Profiler For Skyvedører (32 Bilder): Aluminium Og Andre Typer, Dimensjoner På Profiler For Dører Og Farger, Vertikale Smale Tynne Profiler Og Andre Modeller

Innholdsfortegnelse:

Video: Profiler For Skyvedører (32 Bilder): Aluminium Og Andre Typer, Dimensjoner På Profiler For Dører Og Farger, Vertikale Smale Tynne Profiler Og Andre Modeller

Video: Profiler For Skyvedører (32 Bilder): Aluminium Og Andre Typer, Dimensjoner På Profiler For Dører Og Farger, Vertikale Smale Tynne Profiler Og Andre Modeller
Video: Skyvedør Venska - åpningsmåte, beslag og glass 2024, April
Profiler For Skyvedører (32 Bilder): Aluminium Og Andre Typer, Dimensjoner På Profiler For Dører Og Farger, Vertikale Smale Tynne Profiler Og Andre Modeller
Profiler For Skyvedører (32 Bilder): Aluminium Og Andre Typer, Dimensjoner På Profiler For Dører Og Farger, Vertikale Smale Tynne Profiler Og Andre Modeller
Anonim

Skyvedører har blitt en integrert del av det moderne interiøret. De lar deg rasjonelt bruke boarealet, lagre et stort utvalg av ting uten å rote rommet med dem. I tillegg, med deres hjelp, er det enkelt å skape et unikt utseende for en leilighet eller et hus gjennom en individuell designløsning. Moderne materialer - speil, glass, sponplater, massivt tre og mange andre trenger en passende ramme. For å unngå alle vanskeligheter, gå til stål- eller aluminiumsprofiler.

Bilde
Bilde

Beskrivelse

For å forstå arbeidet med en metallprofil i garderober, er det nyttig å ha en ide om typer skyvedører. Blant dem skiller følgende design seg ut:

  • dører med lavstøttende rullemekanismer;
  • topphengte dører for skyvedører;
  • rammeløse skyvedører;
  • hengslede dører;
  • fasede skyvedører.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Dører med lav støtte rullemekanismer

Dette systemet er flere dørblader (vanligvis to), innrammet av en metallprofil, plassert vertikalt og horisontalt (over og under) . Døren flyttes langs de nedre og øvre føringene ved hjelp av to nedre ruller.

Bilde
Bilde

Topphengte dører for skyvedører

Opphengssystemer brukes ofte sammen med lavere støttesystemer. De brukes ikke bare i garderober, men også som dører inne i leiligheter mellom rom. I motsetning til det første tilfellet, bør antallet lerret ikke være mer enn to, siden for å forhindre at lerretene løsner, brukes det stasjonære rulleanordninger her.

Ved bruk av rullekontakter er det imidlertid mulig å installere flere hengende dører.

Bilde
Bilde

Rammeløse skyvedører

I tilfeller der det ikke er gitt tilstedeværelse av metallprofiler som kontur, anbefales det å bruke både konstruksjoner med lavere støtter og hengende rammeløse dører, avhengig av designerens intensjon, av MDF, massivt tre og andre materialer.

Bilde
Bilde

Hengslede dører

Det er flere varianter av disse produktene som har noen funksjoner (FLUA Standard, Premium, Coplanar, etc.), alle typer er forent med at ruller og guider er installert skjult bak lerretene, siden de er plassert i nisjer tilpasset dette . Dører Standard utstyrt med vertikale profiler, Premium har en karmstruktur, dørblad Coplanar åpne langs buestyrene slik at den ene døren beveger seg foran den andre.

Slike systemer består av bare to lerreter.

Bilde
Bilde

Skyvedører med fas

Nylig brukes skyvedørsgarderober på loftet, på loftet eller i et annet rom med skråtak. For dette er det en spesiell design, der fasen på den øvre kanten ved døren er gitt. Metallprofilen gjør den samme jobben som i resten av sakene.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Oversikt over profiltyper

Profilene som brukes for installasjon av skyvedører, skiller seg ikke bare i forskjellige former, men også i størrelser . Som regel brukes profilene i skjemaet "H" og "C" som de viktigste. Den C-formede asymmetriske profilen kan samtidig fungere som en guide og et håndtak, derfor er vertikale strukturelle elementer i garderoben laget av den.

Bilde
Bilde

U-formet brukes til de øvre føringene. Fusion er egnet for sammenføyning av dørblad vinklet fra 14 til 135. Nova er en iøynefallende tynn profil med en synlig del på 5 mm, spesielt laget for tykkelsen på det mest populære 16 mm brettet. Den er godt egnet for et dørblad med en bredde på 1,5 meter og en lengde på 2,6 m. Det er også O- og flatprofiler. Det er også MS -systemprofiler designet for montering av komponenter slik at alle enkeltkonstruksjonselementer er på samme nivå.

Disse slanke profilene er 11 mm brede og er i tråd med de siste minimalistiske designtrendene.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

I løpet av de siste årene har produsenter tilbudt radius garderober som har en rekke fordeler: med deres hjelp brukes plassen rasjonelt, det brukbare området i rommet bevares, rommet er rimelig sonet og feil i oppsettet av boliger blir effektivt korrigert. Men uten en passende profil er installasjon av en slik struktur umulig . På spesielle bøyemaskiner justeres aluminiumsprofiler med høy duktilitet til ønsket form, noe som gir en mulighet for en individuell løsning.

Størrelsene deres varierer fra 200 mm til 6000 mm.

Bilde
Bilde

På søknadsstedet

På søknadsstedet skilles fire typer profiler:

  • vertikal;
  • guide;
  • skille;
  • horisontal.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Blant de vertikale strukturene er det skjulte og åpne typer, utvidede og også H-formede. Avhengig av den foreslåtte designløsningen, er det et valg av profilstil.

Bilde
Bilde

Hovedfunksjonen til føringsprofilene er å sikre rullemekanismen. Disse produktene er produsert i forskjellige versjoner: med en eller flere seksjoner, for topp eller bunn posisjonering, etc.

Bilde
Bilde

Formålet med delingsprofilen taler for seg selv - den brukes når du kombinerer innsatser av forskjellige materialer når du monterer dørbladet.

Bilde
Bilde

Den horisontale profilen løser to problemer: opprettholde guiden på et gitt nivå og utføre funksjonen som støtte. Disse profilene kan være: topp og bunn type, dobbel eller enkel.

Bilde
Bilde

Etter materiale

For øyeblikket brukes to typer metallprofiler ved produksjon av skyvedører - stål og aluminium. Den første tilhører økonomiklassen, den andre - til luksusklassen. For produksjon av stålkonstruksjoner brukes rustfritt stål, dette er et godt alternativ, men når du bestiller et slikt produkt, er det nødvendig å huske begrensningen - dørens høyde bør ikke overstige 3 meter, ellers vil det uunngåelig mister stivheten.

Bilde
Bilde

Begrepet "aluminium" betyr ofte aluminiumslegeringer av forskjellige kvaliteter, som ikke alltid har høye mekaniske egenskaper og estetisk utseende. I dette tilfellet mener vi imidlertid AD31-legeringen, smeltet i henhold til GOST 4784-97 (i henhold til den amerikanske standarden er denne legeringen merket 6060), noe som gir profilen ikke bare et attraktivt utseende, men også et mye høyere styrke og slitestyrke sammenlignet med vanlig duraluminium og siluminium …

Et viktig poeng er at for smelting av denne legeringen, i stedet for metallskrap som inneholder uønskede urenheter, brukes primæraluminium som råstoff.

Bilde
Bilde

Legeringen AD31 inkluderer:

  • silisium - 0, 20 - 0, 6%;
  • jern - 0,5%;
  • kobber - 0,1%;
  • mangan - 0,1%;
  • magnesium - 0,45 - 0,9%;
  • krom - 0,1%;
  • sink - 0, 20%;
  • titan - 0,15%;
  • aluminium er basen.

Aluminiumkonstruksjonens stivhet og styrke er gitt av de fysiske og mekaniske egenskapene til AD31 -legeringen - strekkfastheten er 160-175 MPa, den relative forlengelsen er 7%. Styrkeegenskapen avhenger vesentlig av tykkelsen på materialet - tynne profiler er dårligere enn tykkere med ca 10-15%, derfor er profiltykkelsen hovedforskjellen mellom et kvalitetsprodukt.

Bilde
Bilde

Profiler produseres ved ekstrudering (fra den engelske ekstruderingen - "ekstrudering"), hvis essens er som følger: under påvirkning av høy temperatur går materialet i en myknet tilstand, deretter skyves det med kraft gjennom en dør - en Spesielt perforert form med hull, laget av høyfast legering … Deretter avkjøles profilen til den ønskede konfigurasjonen.

Bilde
Bilde

Metoder for farging og fargeløsninger

Blant de mange fordelene med aluminiumsprofiler er en av de mest betydningsfulle muligheten til å passe inn i nesten ethvert interiør. I tillegg til den naturlige grålige fargen kan dekorative belegg påføres på den ved hjelp av pulvermaling eller polyvinylklorid (PVC) belegg, for eksempel etterligning av gull, "gullbørste", sølv (skinnende eller matt), samt med nyanser av "champagne" (en slags beige farger), "pistol", "svart børste", "sonoma eik" (etterligner tre i en rosa-grå nyanse med gamle flekker), som kan være lys eller mørk.

Kombinasjoner av flere farger er interessante: med hvit, svart, etc. PVC -laminering ("innpakning"), i tillegg til den dekorative funksjonen, beskytter profilen mot korrosjon, riper og mindre skader.

Bilde
Bilde

Anodisert profil tar en spesiell plass . Anodisering er påføring av en beskyttende oksidfilm ved hjelp av den elektrolytiske metoden i en svovelsyreoppløsning. Dette beskyttende belegget viser seg å være fargeløst, ganske løst og porøst, noe som gjør det enkelt å male det med forskjellige teknologier som skaper en rekke effekter. Et trekk ved den anodiserte profilen er overflatenes holdbarhet og styrke.

Bilde
Bilde

Populære produsenter

For øyeblikket er det mange produsenter av aluminiumsprofiler på markedet. Doksal og Slim -profiler er spesielt populære blant forbrukere. Doksal -profiler kjennetegnes ikke bare av påliteligheten, men også av produktets utseende. Alle typer belegg brukes her: PVC -innpakning, maling, anodisering. Et viktig poeng er deres holdbarhet - selv sollys skader ikke lyse farger.

Bilde
Bilde

Spesialfunksjon Slim – korthet … Dette er fasjonable smale profiler, laget i to farger - "sølv" og "Matt svart", som lar deg utvide stuen med speil uten å overbelaste den med brede overligger.

Bilde
Bilde

Valgkriterier

Overfloden av innenlandske og utenlandske produsenter av profiler for skyvedørsgarderober kan forvirre forbrukeren. På spørsmål om hvilken profil som bør foretrekkes: aluminium eller stål, er svaret åpenbart - aluminium er bedre i alle grunnleggende parametere. Mange kjente europeiske selskaper som produserer profiler, setter ikke hele produktspekteret på det russiske markedet, for selv om produktene deres er av god kvalitet, tiltrekker ikke de høye kostnadene våre kunder.

Bilde
Bilde

Innenlandske produsenter presenterer et mye bredere fargespekter som gir dristige designløsninger og har en relativt lav pris, men kvaliteten på beleggene overlater i noen tilfeller mye å være ønsket. Når du velger en aluminiumsprofil for en garderobe, må du balansere de økonomiske evnene og kvaliteten på det kjøpte produktet.

Anbefalt: