Kald Sveising (50 Bilder): Hva Det Er, Lim For Aluminium Og Støpejern, Bruk Til Oppvarming Av Rør, Hvor Mye Det Tørker Og Hvordan Du Bruker Det Riktig, Hvordan Det Fungerer

Innholdsfortegnelse:

Kald Sveising (50 Bilder): Hva Det Er, Lim For Aluminium Og Støpejern, Bruk Til Oppvarming Av Rør, Hvor Mye Det Tørker Og Hvordan Du Bruker Det Riktig, Hvordan Det Fungerer
Kald Sveising (50 Bilder): Hva Det Er, Lim For Aluminium Og Støpejern, Bruk Til Oppvarming Av Rør, Hvor Mye Det Tørker Og Hvordan Du Bruker Det Riktig, Hvordan Det Fungerer
Anonim

Sammenføyning av deler med kald sveising har vist seg å være en ganske populær løsning de siste årene. Men for å få et godt resultat må du finne ut hvordan du bruker denne metoden riktig. Du må også forstå de tekniske egenskapene til disse produktene og særegenhetene ved deres kjemiske sammensetning.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Beskrivelse

Kaldsveising er kjent for ganske mange, og noen forbrukere kjenner fordelene med en slik løsning. Men samtidig er det en viss kategori hjemmelagere som har fått negative resultater av å bruke den. Årsaken er i de fleste tilfeller åpenbar - utilstrekkelig studie av instruksjoner og uoppmerksomhet på detaljene i denne teknologien. Ved riktig bruk holder spesiallim effektivt forskjellige deler sammen lenge.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Kald sveising fungerer stabilt som en måte å feste deler som ikke utsettes for betydelig belastning. Det er i slike tilfeller det er lurt å bruke det til å fikse VVS -utstyr og bilutstyr. Men uansett grad av pålitelighet er det nødvendig med kald sveising for å fikse problemet midlertidig. Senere, så snart muligheten byr seg, er det nødvendig med en større overhaling. Kald sveising er et middel for å feste deler som gjør at de kan kobles til uten oppvarming, praktisk talt "i felten".

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Limets kjemiske sammensetning kan inneholde en eller to komponenter (i det første tilfellet må materialet brukes så snart som mulig til det mister kvalitetene).

Fordelene med kald sveising fremfor andre alternativer for sammenføyning av materialer er:

  • eliminering av deformasjoner (mekanisk eller termisk);
  • skape en konsekvent pen, utad jevn og pålitelig søm;
  • muligheten til å koble aluminium med kobber;
  • evnen til å lukke sprekker og hull i beholdere og rør som inneholder eksplosive stoffer;
  • ingen avfall;
  • spare energi og drivstoff;
  • miljøsikkerhet;
  • evnen til å gjøre alt arbeidet uten spesialiserte verktøy.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Det må huskes at kald sveising bare er egnet for mindre reparasjoner, siden de dannede sømmene er mindre holdbare enn ved bruk av "varme" metoder.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Typer og formål

Kaldsveising kan brukes til aluminium. Etter påføring av lim presses delene tett og holdes under trykk i ca. 40 minutter. Blandingen vil til slutt størkne på 120-150 minutter. Denne teknikken er i stand til både å knytte flate deler og lukke hull og sprekker med minimal innsats.

Plastkonstruksjoner (inkludert de som er basert på PVC) kan kaldsveises i industrielle anlegg og hjemme. I utgangspunktet er slike blandinger designet for å koble plastrør for oppvarming, vannforsyning, kloakk. Kaldsveising for linoleum kan også brukes til å lime harde gummiprodukter. Det skal bemerkes at skjøtene mellom deler av linoleum, hvis de gjøres på denne måten, er mye bedre enn ved bruk av andre lim eller dobbeltsidig tape.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Kald sveising for metall, inkludert kobber, lar deg lukke lekkasjer i forskjellige rørledninger og tanker.

Dessuten kan kapasiteten være:

  • 100% fylt;
  • helt tom;
  • under begrenset press.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Dette betyr at reparasjon av utette batterier, radiatorer, bokser og fat og andre beholdere kan utføres uten å tappe væsken. Selv rimelige limalternativer kan brukes til å reparere varmtvannsrørledninger; de tåler lett varme opp til 260 grader. Men det er viktig å finne ut om denne betingelsen faktisk er oppfylt eller om temperaturen vil være høyere. Høytemperatur-typen kaldsveising beholder sine arbeidskvaliteter ved oppvarming til 1316 grader. Den lar deg koble til hverandre overflater utsatt for oppvarming, som er vanskelige eller umulige å sveise på tradisjonell måte.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

De to vanligste limtypene er selvfølgelig for støpejern og for "rustfritt stål". Du bør ikke forveksle dem med hverandre, for hver er bare egnet for "sitt" metall.

Den universelle modifikasjonen av kald sveising tillater:

  • reparere metallprodukter;
  • reparere biler;
  • koble deler selv under vann.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

De mest holdbare og stabile er naturligvis de limene som er utelukkende designet for arbeid med metall, tre og polymerer samtidig. Fordelen med å bruke slike blandinger i reparasjon av rørleggerarbeid er at selv ikke-profesjonelle som ikke har sofistikert utstyr kan gjøre jobben. Universelle forbindelser kan også brukes ved liming av keramikk, polypropylenprodukter. Uavhengig av det spesifikke formålet, produseres flytende sveising på lik linje med produkter som har konsistensen av plasticine.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Sammensatt

To-komponent kaldsveising er plassert i en sylinder fylt med et par lag: det ytre laget er laget av et herdemiddel, og inne er det en epoksyharpikskjerne med tilsetning av metallstøv. Et slikt additiv bidrar til å gjøre vedheftet av deler sterkere og mer pålitelig. Spesielle egenskaper er gitt av litt forskjellige tilsetningsstoffer, nøye skjult av hver produsent. Men det er sikkert kjent at svovel alltid er til stede blant hovedkomponentene.

Gassresistent kald sveising dannes av forskjellige harpikser . Holdbarheten avhenger av størrelsen på lasten og varierer fra flere timer til flere dager. Det anbefales å ta lim fylt med metall for å lukke sporene og hullene i bensintanker, bare da vil det være mulig å komme til nærmeste service.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Spesifikasjoner

Hvor raskt en kald sveis tørker, bestemmes av dens kjemiske sammensetning. I de fleste tilfeller slutter den resulterende sømmen å være klissete etter 1-8 timer, selv om det er unntak. Det skal ikke glemmes at det spesielle limet vanligvis herdes saktere, fordi det er nødvendig å vente på at reaksjonen er fullført i hele beleggetykkelsen. Stivningstiden varierer avhengig av lufttemperaturen og oftest varierer den fra 12 til 24 timer. Sømmen som dannes ved kald sveising leder strøm jevnt langs hele lengden og tykkelsen.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Basert på kombinasjonen av egenskaper kan det konkluderes med at en sammensetning av høy kvalitet for kaldsveising kan brukes i nesten alle tilfeller når en tradisjonell elektrisk sveisemaskin ikke kan brukes. Men for at resultatet skal oppfylle forventningene, må du først velge et kvalitetsprodukt.

Bilde
Bilde

Gjennomgang av populære produsenter

Det kan være nyttig å bli guidet av anmeldelser når du kjøper kaldsveising, men det er like viktig å vite hvilke produsenters produkter som er i stadig etterspørsel. Russiske varer av denne typen er relativt rimelige, men kvaliteten oppfyller ofte ikke forventningene til kjøpere. Etter vurderingene som deles av profesjonelle eksperter, blant de beste utenlandske merker Abro og Hi-Gear.

Hvis du fremdeles ser etter blandinger av innenlandsk produksjon, så viser det seg alltid at de er på de første linjene i en hvilken som helst vurdering Almaz og Polymet … Merkevarer " Diamant "stivner på 1 time, og leddet får full styrke på 24 timer. Først da vil det være mulig å utsette det for alle belastningene. Limet kan gjenbrukes hvis det forsegles med plastfolie og pakkes i et rør.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Det står i produsentens manual " Diamant " kan påføres selv på fuktige overflater. Det er bare nødvendig å stryke det til vedheftet er tydelig. For at limet skal stivne, holdes det med en tourniquet i 1/3 time; denne prosessen kan fremskyndes ved å blåse det limte området med en hårføner. Ifølge produsenten er han ikke ansvarlig for konsekvensene av kald sveising i dårlig ventilerte områder og / eller uten vernehansker.

Den kjemiske sammensetningen, i tillegg til epoksyharpikser, inneholder fyllstoffer av mineralsk opprinnelse, herdere og jernbaserte fyllstoffer. Den kritiske temperaturen er 150 grader, tiden for påføring av blandingen etter tilberedning er 10 minutter. Minste driftstemperatur er +5 grader, men det må tas i betraktning at materialets livssyklus måles i minutter.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Kald sveising for linoleum leveres til det russiske markedet under karakterene A, C og T (sistnevnte brukes sjeldnere). Modifikasjon A - væske, inneholder en høy konsentrasjon av løsningsmiddel. Kantene på underlaget limes like effektivt som midten. Det er umulig å bruke et slikt stoff for å forsegle store sprekker på grunn av konsistensen. Men det lar deg lage en elegant, vanskelig å oppdage, selv med nøye inspeksjon av sømmen.

Med alle fordelene med type A kaldsveising, er den bare egnet for nytt linoleum, dessuten kuttet i henhold til alle reglene. Hvis materialet allerede har blitt lagret over lang tid eller det er kuttet feil, vil det være mer riktig å bruke lim av type C. Det inneholder mer polyvinylklorid, og konsentrasjonen av løsningsmiddelet reduseres følgelig. Slikt materiale er tykt, det kan til og med dekke over ganske store sprekker. Det er ikke behov for en nøyaktig nøyaktig justering av kantene, mellomrom på opptil 0,4 cm er tillatt mellom dem, og dette forstyrrer ikke overholdelsen av teknologiske krav.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Kaldsveising av gruppe T er beregnet på arbeid med multikomponentlinoleum, hvor hovedkomponenten er PVC eller polyester. Den resulterende sømmen vil samtidig være pålitelig, pen i utseende og fleksibel nok. Ved hjelp av en slik blanding kan til og med plater og ruller av et semi-kommersielt belegg slås sammen.

Kaldsveising for metall under merket " Thermo " Er en kombinasjon av metaller og silikater med høy viskositet. " Thermo " utmerket for arbeid med varmebestandige legeringer, inkludert titan. Hvis du trenger å reparere utbrente deler av motorlyddemperen, sprekker dannet i motordeler uten demontering, er dette den beste løsningen. Den opprettede sømmen kan ikke bare betjenes i temperaturområdet fra -60 til +900 grader, den er veldig sterk, tåler godt inntrengning av vann og eksponering for sterke vibrasjoner. Men materialet vil bare vise sine beste kvaliteter etter grundig behandling av delene, fjerne de minste rustne områdene og avleiringer fra dem.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Instruksjoner for bruk

Kald sveising er ikke mulig hvis overflaten ikke er riktig forberedt. Den beste måten å rengjøre det på er sandpapir, og du kan bedømme overflatens beredskap etter det eksponerte metallaget og riper på det. Jo flere slike riper i hvert område, jo dypere de kommer inn i materialet, desto sterkere blir forbindelsen. Det neste trinnet er å tørke materialet, som en enkel hårføner til husholdningen er tilstrekkelig for.

Det kan påstås påstander om at kald sveising sammenføyer selv våte deler ., men uansett hvor imponerende en slik forbindelse ser ut, er det neppe pålitelig og forseglet, motstandsdyktig mot vann og skadelige faktorer. Å tørke alene er aldri nok, du må fortsatt fjerne fettlaget fra overflaten. Det mest pålitelige middelet for avfetting var og forblir aceton, det fjerner effektivt selv svært små flekker.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Så kommer turen til forberedelsen av selve limet. Fragmentet med ønsket størrelse kan bare løsnes fra sylinderen med en skarp kniv. De skal bare skjæres over, ellers vil proporsjonene av harpiks og herder spesifisert av produsenten ved formulering av formuleringen bli brutt. Når et stykke er kuttet av, blir det krøllet til det er mykt og helt jevnt i fargen. Det er lett å unngå at blandingen fester seg til hendene, du trenger bare å dyppe håndflatene regelmessig i vann (forberedt på forhånd, fordi det er mye mer praktisk enn å stadig åpne kranen, selv om den er veldig nær).

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Når du arbeider med hendene, er det viktig å akselerere når limet når ønsket konsistens. Det er nok å la det stå uten tilsyn i noen minutter for å oppdage begynnelsen av størkning. I dette tilfellet må du fortsatt jobbe forsiktig. Den kalde sveisen må delvis trenge inn i innsiden når hullet lukkes. Men når gapet er for stort, er det lurt å lukke det med en metallplaster, som allerede vil holde på kald sveising.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Limet vil helt herde etter 24 timer (selv om noen ganger vil oppskriften fremskynde denne prosessen).

Før utløpet av den tiden som er angitt av produsenten, er det umulig å fullføre det reparerte området:

  • vask det opp;
  • kitt;
  • grunnet;
  • maling;
  • behandle med antiseptika;
  • male;
  • det er heller ikke verdt å bruke vannrør eller varme radiatorer.
Bilde
Bilde

Det at du ved hjelp av kaldsveising kan sveise en rekke strukturer og deres detaljer, for å oppnå en imponerende effekt, betyr ikke at du kan bruke den tankeløst. Det anbefales ikke bare å lese instruksjonene fra produsenten, men også å se på anmeldelser, ekspertråd. Vi må ikke glemme at aceton og andre avfettingsmidler utgjør en stor fare for helse for mennesker og dyr, i spesielt vanskelige tilfeller kan de til og med føre til funksjonshemming eller død. Derfor er det nødvendig å bruke verneklær, arbeide utendørs eller med god ventilasjon i rommet, gjerne i nærvær av noen som kan hjelpe.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Nyttige tips fra proffene

Epoksybasert plastinbasert lim anbefales å brukes når det er nødvendig å reparere metaller eller legeringer derav. Blandingen er ugjennomtrengelig for vann, løsemidler og til og med industrielle oljer. Den kan brukes til å lime produkter som skal brukes ved temperaturer fra -40 til +150 grader. En slik sammensetning forblir operativ i ikke mer enn fem minutter, og når en time har gått, kan det limte metallet allerede slipes, bores, poleres og så videre.

Eksperter mener at den mest pålitelige fiksering av flate overflater med klemmer . For å oppdage områder i radiatoren til en bil som lar væske passere gjennom, blåses den gjennom vannet med en kompressor fra innsiden; steder der bobler kommer ut og må behandles. Slike reparasjoner er kortsiktige, når det ikke er mulighet i løpet av de neste timene for å søke hjelp fra en biltjeneste. Det er kategorisk uakseptabelt, selv for en kort stund, å bruke lim designet for et annet materiale eller for mindre intens oppvarming.

Anbefalt: