Garderober Med Lås: Garderobe For Oppbevaring Av Ting Med Møbellapp Eller Dørlås Med Nøkkel, Møbler Til Klær

Innholdsfortegnelse:

Video: Garderober Med Lås: Garderobe For Oppbevaring Av Ting Med Møbellapp Eller Dørlås Med Nøkkel, Møbler Til Klær

Video: Garderober Med Lås: Garderobe For Oppbevaring Av Ting Med Møbellapp Eller Dørlås Med Nøkkel, Møbler Til Klær
Video: adding a lock to the cabinet door (gatehouse 0252956) 2024, April
Garderober Med Lås: Garderobe For Oppbevaring Av Ting Med Møbellapp Eller Dørlås Med Nøkkel, Møbler Til Klær
Garderober Med Lås: Garderobe For Oppbevaring Av Ting Med Møbellapp Eller Dørlås Med Nøkkel, Møbler Til Klær
Anonim

Låsbare skap er en flott løsning når du trenger å sikre tingenes sikkerhet. Dette er viktigst på offentlige steder, for eksempel kontorer eller utdanningsinstitusjoner. En annen grunn til å installere dette elementet er sikkerhet. Dette gjelder spesielt for de som har små barn. Tross alt kjenner nesten alle sitt uhemmede ønske om alt ukjent. Derfor er det viktig å installere en lås for å forhindre utilsiktet fall av tunge ting eller selve skjermen på skapet på babyen. I tillegg vil et slikt tiltak tillate deg å holde orden på ting i skapet.

Bilde
Bilde

Klassifisering av låser

Ved å åpne metoden:

  • Mekanisk , det vil si at de åpnes med en vanlig nøkkel;
  • Elektronisk … For å åpne en slik lås må du skrive inn et bestemt sett med tall eller bokstaver - en kode;
  • Magnetisk kan åpnes med en spesiell magnetisk nøkkel;
  • Kombinert låser kombinerer flere trinn som må følges for å åpne en enhet.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Etter installasjonsmetode:

  • Låser er satt inn i dørbladet.
  • Overhead brukes oftest når det er umulig å installere en mortise -lås. For eksempel for glassdører. Mindre pålitelig enn det første alternativet. Installasjonen er ganske enkel og tar ikke mye tid. Skader på dørbladet i dette tilfellet minimeres. Det er imidlertid låser som krever boring av hull i døren. De kalles også fakturaer. Slike enheter brukes til og med for inngangsdører.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
  • Hengemuligheter brukes sjelden for installasjon på skap, selv om slike tilfeller også forekommer.
  • Låser brukes hvis det ikke er noe spesielt behov for tingenes sikkerhet, men det er for eksempel nødvendig å forhindre utilsiktet åpning av dører.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Pullertene består av to elementer limt på skapdørene og en bane som forbinder dem. Når barnet begynner å åpne døren, forhindrer en slik lås det i å åpne helt

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvordan velge?

Type lås vil avhenge av hvilken type skap du velger den til. Metallmøbler som vi ofte finner på offentlige steder, for eksempel poseskap (dette inkluderer også safe), er preget av høy grad av pålitelighet. Derfor er det nødvendig at låsen også overholder denne parameteren. Låser for metallbokser har forskjellige sikkerhetsklasser. Den første klassen tilhører den mest upålitelige og er egnet for installasjon på skap. Den fjerde har tvert imot den høyeste beskyttelsesgraden.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Låser med førsteklasses pålitelighet er passende å bruke både for å beskytte ting mot barnet, og for å beskytte barnet selv mot utilsiktet fall av ting på ham.

Andre klasses enheter kan for eksempel leveres på et kontor. De er egnet for å sikre sikkerheten til dokumenter. Hvis esken inneholder verdifulle ting eller svært viktige dokumenter, er det bedre å bruke enheter av tredje klasse pålitelighet. Siden de kjennetegnes ved en høy grad av pålitelighet og en akseptabel pris. For safer, hvor papirer av største betydning er lagret, sedler eller smykker, bør man uten tvil foretrekke enheter av fjerde klasse av pålitelighet.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvis du bestemmer deg for å installere en lås på en garderobe, vil i dette tilfellet spesielle enheter designet for skyvedører komme til unnsetning. Hvis årsaken til å installere låsen er slitasje på skapmekanismen og spontan åpning av rammen, vil den enkleste løsningen være å installere en lås. For glassskap brukes bare overhead -enheter.

Bilde
Bilde

Det er også nødvendig å bestemme størrelsen på låsen, som direkte avhenger av parametrene til skapet, nemlig bredden på kanten på dørbladet. Så bør dørlåsen være mindre enn bredden på dørribben. På den ene og på den andre siden av låsen, etter installasjonen, må det være minst fem millimeter igjen. Hvis dette er en hengelås som ikke krever boring av døren, bør avstanden mellom elementene som er satt på lerretet være den samme som bredden på dørribben.

Det er enheter for installasjon som du trenger for å bore et hull. I dette tilfellet må du være oppmerksom på at låsens ytre utseende ikke ser for klumpete ut.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Valget av enheten avhenger også av formålet du forfølger. Hvis du skal beskytte barnet ditt mot uhell eller for å forhindre rotet som barna liker å lage, kan du foretrekke en lås eller et møbelutstyr for barn. Hvis den primære grunnen til å installere låsen er tingenes sikkerhet, er det verdt å foretrekke foretak av død eller overliggende typer. For større pålitelighet kan du bruke kombinerte enheter, som innebærer flere stadier av beskyttelse.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Installasjon

Selvfølgelig er den enkleste måten å kjøpe møbler allerede med lås, men ved å velge en passende lås kan du installere dem selv. Installasjonen av forskjellige låser skiller seg fra hverandre og avhenger av konfigurasjonen.

Prinsippet om å installere en dørlås for et dobbeltbladet skap er omtrent det følgende. For å gjøre dette, er det første trinnet å foreta en grundig vurdering av installasjonsstedet og bruke merkene. Deretter borer du et hull der blokken med ventilen skal plasseres. Etter at du har plassert enheten i hullet, må du sikre den med festemidler. På den andre rammen må du bore en åpning der låsen eller låsen kommer inn. I sluttfasen, hvis pakken følger med, må du fikse den dekorative stripen på den.

Bilde
Bilde

For å installere en patchlås må du også bruke markeringer. Fest hoveddelen av enheten til dørbladet med en skrutrekker. Du kan bruke en skrutrekker etter å ha boret hullene. Hvis en låsestruktur er tilveiebrakt for en garderobe, er det nødvendig å feste den andre delen av låsen til den andre døren, som er tilveiebrakt for at låsen skal komme inn.

Bilde
Bilde

Hvis enheten er installert på en dobbeltbladet dør, må du bore et hull for lukkeren for å komme inn og sette en dekorativ stripe, som i den første versjonen.

Som du kan se, er installering av låsestrukturen ikke en så tidkrevende prosess, men det krever presisjon i arbeidet og tilgjengeligheten av verktøy.

Produsentoversikt

Blokkeren fra Ikea kan brukes ikke bare som en lås, men også som en begrensning som regulerer dørens åpningsvinkel.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Møbellås Boyard Z148CP. 1/22 fra Leroy Merlin. Den innskårne designen lar deg beskytte garderoben mot overgrep mot barn, den er også egnet for kontormøbler. Pakken inneholder selvskruende skruer for å feste konstruksjonen og slagplaten.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

For skyvedører i glass er låsestrukturen GNR 225-120 egnet. Ingen boring er nødvendig for å installere den. En del av enheten med et nøkkelhull er festet til den ene siden av rammen, og den andre delen i form av et stativ er festet til den andre rammen. Som et resultat, når dørene er koblet sammen, faller lekten ned i sporet. Dreier nøkkelen hindrer dørene i å åpne. Dette er den enkleste låsen som passer på glassdører.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Enheten for hengslede glassdører GNR 209 innebærer heller ikke boring. Hoveddelen er installert på rammen og har et fremspring som forhindrer at den andre rammen åpnes. Dreiing av nøkkelen provoserer ventilen til å skifte, som et resultat av at begge bladene er lukket.

Bilde
Bilde

Anmeldelser

Blokkeringen fra Ikea har vunnet mange positive anmeldelser for sin effektivitet. En voksen kan lett takle åpningen av en slik lås. For å gjøre dette trenger du bare å klemme de to klaffene. Men for barnet forblir denne oppgaven uutholdelig.

Bilde
Bilde

Generelt er forbrukere varen Boyard Z148CP.1/22 er fornøyd og merk at det tilsvarer forholdet mellom pris og kvalitet. Ulempene som brukerne bemerker, anser de som ubetydelige, for eksempel en liten tilbakeslag mellom delene.

Forbrukerne snakker godt om låsenhetene GNR 225-120 og GNR 209, ettersom glassdørene ikke er skadet. Brukerne bemerket også enkel installasjon av slike mekanismer.

Anbefalt: