Tankblandinger: For Beskyttelse Av Planter Mot Sykdommer Og Skadedyr Vår Og Sommer, For Behandling Av Roser Og Druer I Hagen, Stoffkompatibilitet

Innholdsfortegnelse:

Video: Tankblandinger: For Beskyttelse Av Planter Mot Sykdommer Og Skadedyr Vår Og Sommer, For Behandling Av Roser Og Druer I Hagen, Stoffkompatibilitet

Video: Tankblandinger: For Beskyttelse Av Planter Mot Sykdommer Og Skadedyr Vår Og Sommer, For Behandling Av Roser Og Druer I Hagen, Stoffkompatibilitet
Video: Slik skal vindruer være 2024, Kan
Tankblandinger: For Beskyttelse Av Planter Mot Sykdommer Og Skadedyr Vår Og Sommer, For Behandling Av Roser Og Druer I Hagen, Stoffkompatibilitet
Tankblandinger: For Beskyttelse Av Planter Mot Sykdommer Og Skadedyr Vår Og Sommer, For Behandling Av Roser Og Druer I Hagen, Stoffkompatibilitet
Anonim

Det finnes mange svært effektive plantevernmidler. Tankblandingen er preget av utmerket virkning. I denne artikkelen vil vi se nærmere på den angitte sammensetningen og finne ut hvordan du bruker den riktig.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hva det er?

Før du forstår reglene for bruk av tankblandingen, er det lurt å finne ut hva det er. Tankblanding er en kombinasjon av flere plantevernmidler som beskytter planter mot insekt skadedyr og beskytter dem mot ulike smittsomme eller soppsykdommer . En slik blanding innebærer en kombinasjon av 2-3 plantevernmidler. I noen tilfeller overstiger antallet disse tallene.

Siden volumet på løsningen vanligvis er imponerende, blir det i de fleste tilfeller tilberedt i store tanker . Det er her navnet på den aktuelle blandingen kommer fra.

Oftest brukes det til å beskytte hage- og hagebruk, samt en rekke blomster, busker, fruktbare og prydtrær.

Bilde
Bilde

Matlagingsregler

Tankblandingen må tilberedes i henhold til alle reglene. Det er veldig viktig å velge de aktive og tilleggskomponentene riktig. For at kjemikaliene skal forbli på overflaten av arkplatene i lengre tid etter at behandlingen er fullført, uten å strømme inn i jorda, er det nødvendig å tilsette et stoff som gir et passende klebrighet til blandingen. For disse formålene er såpe, sjampo eller oppvaskmiddel ganske egnet.

Når du gjør riktig tilberedning av tankblandingen, bør du ta hensyn til noen viktige anbefalinger

  • Det tilrådes å tilberede tankblandingen enten i emalje eller i en plastbeholder . For disse formålene er jerntanker eller galvaniserte fat helt uegnet. Det er viktig å legge til et insektmiddel og soppdrepende middel slik at planten er pålitelig beskyttet mot ulike typer sykdommer og angrep av farlige skadedyr.
  • Det er viktig å vurdere behandlingstiden , skadenivået, rekkefølgen der alle bestanddelene blir introdusert i tanken forberedt for dette formålet.
  • I ingen tilfeller bør du bruke medisiner som allerede har utløpt . Du må vite nøyaktig om kompatibiliteten til alle komponentene. Det anbefales ikke å eksperimentere i denne saken, siden slike eksperimenter kan føre til dårlige konsekvenser.
  • Under sprøyting av plantene med den tilberedte blandingen det anbefales å bruke en ekstremt fin spray.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Den mest effektive vil være en formulering som inneholder 2 plantevernmidler, samt et egnet vekststimulerende middel. For å tilberede den aktuelle blandingen riktig kan du blande slike effektive medisiner:

  • kjemikalier kombinert med vekststimulerende midler;
  • insektmidler og soppdrepende midler som er svært effektive;
  • plantevernmidler i kombinasjon med egnede gjødslende ingredienser.

Hvis målet er å ødelegge skadedyr, kan du bruke medisiner som "Actellik", "Thunder", "Iskra M", "Provotox", "Anteed" og lignende . Hvis det er nødvendig å velge midler som er planlagt brukt som profylakse for ulike sykdommer, samt samtidig befruktning i de første dagene av sommermånedene, kan du legge til kobber- eller jernvitriol.

Men man må huske på at de ikke kan blandes sammen.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvis bare insektmidler eller bare soppdrepende midler vil bli tilveiebrakt i blandingen, kreves det bare halve doser. Ekstrem forsiktighet bør utvises ved tilsetning av kobberforbindelser, da overskridelse av tillatt dosering vil føre til alvorlige forbrenninger på de behandlede plantene.

Systemiske ugressmidler er svært effektive. Vi snakker om slike stoffer som "Zeus", "Napalm", "Roundal", "Typhoon", "Tornado" og mange andre . Noen ganger brukes blandinger, som er basert på ugressmidler, men når du bruker dem, må du huske på at systemiske ugressmidler brukes først, og deretter kontakte dem. Samtidig bruk tillater ikke å oppnå maksimal effekt av behandling av planter.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvis du har planlagt å tilberede tankblandingen selv, må du huske at ikke alle kjemikalier er kompatible. Hvis du får motstridende kombinasjoner, vil dette føre til ineffektivitet eller til og med fare for den ferdige blandingen.

Hvis det ikke er informasjon om kompatibilitetsindikatorer, er det lurt å foreta tester. Bland midlene i en egen glassburk. Beholderen er lukket, innholdet blandes godt og får stå i 30 minutter. Hvis stoffene viser seg å være inkompatible, kan dette forstås av flere tegn:

  • et sediment vil dukke opp nederst;
  • flak vil dannes i sammensetningen;
  • væsken vil skilles i flere separate lag;
  • det dannes store mengder skum.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Oppskrifter på avlinger

For forskjellige avlinger brukes forskjellige tankblandinger, inkludert forskjellige komponenter. Sommerboeren må følge de riktige oppskriftene for ikke å skade plantede planter. La oss i detalj vurdere flere oppskrifter for tilberedning av tankblandinger for forskjellige landinger.

Til poteter

En effektiv tankblanding kan utarbeides for å redusere risikoen for sen rødme i poteter, samt øke volumet av grønn masse betydelig. For dette du må ta et soppdrepende middel og kombinere det med en passende gjødsel "Aquarin ". Forbruk - 3 kg per 1 ha. Ved hjelp av den ferdige blandingen vil det være mulig å øke utbyttet av poteter med omtrent 15-20%.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Til tomat

Til sprøyting av tomater brukes også ofte en tankblanding. På grunn av dette skjer en intens vekst av kulturen, et kraftig rotsystem utvikler seg, og langvarig frukting demonstreres. For å oppnå gode resultater må du ta stoffet "Lignohumate" (0,05% løsning) og kombinere det med plantevernmidler.

Effekten av den resulterende sammensetningen vil øke utbyttet med 10-20%.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Til kål

Hvis du vil at kål skal tåle tørt vær uten problemer, og bladene vokser store nok, kan du bruke denne kombinasjonen av komponenter: humusdressinger (0,04% løsning), kombinert med plantevernmidler. Hvis du tilbereder blandingen riktig, vil den kunne øke utbyttet av kål med ca 10-15%.

Bilde
Bilde

For druer

For effektivt å beskytte druer mot mugg, oidium, så vel som løvhopper og thrips -larver, vil det være nødvendig å tilberede en tankblanding med andre komponenter. Vi snakker om slike komponenter:

  • "Akrobat";
  • Collis;
  • "Fastak".
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Du kan også ty til en annen effektiv kombinasjon av medisiner:

  • Ridomil;
  • Tiovit;
  • "Jetfly";
  • "Karate".
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Utbyttet av druer ved bruk av de listede sammensetningene kan øke med 10%.

For andre

Effektive tankblandinger kan tilberedes for mange andre avlinger, for eksempel roser, jordbær, agurker, bartrær og så videre. For hver plante er det tilrådelig å bruke visse komponenter i blandingen slik at den viser seg å være effektiv og trygg. For eksempel, for behandling av jordbær kan du kombinere "Topaz", "Aktara" og "Zircon " - du får en blanding av forskjellige skadedyr og sykdommer på bæravlinger.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

For roser kan du bruke en annen tankkombinasjon, som inkluderer preparatene "Skor", "Topaz" og "Tanrek"

Selvfølgelig slutter ikke de oppførte oppskriftene med effektive tankblandinger. Det er mange flere effektive kombinasjoner som har en gunstig effekt på plantehelsen. I oppskrifter kan kombinasjoner med Fitosporin, Fitoverm, Horus og mange andre legemidler brukes . Det oppnås meget effektive blandinger der blandingene "Bitoxibacillin", "Tiovit Jet" eller "Siliplant" er tilveiebrakt. I tillegg til bruk av slike legemidler kan tankblandingen inneholde kolloidalt svovel, borsyre, urea og alle slags sikre biologiske produkter.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Behandlingsfunksjoner

Planter må behandles skikkelig med de aktuelle blandingene. Det er flere viktige faktorer som det er lurt å være spesielt oppmerksom på:

  • vindhastigheten bør være mindre enn 4 m / s;
  • optimal lufttemperatur - + 12-14 grader Celsius;
  • tillatt fuktighetsnivå - ikke mer enn 60%;
  • sprøyting av plantinger må utføres om morgenen etter at dugg tørker eller med begynnelsen av kvelden;
  • behandling av avlinger bør utelukkende utføres i klart vær;
  • hvis det er sannsynlighet for nedbør i nær fremtid, bør det være minimalt;
  • vannet som skal brukes til å tilberede tankblandingen må være varmt nok (fra +10 til +25 grader), rent, mykt, uten ytterligere urenheter.
Bilde
Bilde

Ulike avlinger må behandles med en tankblanding til forskjellige tider.

For noen planter er slike prosedyrer nødvendig om sommeren, mens for andre - om våren eller høsten. Sprøytetid varierer også. For eksempel må mange avlinger behandles etter beskjæring av blader, etter frukting eller ganske enkelt på forskjellige vekststadier, slik det er tilfelle med druer.

Hvis behandlingsperioden er bestemt, må du vite nøyaktig om alle reglene for sprøyting av avlinger

  • Det første trinnet er å fylle sprøytetanken med 1/3 eller 2/3 vann med optimal temperatur og hardhet.
  • Deretter er det nødvendig å helle i de tilberedte moderlutene.
  • Deretter må alle innførte ingredienser blandes godt.
  • Den preparerte sammensetningen kan utelukkende brukes til sprøyting av sunne plantinger som ikke har blitt skadet på grunn av de skadelige effektene av frost eller tørre forhold.
  • I løpet av sprøyting av plantene må mikserne hele tiden fungere. Dette er en forutsetning som ikke kan ignoreres.
  • Når behandlingen av kulturene er fullført, må alle rester av den brukte løsningen tømmes fra tanken, og selve tanken vil skylles med maksimal forsiktighet.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Forebyggende tiltak

Ved tilberedning av tankblandinger, samt bruk av dem til behandling av plantede planter, må sommerboere følge visse sikkerhetstiltak. Dette bør ikke neglisjeres i alle fall. Vurder hva slags tiltak det er viktig å følge.

  • Et av de mest alvorlige kravene er at det ikke er tillatt å inhalere dampene i blandingen som tilberedes. Brukeren må tilberede tankblandingen veldig nøye, samt bruke den.
  • Det er nødvendig å tilberede moderlutene ordentlig.
  • Stor forsiktighet bør utvises når du kombinerer forskjellige kjemikalier med hverandre. Det er viktig å sørge for at de ikke kommer i konflikt med hverandre. Ovenfor ble en av måtene for å kontrollere kompatibiliteten til de kjemiske komponentene i blandingen beskrevet.
  • Alle de listede prosedyrene, sammen med sprøyting av avlinger, må kun utføres ved bruk av personlig verneutstyr. Det er spesielt viktig å grundig beskytte åndedrettsorganene. For dette er det tilrådelig å bruke et åndedrettsvern av høy kvalitet. Å beskytte øynene dine er like viktig. For disse formålene må du bruke spesielle vernebriller. Noen sommerboere foretrekker å jobbe uten dette verktøyet, men dette bør ikke gjøres i alle fall. Det anbefales å ta på seg spesielle gummihansker på hendene og gummistøvler på beina. For å beskytte kroppen mot alle mulige problemer er det fornuftig å bruke spesielle beskyttelsesdrakter.
  • Hvis en aggressiv sammensetning uventet kommer på huden, må dette stedet skylles med rent vann så snart som mulig.

Hvis brukeren ved et uhell bruker noen av kjemikaliene som brukes, anbefales det å umiddelbart fremkalle brekninger eller oppsøke lege.

Bilde
Bilde

Generelle anbefalinger

Vurder noen generelle anbefalinger angående tilberedning og bruk av tankblandinger

  • Hvis du vil redusere kostnadene betydelig , det er fornuftig å bruke flerkomponentløsninger. Det anbefales å velge de riktige preparatene for tilberedning av blandinger.
  • Du må vite at det er en feil laget tankblanding kan demonstrere fytotoksisitet ikke umiddelbart, men etter en stund. For eksempel kan denne prosessen utløses av en temperaturøkning.
  • Mange soppdrepende midler kan ikke kombineres med alkaliske løsninger . I slike kombinasjoner er det fornuftig å legge til komponenter med en nøytral reaksjon.
  • Hvis du har planlagt å tilberede tankblandingen selv ved hjelp av spesielle preparater , det er lurt å studere bruksanvisningen. Vanligvis indikerer det hva du kan og med hva du ikke kan blande en eller annen komposisjon.
  • Det finnes medisiner som kan kombineres med nesten alle plantevernmidler . Vi snakker om midler "Agrolekar" og "Benomil".
  • Svært ofte legger sommerboere til vaskeri såpe til forskjellige løsninger og komposisjoner . Hvis vi snakker om en tankblanding, anbefales det å supplere den bare med vanlig såpe eller babysjampo. Disse komponentene er nøytrale.
  • Det er nødvendig å sprøyte plantene med de betraktede blandingene slik at de bare faller på bladplatene . Sammensetninger bør ikke renne fra dem til jordlaget.
  • For å kvitte seg med alle rester av tidligere brukte blandinger , det anbefales å grave et hull med tilstrekkelig dybde nærmere kanten av hagen. Det er her restene skal helles.
  • Ved uavhengig tilberedning av tankblandinger er det tillatt å koble til preparater som er basert på levende mikroorganismer . Men samtidig bør du vite at de er best kombinert med vekststimulerende midler og passende fôring.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Du vil lære de grunnleggende prinsippene for å forberede en tankblanding videre.

Anbefalt: