Makroflex: Tekniske Egenskaper For Polyuretanskum, Omfanget Av Skum I En Beholder På 750 Ml

Innholdsfortegnelse:

Video: Makroflex: Tekniske Egenskaper For Polyuretanskum, Omfanget Av Skum I En Beholder På 750 Ml

Video: Makroflex: Tekniske Egenskaper For Polyuretanskum, Omfanget Av Skum I En Beholder På 750 Ml
Video: PUR skum / PU Foam 2024, Kan
Makroflex: Tekniske Egenskaper For Polyuretanskum, Omfanget Av Skum I En Beholder På 750 Ml
Makroflex: Tekniske Egenskaper For Polyuretanskum, Omfanget Av Skum I En Beholder På 750 Ml
Anonim

Byggearbeid fører ofte til behovet for å koble visse elementer, bestående av forskjellige materialer, for å tette sprekker og hull, for å fikse paneler til overflater. For disse formålene ble det oppfunnet polyuretanskum, som ikke bare gir rask fiksering av materialer, men også reduserer kostnadene ved byggeprosedyrer. Blant de fleste produsenter skiller 750 ml Macroflex polyuretanskum seg ut, som har høye tekniske egenskaper.

Bilde
Bilde

Særegenheter

Mer enn 30 års yrkesaktivitet, samt forbindelsen mellom selskapet og det tyske konsernet Henkel, førte til utvidelse av selskapets produksjonskapasitet. Hittil har Makroflex -skum etablert seg på en positiv side i Europa og landene i det tidligere SNG.

Makroflex monteringstape kalles også polyuretanforsegling ., produsert i sylindere i forskjellige størrelser. Macroflex -skum består av en prepolymer og et drivmiddel (drivgass). Ved utgang, interaksjon med luft, størkner prepolymeren. Takket være denne størkningen forsegles sprekker og hull.

Bilde
Bilde

Makroflex polyuretanskum er beregnet på:

  • selvforsegling av sprekker, hull;
  • fylling av hulrom i materialer;
  • tilkoblinger av spesielle materialer;
  • varme- og lydisolering av overflater i rommet.
Bilde
Bilde

Innenriks skum har en struktur i form av et plastrør som festes til ballongen. Skummet frigjøres gjennom det. Den profesjonelle variasjonen er et design som er spesialisert for å feste en konstruksjonspistol. Den profesjonelle versjonen av skummet har en mye høyere produksjon av ferdige produkter, i motsetning til skummet til husholdningsbruk, men kostnaden er også dyrere.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Fordeler og ulemper

Fordeler med å bruke Macroflex -skum:

  • Skum er et ferdig produkt. Arbeidet krever ikke forarbeid.
  • Super allsidig skum kan brukes ikke bare til legging av materialer, men også til liming og forsegling av skjøter og sprekker.
  • Enkelhet og brukervennlighet.
  • Selskapets produkter er preget av en rimelig pris.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
  • På grunn av sammensetningen gir skummet pålitelig beskyttelse mot fuktighet.
  • Herding av materialet er raskere enn herding av sementblandingen.
  • Makroflexskum kan brukes med forskjellige materialer: tre, stein, betong, metallbelegg, PVC, sponplater.
  • Temperaturområdet for arbeid med spesiell monteringsblanding varierer fra -5 til +35 grader.
  • Arbeid med polyuretanskum eliminerer støvdannelse og forskjellige forurensninger, noe som gjør det mulig å redusere rengjøringsperioden etter byggeprosedyrer.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Feil:

  • Under påvirkning av ultrafiolette stråler skjer ødeleggelsen av skummet over tid. For å beskytte materialet brukes malingsprodukter basert på en vandig emulsjon, sammensetningen av et forseglende spesialmateriale, en blanding av sement og gips.
  • Installasjonen utføres kun med spesielt verneutstyr. Monteringstape påvirker luftveiene, huden, slimhinnene i øynene.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Visninger

Produsenten Macroflex produserer et bredt spekter av produkter, ikke bare for monteringsskum, men også for forskjellige typer tetningsmidler og lim.

Polyuretanskum Macroflex inkluderer følgende varianter i produksjonslinjen

  • Macroflex SHAKETEC hele sesongen.
  • Macroflex Winter er et skum som brukes i tørre og kalde forhold. Det påføres ved temperaturer fra -10 til +25 grader ved hjelp av et spesielt applikatorrør. En slik blanding kan skape utmerket lydisolering av skillevegger, fylle hulrom i taksystemer og montere vindu- og døråpninger.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
  • Macroflex Premium - profesjonelt polyuretanskum. Når den brukes, dobles den i volum. Premium skum påføres med en pistol. Dannet utmerket vedheft til materialer fra tre, metall, betong, stein. Det er lov å bruke skum med fuktige overflater. Volumet av Macroflex Premium -skum er 750 ml, ved utgangen av produktet dannes fra 25 til 50 liter skum.
  • Macroflex Premium Mega er et profesjonelt vinterpolyuretanskum. Denne blandingen kan brukes ved en temperatur på -15 grader, og sikrer derved pålitelig og sterk vedheft til byggematerialer laget av tre, betong, metall. På grunn av det faktum at materialet ekspanderer selv, doseres blandingen nøyaktig ved utgangen.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
  • Makroflex Pro påført med en spesiell enhet, er utbyttet ca 65 liter ferdig produkt. Har god vedheft til mange bygningsmaterialer. Blandingen av denne typen skum inneholder ikke organiske stoffer i form av klor, fluor og karbon. Takket være dette brukes det til spesiell isolasjon av vinduer, dører, fylling av hulrom. Tetningsmassen brukes også som varmeapparat.
  • Polyuretanskum Makroflex Whiteteq representerer et nytt generasjons produkt. Hvitt polymerskum er laget i henhold til Whiteteq -metoden, som er basert på den ideelle rensingen av komponentene som utgjør blandingen. Resultatet er en krystallhvit skumskygge, en mikroporøs Quattro-struktur og UV-motstand. En spesiell ball er plassert inne i boksen, noe som sikrer enhetens enhetlighet ved blanding. Den installerte ventilen i sylinderen sikrer bevaring av skumkvaliteten. Det brukes i mange byggverk (isolasjon, fylling av hulrom, festematerialer).
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Makroflex skumsement . Denne typen produkter kan erstatte et stort antall tunge poser med sement, hjelpeverktøy og vann. Ved hjelp av skumsement kan du lime forskjellige byggematerialer og blokker uten mye innsats og på ganske kort tid. Skumsement brukes også ved installasjon av paneler på vegger, trappetrinn, vinduskarmer. Det er forbudt å påføre løsningen på skumbetongoverflaten.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Mange forbrukere velger dette produktet på grunn av det faktum at blandingen ikke inneholder klorfluorkarbonforbindelser. Det er mulig å utføre arbeid med dette produktet selv ved negative temperaturer (ikke lavere enn -5 grader).

Bilde
Bilde

Macroflex tetningsmasse er en egen type produkt, som inkluderer følgende typer materialer

MAKROFLEX TA145 - høy temperaturbestandig tetningsmasse, som er beregnet for bruk i rom med høye temperaturer eller plutselige temperaturendringer (ovner, keramiske paneler av kjøkkenfliser). Løsningen stivner på grunn av luftfuktighet.

Bilde
Bilde

Limets sammensetning inneholder ikke løsemiddel og har ingen spesifikk lukt. Limets åpningstid på beleggene er 15 minutter. Tørketiden til limet varierer fra 24 til 48 timer.

Sammenlignende anmeldelser av forskere har vist at Macroflex fugemasse har en stor fordel i forhold til konvensjonelle tetningsløsninger. Når det antennes, brenner skummet uten å sprekke, hvor røyk og giftige stoffer kan passere. Tiden for påføring av lim på overflaten er ca. 15 minutter. Tåler temperaturer fra -65 til +315 grader.

Bilde
Bilde

Macroflex AX104 -en superuniversal silikonforsegling designet for selvforsegling av bygningsmaterialer både for innendørs og utendørs arbeid. Har god vedheft til materialer laget av glass, keramikk, aluminium. Sammensetningen inneholder stoffer som forhindrer dannelse av mugg og mugg, og er svært motstandsdyktig mot dagslys. Temperaturområdet for installasjon er fra +5 til +40 grader, men det er også nødvendig at det ikke er fuktighet og is på overflatene. Holdbarheten til silikonforsegling er omtrent 18 måneder.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
  • Macroflex NX108 Er en likegyldig silikonforsegling. Har god vedheft til tre, glass, metall, keramikk, plast og betongbelegg. Tetningsmassen er motstandsdyktig mot rustdannelse på metallbelegg og mot UV -stråler. Den største fordelen med en slik tetningsblanding er at den kan brukes i rom med høy luftfuktighet (badekar, bad).
  • Macroflex FA131 Er et ultraeffektivt frostbestandig polyakrylforseglingsmiddel. Denne typen tetningsmasse brukes til å tette sømmer og sprekker både innendørs og utendørs. Fordelen med tetningsmassen er at den er svært motstandsdyktig mot frysing og tining under lagring og transport. Det er mulig å male tetningsmassen med akrylfargestoffer. Det anbefales ikke å bruke materialet i rom med høy luftfuktighet. Den brukes til å tette skjøter og sprekker i belegg av betong, murstein, tre, fliser, gips.
Bilde
Bilde

Macroflex SX101 - sanitær silikonforsegling designet for bruk i rom med høy luftfuktighet (bad, toalett). Takket være sammensetningen av blandingen som inneholder soppdrepende midler, er den motstandsdyktig mot dannelse av mugg og mugg. Tetningsmassen kan være hvit eller fargeløs. Det anbefales ikke å bruke tetningsmasse for forsegling av akvarier, fordi sammensetningen inneholder antiseptiske midler. Flekker kan dannes ved kontakt med steinoverflater. Installasjonen utføres bare ved temperaturer fra +5 til +40 grader.

Bilde
Bilde

MAKROFLEX MF190 - det sterkeste hvite limet, som er basert på en vandig spredning av polymerer. Den brukes til liming av plast og trematerialer for innvendig og utvendig konstruksjonsarbeid. Lim raskt og fast byggematerialer av tre, sponplater, PVC, gips, plast, gips.

Bilde
Bilde

Limets sammensetning inneholder ikke løsemiddel og har ingen spesifikk lukt. Limets åpningstid på beleggene er 15 minutter. Tørketiden til limet varierer fra 24 til 48 timer.

Forbruk

Forbruket av Makroflex polyuretanskum avhenger av størrelsen og formen på sømmen. Med et rektangulært snitt beregnes strømningshastigheten med formelen: D x W, hvor D er sømdybden (mm), W er sømbredden (mm). For eksempel, hvis bredden og dybden på skjøten er 5 ml, blir strømningshastigheten beregnet som følger: 5 x 5 = 25 ml per 1 meter av skjøten. Når det gjelder en trekantet søm, ser beregningen slik ut: ½ W x D. Hvis bredden og dybden er 10 ml, vil strømningshastigheten være: 5 x 10 = 50 ml per meter søm.

Bilde
Bilde

For maksimal skumeffekt, kutt av spissen av kassetten i en vinkel på 45 grader.

Tørketid

Tørketiden til polyuretanskummet avhenger av mange faktorer: luftfuktighet, temperaturen på blandingsblandingen og miljøet, volumet og typen påført materiale. Ved en temperatur på +20 grader vil skummet tørke ut innen 2-3 timer, men den siste størkningen vil bare være etter 12 timer. Ved en lavere temperatur tørker blandingen innen 24 timer. Under den første herdingen av blandingen (2-3 timer) kan du kutte den av, kitt, male. Skumherdetiden kan akselereres ved demping, noe som også påvirker vedheft til byggematerialer.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Anmeldelser

Mange eksperter anbefaler å velge en polyuretanskumprodusent Macroflex, fordi den har mange positive kundeanmeldelser, som er basert på fordelene med blandingen:

  • brukervennlighet og praktisk;
  • kort herdetid;
  • akseptabel pris;
Bilde
Bilde
  • et stort utvalg av Macroflex -produkter;
  • pålitelighet og holdbarhet;
  • omfattende bruksområde.

Som alle bygningsmaterialer har polyuretanskum negative anmeldelser fra forbrukere. I utgangspunktet kommer de fra de som brukte blandingen ikke i henhold til instruksjonene, og ikke overholdt sikkerhetsreglene ved bruk av skummet.

Bilde
Bilde

Tips

Anbefalinger fra spesialister for bruk av Macroflex polyuretanskum:

  • Før bruk skal skummet oppbevares ved romtemperatur i ca 12 timer, dette er nødvendig for at blandingen skal bli helt varm.
  • Installasjonsarbeid med Macroflex-produkter kan bare utføres etter hundre prosent risting av boksen, slik at den ferdige skumløsningen får en jevn konsistens når den kommer ut. Under bruk må boksen holdes opp ned, uavhengig av hvordan skummet påføres beleggene (manuell metode eller med pistol).
  • Før monteringsløsningen påføres overflater eller belegg, må de rengjøres for støv og forskjellige forurensninger. Metallbelegg forurenset med gammelt fugemasse kan enkelt rengjøres med hvitsprit. For bedre vedheft anbefales det også å fukte overflatene med vann med en spesiell sprøyte.
Bilde
Bilde
  • Hvis det er behov for en pause i anleggsarbeidet (mer enn 15 minutter), må kanalen og røret rengjøres for den skummede blandingen før bruk av blandingen gjenopptas.
  • Skumflekker som ennå ikke er herdet kan enkelt rengjøres med spesialiserte rengjøringsmidler. Den frosne blandingen egner seg bare til mekanisk belastning (skjæring fra overflater).
  • Det anbefales å bruke Macroflex for å fylle hull og sømmer i størrelser fra 0,5 cm til 8 cm. Blandingen trenger ikke trenge inn i smale hull til den nødvendige dybden, som kan føre til at det dannes hulrom. Brede sømmer og sprekker vil ikke tåle den tunge massen av mørtel.
Bilde
Bilde

Sikkerhetsregler for installasjonsarbeid med Makroflex -skum:

  • Ikke la den ferdige blandingen komme på huden og synsorganene, alvorlig irritasjon kan oppstå. Hvis dette skjer, vask sammensetningen umiddelbart av huden eller skyll øynene med varmt vann.
  • Fjern aldri en ufullstendig beholder fra pistolen. Bare en tom flaske kan byttes ut.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
  • Byggearbeid med polyuretanskum utføres bare i rom med god ventilasjon. Når blandingen sprayes, frigjøres skadelige stoffer som påvirker luftveiene. Det anbefales å bruke verneutstyr.
  • Ikke bruk skum på varme overflater og gamle elektriske ledninger. Skumkontakt med varme belegg kan forårsake en eksplosjon. Upålitelige ledninger kan bidra til det plutselige utseendet til en gnist, noe som vil føre til alvorlige konsekvenser. Ikke røyk i nærheten av tetningsløsningene.

Anbefalt: