Fugemasse For Belegningsstein Og Belegningsplater: Hvordan Fylle Leddene? Hvordan Forsegle Dem Med Modifisert Fyllesand? Blandinger

Innholdsfortegnelse:

Video: Fugemasse For Belegningsstein Og Belegningsplater: Hvordan Fylle Leddene? Hvordan Forsegle Dem Med Modifisert Fyllesand? Blandinger

Video: Fugemasse For Belegningsstein Og Belegningsplater: Hvordan Fylle Leddene? Hvordan Forsegle Dem Med Modifisert Fyllesand? Blandinger
Video: Belegningsstein og Fugefast 2024, April
Fugemasse For Belegningsstein Og Belegningsplater: Hvordan Fylle Leddene? Hvordan Forsegle Dem Med Modifisert Fyllesand? Blandinger
Fugemasse For Belegningsstein Og Belegningsplater: Hvordan Fylle Leddene? Hvordan Forsegle Dem Med Modifisert Fyllesand? Blandinger
Anonim

Når de bestemmer seg for hvordan du skal fylle sømmene i belegningssteinene og belegningsplatene, velger eierne av sommerhytter og bakgårder oftest en fugemasse som gjør at de kan gjøre jobben raskt og nøyaktig. Det er slett ikke nødvendig å bruke ferdige bygningsblandinger. Det er verdt å snakke mer detaljert om hvordan du kan forsegle sømmene med modifisert sand eller sement-sand-sammensetning, hvilken andel ingredienser du skal velge.

Bilde
Bilde

Behovet for fuging

En vakker flislagt overflate på stiene, på gårdsplassen til huset eller på det blinde området gir alltid landskapsdesignen en spesiell appell. I dag er beleggsmaterialer til salgs i et bredt spekter, du kan enkelt velge de som passer i farge eller form.

Men i jakten på vakre former eller utforming av asfalteringsplater glemmer eiere ofte behovet for å tette leddene mellom elementene på riktig måte. For belegningsstein kan dette tilsynet være et alvorlig problem. Uten fuging av høy kvalitet ødelegges materialer, utblomstring vises på flisens overflate, og utseendet endres.

Legging av fortaubelegg kan utføres på forskjellige underlag (basert på forventet belastning) . Samtidig gir ikke den mest tette forbindelsen mellom elementene til hverandre fullstendig tetthet. Det flislagte teppet har hull som må fylles.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Nektet å bruke fugemasse gjør belegget sårbart for ulike ytre trusler

  1. Fuktighet . Vann som faller ut med nedbør, dannet når snø og is smelter, begynner å ødelegge flisene. Når det fryser, blir det hardt, ekspanderer, forskyver belegningssteinene, noe som fører til ødeleggelse, dannelse av sprekker.
  2. Røtter og stilker av planter . Hvis basen ikke var betong eller vanlig jord, ble det brukt sand for å fylle leddene, planter vil bli sådd over tid ved skjøtene. Røttene deres er i stand til å stikke hull på selv asfalt, og for fliser er de fiender nummer 1 i det hele tatt.
  3. Råtnende organisk materiale . Den kommer inn i sømmene ved å overføre den fra sålene på skoene, den bæres av vinden. Insekter starter opp i sømmene, forfallsprosessene har også en viss kjemisk aktivitet.

For å unngå slike farekilder er det tilstrekkelig å fugte i tide og deretter fornye det med jevne mellomrom.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hva kan brukes til å fylle sømmene?

Når du velger hvordan du skal fylle sømmene i belegningsplater, bør du nøye vurdere utvalget av ingredienser. Du bør definitivt ikke bruke steinbruddssand som inneholder en stor mengde leireforurensninger. Blandinger basert på den er av lav kvalitet og sprekker raskt. Det er mange andre formuleringer som kan brukes umiddelbart etter styling eller over tid.

Modifisert sand . Denne typen aggregat kan ganske enkelt helles i sprekkene. Modifisert fyllesand inneholder ytterligere polymeradditiver som herdes etter kontakt med vann. I motsetning til sementholdige tilslag, etterlater det ikke merker på overflaten av belegget. Den modifiserte sanden trenger lett inn i sømmene og lar luft passere gjennom.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Flislim . I motsetning til sammensetninger på en sement-sandbase, har den elastiske polymerbindemidler. For belegning med dreneringsbase, velg fuktgjennomtrengelige blandinger (for eksempel PFL fra Quick Mix eller Rod Stone). Hvis den ferdige fugemassen er vanntett, må du ta komposisjoner med trass og sementbindemidler. Disse er produsert av den samme Quick Mix, Perel.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Tetningsmasse . Denne typen materiale kan kalles en forbedret løsning for forsterkning av fliseledd. Det løser problemet med ugressvekst, forbedrer egenskapene til sandfyllingen. Akrylforsegling påføres på overflaten av de fylte leddene, og fikser dem. Den er helt gjennomsiktig, absorberes i sanden og styrker overflatelaget.

Bilde
Bilde

Sement-sandblanding . Tørre komposisjoner kan brukes til å gni over klassiske betongfliser. For keramikk er det bedre å velge andre alternativer.

Bilde
Bilde

Kitt med grunning . Det selges i form av ferdige løsninger som blandes i en beholder med vann. Det er nødvendig å innføre blandingen i sømmene med en konstruksjonssprøyte slik at den stikker ut over overflaten til en høyde på omtrent 1 mm. Etter tørking etter 24 timer kan sømmene gnides. Du kan lage en farget fugemasse ved å legge et spesielt pigment til den hvite basen.

Bilde
Bilde

Den mest miljøvennlige og trygge løsningen når du arbeider med fliser med forskjellig tetthet på gården eller i landet, er modifisert sand i kombinasjon med et fugemasse . Hvis estetikken til belegget er av stor betydning, kan du bruke en kitt med en grunning, som gir en mulighet til å lage mellomlag som matcher belegningssteinene selv.

Bilde
Bilde

Hvilke verktøy trenger du?

Ved fuging av fuger i belegningsplater, er det verdt å skaffe seg nødvendig sett med materialer og verktøy på forhånd. Blant de nyttige enhetene er:

  • tykk gummispatel;
  • et kar for å blande løsningen (hvis området er stort - en betongblander);
  • skuffe;
  • myk børste;
  • konstruksjonssikt for sand;
  • filler, unødvendige gamle ting;
  • bøtter eller vannslange.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Etter å ha forberedt alt du trenger, kan du komme på jobb.

Innbyggingsmetoder

Du kan lage jevne sømmer for en gatesti eller en flislagt gårdsplass i landet på forskjellige måter. Vanligvis brukes påfylling med en tørr blanding, men du kan dekke hullene med mørtler: fliselim, tetningsmasse . Instruksjonene hjelper deg med å utføre alle trinnene riktig. Men også her er det noen finesser. For eksempel kan du ikke starte arbeidet umiddelbart etter installasjonen - du må vente minst 72 timer hvis det er monolitisk betong under.

Det er også andre viktige punkter . Arbeidet utføres kun på tørre fliser, i klart vær. Det skal ikke være akkumulert fuktighet, rusk, jord mellom sømmene.

Bilde
Bilde

Flytende løsninger

De brukes til å legge fliser, belegningsstein i naturstein. Belegg i granitt og marmor er mer krevende når det gjelder valg av komposisjoner, og arbeidet må gjøres veldig nøye.

Hvis du bruker klassisk Portland -sement, ta en blanding av PC400 -merket i forholdet 1: 3 til sand. Løsningen tilberedes slik at den har konsistensen av flytende rømme.

Fyllingssekvensen vil være som følger:

  • blandingen fordeles langs sømmene i porsjoner;
  • den er jevnet med en gummispatel, et metallverktøy vil ikke fungere - riper kan forbli på overflaten;
  • etter å ha behandlet alle overflater, blir de tørket med en fille, fjerner overflødig og drypp av blandingen;
  • herding tar 3-4 dager.

Hvis løsningen krymper kraftig etter herding, kan du gjenta prosedyren til sømmene er helt lukket.

Bilde
Bilde

Tørre blandinger

De regnes som universelle for arbeid med betong, keramikk og for andre fine porer. De mest populære blandingene har en sement-sandbase. Det stivner lett etter å ha fyllt med vann. Du kan forberede dem selv ved å blande 1 del av PC400 -sement og 5 porsjoner sand med en brøkstørrelse på ikke mer enn 0,3 mm.

Alle ingrediensene kombineres, blandes uten bruk av vann.

Rekkefølgen for fuging i dette tilfellet vil være som følger:

  • blandingen er spredt over flisens overflate;
  • den blir feid gjennom med en børste, gnidd forsiktig inn i sprekkene;
  • handlingen gjentas over hele overflaten av belegget - det er nødvendig at hullene fylles helt til toppen;
  • overflødige blandinger fjernes fra belegget;
  • hele overflaten søles med vann fra slangen - det er viktig å fukte sømområdene.

Belegget vil herde i omtrent 72 timer. Hvis fugemassen etter herding senker kraftig, gjentas handlingen. Ved å bruke en børste med lang håndtak kan det forenkle prosessen med å gni blandingen i sømmene.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Modifisert sand

Dette er navnet på tørre blandinger, som i tillegg til kvartskomponenten inneholder polymeradditiver som herder ved kontakt med vann. Det ferdige belegget ser presentabelt ut, det skyller ikke ut fra hullene mellom flisene. Arbeidet utføres utelukkende på tørt belegg i følgende rekkefølge:

  • sand i poser leveres til arbeidsstedet;
  • blandingen er spredt over overflaten, gnidd med en børste;
  • sømmene er rikelig sølt - det skal være nok fuktighet;
  • restene av sand blir feid bort fra overflaten, banen eller plattformen skylles fra slangen, dannelse av dammer må unngås;
  • flisen tørkes med en skumsvamp;
  • overflaten feies med en børste.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Polymerisering i sømmene skjer gradvis - innen 24-72 timer.

Anbefalinger

Når du forbereder et område med flislagt overflate for fuging, er det verdt å være spesielt oppmerksom på å rense dem for smuss. Den enkleste måten å takle oppgaven på er ved hjelp av en kompressor og en dyse fra en gammel støvsuger . Ved å blåse ut rusk kan du ytterligere fremskynde tørking av sømmene.

Det er også nødvendig å forberede sement-sandbunnen riktig, ellers blir ikke konsistensen ensartet.

Først legges 1/2 av det totale volumet av all sand i beholderen, deretter tilsettes sement . Den resterende sanden helles på slutten. I tillegg til å blande ingrediensene jevnere, vil denne tilnærmingen også redusere støvnivået i luften. Væske, hvis den er gitt av oppskriften, tilsettes helt på slutten.

Bilde
Bilde

Spesielle tilsetningsstoffer bidrar til å forbedre løsningenes plastisitet . Selv et vanlig flytende vaskemiddel tilsatt i en viss andel kan virke i denne egenskapen. Løsningen kan bli litt tykkere, og forbruket kan reduseres.

Anbefalt: