Jigger For Boring Av Hull: Typer For Vinkelrett Og Vertikal Boring, For Sponplater Og Sponplater, Andre Modeller

Innholdsfortegnelse:

Video: Jigger For Boring Av Hull: Typer For Vinkelrett Og Vertikal Boring, For Sponplater Og Sponplater, Andre Modeller

Video: Jigger For Boring Av Hull: Typer For Vinkelrett Og Vertikal Boring, For Sponplater Og Sponplater, Andre Modeller
Video: The secret function of a regular knife! No one has seen such useful tips yet! 2024, April
Jigger For Boring Av Hull: Typer For Vinkelrett Og Vertikal Boring, For Sponplater Og Sponplater, Andre Modeller
Jigger For Boring Av Hull: Typer For Vinkelrett Og Vertikal Boring, For Sponplater Og Sponplater, Andre Modeller
Anonim

Hullborer er avgjørende tilbehør når du arbeider med hånd- og motorbor. De kommer i forskjellige typer og modeller: for vinkelrett og vertikal installasjon, for sponplater, sponplater og andre materialer. Hovedformålet med jiggen er å opprettholde den angitte borevinkelen ved hele nedsenkningsdybden av spissen, øke nøyaktigheten når det opprettes hull i overflaten.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hva det er?

En jigg for å bore hull er en metallstang eller stang med føringer laget i vertikale og horisontale plan. Denne enheten er nødvendig for de som ofte jobber med en drill, trenger feilfri plassering av delen av verktøyet som er i direkte kontakt med materialet . Ledere fungerer som maler for boring. Avhengig av hvordan hullene i armaturet er plassert, skilles det ut alternativer for å lage hulrom i rett vinkel og skarpe eller stumpvinklede ledd.

Produktets design inneholder et støtteelement som ligger direkte på overflaten av materialet . Avhengig av hva slags festemidler og type bor som skal brukes, brukes lettlister av metall eller plast med pluggbøsninger. På jiggens kropp kan det være et merke som angir hullets diameter. Dette verktøyet er allsidig, det brukes ikke bare når du utfører små husholdningsoppgaver. Ledere brukes aktivt innen maskinteknikk, konstruksjon og etterbehandling av bygninger, i møbelproduksjon.

For industrielle formål produseres forsterkede metallelister som tåler mest intensiv bruk.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Oversikt over arter

Den moderne industrien produserer et bredt spekter av jigger: selvsentrering for presisjonsboring, for hjørneskjøter på 90 grader, for å lage endehull. For vertikal eller vinkelrett boring er strimler med forskjellige diametre på innerhylsene egnet. Det skrå eller rektangulære snekkerverket er godt egnet for trebearbeiding eller trebearbeiding.

Etter avtale

I henhold til bruksområdet er det vanlig å kategorisere alle ledere. For eksempel er møbler eller overhead -alternativer egnet for sponplater, sponplater, plater og andre flate arkmaterialer. Hver for seg er modeller laget for plugger - for å bore hull i endeflaten for utstående festeelementer, for en bekreftelsesskrue . For runde rør og sylindriske arbeidsstykker brukes roterende eller universelle alternativer - de utelukker bevegelsen av boret under drift. For metallplater, flate arbeidsstykker, når du fester en aluminiumsprofil, kan du bruke en universell versjon eller en spesiell for selvskruende skruer.

Når du danner hull i fliser, porselen steintøy, er det vanlig å bruke kroner - spesialbor . Når du jobber med dem, er det bedre å umiddelbart kjøpe et sett med en passende leder, for ikke å oppleve vanskeligheter med å velge.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Diamantbiter og bor er etterspurt når du arbeider med andre harde materialer: betong, stein . Vanligvis er de utstyrt med en vannforsyningsenhet for å forhindre overoppheting.

Installasjon av rammer og stikkontakter krever bruk av ekstra enheter. Oftest er dette enkle mønstre laget av plexiglass eller kryssfiner, brett . De hjelper til med å holde innholdet inne i hullet når du skalstere og helle mørtel, montere ark, uten å miste den gitte geometrien. Til analogi kalles slike elementer ledere, selv om de ikke deltar i boreprosessen. Vanligvis brukes de hvis du trenger å installere 3-5 stikkontakter på rad.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Av design

Type konstruksjon av lederen avgjør i stor grad dens funksjonalitet. Blant typene som brukes av mestere innen forskjellige aktivitetsområder, kan fire av de mest populære alternativene skilles.

Overhead . Jiggen i arbeidsprosessen er i kontakt med et flatt ansikt med overflaten av materialet som bores, den presses med klemmer eller hender. Denne variasjonen er fokusert på arbeid på flyet, det kalles ofte også møbler. Det beste valget av en overflatemontert jigg er når du arbeider med sponplater, MDF og andre trebaserte paneler.

Bilde
Bilde

Svingbart . Denne typen maler er optimal for bruk på overflater med sfæriske, halvkuleformede, sylindriske former. Den roterende konstruksjonen tillater riktig plassering av instrumentene. Foringene hjelper til med å lede borelinjen og malen fester seg til overflaten horisontalt, vertikalt og på en skråning.

Bilde
Bilde

Universelt formål . De er fokusert på industriell produksjon i små volumer, noe som gjør det enkelt å tilpasse malen til forskjellige typer overflater.

Bilde
Bilde

Tilting . I likhet med de universelle alternativene, er de praktiske å bruke når du lager hull i forskjellige fly eller med en varierende skråning. I henhold til påføringsmetoden på overflaten er det faste og glidende ledere. De første er utstyrt med stasjonære klemmer. De kan installeres på horisontale og vertikale overflater. Sistnevnte innebærer ikke stiv fiksering, de krever konstant håndholding. På grunn av disse funksjonene brukes de sjelden i arbeid utenfor hverdagen.

Bilde
Bilde

Populære modeller

Kwb Dubleprofi . Den profesjonelle modellen fra den tsjekkiske produsenten har et design med stoppestang, et stort utvalg av maler. Jiggen er designet for festing til flate materialer med horisontal overflate. Pakken inneholder en dybdemåler, malene er motstandsdyktige mot sliping.

Bilde
Bilde

Kreg . Selskapet har en Jig Mini-modell for boring av hull for selvskruende skruer (for 1 diameter). Sortimentet inkluderer også ledere med forskjellige størrelser av foringer, alternativer for bekreftelse. Merket kan til og med finne en bærbar borebase, produktet har bare en ulempe - et plasthus.

Bilde
Bilde

" Øv 247-026 ". Billig plastjigg i form av en sirkel med hull plassert langs aksene. Støv og spon samles opp med en spesiell gummikant. Produktet er ganske praktisk å bruke, øker nøyaktigheten av håndverkerens arbeid, men er kortvarig og slites raskt ut.

Bilde
Bilde

" Bison 29853 ". En jigg med sugekopp med et komfortabelt håndtak og 7 hulls diametre. Designet for bruk med rørformede diamantbor, tillater bruk av vannkjøling ved boring. Dette er et godt alternativ for fliser, porselen steintøy og andre flisematerialer til dekorasjon.

Bilde
Bilde

Bosch 2607000549 . Leder for å lage hull til plugger. Malene er designet for å fungere med de vanligste diametrene, modellen regnes som universell, den kan brukes til arbeid på tre og metall. Plastkassen er ikke veldig holdbar, men den er laget med høy kvalitet.

Dette er de mest populære modellene og merkene av ledere. Du kan finne andre, mindre vanlige og populære alternativer på salg.

Bilde
Bilde

Valgregler

Når du velger et passende jigalternativ, er det viktig å ta hensyn til en rekke viktige parametere. Blant de viktigste punktene er typen materiale. De rimeligste enhetene er alltid plast, men de er utsatt for rask slitasje, lett ødeleggelse og skade. All-metal-alternativer er tunge, klumpete, nesten evige. De er vanskelige å skade, men de kan ikke kalles mobil heller. Et kompromiss er oftest valget av en jigg med plasthus og stålhylser.

Det er også nødvendig å ta hensyn til andre like viktige kriterier

  • Konstruksjonstype . Det bestemmes ut fra type arbeid. For eksempel, når du monterer møbler, er både skyve- og luftledere etterspurt. Når du arbeider med metall, er det bedre å ta universelle modeller.
  • Monteringstype . Klemmer brukes vanligvis på horisontalplanet. Store produkter og materialer krever bruk av en sugekopp. Det brukes oftest på vertikale vegger ved boring av hull under konstruksjon og reparasjon.
  • Spesialisering . Mange typer ledere har en smal applikasjon. Så det er alternativer som lar deg lage hull for bekreftelsen, for å lage dem i forskjellige fly. Når du velger en enhet, bør denne faktoren også tas i betraktning, ellers vil den være ubrukelig.
  • Produksjonsselskap . Valget av et merke er også viktig, siden det påvirker lederens kvalitet, pris og pålitelighet. Det er best å stole på firmaer som spesialiserer seg på produksjon av slikt tilbehør. Dette er den russiske "Praktika", den tyske konsernet BOSCH, Kreg -selskapet. Det er definitivt ikke verdt å bestille presisjonsmerkeverktøy fra kinesiske nettbutikker.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Blant de viktige reglene kan man også nevne korrespondansen mellom diametrene til arbeidsbøsninger eller maler som er tilgjengelige i jiggen, størrelsene på festemidler og bor for arbeid i tre, metall, betong.

For hjemmebruk er det bedre å umiddelbart kjøpe en universell versjon med flere tilgjengelige standardstørrelser - dette gjør at du ikke kan kjøpe et nytt tilbehør hver gang for å forbedre borenøyaktigheten.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvordan å bruke?

Det er ikke nok å velge riktig leder - de trenger fortsatt å lære å bruke den riktig. Ikke alle ferdige enheter implementerer praktisk et festesystem eller vekt, ofte må du justere verktøyet for deg selv eller tåle ulemper. De enkleste å bruke er luftledere: de er ganske enkle å plassere på toppen av hovedmaterialet og la dem ligge fritt eller trykke ned for hånd, klemme, bolt . Når du lager et hull, blir markøren forskjøvet eller fjernet. I møbelindustrien brukes ledere, som mer ligner firkantlinjaler, men med hull med forskjellige diametre boret i dem. Designet kan glides - legges på, uten ekstra fester. Det påføres merkene, plassert, justert med boret, og et hull blir laget til ønsket dybde.

På overflaten av fliser og andre glatte overflater brukes ledere med sugekopp . I dette tilfellet blir overflaten på gummiholderen fuktet med såpevann eller annen væske, deretter festet i det angitte området. For store størrelser og store belastninger brukes spesielle klemmer. Det er viktig å plassere materialet nøyaktig på overflaten slik at malen lar hullet bores i ønsket vinkel.

En stor fordel i dette tilfellet er fraværet av behovet for foreløpig merking med en kjerne.

Anbefalt: