Vannsandblåsing: Hva Er Vannsandblåsing Og Hvordan Velge En Vannsandblåser? Rengjøring Med Dyse Med Vann Og Typer Sandblåsing

Innholdsfortegnelse:

Video: Vannsandblåsing: Hva Er Vannsandblåsing Og Hvordan Velge En Vannsandblåser? Rengjøring Med Dyse Med Vann Og Typer Sandblåsing

Video: Vannsandblåsing: Hva Er Vannsandblåsing Og Hvordan Velge En Vannsandblåser? Rengjøring Med Dyse Med Vann Og Typer Sandblåsing
Video: Våtsandblåsing FarrowSystem F250 MAX støvfri sandblåser. 2024, Kan
Vannsandblåsing: Hva Er Vannsandblåsing Og Hvordan Velge En Vannsandblåser? Rengjøring Med Dyse Med Vann Og Typer Sandblåsing
Vannsandblåsing: Hva Er Vannsandblåsing Og Hvordan Velge En Vannsandblåser? Rengjøring Med Dyse Med Vann Og Typer Sandblåsing
Anonim

Hva er vannsandblåsing, samt hvordan man velger det, er et ganske viktig tema for nybegynnere. Denne artikkelen forteller om funksjonene til en vannsandblåser og nyansene etter eget valg. Et eget tema er reglene for arbeid med utstyr.

Bilde
Bilde

Særegenheter

Hydrosandblåsing, det er også vannsandblåsing, det er også en hydrosandblåsemaskin-en av typer enheter for tilførsel av en slipestråle ved rengjøring av forskjellige overflater. Spesifisiteten til slikt utstyr ligger i det faktum at strålen dannes her på grunn av tilførsel av vann.

Dette bidrar til mindre støvdannelse enn ved arbeid med luftbårne kolleger.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Derfor kan vi si at sanitære og epidemiologiske standarder overholdes fullt ut, noe som forbyr å arbeide med kvartssand uten å fjerne støv. I tillegg, overflater behandlet på denne måten krymper mindre og blir bedre rengjort.

Bilde
Bilde

For rengjøring brukes hovedsakelig en kombinasjon av kvartssand med vann . Andre slipematerialer er mye mindre etterspurt. En viktig forutsetning for normal drift av systemet er uhindret dykking av blandingen med vann under trykk gjennom dysen.

Bilde
Bilde

En annen fordel med forblanding av slipemiddelet med vann i kammeret er enkel håndtering av store deler og vanskelig tilgjengelige områder. Noen ganger er det mulig å redusere forbruket av slipemiddel med 30-40% sammenlignet med tradisjonelle tørre behandlingsmetoder.

Bilde
Bilde

I tillegg er rengjøring av overflater med vannstråle en ganske skånsom fremgangsmåte for materialet i deler . Oppvarming av de behandlede områdene er garantert, slik at de ikke deformeres, og deres utseende ikke endres.

Konklusjon - denne teknikken er utmerket for behandling av bartre.

Bilde
Bilde

Også verdt å merke seg:

  • nesten null risiko for operatørens helse (på grunn av fravær av støv);
  • oppnå et litt grovt belegg (vedheftet på overflaten forbedres, noe som for eksempel er bra for det påfølgende maleriet);
  • effektivt arbeid med murstein, naturstein;
  • regulering av arbeidsintensitet;
  • evnen til å vaske ut kaustisk brus og andre vaskemidler;
  • garantert fjerning av smuss, rust, skala.
Bilde
Bilde

Små sandpartikler slår ut skitt. Overflaten får et matt utseende. Det er mye bedre å påføre en grunning, lakk eller maling på en slik base. Ekstra polering er sterkt forenklet . Det er hydrosandblåsing som gjør det mulig å skaffe prøver for å studere makrostrukturen til legeringer. I industrisektoren kan mange deler som rengjøres på denne måten males uten lang etsing.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Imidlertid er det også ulemper:

  • det er umulig å jobbe med hygroskopiske materialer;
  • vann vil sprøyte;
  • sølepytter vil dukke opp på gulvet.

Vanntrykket i strålen kan være fra 2 til 7 kg / cm2, derfor er det ikke trygt å jobbe uten spesielle drakter. Selv når du bruker personlig verneutstyr, må du ta ytterligere sikkerhetstiltak.

Bilde
Bilde

Det er også slike ulemper:

  • vedheft av våte sandkorn gjør det vanskelig å vurdere rengjøringsgraden;
  • utseende av rust (kan forhindres ved innføring av fosforsyre og noen andre tilsetningsstoffer, men dette krever ekstra kostnader);
  • inntrengning av vann i mikroskopiske sprekker gjør at det kan forbli under malings- og lakklaget og aktivere oksidasjon;
  • lav produktivitet (tørr sandblåsing lar deg gjøre mye mer arbeid per tidsenhet).
Bilde
Bilde

Oversikt over arter

I tillegg til forskjellen i form av dyser med vann (i form, ytelse), er det flere alternativer for hydro-sandblåsmaskiner for metoden for håndtering av slipemidler

Suging . Stoffet fanges opp og overføres til munnstykket. I utgangspunktet er denne teknikken egnet for fjerning av gammel maling.

Bilde
Bilde
  • Vakuum . Det er en mulighet for gjeninnsamling, noe som øker kostnaden og kompliserer designet.

Bilde
Bilde

Pneumatisk . De brukes hovedsakelig under industrielle forhold på grunn av deres store kompleksitet og betydelige dimensjoner. Slikt utstyr utvikler høy produktivitet, det vil kunne behandle vanskelig tilgjengelige overflater.

Bilde
Bilde

Nyanser av valg

Vannsandblåsemaskiner er enten stasjonære eller mobile. Den nødvendige størrelsen på strukturen bestemmes av dimensjonene til emnene og emnene. Forutsigbart, byggere og reparatører, samt organisasjoner som tar seg av rørledninger og andre lineære objekter, prøver å ta mobilt utstyr . Det er verdt å være oppmerksom på størrelsen på dysekeglen, da den bestemmer ytelsen. Det er også nyttig å ta en nærmere titt på anmeldelser og kontrollere omdømmet til leverandører og selgere.

Bilde
Bilde

Søknadsregler

Når du arbeider med hydro-sandblåsing, tar pumpen væske fra reservoaret. Det er forbudt å koble den til vannforsyningen. Dette blir uunngåelig til en vannhammer som ødelegger hele VVS . Og det er også nødvendig å sikre at trykkkompenserende luftstrøm er stabil. I kamre av bokstype, selv om små detaljer blir behandlet, blir de behandlet i ganske store partier.

Bilde
Bilde

I dette tilfellet overvåker operatører fremdriften i arbeidet gjennom kontrollglasset. Når du arbeider med en åpen metode, er det bare mulig å slå på sandblåsing når du bruker spesialdrakter, vernesko og vernebriller.

Vannstrålebehandling utføres ved hjelp av:

  • glassperler;
  • vanlig og kvarts sand;
  • aluminiumoksid;
  • myk sprengning.
Bilde
Bilde

Det er strengt forbudt å rette vannstrålestrålen mot deg selv og andre arbeidere, så vel som mot fremmedlegemer, bortsett fra emnet som behandles . Sammensetningen av arbeidsfluidet velges i henhold til oppgaven som skal løses. For å redusere korrosiviteten til vann brukes sulfoforbindelser. Den optimale mengden slipende suspensjon i væsken velges eksperimentelt, men i de fleste tilfeller er den fra 20 til 30%.

Dysens lengde bør velges på en slik måte at den optimale akselerasjonshastigheten for massen sikres og den angitte matevinkelen opprettholdes.

Bilde
Bilde

Det er nødvendig å velge behandlingsmodus nøye. Ved å variere proporsjonene av komponentene i suspensjonen, er det mulig å utføre grov rengjøring og finsliping og forberedelse til flekker.

Før arbeidet påbegynnes, må det nøye kontrolleres om alt utstyr er brukbart, slangens tetthet og nøyaktigheten av tilkoblingen . Først og fremst utføres en inaktiv start for å sikre at utstyret fungerer som det skal. Bare det neste trinnet kan være en fullverdig behandling av delene eller overflatene selv.

Anbefalt: