Zelenka For Tomater: Sprøyting Og Vanning Av Tomater. Hva Er Topp Dressing For? Hvilke Sykdommer Vil Det Hjelpe?

Innholdsfortegnelse:

Video: Zelenka For Tomater: Sprøyting Og Vanning Av Tomater. Hva Er Topp Dressing For? Hvilke Sykdommer Vil Det Hjelpe?

Video: Zelenka For Tomater: Sprøyting Og Vanning Av Tomater. Hva Er Topp Dressing For? Hvilke Sykdommer Vil Det Hjelpe?
Video: How to Grow Tomatoes in 5 gallon buckets 2024, Kan
Zelenka For Tomater: Sprøyting Og Vanning Av Tomater. Hva Er Topp Dressing For? Hvilke Sykdommer Vil Det Hjelpe?
Zelenka For Tomater: Sprøyting Og Vanning Av Tomater. Hva Er Topp Dressing For? Hvilke Sykdommer Vil Det Hjelpe?
Anonim

Et middel som strålende grønt er et godt og naturlig antiseptisk middel. Det vil være nyttig ikke bare for mennesker, men også for dyrkede planter, spesielt tomat. Dette er et rimelig stoff som kan kjøpes på ethvert apotek. Dens fordelaktige egenskaper og hvordan man behandler planter med det vil bli diskutert i artikkelen.

Bilde
Bilde

Fordelaktige funksjoner

Zelenka er et nyttig middel som kan beskytte tomatene dine mot alle slags sykdommer. Sammensetningen er ganske enkel, den inneholder bare 2 komponenter: strålende grønn og alkohol med en metning på 57% . Til tross for enkelheten i sammensetningen, kan dette middelet være til stor nytte for planten. Den kan brukes som en av ingrediensene for gjødslings- og sprøyteløsninger. I tillegg er den også egnet for vanning av tomatbed.

Bilde
Bilde

En løsning av grøntområder vil være effektiv for slike problemer som forrådnende lesjoner, skorpe patogener, bakteriekreft, sen rødme, samt kobberhode og olivenflekk . Zelenka bidrar aktivt til døden av skadelige sopp, forhindrer infeksjon med patogene bakterier, og øker også immuniteten og motstanden til tomat mot sykdommer og angrep fra skadedyr.

Vær imidlertid oppmerksom på at når du forbereder løsningen, er det nødvendig å overholde den nødvendige konsentrasjonen, ellers risikerer tomatene å bli brent, noe som vil påvirke helsen negativt.

Bilde
Bilde

Hvordan forberede løsningen?

For å bekjempe mugg, tilberedes løsningen i henhold til følgende oppskrift: det er nødvendig å fortynne 10 milliliter greener med 10 milliliter vann, bland det hele med 2 liter myse og melk . Mange sommerboere tilfører denne løsningen 50 gram karbamid for større effekt. Løsningen er helt klar og kan brukes. Først vannes tomatbedene, og deretter behandles plantene selv.

Bilde
Bilde

En løsning med grønt vil hjelpe mot sen rødme. Denne sykdommen manifesteres av mørkebrune flekker på bladene og en serøs blomstring på tomatene selv.

For å kurere denne sykdommen i begynnelsen, er det nødvendig å fortynne 40 dråper grønt i 10 liter vann, hvoretter løsningen forsvares . På slutten av forberedelsen kan plantene behandles, dette bør gjøres med ukentlige intervaller.

For behandling av grå og hvit råte er en løsning fortynnet med 10 liter vann og 40 dråper grønn også egnet . I det første tilfellet anbefales løsningen å brukes etter behandling av sykdommen som profylakse med en frekvens på 2 uker. I den andre er det nødvendig å bare utføre 3 behandlinger med en ukes mellomrom.

Bilde
Bilde

Når det gjelder forebyggende tiltak, brukes en løsning på 5 milliliter grønt og 10 liter vann for å forhindre ulike typer sopp. For å smøre rotdelen av tomaten må du blande 1 teskje av det grønne produktet og 2 teskjeer vann.

Ved betydelige lesjoner er det nødvendig å tilberede en konsentrert blanding som inneholder 5-10 dråper grønt, avhengig av alvorlighetsgraden av situasjonen, per liter vann. For større effektivitet kan urea legges til løsningen.

Bilde
Bilde

Behandlingsmetoder

Det er viktig at behandlingen anbefales å bli utført før fruktstadiet og fullført en uke før høsting. Dette kan behandles på forskjellige måter.

Løsningen kan ganske enkelt sprayes på plantens blader . I dette tilfellet er det nødvendig å gjenta behandlingen med intervaller på 2 uker.

Bilde
Bilde

Du kan legge til en løsning basert på grønne ting og under roten . I dette tilfellet må du gjenta denne prosessen med intervaller på en uke. Dette er en effektiv måte som med stor sannsynlighet vil redde planten din fra patogene sykdommer og øke utbyttet. Vær imidlertid oppmerksom på at før du helter den ferdige blandingen under plantens base, må du først søle jorden med mye vann. Dette vil tillate næringsstoffer å trenge bedre inn i jorden.

Det er viktig å huske at i begge tilfeller er det nødvendig å behandle plantene med denne blandingen om kvelden, etter solnedgang. Dermed kan du forhindre forbrenning på planten, og også la den absorbere alle nødvendige stoffer til de fordamper.

Ytterligere anbefalinger

Bruk vernehansker for å unngå hudkontakt med greener under behandlingen. Zelenka vil neppe skade deg på noen måte, men det vil være veldig vanskelig å vaske det av.

Hvis du bruker vann fra vannforsyningen til å tilberede et grønt produkt, anbefales det først å forsvare og belaste det . Dette kan gjøres med gasbind, som må brettes i 2 lag.

Bilde
Bilde

Ikke forsøm oppskrifter og tilsett mer stoff enn nødvendig. Dette kan brenne landingen din.

Før behandling er det nødvendig å riste det ferdige produktet, hvoretter det kan påføres planter . I tillegg anbefales det å behandle ikke bare selve plantingen, men også hagen. Dette vil øke effektiviteten til løsningen.

Anbefalt: