Mykner For Belegning Av Plater: Hvor Mye Skal Tilsettes I Sementmørtel Og Hva Skal Jeg Bytte Hjemme? Hva Det Er? C-3 Og Annen Myknemiddel

Innholdsfortegnelse:

Video: Mykner For Belegning Av Plater: Hvor Mye Skal Tilsettes I Sementmørtel Og Hva Skal Jeg Bytte Hjemme? Hva Det Er? C-3 Og Annen Myknemiddel

Video: Mykner For Belegning Av Plater: Hvor Mye Skal Tilsettes I Sementmørtel Og Hva Skal Jeg Bytte Hjemme? Hva Det Er? C-3 Og Annen Myknemiddel
Video: Reparation af sokkel / Gør det selv 2024, April
Mykner For Belegning Av Plater: Hvor Mye Skal Tilsettes I Sementmørtel Og Hva Skal Jeg Bytte Hjemme? Hva Det Er? C-3 Og Annen Myknemiddel
Mykner For Belegning Av Plater: Hvor Mye Skal Tilsettes I Sementmørtel Og Hva Skal Jeg Bytte Hjemme? Hva Det Er? C-3 Og Annen Myknemiddel
Anonim

Som en del av asfalteringsplater forenkler mykneren legging av materialet, noe som gjør det mer motstandsdyktig mot ytre påvirkninger. Dens tilstedeværelse øker platens styrke og holdbarhet under drift. La oss finne ut mer om denne nyttige komponenten du kan lage selv.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hva er det og hvorfor er det nødvendig?

Sammensetningen av utendørs fliser, kjent for sin motstand mot fuktighet, lave temperaturer og mekanisk belastning, inkluderer flere komponenter - pukk, grus, sand og sement. Men samtidig inneholder den alltid en mykner for asfaltering av plater, noe som øker materialets kvalitet, tekniske og operasjonelle egenskaper.

  • Tilsetningsstoffet er nødvendig for å herde flisen - på grunn av tilstedeværelsen øker styrken med 25%. I tillegg reduserer det porøsiteten til strukturen, som ikke bare er en defekt, men gjør også fortauoverflaten mindre pålitelig.
  • Ved bruk av en myknemiddel er det mulig å redusere forbruket av vann med 35% og av sementblandingen med nesten 15% ., og herding av betong er raskere.
  • Den universelle sammensetningen av tilsetningsstoffet for produksjon av utendørsplater øker frostbestandigheten , samtidig forbedres hydrering av væsken amorf, sementmørtel ved temperaturer under null, den setter seg og herdes raskere. Dette tillater installasjon i kaldt vær.
  • Mykner hjelper til med å øke flytbarheten til betong … Dette er en viktig parameter for flismaterialet, siden det gjør installasjonen enklere, og dannelsen av et monolitisk belegg er av høyere kvalitet. Denne nyttige komponenten for produksjon av belegningsmaterialer tillater installasjon på horisontale og vertikale underlag, og eliminerer prosessen med å legge vibrasjoner.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hovedkomponentene i sammensetningen av myknere er polymere og mineralske stoffer, så vel som overflateaktive stoffer . Når du bruker et slikt fyllstoff, er overflaten på platene glatt, fri for defekter, dannelse av uregelmessigheter og flis er utelukket, ingen utblomstring dannes på grunnlag av produktet, den planlagte fargen på belegningsplatene bevares.

Drift om vinteren påvirker ikke materialets struktur på noen måte, det vil ikke sprekke, og holdbarheten vil øke betydelig.

Bilde
Bilde

Hva er de?

Avhengig av sammensetningen er myknere delt inn i flere kategorier, på grunn av dette kan egenskapene til hvert produkt variere betydelig. Slike produkter produseres i fabrikker i forskjellige former og produseres ved hjelp av spesiell teknologi.

Det er multifunksjonelle myknere for betong, hvis sammensetning inneholder komponentene som er nødvendige for å forbedre nesten alle de grunnleggende egenskapene til flisen. Men det er også høyt spesialiserte tilsetningsstoffer som øker visse viktige parametere for et byggemateriale.

Hjelpestoffer for å øke kuldebestandigheten til flisen.

Bilde
Bilde

Aktivatorer som bidrar til det raske settet med styrke til betongblandinger. De øker platens motstand mot ekstern mekanisk komprimering, reduserer eksponeringsvarigheten og fremskynder produksjonsprosessen for et materiale av en bestemt klasse. Samtidig øker konstruksjonsstyrken til betong i beleggplatens sammensetning, dets sårbarhet for virkninger av vann og frost.

Bilde
Bilde

Modifikatorer - komponenter som styrker sammensetningen av produktene, samtidig som de bidrar til å opprettholde mobiliteten til betongløsningen, noe som er viktig for den mest jevne distribusjonen.

Bilde
Bilde

Komplekse kosttilskudd som forbedrer strukturen til mørtelen og dens parametere, noe som har en positiv effekt på alle egenskapene til det motstående materialet.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Det er verdt å huske separat om fyllstoff C-3 , designet for selvkomprimering av mørtel under produksjon av flisbyggematerialer. Programmet hjelper til med å klare seg uten vibrokompresjon.

Bilde
Bilde

Det er to typer myknere etter type. Væske kan brukes til fremstilling av plater, hvis installasjon foregår i de kalde og varme årstidene. Tørke typen fyllstoff er vanligvis beregnet for bruk ved temperaturer fra –2 grader og under.

Dermed er den beste mykneren en sammensetning som er riktig valgt med tanke på arbeidsvolumet og driftsforholdene, og en eller annen type myknemiddel er nødvendigvis tilsatt en vibropresset plate for utendørs bruk.

Bilde
Bilde

Instruksjoner for bruk

Spesielle tilsetningsstoffer i form av pulver eller væske bør tilsettes sementoppslemmingen i henhold til rekkefølgen som er angitt i produsentens instruksjoner. For gatebelegg er det gitt en viss mengde og andel av alle komponentene. Hvis mykneren er laget i form av et pulver, må den først fortynnes med vann, men tilsetningsstoffet kan føres inn i betongblanderen når andre ingredienser blandes med vann.

La oss i detalj vurdere oppskriften for bruk av en tørr modifikator

  • Det er nødvendig å fortynne tilsetningsstoffet i vann … Hvis det er C-3, bør konsentrasjonen ikke være mer enn 38%. I dette tilfellet er bygningsgraden for forholdet mellom vann og pulver 2: 1.

  • Deretter forbruket av løsningen for fortykning av betongen bestemmes .
  • Oppløst myknemiddel helles i vann og tilsettes sement .
  • Komponentene sendes til betongblanderen . Det gjenstår å vente på blanding av høy kvalitet til den er fullstendig homogen.

Det flytende tilsetningsstoffet blandes i en egnet beholder, og tilsettes deretter til vannet i riktig mengde og blandes grundig. Løsningen helles i trommelen på en betongblander, hvoretter sement og fyllstoff plasseres der. Imidlertid er det verdt å vite at en overdreven mengde myknemiddel som blir introdusert i blandingen kan øke herdetiden til betongblandingen.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hva kan byttes ut hjemme?

For fremstilling av utendørs fliser, i stedet for en mykner, kan du bruke improviserte verktøy som finnes i hvert hjem.

Passer som tilsetningsstoff:

  • vanlig slaked lime;
  • flis lim;
  • polyvinylacetatlim (PVA);
  • forskjellige vaskemidler - vaskesåpe, vaskepulver, oppvaskmiddel eller sjampo;
  • hvilken som helst skumstabilisator.

Oftest brukes vaskemidler til dette formålet - de er en god erstatning for spesielle tilsetningsstoffer, men det er viktig å beregne mengden riktig. Pulver eller såpe er ideelt når du bruker sement og ekspandert leire, men du må legge dem til arbeidsblandingen umiddelbart før du helle i former. En glatt overflate kan også oppnås ved å legge kalk i betongen.

Anbefalt: