Aluminiumsprofiler For Glass: 4-6 Mm Og 8-10 Mm, Foran Og For Skillevegger, Trykk, U-formede Og Andre Typer Profiler For Plexiglass

Innholdsfortegnelse:

Video: Aluminiumsprofiler For Glass: 4-6 Mm Og 8-10 Mm, Foran Og For Skillevegger, Trykk, U-formede Og Andre Typer Profiler For Plexiglass

Video: Aluminiumsprofiler For Glass: 4-6 Mm Og 8-10 Mm, Foran Og For Skillevegger, Trykk, U-formede Og Andre Typer Profiler For Plexiglass
Video: ETCHLITE TECHNOLOGY www.etchlite.com 2024, Kan
Aluminiumsprofiler For Glass: 4-6 Mm Og 8-10 Mm, Foran Og For Skillevegger, Trykk, U-formede Og Andre Typer Profiler For Plexiglass
Aluminiumsprofiler For Glass: 4-6 Mm Og 8-10 Mm, Foran Og For Skillevegger, Trykk, U-formede Og Andre Typer Profiler For Plexiglass
Anonim

Det er sjelden man finner moderne interiør som mangler glass. Og vi snakker ikke om de vanlige vinduene og loggiene med vinduer. De siste årene har det blitt stadig mer populært å dele et lite rom med glasspartisjoner og andre typer innføring av transparente overflater i rom. Den beste løsningen for innramming av skjøre glass og deres sikre fiksering er aluminiumsprofiler.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Beskrivelse og omfang

Aluminiumsprofiler for glass er best egnet for å lage en solid og pålitelig pakke fra mange glassplater. Hovedfordelen med et slikt lett og slitesterkt metallelement er de lave kostnadene, spesielt sammenlignet med rustfritt stål. I tillegg er aluminiumsprofilen miljøvennlig og estetisk tiltalende.

Om nødvendig kan metallet bearbeides direkte på stedet . Dette lar deg lage en rekke glass- og aluminiumskonstruksjoner.

Og ikke dvel ved klassikerne, du kan se etter mer originale alternativer.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Aluminiumsprofilen gjør det mulig å lage koselige hjørner i leiligheten og husene, spesielt er den flott for å dekorere skillevegger. På grunn av det forskjellige antallet spor i profilen, kan du velge graden av lydisolasjon.

Aluminium, som metall, er et lett og fleksibelt materiale, men i form av en profil blir det ganske stivt, noe som gjør det egnet for feste av store og tunge glassplater. Strukturer av denne typen brukes til å dekorere hovedinngangen, vitriner og andre steder der det er nødvendig med rikelig glass . Direkte i boliger er glass mindre vanlig og da bare som skillevegger.

For et drivhus kan en aluminiumsprofil brukes, men det er verdt å vurdere en rekke av ulempene . Blant dem er høy varmeledningsevne, som om sommeren varmer opp rammene for mye, og om vinteren avkjøles det for mye. Som et resultat kan det dannes kondens på posene ved lave temperaturer. Aluminium er også utsatt for korrosjon under påvirkning av kjemikalier. Lydisolering er ikke sterk nok til å beskytte mot støy fra utsiden.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Selvfølgelig er det mange fordeler med aluminiumsprofiler. For eksempel er strukturer i stand til delvis luftpassasje. Dette gjør at de indre rommene kan ventileres. Blant fordelene er også brannsikkerhet, motstand mot deformasjon og ødeleggelse, lang levetid (opptil 80 år). Om ønskelig kan aluminiumsoverflaten dekoreres med et hvilket som helst belegg.

Metallet er mye brukt både i private hus og til dekorasjon av forskjellige kommersielle lokaler, for eksempel kjøpesentre. En slik profil er ikke mindre populær for innramming av plexiglass på reklamestrukturer.

Ganske ofte kan du se aluminiums- og glassstrukturer på kontorer, flyplasser og i interiøret i andre store lokaler.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Artoversikt

Aluminiumsprofiler er mest nødvendige for innramming av tynne glassplater med en tykkelse på 4 mm eller mer. For eksempel, med en tykkelse på 6 millimeter brukes profiler med et snitt på 20 x 20 mm og 20 x 40 mm . De har som regel fire spor på hver side. I teorien lar et slikt spor partisjonene i fire rom krysses. 6 mm -profilen er godt egnet for å dele arbeidsområder i store kontorsentre.

For glass med en tykkelse på 8 millimeter brukes profiler med stort tverrsnitt for å sikre økt stivhet . Dette er nødvendig fordi tykkere ark veier mer. I dette tilfellet ligner dimmingen det som kan observeres i 6 mm -versjonen.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

En glasstykkelse på 10 millimeter krever en vesentlig annen profil. Så, siden av seksjonen må være minst 40 millimeter for å tåle hele massen . Konstruksjonen må også tåle forskjellige vibrasjoner og være mer stiv. Selvfølgelig er det best å velge alternativer med en størrelse på 80 x 80 millimeter. De lar deg til og med lage glassvegger som for eksempel kan beskytte mot lyden av en fungerende TV.

Ulike aluminiumsprofiler er tilgjengelige for innramming av 12 mm glass . For eksempel vil en profiltykkelse på 100 mm tillate deg å lage en enkeltkammer med doble vinduer og 200 mm-en tre-kammer.

Slike skillevegger er egnet for god lydisolering og er oftest laget av ugjennomsiktig glass.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

U-formet

De kalles ofte kanalstenger og brukes til å lage rammer for innvendig glass. De brukes også ofte som grunnlag for å ramme enden av en bygning for estetiske formål.

Bilde
Bilde

H-profiler

Denne typen kan oftest bli funnet når du skal dekorere skillevegger i et kontorlokale. I tillegg har slike elementer funnet sin anvendelse i utformingen av forskjellige møbler, lamper og andre strukturer for dekorasjon. I form av bokstaven H lar profilen deg koble ark som ligger i et enkelt plan, for eksempel for en kjøkkenfasade . Den kan også brukes som en profil som passer for å feste flere glass i en ramme.

Bilde
Bilde

F-profiler

Designet for de stedene der den glaserte strukturen må ligge tett inntil et annet plan. Ganske ofte kalles en slik profil en trykkprofil.

Bilde
Bilde

Annen

U-formet gjør det mulig å lage ender av elementer på fasader. Profiler som ligner bokstaven R. brukes oftest som festelement. Til innredning og utheving av enkeltdeler brukes en C-formet versjon.

Hjørneprofilvisninger, som ligner på L -symbolet, kreves for festing til kalesjer og bygningsfasader . Tavr eller T-type er et feste for paneler på fasaden. Blant typene profiler er det også verdt å markere radiusprofilen med innsatsplastelementer.

Bilde
Bilde

På samme nivå kan elementer festes til hverandre ved hjelp av en Z-profil, og forsterkes fra utsiden av bygninger med en D-profil. Små hull er blokkert med den W-formede typen.

Installasjonsfunksjoner

Vanligvis skjer installasjonen av profilen i spesielle bransjer, hvor alt nødvendig utstyr er tilgjengelig. Når du monterer rammer, er det viktig at alle delene er riktig tilkoblet. Spesielt må hjørneskjøter trimmes nøyaktig i en 45 graders vinkel . Selvfølgelig, hvis du tilegner deg noen ferdigheter, vil du kunne sette sammen pakken selv. I dette tilfellet kan du koble til ved hjelp av hjørneelementer, selvskruende skruer og et passende tetningsmiddel.

Installasjonen av de resulterende pakkene utføres ved hjelp av samme teknologi som installasjonen av vanlige plastvinduer . Først installeres en boks med justering langs alle akser, horisontale og vertikale plan. Etter dette gjøres en midlertidig festing ved hjelp av kiler.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Deretter henges rammene, der det er viktig å sjekke med nøyaktighet og hvor tett de passer. Også, i tide må du sørge for at beslagene fungerer. Det er best å fikse pakken med ankerbolter, etterfulgt av å fylle hullene med polyuretanskum. Deretter lages bakker, støtfangere for nedbør og andre tilleggselementer.

Installasjonen av profilen og glasset utføres i følgende rekkefølge:

  • et glassark eller en glassdel i ett stykke må installeres i sporet;
  • da bør det utføres en forsegling, som det brukes spesielle gummipakninger til;
  • etter det er det nødvendig å sette en glassperle for forsegling og sikring av glassenheten, samt forsegling.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvis du må bytte glassenhet, bør alle prosedyrer utføres i motsatt rekkefølge. Installer deretter en ny. Det er forskjellige rammer som er designet for å holde glassplaten i aluminiumsprofilen, i henhold til visse teknologier.

For at uavhengig arbeid med installasjon av profilen skal lykkes, er det nødvendig å følge noen regler. Det er verdt å starte med en grundig undersøkelse av hele rammestrukturen for å forstå hvordan glasset fjernes riktig.

For festing av metallprofilen må du bare bruke spesialbeslag . Det er mange forskjellige elementer som lar deg koble til hengsler, glassmonteringer, låser og andre deler. Koblingsbeslagene består av forskjellige komponenter og velges avhengig av konstruksjonstype.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Selvfølgelig kan du bruke alternative festemidler, for eksempel selvskruende skruer. Dette er imidlertid tillatt med selvmontering eller manglende deler.

For skillevegger er det nødvendig å velge en profil med en bredde på 3 til 6 cm, avhengig av glassets tykkelse og antall lerret. I dette tilfellet kan dekklisten ha en bredde på 2 til 5 cm. T Det kan også kreve 90-270 graders svingbare rør. Aluminiumsdeler kan males i hvilken som helst nyanse ved hjelp av polymerforbindelser. Hjørnestolper lar partisjonen snu i alle retninger.

Installasjon av svingdører utføres ved hjelp av en profil med en tykkelse på 0, 12 til 1, 3 cm . I dette tilfellet vil formen på tverrsnittet være veldig forskjellig. Som et tillegg brukes hjørner, braketter, innebygde elementer, eksentrikk. For å få rammen til å se bedre ut i interiøret, kan alle delene males med pulversammensetning, lakk eller en anodisert profil kan velges.

Glidende lerret er laget av en rammetype eller i form av bokstaven T. De kan suppleres med overheaddeler, håndtak, bunn- og toppledere.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Maling utføres som regel i en ensartet tone med hovedpartisjonen laget av aluminium.

Anbefalt: