Skraper For Rengjøring Av Fliseledd: Modeller For Rengjøring Av Fugemasse Mellom Fliser, Dexter Og Andre Modeller, Tips For Valg

Innholdsfortegnelse:

Video: Skraper For Rengjøring Av Fliseledd: Modeller For Rengjøring Av Fugemasse Mellom Fliser, Dexter Og Andre Modeller, Tips For Valg

Video: Skraper For Rengjøring Av Fliseledd: Modeller For Rengjøring Av Fugemasse Mellom Fliser, Dexter Og Andre Modeller, Tips For Valg
Video: Topprens - rensing av fugene og fliser // Stavanger, Rogaland // rengjøring med damp 2024, Kan
Skraper For Rengjøring Av Fliseledd: Modeller For Rengjøring Av Fugemasse Mellom Fliser, Dexter Og Andre Modeller, Tips For Valg
Skraper For Rengjøring Av Fliseledd: Modeller For Rengjøring Av Fugemasse Mellom Fliser, Dexter Og Andre Modeller, Tips For Valg
Anonim

Ganske ofte kan flislagte overflater bli funnet i hus og leiligheter. Det er verdt å huske noen viktige regler for omsorg for et slikt belegg. Så du bør rengjøre sømmene i tide. Dette gjøres lettest med en spesiell skrape. I dag vil vi snakke om hovedtrekkene til slike enheter, samt hvordan du gjør denne rengjøringen riktig med egne hender.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Særegenheter

Fliseskraperen er en liten enhet som består av et håndtak og et blad som er festet til den. Dette produktet er laget med et spesielt belegg på arbeidsdelen, som sikrer den mest effektive rengjøringen.

Metallarbeidsavdelinger er vanligvis laget av harde, holdbare metaller og metallegeringer. De vil ikke deformeres og brytes i prosessen med å fjerne den dannede plaketten mellom flisene.

Håndtakene er ofte laget av plast eller slitesterk gummi. De er lett festet i brukerens hånd, og gir også maksimal komfort under arbeidet.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Slike skrapere brukes ganske ofte til å reparere flislagte konstruksjoner, så vel som ved utskifting av individuelle fliser for å fjerne overflødig byggemateriale og rene overflater.

Hvordan velge?

Før du kjøper denne enheten, må du vurdere noen viktige valgkriterier. Så du må ta hensyn til materialet som produktet er laget av. Det beste alternativet ville være modeller med et blad laget av forskjellige typer stål. Slikt metall er preget av høy styrke og holdbarhet. Håndtak er oftest laget av plast.

Og også før du kjøper, er det verdt å vurdere designfunksjonene til slike skrapere . Så det er modeller utstyrt med kniver 1 millimeter tykke med et 2 millimeter belegg. Utformingen av en slik skraper er veldig praktisk, fordi brukeren ikke vil gni fingrene mot flisene.

En slik prøve lar deg fjerne det frosne limet på overflaten, men det kan være små rester som må fjernes med en spesiell kniv.

Og det produseres også modeller 3 mm . De er i stand til effektivt å rengjøre alle fliseledd. Men det anbefales ikke å bruke dem til behandling av hjørneskjøter, da de ganske enkelt kan bryte.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Prøver på 5-6 millimeter kan brukes til å fjerne ferskt lim fra belegget. De gjør det mindre godt med tørket lim.

Populære modeller

La oss ta en titt på noen av de mest populære fliseleddskrapemodellene blant kjøpere

Dexter … Dette produktet er utstyrt med et hardmetallblad og et solid håndtak laget av spesiell tokomponentplast. Lengden på arbeidsdelen er 5 centimeter. Prøven er utstyrt med en bladlås og selges i en blisterpakning. En slik skrape kan brukes til å fjerne forskjellige mørtel, limblandinger, fugemasser fra fugene mellom flisene.

Bilde
Bilde

Arkimedes … Denne skrapen er produsert med et slitesterkt stålblad og et tokomponent plasthåndtak. Modellen veier 120 gram. Den er beregnet for enkel og rask fjerning av alle overflødige limløsninger, samt for utjevning av flisekroker, skjøting, fuging.

Bilde
Bilde

KWB 0301-00 . Skraperen er beregnet for rengjøring og fjerning av fliseledd fra gamle forbindelser. Den er utstyrt med en solid arbeidsdel, som er plassert i en liten vinkel. Bladet er svært pålitelig og holdbart på grunn av et spesielt hardmetallbelegg. Den totale lengden på enheten er 14,5 centimeter. Den er utstyrt med et avtagbart blad, så om nødvendig kan det enkelt byttes til et nytt.

Bilde
Bilde

Topex 16B471 . Et slikt fliseredskap har en total lengde på 21 centimeter. Det er viktig når du legger fliser. Ett sett inneholder 2 blader med et spesielt wolframbelegg. Prøven har også et ergonomisk formet gummiert grep. Den er godt festet i hånden og glir ikke ut under arbeidet. Totalvekten er 140 gram.

Bilde
Bilde

Corte 50mm 1405C . En slik skrape brukes til å rengjøre sømmene mellom individuelle fliser, samt for å kvitte seg med tørkede partikler av gammel mørtel og maling flekker fra overflaten av flisbelegg. Produktet er utstyrt med et pålitelig og holdbart metallblad med et spesielt beskyttende belegg og et lite, behagelig plasthåndtak.

Bilde
Bilde

Lux-Tools flis-til-flis 310802 … Denne enheten brukes til dyprengjøring av fliseledd. Den er utstyrt med det skarpeste bladet som gjør at du enkelt kan kvitte deg med den formede tørkede plaketten. Produktet har en totalvekt på 167 gram. Den totale høyden er 34 centimeter.

Bilde
Bilde

Hvordan å bruke?

For å rengjøre mellomflisen så effektivt som mulig med et slikt verktøy, bør du huske de viktige reglene for denne rengjøringen.

For prosedyren det er bedre å i tillegg ta et spesielt vaskemiddel som fjerner selv de eldste og sta partiklene fra overflaten . Ikke bruk aggressive blekemidler for rengjøring, spesielt på farget flisemateriale. Etter påføring kan flekker og striper vises på overflaten.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Husk at det er verdt å skille limkomposisjonen i lag, mens overflaten må fuktes regelmessig med vann . Hvis det fortsatt er en liten plakett etter slik behandling, bør den fjernes med sandpapir.

Det er verdt å jobbe med flisbelegg så nøye som mulig, slik at verktøyet ikke riper opp overflaten på individuelle fliser. I sluttfasen fjernes alle avskårne rester på overflaten forsiktig med et mykt materiale.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Ofte brukes slike skrapere til å rengjøre andre ting, inkludert komfyren.

Anbefalt: