Klemmeskrue: Håndsvingbar, Vinkellåsesmeder 250 Mm Og Andre Modeller

Innholdsfortegnelse:

Video: Klemmeskrue: Håndsvingbar, Vinkellåsesmeder 250 Mm Og Andre Modeller

Video: Klemmeskrue: Håndsvingbar, Vinkellåsesmeder 250 Mm Og Andre Modeller
Video: Trendsfordeal™ CORNER CLAMP KIT 2024, Kan
Klemmeskrue: Håndsvingbar, Vinkellåsesmeder 250 Mm Og Andre Modeller
Klemmeskrue: Håndsvingbar, Vinkellåsesmeder 250 Mm Og Andre Modeller
Anonim

I rørleggerarbeid og tømrerarbeid kan du ikke klare deg uten skrustikke. Dette enkle verktøyet er til stor hjelp for å fikse deler. Laster er forskjellige. Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot skruene . Hva er funksjonene, typer, produksjonsmaterialer, størrelser og valgkriterier - dette vil bli diskutert nedenfor.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Særegenheter

Viseklemmer - et hjelpeverktøy som utfører festing av arbeidsstykker under snekker- og låsesmedarbeid. Utformingen av skrustikken består av to elementer: en ramme og en klemmemekanisme . Rammen gir stivheten til verktøyet, og klemmemekanismen fikser delen sikkert. Kroppen er utstyrt med låsing svamper , mellom hvilket arbeidsstykket er plassert. En svamp ubevegelig , den andre er undervogn … Bevegelsen av blykjeven utføres ved å rotere ledeskruen med et håndtak.

Noen produkter er rettet mot å arbeide med tredeler. Svampene er utstyrt med spesielle pads, som utelukker skader på overflaten av treprodukter.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Det finnes modeller skrueklemmer for arbeid med metall … De har forskjellige klemkrefter og kjevebredder. For å fikse større metallstykker brukes et verktøy med et stort grep.

Noen produsenter produserer antiskli klemmer . Et slikt verktøy brukes til å arbeide med store deler. Et spesielt beskyttende lag eliminerer endringen i delens posisjon og glidning.

Alle verktøy har sine egne egenskaper og formål. Det er verdt å gjøre deg mer kjent med variantene av klemmer-klemmer.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Oversikt over arter

Det er følgende typer klemmer

G-formet … Klemmen har en slitesterk, smidd stålkropp. Skruestaven lar deg fikse opptil flere deler samtidig. De har en fin trådhelling. Dette gir et godt hold nede, noe som er viktig når du sveiser. G-skruen brukes også til arbeid med treprodukter. I dette tilfellet brukes spesielle svampeklosser for å forhindre deformasjon av treverket.

Bilde
Bilde

Slutt … Endeklemmen har et design som ligner bokstaven "C". Den støpte, smidde skrustikken er utstyrt med tre skrueklemmer. Verktøyet er mer brukt til snekkerarbeid. Bruken av en klemme forårsaker noen ulemper. Under arbeidet må du samtidig holde selve strukturen og stramme skruene.

Bilde
Bilde

T-formet . Et særtrekk ved de T-formede enhetene er styreprofilen i form av bokstaven "T". Lengden kan være mer enn 1 meter. Festekjevene er plassert på profilen. Fiksering av arbeidsstykker utføres takket være en skrue med et håndtak, som er koblet til kjeven.

Bilde
Bilde

F-formet … Verktøyets kropp er mindre pålitelig og holdbar, men skruestikken er ganske etterspurt på grunn av tilstedeværelsen av en rekke justeringer. Strukturen består av en stripe med en svamp på den ene siden. Det er løst ubevegelig. På den annen side har løpekjeven en klemmeskrue med skive. Lengden på verktøyet kan variere. Noen modeller har et dypt grep, som lar deg fikse flere produkter samtidig.

Bilde
Bilde

Hjørne . Verktøyet har en utstående design. Når du arbeider, observeres en vinkel på 90 grader tydelig. Vinkelklemmen har en festeskrue for festing og hull, takket være hvilken skruestikken kan festes til hvilken som helst overflate.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Håndbok … Modeller av manuell type ligner en vanlig klesklype. De kalles også våren laster. Dette enkle verktøyet brukes der hvor mye nedkreft ikke er nødvendig.

Bilde
Bilde

Nøkkelfri … Den enkle designen har en stang med fast kjeve. I den motsatte delen av verktøyet er det en løpekje med to håndtak. Mekanismen med håndtak kalles en trigger og ligner mer på en trigger. Derfor kalles en hurtigklemme ofte en pistolklemme. Fiksering av produktet utføres ved hjelp av håndtaksklemmen. Verktøyet regnes som universelt.

Hvis du snur kjevene i forskjellige retninger, blir klemmen til et avstandsstykke.

Bilde
Bilde

Rør . Verktøyet ser ut som et rør med en fast kjeve. Den andre svampen er undervogn. Den er festet med en spesiell låsemekanisme. Klemming utføres ved hjelp av en skrue med håndtak. Laster brukes når man arbeider med dimensjonale deler.

Bilde
Bilde

Svingbart … Verktøyet brukes til å bearbeide arbeidsstykker i forskjellige vinkler. Strukturen er godt festet til enhver overflate. Den faste kjeven har en bevegelig del som kobles til basen gjennom en styreskrue. Skruen er utstyrt med et håndtak. Dette gjør at klemmen kan roteres rundt aksen.

Bilde
Bilde

Materialer og størrelser

Viseklemmer har en klemmeegenskap, hvis styrke ikke bare avhenger av konstruksjonen. Påliteligheten til klemmen avhenger også av produksjonsmaterialet.

Vices er laget av følgende materialer

  1. Støpejern regnes som det vanligste materialet for en skruestykke. Støpejernsprodukter er massive og holdbare, de kan vare i mer enn et dusin år.
  2. Stål … Billigere klemmer er laget av lavkarbonstål. Ved produksjon av dyre produkter brukes holdbart stål av høy kvalitet.
  3. Aluminium / duralumin … Materialene har lav styrke, derfor er det laget små laster av dem, hvis klemkraft ikke er for høy. De brukes til reparasjon av elektroniske enheter eller til smykker.
  4. Tre … Treklemmer brukes når du arbeider med tre. Treskive deformerer ikke produkter. Hele strukturen er laget av tre, bortsett fra klemmeskruen.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Parametrene til klemmene er viktige. Hovedinnstillinger - bredden på kjevene og deres forløp . Basert på disse parametrene bestemmes dybden og bredden på arbeidsstykket.

Dimensjoner klemmer er forskjellige. Noen modeller har en kjeftestørrelse fra 50 mm. Maksimal fangst - 250 mm. Klemkraft varierer fra 15-55 F. Lengde skruestikken kan nå 667 mm, høyde - 311 mm.

Vice er vurdert liten , hvis lengden er 290 mm, høyde - 140 mm, kjeveslag - 50 mm. Gjennomsnitt laster har dimensjoner - 370 mm, 180 mm, 126 mm. Parametere stor klemmer - 457 mm, 221 mm, 161 mm.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvordan velge?

Når du velger, bør du ta hensyn til følgende nyanser

  1. Materiale … Det er best å velge et støpejernsverktøy med stålkjevere.
  2. Fest kjeve størrelse … Før du kjøper, må du bestemme formålet med verktøyet. Valg av kjeftestørrelse er basert på dimensjonene til arbeidsstykkene som skal bearbeides.
  3. Monteringsmetode . For tømrer- og låsesmedarbeid, velg en skrustikke med en skrueklemme. De er komfortable og krever ikke maksimal innsats når du jobber. Det er modeller som lar deg justere festingen av delen med en hånd. For mer seriøst og hyppig arbeid anbefales det å bruke stasjonære modeller som er festet til arbeidsbenken.
  4. Allsidighet … Når du arbeider med arbeidsstykker av forskjellige former og materialer, bør du ta hensyn til de universelle klemmene. Som regel er disse lastene utstyrt med utskiftbare kjever.
  5. Verktøystørrelse … Små og lette instrumenter anbefales hvis klemmen skal flyttes.
  6. Kvalitet … En viktig faktor når du velger. Det er nødvendig å ta hensyn til overflaten på skruestikken, til tilstanden til hver detalj. Verktøyet må være fritt for defekter, riper, forvrengninger. Et kvalitetsprodukt har en vanlig form med klare rette linjer. Gjengede elementer må være belagt med fett. Bevegelige mekanismer kjører jevnt.
  7. Prisen avhenger av destinasjonen . For profesjonelle formål er det bedre å kjøpe en dyrere modell. For sjelden bruk vil rimelige modeller gjøre.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Jonnesways manuelle dypgrepsklemmer presenteres i videoen nedenfor.

Anbefalt: