Arbeidsoverall: Vinter Og Sommer, Oransje, Svart Og Hvit Overall Til Arbeid, Denim Og Dobbel Glidelås, Andre

Innholdsfortegnelse:

Video: Arbeidsoverall: Vinter Og Sommer, Oransje, Svart Og Hvit Overall Til Arbeid, Denim Og Dobbel Glidelås, Andre

Video: Arbeidsoverall: Vinter Og Sommer, Oransje, Svart Og Hvit Overall Til Arbeid, Denim Og Dobbel Glidelås, Andre
Video: 4 Ways to Style Overalls 2024, Kan
Arbeidsoverall: Vinter Og Sommer, Oransje, Svart Og Hvit Overall Til Arbeid, Denim Og Dobbel Glidelås, Andre
Arbeidsoverall: Vinter Og Sommer, Oransje, Svart Og Hvit Overall Til Arbeid, Denim Og Dobbel Glidelås, Andre
Anonim

Arbeidsoverall er en type arbeidsklær som er designet for å beskytte en person mot farlige og skadelige ytre faktorer, samt forhindre risikoen for situasjoner som kan utgjøre en potensiell eller reell trussel mot menneskeliv og helse. Naturligvis er det mange strenge regulatoriske krav som stilles til funksjonelle og ytelsesegenskapene til dette arbeidstøyet, som ikke kan ignoreres. Hvordan velge en arbeidsoverall? Hva bør du tenke på når du kjøper?

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Særegenheter

Som alle andre typer arbeidstøy har arbeidsoveraller en rekke spesifikke funksjoner som skiller dem fra hverdagsgarderobeartikler. En av disse funksjonene er den økte ergonomien til produktet, som sikrer bekvemmeligheten og sikkerheten til en person som utfører en bestemt type aktivitet.

Et av kravene som er fastsatt av standardene for overall er hygiene til produktene. Denne egenskapen bestemmes av de fysiske og mekaniske egenskapene til materialet som overallene er laget av.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Denne typen arbeidsklær må ha slike egenskaper som:

  • støv- og fuktmotstand;
  • brannmotstand (ikke brannfarlig);
  • motstand mot mekanisk og kjemisk stress;
  • lett vekt;
  • elastisitet.

Arbeidsoverallen skal ikke begrense eller begrense brukerens bevegelser, hindre blodsirkulasjonen, klemme kroppen og / eller lemmer. Produktets stil må være utformet på en slik måte at den ansatte fritt kan utføre bevegelser med en viss amplitude (vippe kroppen fremover, bakover og til sidene, bortføring / bøyning av armer og ben).

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Avhengig av detaljene i aktiviteten som overallene er designet for, kan den ha visse funksjonelle detaljer. Disse inkluderer:

  • elementer for festing av sikkerhetssystemet;
  • forsterkede beskyttelsesputer (for eksempel på knær, bryst og albuer);
  • vindtette ventiler;
  • ekstra lommer;
  • reflekterende striper.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Overalls -modeller designet for visse typer aktiviteter kan ha en spesiell farge . Dette kan skyldes både sikkerhetskrav som stilles, spesielt til signalklær, og detaljene i arbeidsforholdene, for eksempel når du arbeider i den lyse solen i varmt vær.

Bilde
Bilde

Arbeidsoverall, som alle arbeidstøy, kan ha ytterligere elementer som skiller seg ut . Slike elementer inkluderer striper eller applikasjoner med firmalogoen, et emblem som inneholder bokstavbetegnelsen for grupper og undergrupper av skadelige ytre påvirkninger (mekanisk, termisk, stråling, kjemiske effekter).

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Varianter

Overallenes design og funksjonelle egenskaper avhenger av detaljene i forholdene den skal brukes under. Avhengig av hvilken type kutt som er knyttet til produktets funksjonelle formål, er det vanlig å skille mellom overalls:

  • åpen (semi-overall), som er bukser med smekke og skulderstropper;
  • lukket (døv), som representerer en jakke med ermer, kombinert med bukser i ett stykke.

Moderne produksjonsfirmaer tilbyr forbrukerne et bredt utvalg av forskjellige modeller av kjeledresser med knapper, borrelås og glidelåser. Modeller med doble glidelåser er populære, noe som forenkler prosessen med å ta på og av utstyr. Avhengig av anbefalt brukstid for produktet, skilles det mellom engangs og gjenbruk overalls.

Engangskledder må kastes umiddelbart etter umiddelbar bruk. Gjenbrukbart utstyr etter bruk må rengjøres grundig (vaskes), varme og annen behandling.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Sesongmessighet

Overallsstilen bestemmes også av sesongmessigheten i arbeidet det er beregnet på. Den samme faktoren påvirker typen materiale som produktet er laget av. Sommerarbeidsoveraller er vanligvis laget av lette, slitesterke materialer som har fuktighet og vindtette egenskaper.

Bilde
Bilde

Det mest praktiske for utendørs arbeid under varme forhold er transformatoroveraller med avtagbar topp . Oftest brukes lyse overalls til sommerarbeid i det fri.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Vinteroverall for arbeid under forhold med lave lufttemperaturer er laget av fuktsikre materialer med høye varmeisoleringsegenskaper. For å forhindre varmetap når du arbeider i kaldt vær, er disse modellene av kjeledresser vanligvis utstyrt med ekstra hjelpeelementer . - avtagbare hetter, elastiske mansjetter, snorskuffer, varmeisolerende fôr.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Materialer

Det mest populære materialet for å lage arbeidsoveraller er twillvevstoff … Dette stoffet er preget av økt styrke, slitestyrke og hygiene. Den har god luftgjennomtrengelighet og hjelper til med å opprettholde et optimalt mikroklima inne i klærne, noe som gir komfort og bekvemmelighet for en person som arbeider i høye temperaturer.

Tyvek - ikke-vevet, slitesterkt og miljøvennlig materiale preget av høy styrke, dampgjennomtrengelighet, fuktmotstand, lav vekt. Dette høyteknologiske materialet, laget av veldig tett polyetylen, er motstandsdyktig mot både mekanisk og kjemisk angrep.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Et av Tyveks viktigste anvendelsesområder er produksjon av arbeidstøy med høy grad av beskyttelse.

Presenning - et slags tungt og tett stoff, impregnert med spesielle forbindelser som gir materialet brann- og fuktmotstand. Ikke bare kraftige typer arbeidstøy er laget av presenning, men dekker også materialer og strukturer - telt, markiser, markiser. Ulempene med presenningsprodukter anses å være betydelig vekt, mangel på elastisitet.

Denim brukes også ofte til fremstilling av kjeledresser. Det er hygroskopisk, motstandsdyktig mot mekanisk belastning og har god luftgjennomtrengelighet. Samtidig veier denim overalls mye mindre enn presenningsutstyr.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Farger

Fargene på overallene lar vanligvis andre bestemme detaljene for arbeiderens aktivitet . Dermed blir overalls med lyse oransje, røde og sitrongule farger, som har høy kontrast og sikrer maksimal synlighet for en person i skumringen, så vel som om natten og om morgenen, ofte brukt av veearbeidere, byggherrer og nødetater spesialister.

Hvite kjeledresser reflekterer solens stråler, så de brukes ofte som utstyr når du arbeider utendørs . Slike overalls er veldig populære blant håndverkere - pussere, malere. Også lyse overalls brukes i det medisinske feltet (laboratorier, ekspertbyråer), så vel som i næringsmiddelindustrien. Svart, blå og grå kjeledress er mer motstandsdyktig mot skitt enn lyse kjeledresser.

Mørkt, ikke-merket utstyr brukes ofte av elektrikere, sveisere, svingere, låsesmeder, snekkere og bilmekanikere.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Valgkriterier

Når du velger en arbeidsoverall, bør du bli styrt av kriterier som:

  • detaljene i profesjonell virksomhet;
  • sesong og værforhold;
  • kvaliteten og hovedegenskapene til materialet produktet er laget av.

For å utføre arbeid som innebærer en viss risiko (for eksempel ved arbeid under dårlige siktforhold), bør du bruke signalklær med lyse farger, synlige fra svært lange avstander, med reflekterende elementer. For arbeid som utføres i varmt solskinn, anbefaler eksperter å kjøpe utstyr fra luft og dampgjennomtrengelig tett materiale med lyse farger.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

For å utføre arbeid under forhold med lave temperaturer og høy luftfuktighet (for eksempel i brønner, en inspeksjonsgrop), er det bedre å kjøpe isolerte kjeledresser laget av materialer med en gummiert overflate. Produkter laget av membran "pustende" stoffer anses som veldig praktiske og praktiske for å utføre arbeid under forhold med høy luftfuktighet og kulde . Membranmaterialet transporterer fuktighet bort fra kroppen for å sikre en tørr og behagelig temperatur inne i drakten.

Det er å foretrekke at de kjøpte overallene er utstyrt med funksjonelle elementer som forenkler og forenkler bruken . Avtagbar hette og ermer, avtagbart varmt fôr, justerbare skulderstropper og linning - alle disse detaljene forenkler prosessen med daglig bruk av jumpsuiten.

Når du velger og kjøper en utendørs jumpsuit, må du sørge for det produktet har vindtette klaffer og forseglede sømmer … Disse funksjonene forhindrer varmetap, og gir pålitelig beskyttelse av brukeren mot kulde og vind.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Utnyttelse

For å forhindre vilkårlig frigjøring av stroppene i overallene under arbeidet, er det nødvendig å lære å fikse dem riktig i hullene på fastex (en spesiell plastspenne med en trefork). Så, for å feste stroppene til arbeidsklær sikkert, må du:

  • fold ut fastex (spenne) med høyre side mot deg;
  • før enden av stroppen inn i hullet ved siden av treforkanten;
  • trekk enden av stroppen mot deg og tre den inn i det andre hullet som ligger lenger fra trefoten;
  • stram stroppen.

Under bruk av arbeidsklær bør anbefalingene fra produsenten overholdes strengt. Så i kjeledresser laget av brannfarlige materialer, er det strengt forbudt å arbeide nær åpen ild eller kilder til høye temperaturer. For å arbeide under dårlige siktforhold er det bare nødvendig å bruke signalklær eller utstyr med reflekterende elementer.

Arbeidsoveraller skal vaskes og rengjøres strengt i henhold til reglene for omsorg for produktet.

Anbefalt: