Hvordan Lage En Sandblåsing Fra En Brannslukker Med Egne Hender? Tegninger Og Diagrammer. Verktøy Og Materialer For En Hjemmelaget Sandblåser

Innholdsfortegnelse:

Video: Hvordan Lage En Sandblåsing Fra En Brannslukker Med Egne Hender? Tegninger Og Diagrammer. Verktøy Og Materialer For En Hjemmelaget Sandblåser

Video: Hvordan Lage En Sandblåsing Fra En Brannslukker Med Egne Hender? Tegninger Og Diagrammer. Verktøy Og Materialer For En Hjemmelaget Sandblåser
Video: DIY Sandblaster 2024, Kan
Hvordan Lage En Sandblåsing Fra En Brannslukker Med Egne Hender? Tegninger Og Diagrammer. Verktøy Og Materialer For En Hjemmelaget Sandblåser
Hvordan Lage En Sandblåsing Fra En Brannslukker Med Egne Hender? Tegninger Og Diagrammer. Verktøy Og Materialer For En Hjemmelaget Sandblåser
Anonim

Svært ofte, på visse områder av menneskelig aktivitet, er det behov for rask og høykvalitets rengjøring av forskjellige overflater fra forurensning eller glassmatte. Dette er spesielt etterspurt i små bilverksteder eller private garasjer. Dessverre har spesialisert utstyr for dette en veldig høy pris.

På samme tid, Hvis du har en kraftig kompressor for hånden, kan du enkelt lage en hjemmelaget sandblåser . La oss prøve å finne ut hvordan du lager en slik enhet med egne hender raskt og enkelt som mulig.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Enhet

Først bør du vurdere hvilke komponenter sandblåsing består av for å tydelig forstå hvordan du lager den.

Uavhengig av enhetens opplegg må sandblåsen ha en felles strøm av slipende og utgående luft . Hvis monteringen utføres i henhold til trykktypeskjema, vil sanden, på grunn av påføring av trykk, falle ned i utløpstypen, hvor den vil blandes med luften som tilføres av kompressoren. For å skape et vakuum i slippmatekanalen, brukes den såkalte Bernoulli-effekten.

Tilførsel av sand til blandingsområdet utføres utelukkende under påvirkning av atmosfæretrykk

Evnen til å lage sandblåsing fra en brannslukker eller andre improviserte midler på forskjellige måter forklares med at du kan bruke mange ting og materialer som ved første øyekast virker unødvendige.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

En hjemmelaget versjon er laget på grunnlag av typiske ordninger, som bare kan avvike fra hverandre i metoden for å mate sand til delen som skal rengjøres. Men uansett diagrammer (tegning) for enheten, vil de alle inneholde følgende elementer:

  • en kompressor som skal pumpe luftmassen;
  • en pistol, ved hjelp av hvilken slipemiddelet vil bli tilført overflaten som krever rengjøring;
  • slanger;
  • slipende lagertank;
  • mottakeren må kreve tilførsel av oksygen.

For å øke tiden for kontinuerlig bruk av utstyret, for å opprettholde trykket som kreves for drift av høy kvalitet, bør det installeres en fuktseparator.

Hvis en kompressor av stempeltype brukes, bør det installeres en mekanisme på luftkanalen som er ansvarlig for inntaket, som vil filtrere oljen.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Verktøy og materialer

For å få en sandblåser fra en brannslukningsapparat, må du ha følgende verktøy og reservedeler tilgjengelig:

  • et par kulventiler;
  • en beholder fra en brannslukker, en sylinder fra under gass eller freon;
  • et par tees;
  • del av røret for dannelse av en trakt for fylling av slipemiddel;
  • slanger med en innvendig størrelse på 1 og 1, 4 centimeter, designet for å slippe slipemiddelet og tilføre luft fra kompressoren;
  • klemmer med beslag som brukes til å feste slanger;
  • fum tape av sanitær type, hvis bruk tillater tilkobling av strukturelle deler av den monterte modellen.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Produksjonsinstruksjon

La oss nå gå videre til å vurdere den direkte prosessen med å lage et sandblåseapparat fra et brannslukningsapparat. Det utføres som følger:

  1. Forbereder kameraet . For å forberede kammeret for videre arbeid må gass slippes ut fra brannslukningsapparatet, eller pulver må helles ut. Hvis sylinderen ble satt under trykk, må alt innhold fjernes fra den.
  2. Det må lages hull i beholderen . I den øvre delen vil hullene tjene til fylling av slipemidler. De skal ha samme størrelse som diameteren på det monterte røret. Og nedenfra blir det laget hull for den påfølgende festingen av kranen ved sveising.
  3. Nå sveises ventilen inn i sylinderen, som vil være ansvarlig for å justere tilførselen av slipematerialer . I dette tilfellet kan du bruke et alternativt alternativ - monter en adapter der regulatoren blir skrudd.
  4. Etter tappen, bør du installere tee, samt blandeenhet . For å fikse dem av høy kvalitet, må du bruke fum tape.
  5. På det siste trinnet bør en ventil installeres på sylinderventilen ., og etter at den monterte tee.

Nå må du fullføre monteringen av hovedstrukturen ved å sveise håndtakene for å transportere utstyr eller installere hjul.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Det vil ikke være overflødig å utstyre sandblåsen fra et brannslukningsapparat og bein, som vil være støtter. Dette vil gjøre strukturen så stabil som mulig.

Etter det opprettes tilkoblinger, samt mate- og utslippsveier for den ferdige blandingen:

  • beslag er installert på ballongventilen og tee som er plassert nedenfor;
  • slangen, som har en diameter på 1,4 centimeter og er beregnet for lufttilførsel, plasseres mellom ventil -tee og den tilsvarende blandingsenheten, som er plassert i bunnen av beholderen;
  • en kompressor må kobles til innløpet til en ventil -tee utstyrt med en ledning som forblir ledig;
  • den resterende grenen av tee, fra bunnen, er koblet til en slange som slipemiddelet skal tilføres gjennom.

På dette kan dannelsen av sandblåsing anses som fullført.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Nå må du lage en pistol og en dyse . Det første elementet er enkelt å lage ved hjelp av et kulventilfeste, som er montert på enden av tilførselsslangen med luftslipende sammensetning. En slik anordning av utløpstypen er faktisk en klemmemutter, ved hjelp av hvilken dysen er festet for uttak av blandingen.

Men munnstykket kan lages av metall ved å slå den på en dreiebenk. En mer praktisk løsning ville være å lage dette elementet fra en bil tennplugg . For å gjøre dette må du kutte det nevnte elementet med en kvern på en slik måte at du kan skille den sterke kolonnen laget av keramikk fra metalldelene i strukturen og gi den den nødvendige lengden.

Det skal sies det prosessen med å skille den nødvendige delen av lyset er veldig støvete og ledsages av en ubehagelig lukt . Så det bør ikke utføres uten bruk av personlig verneutstyr.

Og hvis du ikke har ferdighetene til å jobbe med det nevnte verktøyet og de nødvendige lokalene der denne prosessen kan utføres, er det bare bedre å kjøpe en keramisk dyse i en butikk og installere den.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Nå skal enheten sjekkes. For å gjøre dette må du skru ut pluggen i krysset og helle sand i kroppen med sandblåsing. Det ville være bedre å bruke en vannkanne for ikke å søle den . Tidligere må den være godt siktet og finkornet.

Vi aktiverer kompressoren, finner et passende trykk, og justerer også mengden sand som leveres med kranen nederst på enheten . Hvis alt er i orden, vil den resulterende konstruksjonen fungere riktig.

Generelt skal det bemerkes at hjemmelaget sandblåsing laget av en brannslukker er mer effektiv enn industrielle design som finnes på markedet. derfor det ville være bedre å bruke din egen tid på å lage en hjemmelaget analog . Dessuten krever dette ingen store økonomiske investeringer eller ressurser.

Anbefalt: