Hva Er Katalytisk Rengjøring Av Ovner? Hva Betyr Denne Metoden? Velge Et Elektrisk Innebygd Skap Med Katalytisk Rengjøring

Innholdsfortegnelse:

Video: Hva Er Katalytisk Rengjøring Av Ovner? Hva Betyr Denne Metoden? Velge Et Elektrisk Innebygd Skap Med Katalytisk Rengjøring

Video: Hva Er Katalytisk Rengjøring Av Ovner? Hva Betyr Denne Metoden? Velge Et Elektrisk Innebygd Skap Med Katalytisk Rengjøring
Video: How to Clean an Oven (Non Self Cleaning) 2024, April
Hva Er Katalytisk Rengjøring Av Ovner? Hva Betyr Denne Metoden? Velge Et Elektrisk Innebygd Skap Med Katalytisk Rengjøring
Hva Er Katalytisk Rengjøring Av Ovner? Hva Betyr Denne Metoden? Velge Et Elektrisk Innebygd Skap Med Katalytisk Rengjøring
Anonim

Inntil nylig var hovedproblemene med ovner røyk og fettavleiringer, som satte seg på apparatets indre vegger og samlet seg over tid. Disse forurensningene reagerte ikke godt på tradisjonell rengjøring, og krevde regelmessig bruk av slipemidler og metallsvamper. Imidlertid er problemet for øyeblikket løst takket være en spesiell katalytisk rensingsteknologi.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Metode essens

Ovn katalytisk rengjøring er uavhengig forekommende reaksjon av splitting av fett, sot og andre stoffer generert under tilberedning. Prosessen med nedbrytning av komplekse forbindelser til karbon og vann ble mulig takket være spesielle plater som dekker ovnens indre overflate. Hemmeligheten til disse platene ligger i et spesielt emaljebelegg, som inkluderer oksidative kjemiske katalysatorer, absorbenter som består av nanopartikler, samt porøse og ikke-porøse underlag.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Prinsippet for drift av mirakelbelegget er basert på reglene for kjemiske reaksjoner i et varmt miljø .… Den består av følgende: under tilberedning, når temperaturen i ovnen overstiger 200 grader, begynner prosessen med å bryte ned fett. Kurset er preget av samtidig fjerning av nedbrytningsprodukter, noe som blir mulig på grunn av virkningen av nanopartikler.

Reaksjonen fortsetter på grunn av aktivering av en kjemisk katalysator, som begynner å fungere automatisk, så snart temperaturen overskrider terskelen ovenfor. Det bør bemerkes her at jo mer temperaturen i ovnen stiger, jo mer aktivt fortsetter fordøyelsesprosessen . Akselerasjonen skjer ved hjelp av kobberoksid, kobolt og mangan, som spiller rollen som hovedkatalysatorene.

Fettabsorberende emalje påføres alle ovnsvegger med unntak av bunnen og glassdøren … Dette skyldes det faktum at syltetøy, syltetøy, smeltet sukker og meieriprodukter under bakeprosessen ofte renner ned til bunnen av apparatet. Disse produktene brenner umiddelbart på en varm overflate og kan skade emaljebelegget, så bunnen av ovnen er laget av tradisjonelle materialer.

I noen innebygde elektriske ovner påføres emaljebelegget i tillegg på viftebladene, slik at de, som de indre veggene i apparatet, alltid kan forbli rene.

Bilde
Bilde

Fordeler og ulemper

Som all annen moderne teknologi har katalytisk rengjøring av ovner både styrker og svakheter. Til fordelene metodene inkluderer en rekke viktige punkter.

  1. Full automatisering av prosessen rengjøring innebærer ikke menneskelig deltakelse, noe som forenkler vedlikehold av ovnen.
  2. Lav temperatur terskel Når du starter rengjøringsprosessen, ofte bare 150 grader, kan du bli kvitt fettforurensninger selv når du bruker ovnen ved lave temperaturer.
  3. I motsetning til pyrolytisk rensing som utføres etter tilberedning, krever høye temperaturer og høyt energiforbruk, katalytisk rengjøring utføres under tilberedningen og krever ikke ekstra sløsing med tid og strøm. I tillegg er denne metoden mye mer effektiv enn damprensing: den bryter ikke bare ned fett og andre forurensninger, men fjerner dem også fra ovnens indre overflate.
  4. Denne metoden er universell , den kan brukes ikke bare i elektriske, men også i gassovner.
  5. Katalytisk rengjøringsfunksjon påvirker praktisk talt ikke kostnaden for ovnen.
  6. Elementer ved siden av ovnen møbler opplever ikke høye temperaturbelastninger under rengjøring, i motsetning til for eksempel pyrolysemodeller, som enheten varmes opp til 500 grader for rengjøring.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Ulempene med den katalytiske fremgangsmåten inkluderer en lavere, i sammenligning med pyrolyse, rensingseffektivitet … Dette skyldes at bare veggene på apparatet er belagt, så risten, metallplater, grill og dør må rengjøres manuelt.

I tillegg, når klissete og søte stoffer kommer på emaljebelegget, stopper renseprosessen i disse områdene.

Det er verdt å merke seg det spesiell emalje mister sine arbeidskvaliteter over tid, og derfor må platene skiftes hvert 5. år . For å forlenge levetiden, anbefales det å tørke emaljen bare med en myk klut; bruk av grove og grove stoffer er forbudt. For ærlighetens skyld skal det imidlertid bemerkes at avtagbare paneler av denne typen ofte er tosidige. Derfor, med tap av arbeidseiendommer på en av sidene, blir arket trygt snudd og brukt i ytterligere 5 år.

Blant minusene noterer de seg også ufullstendig nedbrytning av fett når ovnen slås på kort tid … Den endelige fjerningen skjer imidlertid nødvendigvis når enheten gjenbrukes. Derfor er denne typen rengjøring mer egnet for de som bruker ovnen regelmessig.

For de som sjelden baker, er det bedre å velge enkle modeller, som etter hver bruk er nok til å rengjøre den med en hard svamp og la den være ren til neste gang.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Populære modeller med rengjøringsfunksjon

Blant de elektriske innebygde skapene som er utstyrt med mulighet for katalytisk rengjøring av den indre overflaten, en rekke modeller bør fremheves.

  1. Stekeovn Bosch HBN 431E3 laget av rustfritt stål og malt svart. Ovnens volum er 67 liter, maksimal oppvarmingstemperatur er 250 grader. Modellen er utstyrt med grill, termostat, timer, barnesikring og kan fungere i syv moduser. Enheten er produsert i dimensjoner 60x60x65 cm, har en effekt på 2, 8 kW og koster 12 728 rubler.
  2. Elektrisk ovn Samsung NV70K1341BG også utstyrt med en katalytisk rengjøringsfunksjon, har et volum på 70 liter og kan varme opp til en temperatur på 250 grader. Dimensjonene på innstøpningen er 57,2x56x54,5 cm, kraften til den elektriske grillen er 1,6 kW, prisen er 17 684 rubler.
  3. Ovn med katalytisk rengjøring Korting OKB 470 CMX Med en kapasitet på 66 liter kan den operere i syv moduser, er utstyrt med avrimings- og konveksjonsfunksjoner, har en elektrisk grill og en timer med mulighet for å slå av ovnen. Modellen er produsert i dimensjonene 59, 7x59, 6x54, 7 cm og koster 24.490 rubler.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Oppsummert bør det bemerkes at metoden for katalytisk rengjøring av ovner er ideell for de som ofte bruker apparatet, men ikke ønsker å betale for mye for en altfor avansert modell . Den kjemiske metoden er den mest tilgjengelige, krever ikke menneskelig inngrep og er i stand til å minimere vedlikehold av ovnen.

Anbefalt: