Soudal Fugemasse: Egenskaper Ved Soudaflex 40 Fc, Silikon- Og Polyuretansammensetning

Innholdsfortegnelse:

Video: Soudal Fugemasse: Egenskaper Ved Soudaflex 40 Fc, Silikon- Og Polyuretansammensetning

Video: Soudal Fugemasse: Egenskaper Ved Soudaflex 40 Fc, Silikon- Og Polyuretansammensetning
Video: Fugemestersett 2024, Kan
Soudal Fugemasse: Egenskaper Ved Soudaflex 40 Fc, Silikon- Og Polyuretansammensetning
Soudal Fugemasse: Egenskaper Ved Soudaflex 40 Fc, Silikon- Og Polyuretansammensetning
Anonim

Når du starter reparasjoner i huset, er det nødvendig å huske både grunnleggende og tilleggsmaterialer, som du ikke kan klare deg uten. Tetningsmasser er viktige komponenter i arbeidsflyten. Hovedoppgaven deres er å tette sprekker og sprekker. Tetningsmidler beskytter materialet mot ekstreme temperaturer og overdreven fuktighet, samt mot ugunstige ytre påvirkninger. Når du velger slike produkter, må du fokusere på typen arbeid som midlene skal brukes til.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Soudal regnes som den største produsenten av slike materialer. I et halvt århundre av sitt arbeid har det fått velfortjent anerkjennelse på verdensmarkedet. Produktene brukes av både selvreparerende mennesker og profesjonelle byggherrer.

Bilde
Bilde

Særegenheter

Soudal fugemasser har en rekke verdifulle egenskaper som understreker deres høye kvalitet og pålitelighet. Disse er motstand mot ultrafiolette stråler, god toleranse for fuktighet og andre ytre påvirkninger, brukervennlighet og lang levetid.

Ethvert fugemasse inneholder polymerer. Avhengig av deres type, bestemmes egenskapene til selve produktet. En av de mest kjente er Soudaflex fugemasse. Den er basert på polyuretan, er preget av god vedheft til andre materialer og elastisitet etter påføring. Søknaden forårsaker ikke problemer og krever ikke spesielle ferdigheter.

Bilde
Bilde

Typer og tekniske egenskaper

Det er et stort utvalg av tetningsmidler på markedet som er egnet for en rekke bruksområder. De er pakket i rør i forskjellige størrelser og former. Det finnes universelle, brannbestandige, silikon-, sanitær-, akvariumprodukter. De mest brukte typene er akryl, silikon og polyuretan.

Bilde
Bilde

Silikonforsegling har fått størst popularitet. Som navnet tilsier, er grunnlaget for produktet silikon. Produktet presenteres på markedet i et stort utvalg farger - gjennomsiktig, hvit, svart, beige og bronse. Det er fargen på materialet som påvirker dets grunnleggende egenskaper. Produktet brukes til eksternt og internt arbeid.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Silikonforseglingsmidler er delt inn i nøytrale og sure. De kan brukes til arbeid som utføres med høy luftfuktighet. De strekker seg opp til 250 prosent, mister ikke egenskapene når temperaturen svinger fra -40 til +100 grader, når de utsettes for trykk og andre atmosfæriske fenomener. Slike midler tolererer perfekt mekanisk stress. Tetningsmidler i denne gruppen har god kontakt med et stort antall overflater. De kan brukes når du arbeider med betong, murstein, glass og andre underlag.

Den neste typen er fugemasse i akryl. De har mye til felles med silikon, men de har også særpreg. Produktene er tilgjengelige i forskjellige farger, og brukes oftere til innendørsarbeid. Disse materialene kan brukes i rom med høy luftfuktighet, de endrer ikke farge under påvirkning av fuktighet. De er også motstandsdyktige mot mugg og mugg.

Bilde
Bilde

Ikke-fuktresistente fugemasser i denne gruppen har utmerkede estetiske egenskaper og brukes ofte i møbler. De er ideelle for arbeid med treprodukter (dør- og vinduskarmer, gulv, etc.). Produktene tørker ut på kort tid. For eksempel et hurtigtørkende akrylforseglingsmiddel " Soudal Acryl Express " kan bearbeides og belegges med maling og lakk 10-15 minutter etter påføring.

Den største ulempen med akrylforseglingsmidler er deres uelastisitet. Derfor, med en mulig endring i størrelsen på sprekker under drift, bør bruken av slike produkter forlates. Selv om de er ganske motstandsdyktige mot ekstreme temperaturer, tåler de svingninger i området fra -30 til +75 grader.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

De mest motstandsdyktige, pålitelige og holdbare polyuretanforseglingene er anerkjent. De brukes hovedsakelig til utvendig arbeid, de er egnet for å forsegle sømmene på bygningsobjekter. Som silikon kan disse produktene strekke seg opp til 250 prosent. De er motstandsdyktige mot temperatursvingninger fra -40 til +80 grader, de tåler de fleste naturfenomener, høy luftfuktighet og ultrafiolett stråling godt.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Denne typen tetningsmasse anbefales for bruk med murstein, tre og stein. Etter belegg med lakk og maling mister de ikke egenskapene. Imidlertid er den kjemiske sammensetningen av slike produkter ganske aggressiv, derfor bør man være forsiktig for å unngå allergiske reaksjoner under arbeidet.

Bilde
Bilde

Et eksempel på en vanlig tetningsmasse fra denne produsenten er Soudaflex 14 LM . Den er tilgjengelig i 310 og 600 ml volumer. Produktet er produsert i hvite, grå, lyse og mørkebrune, mørke beige farger. Det samhandler godt med de fleste materialer, det brukes til å forsegle vertikale ledd, fordi det på grunn av konsistensen ikke renner ut av dem. Produktet mister ikke egenskapene når det er belagt med maling og lakk, det tåler belastninger godt.

Et annet populært merke er Soudaflex 40 FC … Denne tetningsmassen er tilgjengelig i samme mengder som den forrige, og kan være svart, hvit og grå. Elastisiteten gjør at den kan tette vibrasjonsresistente sømmer, samt utføre mange andre oppgaver under byggearbeid. Produktet samhandler godt med et stort antall materialer, det brukes ofte når du arbeider med betong. Det tåler perfekt selv store belastninger, det er lett å male.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Tetningsmasse Fix All Classic kan brukes til både utendørs og innendørs arbeid. Særtrekk er evnen til å samhandle selv med våte materialer. Produktet er kjemisk nøytralt, samhandler godt med de fleste overflater (fra plast til metaller). Produktet er motstandsdyktig mot svake alkalier og løsemidler.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Instruksjoner for bruk

  • Først og fremst er overflaten forberedt. Den må rengjøres, avfettes og tørkes. For å forhindre at tetningsmassen kommer på den ytre delen av belegget, må det forsegles med maskeringstape.
  • Når du arbeider med tetningsmidler, anbefales det å bruke vernetøy og hansker.
  • Det er mer praktisk å påføre sammensetningen ved hjelp av en monteringspistol. Hvordan du bruker det, er vanligvis angitt på etiketten. Sammensetningen må påføres i en vinkel på 45 grader. For raskere tørking anbefales det å unngå dannelse av et tykt lag. Overflødig tetningsmasse fjernes med en slikkepott.
  • Tørketiden avhenger av både typen fugemasse som brukes og tykkelsen på den påførte stripen. Vanligvis tar denne prosessen omtrent en dag, men materialet begynner å herde etter en halv time.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

For å unngå påføringsproblemer, anbefales det å undersøke etiketten før bruk. Den angir sammensetningens egenskaper og omfang, instruksjoner for anvendelse, tiden det tar å tørke, samt utløpsdatoen.

Hvor brukes det?

Soudals tetningsmasser brukes i en rekke konstruksjons- og renoveringsapplikasjoner. Bruken av dem avhenger av sammensetningstypen og dens egenskaper. For eksempel er sanitære fugemasser ideelle for bad og kjøkken. De er svært motstandsdyktige mot fuktighet, antibakterielle og soppdrepende egenskaper.

Ved renovering innendørs er det foretrukket akrylforbindelser. For eksempel er akrylparkettforsegling designet for å fungere med parkett og laminatgulv. Det gjør en utmerket jobb med å feste en profil og mange andre oppgaver. Bituminøs fugemasse brukes til reparasjon av fundament og tak. Den tåler fuktighet og ekstreme temperaturer godt.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Universelle forbindelser er ypperlige for arbeid med tre, brukes til å tette sprekker på vindus- og dørkarmer. Nøytral silikonforsegling (f.eks. Silirub 2) kan brukes til alkaliske underlag og metallapplikasjoner. Den er preget av motstand mot alle værforhold og brukes til både eksternt og internt arbeid.

Akvariumsilikonforseglingen er helt giftfri. Den tåler godt vann, er elastisk og tørker raskt. Denne typen materiale brukes på bad og dusj, ideelt for akvarier.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Varmebestandige tetningsmidler med høy temperatur tåler temperaturer opp til +300 grader, derfor er de egnet for ovner, skorsteiner, varmeledninger, samt industrielt og elektrisk arbeid.

På forskjellige felt brukes selvklebende tetningsmasse aktivt. Slike materialer er mye brukt i skipsbyggings- og bilindustrien når de arbeider med tre, murstein, betong, stein og andre materialer.

Anbefalt: