ikke lagre den på lenge. Det er nødvendig å fortynne sammensetningen i nøyaktig den mengden du trenger for å utføre visse arbeider.
  • Selvtilberedning av blandingen er selvfølgelig billigere, men mer arbeidskrevende. I tillegg må du være forsiktig med proporsjonene til de nødvendige komponentene for at løsningen skal være av høy kvalitet og effektiv.
  • I de fleste tilfeller fester slike forbindelser seg ikke godt til tre eller malte underlag.
  • Det anbefales heller ikke å påføre en sement-sandblanding på gips. For tett og tungt lag kan skade en slik base eller til og med rive den av.
  • Tyngre og mer viskøse formuleringer er svært vanskelige å jobbe med. De er vanskelige å nivåere.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Som du kan se, er det ingen alvorlige ulemper med sement-sandmørtler. For å unngå mange problemer er det ganske nok til å behandle prosessen med å blande løsningen kompetent. Da vil det vise seg å være av høy kvalitet, og det vil være enkelt å jobbe med det.

Spesifikasjoner

La oss se nærmere på hvilke tekniske egenskaper moderne sement-sandblandinger har i henhold til GOST.

Tetthet

Varmeledningsevnen og styrken til sement-sandlaget avhenger i stor grad av densitetsnivået. I ren form (uten tilleggskomponenter) er slike løsninger ganske tunge. De kjennetegnes ved høy tetthet, som utgjør 1600-1800 kg / m3 i fast tilstand.

Sement-sand belegg er vanligvis ganske holdbare. Lag med høy tetthet er ideelle ikke bare for innvendig og utvendig etterbehandling, men også for dannelse av et gulvbelegg.

Bilde
Bilde

Varmeledende egenskaper

På grunn av den høye tettheten er varmeledningsevnen til slike etterbehandlingsmaterialer veldig høy. I et rom med et slikt design vil en behagelig temperatur og tilstrekkelig varme alltid opprettholdes. En lignende effekt kan ikke oppnås med en lettere gips med en porøs struktur.

Termisk konduktivitetskoeffisient for sement-sandblandinger er 0,3 W. Hvis vi snakker om ikke-krympende gips med en lignende base, så er dets varmeledende nivå oftest 0,9 W.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Damppermeabilitet

Denne egenskapen er veldig viktig for ethvert etterbehandlingsmateriale. Uten det vil kondens og overdreven fuktighet akkumuleres i rommet. Over tid vil dette føre til dannelse av mugg og mugg.

For sementoppslemming er parameteren for dampgjennomtrengelighet 0,09 mg / mhPa.

Bilde
Bilde

Tørketid

Tørketiden til sementbelegget avhenger direkte av tykkelsen på laget. Så, under temperaturforhold fra +15 til -25, vil et lag på 2 cm tørke ut i 12-14 timer. Jo tykkere lag av den påførte løsningen, jo lengre vil den herde. Eksperter anbefaler å ikke berøre den ferdige overflaten en dag til etter at alt arbeid er utført. Selvfølgelig er denne regelen ikke kategorisk, men på denne måten kan du unngå skade på det nypåførte sementlaget.

Bilde
Bilde

Varianter

Det finnes flere typer sementbaserte blandinger. De finnes ofte i spesialforretninger, men ikke alle kunder vet hvordan de skiller seg fra hverandre.

M100

Denne sammensetningen brukes til fremstilling av pussematerialer. I en slik sement-sandblanding er ikke bare hovedkomponentene tilstede, men også kalk. På grunn av det reduseres andelen sement merkbart.

M1000 er relativt billig. Det brukes ikke bare til fremstilling av høykvalitets gips, men også for å utjevne visse overflater og eliminere forskjellige feil. Dette kan være sprekker, merkbare dråper, jettegryter eller stygge sprekker.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

M150

Sement-sandblandingen av dette merket kalles universell. Det brukes til å fremstille gips- og murforbindelser.

Blandingen med M150 -merkingen kan også adresseres ved pålitelig avrettingsform. Det brukes ganske ofte i forskjellige reparasjonsarbeider.

Nesten hvilken som helst sammensetning kan erstattes med en sement-sandblanding i hverdagen . Det viktigste er å på forhånd bestemme hvilke egenskaper løsningen skal ha. Ofte legges forskjellige komponenter til et slikt produkt, noe som gjør det sterkere og mer holdbart. Det er også verdt å merke seg at sementblandingen M150 kjennetegnes ved sin demokratiske pris.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

De viktigste egenskapene til en slik sement-sandmørtel inkluderer:

  • anbefalt lagtykkelse er fra 5 til 50 mm;
  • forbruk per kvadratmeter - ca 16, 5 kg;
  • sammensetningstiden for sammensetningen er bare 2 timer, og det vil ta 24 timer å fullstendig herde.
Bilde
Bilde

Butikkene selger ferdige murmørtler M150. Hvis du planlegger å kjøpe en slik blanding, må du ta hensyn til hvilke tilleggskomponenter som er tilstede i sammensetningen.

M2000

Slike sammensetninger med sementbase kalles ofte montering og murverk. De er tilgjengelige i forskjellige versjoner.

Hver av varianter av M200 -blandinger er designet for en eller annen applikasjon:

  • lage gips;
  • klargjøring av murstein;
  • lage en avrettingsmasse eller fundament.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Laget av en slik sement-sandblanding er ganske tett og pålitelig. Det omtrentlige forbruket av en slik sammensetning er 7,5-8,5 kg per kvm. m (med en lagtykkelse på 5 mm).

M300

I hverdagen kalles slike populære blandinger sandbetong eller fundamentkomposisjon. Slike produkter er dyrere enn alle de som er oppført, og omfanget av bruken er ikke så bred som for eksempel de med M150 -merkingen.

Sammensetninger M300 brukes i tilfeller der arbeidet krever en blanding av økt styrke. Eksperter anbefaler å kjøpe slike løsninger når du installerer store monteringsstrukturer eller massive avrettingsmasser. Men når det gjelder fremstilling av plaster, er denne blandingen absolutt ikke egnet her.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Anvendelsesområde

For tiden er sementblandinger veldig populære. Mange reparasjons- og etterbehandlingsarbeider kan ikke klare seg uten dem. Det kan for eksempel være pussing, kledning av mur, mursteinblokker eller betongmur, samt gulvbelegg. Forholdet mellom alle nødvendige komponenter som er tilstede i innholdet i løsningen, avhenger direkte av det tillatte omfanget av bruken angitt på originalemballasjen, samt materialets merke- og styrkeegenskaper.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Oftest brukes slike komposisjoner i løpet av interiørdekorasjon . I slike blandinger er det et lite innhold av sement. I tillegg er det kalk i de innvendige etterbehandlingsløsningene. For slike sement-sandkomposisjoner velges meget fin sand med en homogen struktur.

Universelle forbindelser kan trygt brukes til murverk, og til interiør og til fasadebehandling. I slike blandinger er det et gjennomsnittlig innhold av en slik komponent som sement. Ofte blir universelle løsninger supplert med forskjellige myknere.

Bilde
Bilde

Når det gjelder murmørtler, brukes de i konstruksjonen av mellombygninger av murstein, i forberedelsen av gulvbelegget og til fasadebehandling. I disse blandingene er det som regel et økt innhold av sement, så vel som hydrofobe, frostbestandige og antikrympende stoffer.

For tiden er det mer pålitelige blandinger (M400, M500, M600) , som brukes i byggingen av bygninger i flere etasjer. I slike løsninger, et høyt innhold av sement, samt armeringsfibre og myknere.

Bilde
Bilde

De fleste formuleringer brukes ofte til konstruksjon av gulvbelegg. Sterkere og mer pålitelige materialer med høye markeringer kan brukes til å forberede et belegg som ikke krever ytterligere etterbehandling.

Sement-sandblandinger er ideelle for optimal utjevning av gulv eller vegger. Med deres hjelp kan du eliminere mange feil ved slike baser, noe som er spesielt viktig hvis du planlegger å legge fliser på dem eller lime papir tapet.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvordan lage mat?

Det er fullt mulig å lage en sement-sandblanding på egen hånd. For å gjøre dette, bør du følge de riktige proporsjonene og ikke kaste bort tid forgjeves slik at sammensetningen ikke begynner å tørke ut. Vurder flere alternativer for å forberede en slik løsning.

Bilde
Bilde

For avrettingsmasse

For slikt arbeid brukes sement merket M400 eller M500 oftest. Hvis du valgte 400 -karakteren, må du følge andelen 1 til 2, og for M500 - 1 til 3.

For at sprekker og andre lignende skader ikke skal vises på det herdede belegget i fremtiden, bør fiber tilsettes løsningen med en hastighet på 0,7-0,9 kg per m3.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

For murverk

I dette tilfellet bestemmer tykkelsen på sømmen kvaliteten på finishen. Mye avhenger av hvordan sanden ble tilberedt. Den må siktes og tørkes forsiktig. Som regel tas 3-5 deler bulkmateriale for en del av sementkomponenten.

Bilde
Bilde

Eksperter anbefaler å lage murblandinger i moderate mengder . Først bør du sjekke kvaliteten på den resulterende sammensetningen på en egen overflate, hvoretter det vil være mye lettere å beregne andelen bindemidler og selve sanden. I dette øyeblikket blir det omtrentlige forbruket av sement-sandblandingen for murverket klart. Takket være slike handlinger kan du unngå betydelig sløsing med materiale.

Bilde
Bilde

For gips

Fremstillingen av slike formuleringer er ganske enkel. I dette tilfellet er det nødvendig å elte alle komponentene i et forhold på 1 til 3.

Utarbeidelsen av en høy kvalitet og holdbar løsning avhenger ikke bare av godt utvalgte komponenter, men også av grundig blanding. Det er nesten umulig å oppnå ønsket effekt med manuell metode, selv om du bruker en ferdig komposisjon.

Bilde
Bilde

For å blande løsningen grundig kan du bruke spesielle vedlegg for perforatorer eller elektriske bor. Slike enheter finnes i mange butikker og varierer i rimelige priser.

Tilsetningsstoffer

Nyttige komponenter blir ofte tilsatt sementblandinger for å forbedre ytelsen.

Funksjonen til tilleggskomponenter utføres av følgende elementer:

  • Slaked lime . Vann tilsettes for denne komponenten. Avhengig av volumet dannes ønsket tilstand av kalk. Dette kan være lo eller kalkvann. Slukking må utføres et par uker før direkte reparasjonsarbeid.
  • PVA lim . Denne enkle, men nyttige komponenten er nødvendig for å gi ytterligere vedheft til formuleringen. Takket være ham vil sement-sandmørtel feste seg bedre til en eller annen base. I tillegg vil limet gi blandingen ekstra plastisitet, så det blir mye lettere å jobbe med det. Slike tilsetningsstoffer er spesielt relevante når det gjelder pussing av vegger.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
  • Oppvaskmiddel / flytende såpe . Disse komponentene kan brukes til å gi etterbehandlingsmaterialet økt plastisitet. De må tilsettes umiddelbart etter vann i et volum på 50-100 g. Hvis du overdriver det med disse komponentene, vil blandingen bli skummet - såpebobler provoserer denne effekten.
  • Grafitt / karbon svart . Disse bestanddelene brukes til å gi løsningen farge.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvordan beregne det nødvendige beløpet?

Det anbefales å gå direkte til konstruksjon og etterbehandling først etter en kompetent beregning av den nødvendige mengden sement-sandmateriale.

Det er nødvendig å beregne volumet av sementoppslemming, og deretter multiplisere dem med kostnadsverdiene (per 1 meter i en terning) som er angitt i beskrivelsen for den kjøpte blandingen. Oftest er disse parameterne angitt i form av "forbruk per m2". I dette tilfellet er et lag med en tykkelse på 1 cm ment. For å finne ut hva materialkostnadene vil være for en m3, trenger du bare å multiplisere den resulterende verdien med 100.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

De vanligste strømningshastighetene er:

  • for komposisjoner av høy kvalitet - opptil 2200 kg per m3 (i dette tilfellet er et lag med materiale på 1 cm ment);
  • for lette gips med kalk i sammensetningen - 1200-1600 kg per kubikkmeter.

Når det gjelder beregning av forbruket av en blanding for pussing eller avrettingsmasse, er det ikke noe komplisert her. Men beregningen av mørtelen for mur, avhenger først og fremst av mesterens erfaring. Hvis du holder deg til riktig teknologi, vil forbruket av sement-sandblandingen være omtrent 25% av det totale volumet på veggen. Det er sant at dette tallet er 35%hvis du virkelig prøver. Dette kan gjøres økonomisk ved å gjøre sømmene tykke nok og unngå sprut.

Bilde
Bilde

Setter tid

Vanligvis er herdetiden for sement-sandblandinger ca. 1-1,5 timer. Denne indikatoren er først og fremst avhengig av vanninnholdet i løsningen. Basert på innstillingstiden, anbefaler eksperter å forberede sammensetningen i små porsjoner.

Bilde
Bilde

Produsenter

For tiden er utvalget av sementbaserte mørtler av høy kvalitet og større enn noen gang. Av det store antallet forskjellige produsenter bør de mest populære og etterspurte skilles.

Monolith

Denne store produsenten spesialiserer seg på produksjon og salg av sement-sandblandinger i Kirov. Sortimentet av "Monolith" representeres av pålitelige forbindelser av høy kvalitet og pålitelige M150-klasser, som er ideelle for å pusse forskjellige underlag, tette skjøter, samt for murverk i og utenfor bygninger.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Produsenten tilbyr også sterke forbindelser i klasse M300 som kan brukes til produksjon av betongkonstruksjoner med høy styrke.

Knauf

Dette velkjente og store merket produserer sement- og gipsblandinger av høy kvalitet representert ved linjene Grünband, Diamant, Zokelput, Sivener, Unterputz og Adheziv.

Dette produktet har utmerket varmeisolasjonsevne. Den kan brukes til både innendørs og utendørs dekorasjonsarbeid. De fleste Knauf sementblandinger inneholder tilleggskomponenter som forbedrer deres positive egenskaper.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Ekte

Dette er en annen kjent produsent som produserer sementblandinger av høy kvalitet i M100 (200), M150 og M75 klassene. Sortimentet av selskapet "Real" lar forbrukerne velge det beste alternativet for en rekke reparasjons- og etterbehandlingsarbeider.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Tørre blandinger "Ekte" suppleres med komponenter som gir frostbestandighet, slik at de kan brukes ikke bare til interiør, men også utvendig dekorasjon.

Dauer

Det tyske selskapet Dauer tilbyr et utvalg av forbrukere av høy kvalitet og rimelige sement-sandblandinger for tilberedning av avrettingsmasse, fasade og interiørdekorasjon, samt for montering av murstein eller blokker.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Dauer tørrblandinger er populære på grunn av det lave forbruket. Kombinert med en demokratisk pris, gjør denne kvaliteten slike etterbehandlingsmaterialer til det mest lønnsomme ut fra et økonomisk synspunkt.

BaltPiterStroy

Dette er en annen stor russisk produsent som produserer sement-sandmørtler av alle kjente merker. I tillegg inkluderer sortimentet av dette selskapet også andre populære produkter, for eksempel pukk, sand, grus, steinsprutstein, sekksement og til og med avisemidler.

Bilde
Bilde

Stroyservice-Novablock

Sortimentet til denne populære produsenten er representert av Novanlock tørrmørtel, som tidligere ble kalt Plita Milks, samt sement-sandmørtel. I tillegg tilbyr selskapet en høy styrke sand- og grusblanding med M300-merkingen.

Den uovertrufne kvaliteten på Stroyservice-Novablock-produkter skyldes produksjon av en industriell skala ved bruk av moderne anleggsutstyr.

Bilde
Bilde

Adamant SPB

Anlegget med det minneverdige navnet "Young trommeslager" tilhører LLC "Adamant SPB". Det tilbyr det bredeste utvalget av betong, armerte betongkonstruksjoner av høy kvalitet, sement, sand og grus.

Når det gjelder sement-sandblandinger fra denne produsenten, er de representert av alle mulige merker, fra enkle og rimelige M100 til høystyrke M400.

Bilde
Bilde

Tips

I mange år har sement-sandblandinger vært de vanligste og mest etterspurte materialene som brukes i reparasjons- og etterbehandlingsarbeider.

Når du utjevner veggene med en sement-sandblanding, må du bruke fyrtårn. Uten dem vil arbeidet bli mer arbeidskrevende, og resultatet passer kanskje ikke for deg.

Vær oppmerksom på produksjonstiden når du kjøper en sementmørtel. Sementen kan lagres i 6 måneder på et tørt rom. Hvis fuktigheten i rommet ble økt, vil kvaliteten på byggematerialet merkbart lide av dette.

Bilde
Bilde

Ikke glem at fugemassen bør brukes innen 2 timer etter forberedelse . Ellers vil det ganske enkelt tørke ut, og det vil være umulig å bruke det. Når du tilfører vann til løsningen, må du huske på at volumet skal være lik sementvolumet.

Det anbefales ikke å fullføre trebaser med enkle sement-sandkomposisjoner, men for dette kan du bruke leiremørtler med et visst sementinnhold. Med slike blandinger kan du trygt håndtere både interne og eksterne baser.

Tenk på den imponerende vekten av sement-sandmørtler. På et svakt og upålitelig grunnlag varer de kanskje ikke lenge.

Bilde
Bilde

Verktøy og beholdere som du bruker under arbeidet må vaskes umiddelbart etter ferdigstillelse . Ellers vil løsningen tørke ut, og det vil være nesten umulig å fjerne den fra armaturene.

Mange forbrukere lurer på hvilke sement-sandblandinger som vil være den ideelle løsningen for å ordne fundamentet. Ifølge eksperter er den høye kvaliteten og pålitelige sammensetningen av M300 perfekt for slike formål. Det anbefales ikke å bruke enklere og billigere blandinger (for eksempel M100).

Hvis du vil forlenge tørketiden til sammensetningen, må du under ingen omstendigheter legge til flere porsjoner sand eller sement til den. Vann vil ikke være i stand til å oppløse slike tørre formuleringer tilstrekkelig, og materialet viser seg å være ubrukelig.

Bilde
Bilde

For å forberede løsningen, anbefales det å bruke en metall- eller plastbeholder. Husk at vanlig elvesand ikke brukes til fremstilling av blandingen. I stedet er det nødvendig å grave opp bulkmateriale i bakken. Ikke gjør løsningen for tynn. Ellers vil den ikke passe godt på en eller annen base, og vil også gli av spatelen.

Ikke spar på å kjøpe en blanding av sement-sand av høy kvalitet . En komposisjon av lav kvalitet kan ikke bare være lunefull i arbeidet, men også veldig kortvarig. Se produkter fra kjente og populære leverandører. På denne måten beskytter du deg mot å kjøpe dårligere mørtel.

Anbefalt: