Gips Til Tre: En Blanding For Etterbehandling Av Trevegger Inne I Huset, Komposisjoner For Interiørarbeid, Jo Bedre å Pusse En Treoverflate

Innholdsfortegnelse:

Video: Gips Til Tre: En Blanding For Etterbehandling Av Trevegger Inne I Huset, Komposisjoner For Interiørarbeid, Jo Bedre å Pusse En Treoverflate

Video: Gips Til Tre: En Blanding For Etterbehandling Av Trevegger Inne I Huset, Komposisjoner For Interiørarbeid, Jo Bedre å Pusse En Treoverflate
Video: 16 ошибок штукатурки стен. 2024, Kan
Gips Til Tre: En Blanding For Etterbehandling Av Trevegger Inne I Huset, Komposisjoner For Interiørarbeid, Jo Bedre å Pusse En Treoverflate
Gips Til Tre: En Blanding For Etterbehandling Av Trevegger Inne I Huset, Komposisjoner For Interiørarbeid, Jo Bedre å Pusse En Treoverflate
Anonim

Teknologien for å pusse på tre er ikke forskjellig fra å pusse overflater fra andre materialer. Tre har alltid vært det rimeligste materialet for å bygge hus.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Typer og funksjoner i applikasjonen

I dag er tre bearbeidet før bygging av et hus:

  • antiseptiske midler mot forfall og mugg;
  • impregnert med brannslukningsforbindelser og blandinger;
  • grunnet med impregnering for å jevne ut fargen;
  • lakkert for å beskytte mot aggressive miljøfaktorer.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Som et resultat viser huset seg å være vakkert fra innsiden og utsiden. Men treverk med mange lag impregnering og lakk kan ikke lenger avgi noe til atmosfæren. Det må tas i betraktning at all impregnering må gjentas med jevne mellomrom.

Beslutningen om hvorvidt fasaden på huset skal gipses eller ikke, tas best på byggeplanleggingsstadiet . I dette tilfellet kan du velge et billigere alternativ for veggkonstruksjon. Du kan bruke materialer med lavere frekvens for overflatebehandling, og dette vil gi konkrete besparelser ved anskaffelse av materialer. Pussing av fasader på tømmerhus utføres minst 1, 5 år etter byggingen.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Når du bygger et ramme-panelhus, uavhengig av hvilke paneler du velger, kan fasadepuss gjøres umiddelbart. Husets ramme vil forhindre krymping av veggelementene.

Bilde
Bilde

Hvilke blandinger å velge?

Til å begynne med, la oss finne ut hvilke blandinger som er bedre å velge for pussing av treoverflater. Nedenfor vil vi vurdere alternativene for blandinger som er bedre egnet for pussing av innvendige vegger, og hvilke for utvendige.

Sement-sandblandingen er den enkleste og rimeligste . Består av en blanding av sement og sand, hvor forholdet varierer fra 1: 3 til 1: 5, avhengig av merket sement og det nødvendige mørtelmerket. Prefabrikkerte blandinger inneholder også myknere. Sammensetningen kan brukes til å pusse treoverflater både innendørs og til fasadearbeid. Men blandingen er ganske "seig", og i sin rene form er det upraktisk å jobbe med den.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Sementkalkmørtelen har god vedheft til treoverflater. Tilstedeværelsen av sement i løsningen gir den frostbestandighet og vannbestandighet. Den brukes både innvendig og utvendig. Du kan kjøpe en ferdig tørr blanding, men det er bedre å tilberede den selv.

For å gjøre dette må du forberede:

  • 1 del av klasse 300 sement;
  • 4 deler av middels stor sand, den må siktes og ikke inneholde store steiner. Ved bruk av sementgrad 400 eller 500 sand tar vi 5 deler.
  • 1 del slaked lime. Kalk bør slakkes minst tre dager før bruk. På emballasjen med hurtigkalk er tiden angitt for slaking av kalk. Det må tas i betraktning at slukkingsreaksjonen finner sted med frigjøring av en stor mengde varme. Derfor må de riktige rettene velges og forholdsregler må tas. Vi tilfører vann gradvis. Inntil en homogen masse rømme blir konsistent. Den resulterende kalk må filtreres. Filtrer igjen før bruk. Ved bruk av feil slakt kalk vil gipsen sprekke. Ferdiglaget slaked lime selges - lo, så det er bedre å kjøpe det.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Vi blander sand og sement i tørr tilstand . Vi begynner gradvis å helle inn kalkmelk med konstant forandring. Du bør få en homogen masse rømme konsistens. Volumet til den tilberedte blandingen bør ikke overstige produksjonsvolumet per dag. Kalk i løsninger gir dem plastisitet, øker vannbestandigheten og er et antiseptisk middel, noe som er spesielt viktig når det brukes til gips på tre i nye hjem.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Kalkgipsmørtel er en blanding av gips og tørr kalk . Gipsløsninger som inneholder gips, brukes kun til innvendig arbeid i tørre rom. Gipsløsninger som inneholder gips er redd for fuktighet. Innstillingstiden for gips er mindre enn 30 minutter og avhenger av temperaturen på mørtelen - jo høyere den er, desto raskere blir innstillingen. Derfor er det bedre å pusse innvendige vegger og skillevegger med gipsløsninger. Det er nødvendig å pusse raskt og nøyaktig.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Leireplaster er det eldste materialet som ikke har mistet sin relevans i dag. Husk i det minste hyttene i hytta i Sør -Russland. Leire skal være fri for mineralpartikler, rester av rotsystemet og faste inneslutninger av sedimentære bergarter. Det er bedre å kjøpe ferdige leireblandinger fabrikkproduserte.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

En leirebasert mørtel for gips på tre tilberedes som følger:

  • Leire - 3 deler;
  • 4 håndfuller halm (per ti liter leire); halm kan erstattes med sagflis av nåletre, eik eller or;
  • Sand - 7 stykker;
  • 100 gram fiberduk tapetlim per bøtte vann.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Vi fortynner limet i vann. Hell i en tynn stråle i den resulterende blandingen til den nødvendige konsistensen er oppnådd. Leireløsningen forblir plast i lang tid, så blandingen kan tilberedes hele dagen.

Når du bruker en leirebasert mørtel for etterbehandling av yttervegger eller fuktige rom inni, tilsett 1 del sement av et merke som ikke er lavere enn 400.

Beredskapen til løsningen kan bestemmes ved sprekkdannelse . Rull en ball 3-4 centimeter i størrelse og klem mellom to tallerkener. Hvis det har dannet seg 3 eller 4 grunne sprekker på den resulterende kaken, er løsningen klar. Hvis ballen er spredt, er løsningen "tynn", og det er nødvendig å legge leire til den. I mangel av sprekker er leiren fet og sand må tilsettes.

Bilde
Bilde

Verktøy og inventar

For produksjon av arbeid uavhengig, trenger du et verktøy og inventar. Listen nedenfor er kun veiledende. For eksempel, i stedet for stillas, kan du bruke "geiter".

Noen stillinger kan utelukkes helt:

  • stillas eller trappestige;
  • elektrisk verktøy - elektrisk mikser, skrutrekker, elektrisk skjøteledning;
  • beholdere for arbeid - en tank for blanding av løsningen, bøtter for transport av løsningen, en kuvett for løsningen;
  • gipsverktøy - bøtte, falk, vanligvis en murske, en murske, spatler av forskjellige størrelser;
  • klubbe for tetning.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Ikke glem sikkerhetsreglene - et monteringsbelte ved arbeid i høyden, hjelm, arbeidshansker og hansker.

Forbereder overflater for arbeid

Det må huskes at pussing av trehus bare er tillatt etter 1, 5 år etter byggingen, slik at treet er helt tørt. Pussing av ramme-panelhus kan utføres umiddelbart etter at konstruksjonen er fullført.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Arbeidsfaser:

  • Vi fyller alle eksisterende sprekker og sprekker med polyuretanskum eller tetningsmasse. Vi fjerner olje og bitumen flekker fra alle overflater, hvis noen. Vi utfører tetning av husets yttervegger fra innsiden og utsiden.
  • Vi behandler alle overflater med et antiseptisk middel for å forhindre mugg og mugg. Hvis det er deler av vegger eller andre overflater som ikke er laget av tre, for eksempel en betongkjeller eller et anlegg mot en vegg av et annet materiale, behandler vi disse overflatene med betongkontakt.
  • Hvis det er nødvendig å pusse våtrom, lager vi vanntetting inni. Den enkleste måten å gjøre dette på er med takpapp eller plastfolie.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Vi spiker et metallnett på ytterveggene og kjelleren. Vi fikser det med spesielle soppdyner. Masken skal ikke ha hengende. Vi spiker forsterkningsnettet på de indre veggene. Det hender at det er lokale områder hvor tykkelsen på gipset viser seg å være mer enn 3 cm. Dette skjer når det er avvik fra veggene fra vertikalen med mer enn 3 cm eller de indre hjørnene er mer eller mindre enn 90 °. I dette tilfellet, etter sprøyting, fester vi et nytt lag med maske

Bilde
Bilde
  • Helvetesild. Begynn å spikre nedenfra i en vinkel på 45 °. Du bør få rhombiske celler 50x50mm eller 45x45mm i størrelse. På vertikale overflater spikrer vi dem gjennom tre celler. I taket - gjennom to celler. Når du forlenger tapen, må det være et mellomrom på minst 5 mm mellom endene. Vi fukter endene på båndene og spiker hver ende med negler. Selv om du i mangel av det kan lage en singel selv, ha en sirkelsag hjemme, sage den fra brett eller lameller av passende størrelse.
  • Polymerarmeringsnett for murverk er festet med selvskruende skruer med et bredt hode. Antall selvskruende skruer er 10-12 stykker per kvadratmeter. Hovedregelen ved festing av et slikt maske er at den skal strekkes som en snor. Skjøter i vertikale hjørner er ikke tillatt. I krysset mellom maskenettene gjør vi en overlapping av minst en celle.
Bilde
Bilde

Operasjonsrekkefølge

Pussarbeid er en våt prosess, så de må planlegges for den varme sesongen. Det er optimalt å velge øyeblikket når det ikke kommer regn.

Bilde
Bilde

Arbeidsfaser:

Sprøyte . Forbered en mer flytende løsning enn vanlig og spray den med en sleiv over den forberedte overflaten, start fra toppen. Vi kontrollerer tykkelsen slik at laget ikke overstiger 9-10 mm. Vi går videre til neste trinn etter at det første laget har tørket helt.

Bilde
Bilde
  • Hovedlaget . Påfør en løsning med normal konsistens over det første laget. Vi justerer med beacons. Vi begynner å pusse ovenfra.
  • Det siste laget . Eliminering av mindre defekter i veggoverflater, maksimal justering med beacons.
  • Fugemasse . Sliping og fuging av vegger, oppnå en flat overflate. Dette gjelder spesielt hvis det er planlagt tapetsering.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Det er irrasjonelt å utføre pussarbeid alene, det er bedre å jobbe med en assistent, og enda bedre ikke med en.

Minste lenke for gips er 3 personer, mens det er bedre å ha 2 lenker: 1 pussemester og 2 lærlinger for å klargjøre mørtelen og bære den. De omorganiserer også stillas eller stillas.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Etter at du har fullført det utvendige arbeidet, kan du begynne å pusse innvendige vegger . Det er bedre å begynne arbeidet inne fra takene, og først deretter pusse veggene for ikke å ødelegge de allerede ferdige overflatene med en spray av mørtel. Vi fullfører arbeidet inne i rommet helt og går først videre til neste rom. Det mest korrekte alternativet er å begynne å pusse fra det lengste rommet fra inngangen, gradvis bevege seg mot inngangsdøren. Med denne arbeidsretningen er lokalene stengt for tørking en etter en. Etter riktig tørking kan etterbehandlingen begynne i samme rekkefølge.

Bilde
Bilde

Tørking av pussede overflater

Hovedregelen for tørking av pussede overflater er at vi de første 3 dagene ikke bruker noe for å øke tørkingen. Akselerert tørking resulterer i at det hurtigtørkede topplaget forhindrer fuktighet i å slippe ut fra de underliggende lagene. Deretter sprekker slike pussede overflater. Akselererte metoder kan brukes den 4., og fortrinnsvis den 5. dagen. Tørking kan akselereres ved å lufte eller varme med en varmepistol.

Bilde
Bilde

Ytterveggenes pussede overflater må beskyttes mot både raskere tørking og regn. Når det gjelder fasader, blir oppvarming av solstrålene lagt til de negative faktorene, spesielt i vindvær. Derfor er det bedre å umiddelbart forberede en beskyttende film og umiddelbart lukke veggene med den. Det vil beskytte både mot regn og mot solen med vinden.

Anbefalt: