Kryssfiner: Hjemmelagde CNC-tegninger, Gjør-det-selv Trebenker, Andre Hjemmelagde Produkter

Innholdsfortegnelse:

Video: Kryssfiner: Hjemmelagde CNC-tegninger, Gjør-det-selv Trebenker, Andre Hjemmelagde Produkter

Video: Kryssfiner: Hjemmelagde CNC-tegninger, Gjør-det-selv Trebenker, Andre Hjemmelagde Produkter
Video: Имитация обивки кожей на дверной филенке .Fully Automated Wood Designing, CNC Machine Wood Design 2024, Kan
Kryssfiner: Hjemmelagde CNC-tegninger, Gjør-det-selv Trebenker, Andre Hjemmelagde Produkter
Kryssfiner: Hjemmelagde CNC-tegninger, Gjør-det-selv Trebenker, Andre Hjemmelagde Produkter
Anonim

Å lage kryssfiner vevstoler med egne hender er ikke så vanskelig som det virker. Det er bare viktig å studere de grunnleggende tegningene til hjemmelagde CNC -maskiner. En dyktig tilnærming lar deg lage trebenker med egne hender og andre hjemmelagde produkter av forskjellige profiler.

Bilde
Bilde

Særegenheter

Erfarne spesialister har lenge visst at hjemmelagde kryssfiner-CNC-er i noen tilfeller ikke er dårligere enn fullverdige fabrikkproduserte metallmotstander. Slike strukturer brukes selvfølgelig bare der det ikke er vesentlige mekaniske påkjenninger, sterke vibrasjoner, oppvarming og behovet for å fjerne varme med vann . De tekniske egenskapene til kryssfinermaskiner kan godt være på et anstendig nivå. Samtidig er kostnadene ved slikt utstyr sparsomme.

OBS: slike systemer er kun beregnet på privat bruk . Kryssfinermaskinen er ikke nyttig som en fullverdig produksjonsplass. Før du gjør det, må du nøkternt vurdere dine evner og kunnskaper innen snekringskunst. I mangel av spesielle ferdigheter og evne til å arbeide med elektroverktøy, må du glemme den uavhengige produksjonen av maskinverktøy.

I tillegg må du nøye velge hovedkonstruksjonsmaterialet.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Design

På maskiner, selv de minst kritiske, er det umulig å la ark med en tykkelse på mindre enn 0,6 cm. I alle fall gjelder dette for bærende og bærende deler av enheten. Noen ganger gjøres et unntak for foringsrør og andre lette deler. Men selv da må du nøye veie fordeler og ulemper for å gi en riktig vurdering av de valgte detaljene. Feil i deres valg kan være dødelige.

Noen eksperter mener at et ark med en tykkelse på 1 til 1,2 cm er ganske nok for individuelle maskiner, for eksempel når det gjelder et skjærebord . Andre spesialister går ut fra at deler av stor tykkelse alltid er nødvendig, selv for mindre deler av strukturen. Det er også en oppfatning at store deler limt av middels tykk kryssfiner er mer effektive for å dempe skadelige vibrasjoner under sporadiske vibrasjoner. Men ekte mestere foretrekker alltid hensyn til pålitelighet og sikkerhet. Det er derfor de prøver å få mest mulig ut av kryssfinerplater med en tykkelse på 19 mm eller mer, til tross for alvorlighetsgraden og betydelige priser.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Men du bør ikke fokusere på bare en tykkelse. Det er viktig å ta hensyn til typen originalt tre . Barretre er lettere og mykere, det brukes hovedsakelig for mindre noder. Finer av løvtre er dyrere, og likevel brukes det oftere. Men forskjellene i den kjemiske sammensetningen av lim og graden av motstand mot fuktighet spiller praktisk talt ingen rolle, i de fleste tilfeller er det ganske nok kryssfiner av FC -klasse.

Det som er viktigere er finerkategorien . En økning i antall knop truer med sprekker og delaminering. Erfarne fagfolk prøver å ta ark av andre klasse og høyere. Du bør ikke prøve å kjøpe veldig billig råvare. Det er nesten umulig å bringe det til de nødvendige parameterne under håndverksmessige forhold.

Fullslipede arbeidsstykker er også lettere å lime.

Bilde
Bilde

En 4-i-1 kryssfinermaskin kan betraktes som en optimal håndverksmodell. Dette designet innebærer bruk av en eske på 54x32x88 cm og et bord på 65x98 cm. Kryssfiner for disse delene er henholdsvis 10 og 18 mm tykt. Seksjonen av skiveslipeenheten vil normalt være 18 cm. For å arbeide på tre er det nødvendig med et annet apparat, typene er sterkt forskjellige, nemlig:

  • saging på grunnlag av en håndholdt sirkelsag;
  • stikksag;
  • bruk av en drill;
  • universell modell, egnet for å henge forskjellige tilbehør.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hjemmelagde alternativer

Det er fullt mulig å lage en anstendig dreiebenk på grunnlag av kryssfiner. For arbeid trenger du, i tillegg til selve materialet, følgende elementer:

  • lim;
  • sirkelsag og gjæringssag;
  • blyant eller markør, linjal (for merker);
  • feste klemmer;
  • lagre, maling, skruer, skrutrekker;
  • metallplate, elektrisk motor og remskive;
  • en rekke andre detaljer.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

For å danne basen på maskinen brukes kryssfiner med en tykkelse på 1, 2 cm. Etter kutting og liming av emnene er kantene rumpet, og sporene brukes til å installere stativene . Hylsen er også laget av kryssfiner, det er nødvendig å bore et hull i den for lageret. Noen muttere og skiver kan limes. Bredden på plattformen og føringsdelen må stemme overens, og en vellaget plattform med klemmer beveger seg fritt i to plan.

Produksjonen av haler og hylser er ikke annerledes . Begge krever spesiell beskyttelse. Du må montere strømstasjonen på et kort som er koblet til basen med et hengsel. For å lage en spindel må du sveise to muttere i en skive, og deretter lage "tenner" i mutteren. Maskinen må males.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Selvfølgelig kan du også lage en boremaskin av kryssfiner . Siden den vanligvis er designet for relativt små arbeidsstykker, kan kryssfinerplater 1 cm tykke brukes. Alle deler må monteres så tett som mulig, slik at det ikke er synlige synlige brudd. Viktig: arkmateriale tåler ikke grov mekanisk belastning, så sammenføyning av deler på spiker og selvskruende skruer ville være en dårlig idé, bare pigger og spor kan brukes, og noen ganger PVA-lim for maksimal herding.

Hvis du planlegger å bore andre kryssfineremner med en kryssfinermaskin, må du gi et sted for foring av et nytt ark . Ellers kan de bearbeidede produktene sprekke og til og med splitte. Farging av boremaskinene er ikke veldig berettiget. De utsettes for veldig intens vibrasjon, termisk og mekanisk belastning. Men påføring av en primer er veldig nyttig, spesielt i verksteder uten oppvarming.

Det er også mulig å montere CNC fresing eller trebearbeidingsmaskiner . Stien til bearbeidingsdelen (som i andre typer) beregnes langs tre akser. Hvis det ikke er nok plass i verkstedet, kan allsidige stativer brukes til å huse et stort utvalg verktøy. Vanligvis er arbeidsområdet 60x90 cm med et vertikalt slag på 25 cm.

Men hvis du gjør litt mindre, oppstår vanligvis ingen problemer.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Det er to hovedordninger for enheten til hjemmelagde maskineri av kryssfiner . I en versjon beveger tabellen seg, og portalen forblir stasjonær, i den andre endres rollene. Den første metoden forenkler designet, men er bare egnet for svært små arbeidsbord. Derfor, i praksis, er tilnærmingen med bevegelse av portalen og bevegelsesløsheten til bordet mye oftere brukt. Men selv i den andre ordningen kan det være spesielle varianter.

Først av alt, de forholder seg til bruk av en enkelt sentralstasjon eller to laterale stasjoner. 2-drevsversjonen er egnet for relativt omfangsrike strukturer . Det minimerer risikoen for at portalen skjev seg i forhold til føringene. Dessuten har hele enheten utmerket stivhet. Størrelsen på det behandlede området bestemmes av oppgavene som skal løses.

Jo større maskinen er, desto dyrere kommer den ut, og dessuten er det lettere å rette feil på små modeller.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Det antas ofte at portalens geometri, proporsjonene av avstanden mellom aksene og arbeidsførerne, hullene mellom lagrene bare kan beregnes under hensyntagen til materialstyrken og presis mekanikk. Dette er stort sett sant, men de grunnleggende punktene er tilgjengelige selv for ikke-spesialister, nemlig:

  • å redusere klaring over bordet øker konstruksjonens stivhet;
  • akslene skal også gjøres stivere og ikke for lange;
  • hvis mulig, utvide gapet mellom føringene langs X -aksen for å redusere unormal vridning;
  • tyngdepunktet til portalen må tilsvare punktet der kutteren er plassert og samtidig være mellom lagrene på Y -aksen (på grunn av dette er de vertikale stiverne ofte bøyd bakover);
  • det er nødvendig å bare bruke skruer med kuleskrue, som gir den minste tilbakeslag;
  • skruen må være utstyrt med et par uavhengige lagre og koblet til motoren gjennom en fleksibel kobling (da oppnås en balanse mellom enkelhet og kvalitet)
  • montering av alle nøkkeldeler kan utføres på boks pigger (dette er mye mer estetisk tiltalende enn nøtter som buler i alle retninger).
Bilde
Bilde

Hvordan gjøre det selv?

Det er ikke noe særlig behov for å lete etter ferdige tegninger. Du kan bygge på ordningene til metallmaskiner. Uansett, hvert slikt produkt er unikt og er optimalisert for spesifikke oppgaver, for de personlige behovene til eierne . Imidlertid er det nødvendig å ta hensyn til de eksemplariske fotografiene. Kryssfinérmaskiner kan bare utføres riktig med et kvalitetsverktøy. Hvis ark opp til 1 cm tykke blir saget av et stikksag, blir de tykkere vanligvis behandlet med en sirkelsag eller sirkelsag. Imidlertid kan avanserte stikksager også håndtere kutting av kryssfinerplater opp til 2 cm tykke.

En håndkutter hjelper deg med å velge spor og hull . Flytt verktøyene jevnt for å minimere flis. Det samme oppnås ved bruk av vanlig tape. Etter sluttmontering må alle overflater og flater slipes. Som jord kan du bruke en blanding av vann og PVA i like store mengder.

Anbefalt: