Gips "Volma": Sementgipsblanding For Vegger, Forbruk Per 1 M2 Med En Lagtykkelse På 1 Cm, Anmeldelser

Innholdsfortegnelse:

Video: Gips "Volma": Sementgipsblanding For Vegger, Forbruk Per 1 M2 Med En Lagtykkelse På 1 Cm, Anmeldelser

Video: Gips
Video: Какая гипсовая штукатурка лучше - Кнауф Ротбанд или Волма? 2024, Kan
Gips "Volma": Sementgipsblanding For Vegger, Forbruk Per 1 M2 Med En Lagtykkelse På 1 Cm, Anmeldelser
Gips "Volma": Sementgipsblanding For Vegger, Forbruk Per 1 M2 Med En Lagtykkelse På 1 Cm, Anmeldelser
Anonim

Før du begynner å pusse veggene, må du velge et etterbehandlingsmateriale. Hva er sementgipsblandingen for Volma -vegger og hva er forbruket per 1 m2 med en lagtykkelse på 1 cm, samt anmeldelser av kjøpere og byggherrer om denne gipsen, vil vi vurdere i en artikkel.

Ikke en eneste større overhaling i en leilighet er komplett uten å utjevne veggene . Et utmerket og veldig populært etterbehandlingsmateriale for disse formålene i dag er Volma gips.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Volma-selskapet produserer bygningsmaterialer av høy kvalitet, blant dem er gips et spesielt sted. På grunn av sine egenskaper og egenskaper, overgår gips mange materialer i denne kategorien.

Bilde
Bilde

Særegenheter

Volma gips brukes til å jevne ut veggene inne i lokalene. Hovedtrekk ved etterbehandlingsmaterialet er dets allsidighet.

Dens sammensetning og egenskaper sørger for påføring på mange typer overflater:

Betongvegger

Bilde
Bilde

Gipsplater skillevegger

Bilde
Bilde

Sementkalkoverflate

Bilde
Bilde

Luftbetongbelegg

Bilde
Bilde

Skumbetongbelegg

Bilde
Bilde

Sponplateoverflate

Bilde
Bilde

Murvegger

Bilde
Bilde

Som base brukes gips til tapet, til keramiske fliser, til forskjellige typer veggdekorasjoner, samt til maling og fylling.

Dette etterbehandlingsmaterialet har sine fordeler:

  • Brukervennlighet på grunn av materialets økte plastisitet.
  • Ingen krymping selv med tykke påføringslag.
  • Høy vedheft.
Bilde
Bilde
  • Når den er tørr, får den behandlede overflaten en glans, så det er ikke nødvendig å påføre en etterbehandlingskitt.
  • Sammensetningen er naturlig og skader ikke helsen.
Bilde
Bilde
  • Det påføres veggene uten forberedelse, det er nok bare å avfette overflaten.
  • Det lar luft passere gjennom, forhindrer opphopning av bakterier og styrer fuktigheten i rommet.
  • Ikke sprekker eller eksfolierer selv etter en stund.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Det er ulemper med gips, men ikke avgjørende:

  • Prissegmentet til materialet er over gjennomsnittet sammenlignet med produkter i denne kategorien.
  • Noen ganger er store elementer tilstede i blandingen, som, når den påføres, kan ødelegge overflaten.
Bilde
Bilde

For å velge riktig etterbehandlingsmateriale må du kjenne de tekniske egenskapene:

  • Tørketiden for Volma gips er 5-7 dager.
  • Det første innstillingsmomentet skjer førti minutter etter påføring.
  • Den siste herdingen av den påførte løsningen skjer om tre timer.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
  • Den ideelle lagtykkelsen er 3 cm, hvis mer er nødvendig, er prosessen delt inn i flere trinn.
  • Maksimal sømtykkelse er 6 cm.
  • I gjennomsnitt krever en kilo tørr blanding 0,6 liter væske.
  • Forbruk av gips med en minimumstykkelse på laget er 1 kg per 1 m2, det vil si hvis lagtykkelsen er 1 mm, er det nødvendig med 1 kg per m2, hvis tykkelsen er 5 mm, deretter 5 kg per m2.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Alle Volma -plaster inneholder uten unntak bare miljøvennlige ingredienser, inkludert mineralkomponenter, kjemikalier og bindingselementer. Gipset er hvitt og grått.

Sortimentet av Volma -blandinger inneholder løsninger for mekanisert pussing, maskinpuss, samt løsninger for manuell pussing av vegger.

Når du kjøper blandinger for pussing av vegger, bør du ta hensyn til materialets holdbarhet, finne ut anmeldelser fra eksperter. Og før du begynner å jobbe med blandingen, må du lese beskrivelsen på pakken.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Visninger

Volma gips er populært både blant byggherrer og folk som utfører reparasjoner på egen hånd. Blandingen for pussing av overflater presenteres i forskjellige typer og forskjellig emballasje.

Først og fremst er det delt inn i to typer:

  • Blandingen er gips.
  • Blandingen er sement.

For enkelhets skyld og for å unngå unødvendige kostnader under reparasjonsarbeid på etterbehandlingsmaterialer, produserer produsenten blandinger i pakker på 5, 15, 25 og 30 kg. Blandingen er beregnet på etterbehandling av vegger og tak.

Linjen av etterbehandlingsmaterialer inkluderer blandinger for hånd- og maskinbruk. Det er nødvendig å bruke etterbehandlingsmaterialet ved et gitt temperaturregime (fra +5 til +30 grader) og ved et fuktighetsnivå på minst 5%.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

I arsenal av produsenter er det forskjellige typer blandinger som varierer i formål og bruksmetode:

  • Volma-Aquasloy . Dette er en gipsblanding som bare påføres overflaten med maskin. Den inneholder lett modifiserte tilslag, mineralske og syntetiske tilsetningsstoffer, samt Portland sement - dette gir blandingen gode fysiske egenskaper. Den brukes til justering av vegger innendørs og utendørs. Passer til å pusse overflater i rom med høy luftfuktighet.
  • Volma-lag . Passer for håndpussing av vegger og tak. Det er en rekke av denne blandingen-"Volma-Slay MN", som brukes til maskinpuss, og kan også finnes i butikkene "Volma-Slay Ultra", "Volma-Slay Titan".
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
  • Volma-Plast . Grunnlaget for blandingen er gips. Den brukes som underlag når veggene skal ferdigstilles, det vil si etterbehandling av gips, og kan også være et etterbehandlingsmateriale (dekorativ finish). På grunn av sammensetningen har denne blandingen økt plastisitet og en lang herdeperiode. Brukes oftest før tapetsering eller flislegging. Blandingen er hvit, sjelden funnet i rosa og grønne toner.
  • Volma-Decor . Den har et karakteristisk særpreg - med en bestemt applikasjonsmetode kan den ha forskjellige former. Danner et utmerket dekorativt lag.
  • " Volma-Base ". Det er en tørr blanding basert på sement. Skiller seg ut i en unik sammensetning som tillater utbredt bruk: nivåer grunnlaget, eliminerer alle overflatefeil, brukes til vegger som dekorasjon. Den har et økt styrkenivå, en høy beskyttelsesgrad, og den er også fuktbestandig og veldig holdbar. Det er en type som brukes til utendørs arbeid.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

I tillegg til alle de ovennevnte typene er det "Volma-Gross" basert på gips, "Volma-Lux"-gips for luftbetongoverflater, "Volma-Aqualux" basert på sement, universal.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Forbruk

Forbruket av dette etterbehandlingsmaterialet avhenger av flere faktorer:

  • Fra graden av krumning av overflaten.
  • Fra tykkelsen på laget som skal påføres.
  • Av typen gips.

Hvis vi snakker om hver separat tatt type Volma gips, for å forstå forbruket av materiale, må du se på bruksanvisningen.

Bilde
Bilde

Mer nøyaktige beregninger vil bidra til å lage en online konstruksjonskalkulator, som du finner på Internett. For at beregningene skal være nøyaktige, er det nødvendig å kjenne området i rommet der pussingen skal utføres, for å forstå hvor tykk gipsen blir, hva slags blanding som skal brukes (sement eller gips)), samt emballasjen til blandingen.

For eksempel er veggen lengde 5 meter, høyden er 3 m, tykkelsen på laget antas å være 30 mm, en gipsblanding vil bli brukt, som selges i poser på 30 kg. Vi legger inn alle dataene i kalkulatorbordet og får resultatet. Så for pussing trenger du 13,5 poser med blandingen.

Eksempler på forbruk for noen kvaliteter av "Volma" gipsblanding:

Volma-Layer-blanding . For 1 m2 trenger du fra 8 til 9 kg tørt materiale. Det anbefalte påføringslaget er fra 0,5 cm til 3 cm. Hver kilo tørt materiale fortynnes med 0,6 liter væske.

Bilde
Bilde
  • Volma-Plast-blanding . En kvadratmeter krever 10 kg tørr blanding med en lagtykkelse på 1 cm. Den ideelle lagtykkelsen er fra 0,5 cm til 3 cm. Et kilo tørr mørtel vil kreve 0,4 liter vann.
  • Volma-Canvas blanding . For gips på 1 m2 er det nødvendig med 9 til 10 kg tørr mørtel med et påføringslag på 1 cm. Det anbefalte gipslaget er 0,5 cm - 3 cm. For å forberede løsningen er det nødvendig med 0,65 liter væske for hver kilo.
  • Bland "Volma-Standard ". For et kilo tørr blanding må du ta 0,45 liter væske. Det anbefalte gipslaget er fra 1 mm til 3 mm. Materialforbruk med en lagtykkelse på 1 mm er lik 1 kg.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
  • Bland "Volma-Base ". 1 kg tørr løsning fortynnes med 200 g vann. Med en gipstykkelse på 1 cm trenger du 15 kg tørr blanding per 1 m2. Anbefalt sengetykkelse er maksimalt 3 cm.
  • Bland "Volma-Decor ". For å forberede 1 kg ferdig gips trenger du en halv liter vann + 1 kg tørr blanding. Med en lagtykkelse på 2 mm trenger du 2 kg gips for hver kvadratmeter.
Bilde
Bilde

Hvordan søke?

Det er nødvendig å bruke gipset riktig, ellers kan all innsats bli ødelagt, noe som betyr både tid og penger.

Før pussing må alle overflater være forberedt på forhånd:

  • Utfør rengjøring fra alle slags blokkeringer og fettete, fet flekker.
  • Fjern avskallede overflater, rengjør med et konstruksjonsverktøy.
  • Tørk overflaten.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
  • Hvis det er metaldeler på veggen, bør de behandles med korrosjonsbeskyttende midler.
  • For å forhindre utseende av mugg og mugg må du forhåndsbehandle veggene med et antiseptisk middel.
  • Veggene skal ikke fryses.
  • Hvis overflaten og typen gips krever det, må veggene fortsatt grunne før pussing.
Bilde
Bilde

For å forberede løsningen helles den nødvendige mengden vann i en plastbeholder, fortrinnsvis ved romtemperatur, eller til og med litt varmere, deretter tilsettes den tørre blandingen. Alt blandes grundig med en konstruksjonsmikser eller annen enhet. Løsningen skal ha en homogen masse uten klumper, som ligner tykk rømme.

Løsningen skal stå i flere minutter. Deretter piskes det igjen til de små klumpene som har dukket opp er fullstendig eliminert. Hvis den ferdige blandingen sprer seg, er den ikke tilberedt i henhold til reglene.

Du må fortynne nøyaktig så mye løsning som skal brukes om gangen, ellers må resten kastes.

Bilde
Bilde

Gips påføres overflaten med en sparkel tar hensyn til nødvendig formasjonstykkelse. Deretter glattes overflaten med en regel. Etter at det første laget med gips har tørket helt, kan du begynne å påføre et nytt lag. Når den griper og tørker, utføres beskjæring ved hjelp av regelen. I 20-25 minutter etter kutting blir den pussede overflaten fuktet med vann og til slutt glatt ut med en bred slikkepott. Dermed er veggene klare for tapetsering.

Hvis vi snakker om ytterligere maling av veggene, er det nødvendig med en manipulasjon til - etter tre timer sprayes de pussede veggene igjen med rikelig væske og glattes med den samme slikkepott eller en hard flyte. Resultatet er en perfekt flat og blank vegg. Hver løsning har sin egen tørketid. Noen løsninger tørker raskere, og noen tregere. All detaljert informasjon finnes på emballasjen. Overflatene er helt tørre i en uke.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvis det vil være dekorasjon på gipset, vil ytterligere konstruksjonsverktøy (rulle, sparkel, pensel, svampfløte) være nødvendig for mønsteret eller tegningen.

Anbefalinger for bruk

For at muringen av veggene skal lykkes, trenger du ikke bare å følge alle reglene, men også å lytte til rådene og anbefalingene fra mesterne:

  • Den ferdige løsningen tørker i løpet av 20 minutter, så du må koke den i små porsjoner.
  • Ikke bruk gips i rom med høy luftfuktighet, dette kan føre til hevelse eller avskalling av løsningen.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
  • En dårlig rengjort overflate reduserer løsningenes vedheft betydelig.
  • Sørg for at veggene er helt tørre før du tapetserer eller maler de pussede veggene.

Anbefalt: