Fungicid "Strobi" For Druer: Instruksjoner For Bruk Av Stoffet, Ventetid. Hvordan Fortynnes Den For Sprøyting?

Innholdsfortegnelse:

Video: Fungicid "Strobi" For Druer: Instruksjoner For Bruk Av Stoffet, Ventetid. Hvordan Fortynnes Den For Sprøyting?

Video: Fungicid
Video: Lecture. Energy balance of agriculture 2024, Kan
Fungicid "Strobi" For Druer: Instruksjoner For Bruk Av Stoffet, Ventetid. Hvordan Fortynnes Den For Sprøyting?
Fungicid "Strobi" For Druer: Instruksjoner For Bruk Av Stoffet, Ventetid. Hvordan Fortynnes Den For Sprøyting?
Anonim

Mange gartnere dyrker druer på tomtene sine. Denne kulturen påvirkes ofte av ulike sykdommer. For effektiv kontroll av sykdommer brukes oftest spesielle medisinske soppdrepende midler. I dag skal vi snakke om et slikt stoff, som kalles "Strobi ".

Bilde
Bilde

generell beskrivelse

Den terapeutiske sammensetningen for fruktplanter "Strobi" tilhører en spesiell kategori av strobuliner. Den produseres på grunnlag av kresoksim-metyl. Komponenten er et sterkt naturlig antibiotikum.

Fungicidet er i form av små granulater med en lysebrun farge . Den har en svak svovellignende lukt. Legemidlet tilhører den tredje farekategorien.

Stoffet gjør det mulig å behandle forskjellige sykdommer hos druer. Det ødelegger lett skadelige mikroorganismer, men samtidig forårsaker sammensetningen ingen skade på mennesker, dyr, så vel som bier som pollinerer planter og plantene selv.

Bilde
Bilde

Den lave toksisiteten til stoffet gir mulighet for terapeutiske og profylaktiske prosedyrer når som helst i vekstsesongen, inkludert i blomstringsperioden. Sprøyting med et soppdrepende middel kan utføres selv på våte blader, siden preparatet er motstandsdyktig mot atmosfærisk nedbør og ikke vaskes ut av regn.

"Strobi" regnes som et universelt middel, ettersom det ødelegger mycel av sopp, har en desinfiserende effekt på jorda, helbreder skadede avlinger fra de fleste soppsykdommer

Bilde
Bilde

Etter påføring av den medisinske løsningen på drueplanten begynner den gradvis å spre seg gjennom alle bladene og danne en tynn beskyttende film på overflaten. I dette tilfellet vil sammensetningen uavhengig bli jevnt fordelt over bladbladene, selv når de sprøytes på bare den ene siden.

Legemidlet kan kjøpes i en spesialforretning til en relativt lav pris . Applikasjonen er uavhengig av omgivelsestemperaturen. Arbeid kan utføres allerede ved en temperatur på bare 1 grad Celsius.

Bilde
Bilde

Avtale

Soppdrepende middel "Strobi" brukes oftest mot forskjellige soppsykdommer hos druer.

Sammensetningen har en systemisk-lokal effekt, mens den undertrykker skadelige sopp, ødelegger alle dannede sporer og reduserer spredningen av sykdommen betydelig.

Bilde
Bilde

Stoffet lar deg effektivt bekjempe en rekke sykdommer, inkludert:

  • antraknose;
  • skorpe;
  • grå og hvit råte;
  • svart flekk;
  • oidium;
  • hvit rust;
  • rubella;
  • mugg;
  • hilar kreft;
  • sen rødme;
  • tinder sopp.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Det skal bemerkes at for å oppnå et positivt resultat i utryddelsen av de listede sykdommene, er det nødvendig å utføre flere sprayer med den beskrevne medisinske sammensetningen. Det er best å kombinere det med andre stoffer med lignende effekt.

Sammensetningen har en terapeutisk og beskyttende effekt på fruktbusker . I tillegg brukes dette soppdrepende middelet ofte til forebyggende tiltak. Rettidig behandling av avlingen med "Strobi" -sammensetningen forhindrer skadedyr og sykdommer på vegetasjon.

Bilde
Bilde

Instruksjoner for bruk

For å oppnå maksimal effekt, bør alle behandlinger med dette soppdrepende stoffet utføres i strengt samsvar med instruksjonene.

For å forberede løsningen, ta 2 gram granulat, som omrøres i rent vann (8 liter) . Væsken skal være ved romtemperatur. Du kan fortynne sammensetningen i en hvilken som helst ren beholder som er egnet i volum.

Hvis druene er syke med skorpe eller mugg, bør du i dette tilfellet bruke 5 gram stoffet per 10 liter vann

Denne mengden løsning vil være nok til å behandle 5-8 fruktbusker.

Bilde
Bilde

Beskjæring bør utføres før sprøyting av syke planter med en ferdig sammensetning. Under denne prosedyren fjernes alle syke og døde skudd . Først er det nødvendig å behandle bakken rundt stammen med et desinfeksjonsmiddel.

Ikke bare bladblad behandles, men også jorden rundt planten, grener. Løsningen skal påføres to ganger i uken . I dette tilfellet bør den siste sprøytingen utføres 30 dager før begynnelsen av den modne høsten.

Selv med streng overholdelse av de grunnleggende reglene for arbeid med stoffet, er det imidlertid ganske vanskelig å helbrede en syk druebusk helt . Hvis behandlingen i fjor ble utført tre ganger, kan det totale volumet av lesjonen reduseres med omtrent 50-70%.

Mycelet av skadelige sopp vil ikke dø helt med en gang. Og selve stoffet vil begynne å brytes ned etter hvert.

Bilde
Bilde

Senere begynner soppen å vokse aktivt og formere seg igjen. For å ødelegge dem, bør et annet soppdrepende middel påføres etter 7-10 dager, men dette må gjøres i minimale proporsjoner. De mest brukte midlene er "Tiovit" og "Quadris ".

For ikke å provosere avhengighet av druer, kan druer behandles med medisinske forbindelser som tilhører andre kategorier. Men du bør først kontrollere sammensetningen av disse stoffene for kompatibilitet.

Soppdrepende midler av denne typen brukes hovedsakelig med forskjellige vekststimulerende midler, andre soppdrepende midler, insektmidler og kosttilskudd

Bilde
Bilde

Komplekse behandlinger med flere medisinske sammensetninger samtidig vil ikke bare kurere de berørte druebuskene, men også gi pålitelig beskyttelse av vegetasjon mot nye sykdommer og skadedyr.

" Strobi" kan kategorisk ikke kombineres med preparater som inneholder kobber, inkludert kobbersulfat og Bordeaux -væske . Og du kan ikke kombinere den med gjødsel som inneholder kobber, jern og sink.

En analfabetkombinasjon av legemidler kan føre til det faktum at blandingene ganske enkelt vil begynne å eksfoliere, miste alle sine medisinske egenskaper, det vil si bli ineffektive for å utrydde sykdommer.

Du må forstå det det er sprøyting som regnes som den mest effektive metoden for å bruke dette stoffet til planter, preget av en lav fordampningshastighet . Denne egenskapen bidrar også til dannelsen av et beskyttende gassskall rundt buskene.

Bilde
Bilde

For å gjøre det mer praktisk å jobbe med et slikt soppdrepende middel, må du kjøpe en spesiell sprøyte. Kapasiteten er fylt til halvparten av det nødvendige volumet.

Den ferdige løsningen helles gradvis i tanken, mens den omrøres kontinuerlig

Deretter tilsettes vann til den samme beholderen til det nødvendige volumet. Da er sprøyten tett lukket. Den ristes kraftig flere ganger, så kan du starte prosedyren. Behandling anbefales tidlig morgen eller sen ettermiddag.

Bilde
Bilde

Beskyttelsesperiode og ventetid

Sprøyting med en slik løsning kan utføres gjennom hele vekstsesongen, på slutten av hvilken du kan se en positiv effekt. Den beskyttende effekten observeres fra to til tre uker.

Bilde
Bilde

Forebyggende tiltak

Når du arbeider med et slikt stoff, anbefales det å bruke en spesiell dress, åndedrettsvern, vernebriller og gummihansker. Legemidlet bør holdes borte fra åpen ild . Du bør heller ikke bruke soppdrepende midler i nærheten av vannforekomster.

Hvis stoffet ved et uhell kommer i øynene under arbeidet, må de skylles grundig og grundig med rent vann.

Hvis sammensetningen kommer på huden, må de også skylles grundig med mye vann . Hvis du ved et uhell inhalerer dampene i løsningen, bør du holde deg ute en stund. Hvis komponenten kommer på klærne dine, er det bedre å umiddelbart skylle den godt eller vaske den med vaskemidler, og deretter tørke den.

Anbefalt: